icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ddanaa
13. máj 2015

@skaredekacatko
@ada274 ahojte baby, tak ja mam tiez uz vysledky a dopadla som s liecbou presne ako vy, subcuviu a potom infuzky intralipidov...nejako celemu nechapem a tiez sa mi zda divne, ze mi kazala dietu zevraj mam histaminovu intoleranciu, ale sak to by mi byvalo inak zle po jedle ci? nejako tomu celemu nerozumiem, ze o co ide a co to zistili, prosim viete mi pomoct s prekladom?
Takze: anti-nukl.preotilatky ++ (jadr.membrana+jadro) , diaminooxidaza zvysena pravdepodobnost HIT, a pozvysovane skoro vsetky intracelularne cytokiny, M.pneumonieae IgM pozitivne
zaver: predpodkladany mozny podiel imunologie v bunkovej zlozke imunity s prevahou TH1 imunity a produkciou embryotoxickych cytokinov IFN-g. hodnoty diaminoxidazy poukazuje na histaminovu intoleranciu
K liecbe: podavanie imunoglubinov a nasledne infuzie intralipidov

buba08
13. máj 2015

@ddanaa bola si u Dzurillovej v NR alebo v imunovitale v BA?

ddanaa
13. máj 2015

@buba08 v blave

buba08
13. máj 2015

@ddanaa dakujem, myslela som si, lebo Dzurillova nedáva kombináciu imunoglobulinov a intralipidov
Držím palce, nech to vyjde

ddanaa
13. máj 2015

@buba08 dakujem...ja sa zatial v tomto celom nevyznam a zistujem o co ide...este, ze je google a snazim sa nejako prekladat

ada274
13. máj 2015

@ddanaa co sa tyka tej zvysenej pravdepodobnosti HIT, nemusis mat nejake vyrazne tazkosti. Moze ta obcas nafuknut, pripadne ta bude svrbiet krk alebo ti ocervenie dekolt alebo chrbat a vobec to nepripises HIT. Ale moze to spolu suvisiet.
V mojom pripade dali cytokiny a celiakiu do suvisu, zda sa ze u teba spojili HIT s cytokinmi. Je to tazke spekulovat preco mame tieto hodnoty zvysene. Jedine co mozes urobit je, ze si precitas nieco o HIT a skusis aspon po dobu brania subcuvie a do transferu upravit stravu tak, aby si minimalizovala reakciu organizmu na histamin. T.j budes sa vyhybat citrusom, budes jest kazdy den cerstve jedlo (nie ohrievane) atd., treba si nastudovat. Subcuvia by mala cytokiny upravit. Ja mam pocit, ze ked ti predpisala aj intralipidy viac sa asi teraz urobit neda. Treba len dufat ze to zaberie a nasadit zdravy zivotny styl. Napr. u mna to znamena prestat sa napchvat sladkostami. Ak by sa ti hodnoty po subcuvii neupravili, dr. urcite skusi nieco ine.

ddanaa
13. máj 2015

@ada274 dakujem moc za vysvetlenie...stale sa mi nejako ten HIT nezda:( bola tam hodnota 10 ale neviem najst ci to je vysoke alebo ako....mozno som pila alkohol prave cez vikend a v pondelok mi brali krv takze to mohlo zvysit...bavila som sa s jednou babou a zevraj to by mi inak byvalo zle keby mam HIT ja neviem som z toho na nervy

ada274
13. máj 2015

@buba08 Mne Bergendiova v BA tiez hovorila na 1. konzultacii, ze imunoglobuliny a intralipidy sa nekombinuju. Po mesiaci uz zmenila nazor a predpisala mi oboje. Podla mna priebezne konzultuju aj s Prahou, resp. zistuju nove info a "zapochodu" menia nazor. Ak som dr. dobre pochopila subcuviu beriem len 10 tyzdnov. A tyzden pred transferom zacinam s intralipidmi takze sa to neberie sucastne.
Ja mam okrem Bergendiovej dobreho imunologa na Kramaroch, takze urcite budem konzultovat tento postup aj s nim. Celkom som zvedava, co povie.

ada274
13. máj 2015

@ddanaa 10 je hodnota na hranici. Mala by si mat hodnotu poriadne nad 10, aby to bolo v poriadku. To tak neber, ze ti musi byt zle. Ja som mala hodnoty tiez okolo 10, a ked som zjedla napr. pomaranc alebo si dala pohar cerveneho, vybehli mi flaky v dekolte a svrbela ma pokozka, ale nic dramaticke. Zle by ti bolo ak by si mala hodnoty HIT podstatne horsie. Nemusis sa tym vobec trapit, ver vysledkom a trosku zmen stravovacie navyky aspon za ten cas co podstupujes liecbu, aby si maximalizovala pravdepodobnost, ze otehotnies.

