Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@sally001 clexane sa dava kvôli tým intralipidov, lebo pri nich sa zhustuje krv.. Aspoň mne to tak bolo vysvetlene od Dr.
Dievčatá a náhodou niektorej z vás nepovedal imunológ alebo nejaký iný dr.prečo by sa medrol mal užívať len do 15tt? Budem rada za Vase info ;)
@sparkling no ja mam vysadiť fraxi na 16tt. Ale medrol ten vraj po 15tt len znížiť davku ale pokračovať v užívaní a na 18tt ísť na kontrolu… tak teraz neviem.. spoliehame sa že lekar vie čo robí áe keď mi potom niektora napíšete že Vám lekar povedal že od 15tt pôjde medrol aj k malému tak začínam uvažovať či to sama nevysadim lebo spoliehať sa na lekárov hmmm Ach.. nebolo by to prvýkrát čo ma nepríjemne sklamali 😔.. a teda brat medrol do 20tt a ktovie koľko ešte by mi to chcela nechat tak ja neviem… Užívala to tu niektora z vás tak dlho prosím ?
@danilabe ach dakujem pekne za tvoju odpoved, prosím kto ti dal tieto info ?🙂 pýtam sa v dobrom lebo sa hnevam na svoju imunologicku ktorú mám síce za odborníčku ale nejak sa mi to proste nezdá aby mi dala medrol do 20tt (18ttkontrola a cca týždeň dva rátam ešte výsledky) a ak budem mat zle výsledky tak premýšľam že čo potom ? Do pôrodu to budem užívať ? 😳🤷🏻♀️
@sparkling momentálne beriem 8mg výsledky sa mi zhoršili ako mi to znížili z 12mg… v každom prípade od 15tt mám ísť vraj na 6mg a na 18tt. na kontrolu.. ale tak keď už od 15tt ten medrol ma somnou “brat” aj babo tak to mám chut vysadiť..a nie čakať čo sa rozhodne mi povedať na 20tt na kontrole výsledkov
@rot aj mam asi podobný problém mám si ísť dať urobiť dake testy lebo uz som bola na repro im. A nič nenašli no stále im vyskakuje dake zle hodnoty na dáky zápal v tele a na Anne iný vieš mi prosím napísať aké všetky testy robili tebe vdaka
@ddudu ahoj my sme nedávno boli s mužom a naďalej navštevujem kliniku už len sama. Je dôležité ísť aj s manželom nakoľko vyšetrujú nie jeho spermie ale či ty nevytvárať protilátky voči jeho spermiam. Takéto vyšetrenie ešte zrejme nemáte však? Nakoľko ja nevytváram protilátky voči mužovým spermiam ale našli mi iný problém už len sama navštevujem tuto kliniku. Takze choďte obaja určite a na vyber Vám zrejme ani nedajú.
@ddudu Ahoj, ak podstupuješ IVF liečbu a tvoj partner má dobrý spermiogram, nie je nutné aby si tam išla s ním. Ak by si vytvárala protilátky proti partnerovým spermiám, IVF to obíde - presne toto sme riešili s mojim Dr. v CAR. Aj ja plánujem ísť v auguste do Nitry a chcem byť vyšetrovaná iba ja.
Pokiaľ sa pokúšate prirodzene, rozhodne treba ísť na vyšetrenie aj s partnerom,
Ahojte baby. Chcem sa spytat. Mam odporucanie od hematologicky na reproimunologiu MUDr. Bergendiovej, myslim ze ona je v Imunovitale. Prosim, ako to je s tou cenou, resp. ako to tam funguje? Neukamenujte ma, ze som si tu neprecitala vsetky spravy 😉 Vopred vdaka.
@vianocka288 Ahoj, najskor s Dr. Bergendiovou absolvujes vstupnu konzultaciu. ta stoji 50 Eur a nasledne pojdes na odber krvi (ten by mal stat 60 Eur pretoze sa tam vysetruju embryotoxicke cytokiny a to nepreplacaju poistovne). Nasledne budes mat vyhodnotenie vysledkov (bud mailom za tusim 25 Eur alebo osobne za 30 Eur) kde sa podla vysledkov nasadi liecba. Nasledne su potom kontroly tiez ako urci doktorka. S tym, ze pokial ti budu kontrolovat stale aj tie cytokiny, ak by si ich nemala dobre, tak kazdy dalsi kontrolny odber sa za tie cytokiny musi platit tych 60 Eur.
Zaroven odporucam, napis na recepciu, ze mas odporucenie od hematologicky, pripadne pripoj aj vysledky na zaklade ktorych ta tam poslala a povedz ze sa snazite, ze dajme tomu mate za sebou neuspesne pokusy, potraty atd, neviem, co presne riesite, ale daju ti tak skorsi termin. Mne tiez tak dali 🙂 Ked sa tam len obycajne online objednas tak ti automaticky pridelia termin tak najskor o tri mesiace. Treba im napisat 🙂
Keby este nieco si potrebovala, kludne napis.
@ddudu ja ti poviem moju skúsenosť. V Nitre tým, že vyšetrujú aj partnera mi prišli na to, že moje telo tvorí protilátky iba proti partnerovym antigénom (voči cudzím nie). Tým, že tvorí protilátky proti týmto antigénom, telo bojuje aj potom v prípade tehotenstva, nakoľko plod ma polovicu génov od partnera. Mne sa podarilo niekoľkokrát otehotnieť, ale vždy som potratila práve kvôli tomuto. Mne Dr vysvetľovala, že tento problém neobíde ani ivf, pretože telo potom bojuje vlastne proti tomu embryu a vypudi ho.. Takže sa rozhodnite podľa vlastného uváženia, za mňa - odporúčam to. Ak by to bolo ôk, budeš vedieť, že túto oblasť mate obaja ako partneri v pohode.
@janie7, ak tvoje telo vytvára protilátky voči partnerovym antigénom, budeš mat pravdepodobne ten istý problém ako ja.. Jedine, ze by v Brne dávali aj preventívne medrol, čo som počula, že niekde robia.. Ale skus sa ho na to spýtať, lebo mne to takto Dr vysvetľovala..
@zuzzi18 ďakujem si zlata.
@rosalie1411 Ahojky, moje telo nevytvára protilátky proti manželovým spermiám, ja som to hovorila ako príklad, ale vďaka za radu 😘
@vianocka288 Ahoj, ak môžeš, nechoď do Imunovitalu, je tam otrasný prístup, choď radšej do Nitry😉
@janie7 a co sa tyka terminu,caka sa dlho? A cenovo to ako chodi v NR?
@vianocka288 Čakania na termíny sú individuálne, ja tam plánujem volať bud. týždeň ohľadne objednania sa na konzultáciu, tak ti môžem dať info. Sú drahší ako Imunovital, ale o to viac sa ti venujú - nehovorím to síce z vlastných skúseností, no do Imunovitalu by som už v živote nevkročila, celé zlé😤 A v Nitre robia oveľa komplexnejšie vyšetrenia😉

@luckamjar moja napisem ti ipčko…