ddanaa
13. máj 2015

@ada274 to si ma potesila, dakujem🙂

bellabelluska
13. máj 2015

dievcata dobre som pochopila z vasich prispevkov , ze hit vam zistili na reprodukcnej imunologii? (myslela som si ze to imunoalergolog zistuje). dakujem
(zacala som mat zvlastne "tazkosti"tak zistujem kde by mi mohli pomoct)
@ada274
@ddanaa

ddanaa
13. máj 2015

@bellabelluska ano tam, robili kompletku vsetkeho

bellabelluska
13. máj 2015

@ddanaa dakujem 🙂 ... idem sa teda objednat do nr 🙂

skaredekacatko
13. máj 2015

@ada274 mas presne to co ja a tinkatinulka hej konzultuje s prahou lebo ked som doniesla vysledky tak vravela ze zvisime medrol ze sa mam ozvat pred zacatim liecby a ked som dosla po liecbu o dva mesiace tak mi dala subcuviu 10 inekcii po 8 kontrolu a tiez lipidy a este fraxik preventivne s anopyrin.
@ddanaa no tomu tvojmu vobec nerozumiem.

ada274
13. máj 2015

@bellabelluska Mne HIT a testy na celiakiu robili v obycajnej imuno ambulancii ale aj v Imunovitale, kde sa vysetruje reprodukcna imunologia. Na tej reprodukcnej vysetrovali snad aj cislo topanok, mam 2,5 stranovu spravu s vysledkami. Mam pocit, ze sa vysetrovalo naozaj vsetko mozne. Ale nie som lekar, mozno sa dalo este viac 🙂

ada274
13. máj 2015

@skaredekacatko tak snad to zaberie. Ja mavam velmi casto nadchu, tak trochu dufam, ze mi subcuvia zrovna tu imunitu celkovo, nielen cytokiny. Ja mam v Reprofite posledne embryjko, tak chcem urobit vsetko preto, aby sa prijalo.

bellabelluska
13. máj 2015

@ada274 jej to je super ked vysetrili vsetko mozne a mas pocit ze aj cislo topanok 🙂
a za aky cas si mala prosim ta vysledky od odobratia krvi?

ada274
13. máj 2015

@bellabelluska trvalo to presne mesiac. Vcera som dostala prvu injekciu subcuvie. Po 6 tyzdnoch kontrolny odber krvi, po dalsich 4 vysledky a ak budu dobre mozem zacat planovat transfer a intralipidy. Vychadza to niekedy na august, takze pomerne casovo narocne.

bellabelluska
13. máj 2015

@ada274 uff to je teda naozaj na dlhsie...
no nic , musime bojovat! drzim päste pri liecbe nech zaberie 🙂

ada274
13. máj 2015

@bellabelluska dakujem 🙂. Podobne.

majinka81
14. máj 2015

@rosa20 Ahoj ja som to mala zvýšené, užívala som medrol a teraz mám prednison. Aj mna by zaujímalo či sa niekomu podarilo otehotnieť s touto diagnózou.Po medrole mi klesli nk bunky ale cytokíny nie až po prednisone.

katka17044
14. máj 2015

ahojte prosim je tu niektorá taka ktorá uzivala medrol aj zabral... ale aj tak sa embryjko neudrzalo a zmenili liecbu na subcuviu injekcie a to pomohlo? Dakujem

ivka3901
14. máj 2015

@katka17044 ahoj tak to by zaujímalo aj mňa? 😕 lebo dzurilka v nitre velice každej predpisuje tú imnoglobulínovú liečbu tú subcuviu tak som zvedavá som aj dneska písala email som zvedavá čo odpíše

katka17044
15. máj 2015

@ivka3901 prave som pozerala ze to je dosť drahá liecba tie injekcie poistovna preplaca 787eur. lebo neviem ze preco najprv medrol a az teraz toto ale zrejme to bude lepsie ako medrol uz len kvoli cene snad a preto to nedava ako prvé ale zacina sa najprv medrolom

katka17044
15. máj 2015

chcela by som sa spýtat kto užíval subcuviu ja ju mam uzivat raz za týzden do svalu kto vam ju pichal?Mozem ist aj ku gynekológovi? A je jedno v ktorý den v týždni a aj v akom čase? Ako ste to znášali? Ďakujem pekne za odpoved

ivka3901
15. máj 2015

@katka17044 ahá já že to všetko prepláca poisťovňa a my tolko peňazí nemáme 😒 tak bud si dám toto alebo intralipidy bud jedno alebo druhé uvidím čo mi odpíše dzurilka ale dík za info 🙂 inak ako sa máš?kedy idete na dalšie IVF ?či KET ?

katka17044
15. máj 2015

@ivka3901 ano vsetko preplaca poistovna ja som doplacala len 17centov.. tak v pohode 🙂 tak ja by som chcela ist na vklad tak v juli to bude ket este mame 3 embryjka... inak sa mam tak v pohode snazim sa uplne odreagovať a oddýchnuť a teda potom byt fit na jul

skaredekacatko
15. máj 2015

@katka17044 ja som sla k obvodnej lebo gynda nema postel najprv hundrala ze to gynda musi ale som ji ukecala . chodim kazdy stvrtok oklo 9 teraz som bola o pol ale cas je jedno vraveli v imunovitale len den musi sediet

katka17044
15. máj 2015

@skaredekacatko aha dakujem Inak ani moj gyn nema postel to treba? a kolko mas predpisanych injekcii? Ja tiez raz tyzdenne a nevies ci aj pri tomto treba kondomovu ochranu?

ivka3901
15. máj 2015

@katka17044 tak potom super len či sú nejaké tie výslšdky,že to zaberá a pomože no uvidín asi skor sa priklánam k intralipidom 😒 no tak super 3 embryjká držím palce my ešte neviem kedy pojdeme nechcem to unáhliť možno až na jesen máme už len 1embryjko ☹