Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@michaelaj174 ja som objednaná na reproimunológiu do Prešova, lebo že v centre nerobia podrobné vyšetrenia, mne ani v gyn fiv neoonúkli túto možnosť, iba mi povedali, že všetky výsledky sú dobré, som už zúfalá
Ahojte, chcem sa spytat, zienky co ste tehotne, alebo boli v minulosti a brali ste pocas tehu Medrol, uzivali ste k nemu aj nejake mineraly, ci v tehu sa nesmie? Uzivam femibion a magnezium, probiotika. Ale pred tehotenstvom som mala doporucene od imunologicky aj nolpazu, calcium,draslik a vit. D.
@summer_103 Ja som počas tehotnosti brala medrol a brala som femibion a magnezium som brala iba keď som mala tvrdnutie brucha, alebo ma moc bolel chrbát, tak na uvolnenie som si dala. A už ma 1,5 ročnú zdravú dcérku.
@summer_103 dávam si vswtko priebežne stále ale už nie tak pravidelne ako pri medrole(vysadila som v 15tt aj keď dr.nechcela a mám výsledky stále lepsie a lepsie 🙂).
Sú to lwn doplnky tie zase neuškodia 🙂. Alw vraj Caltrate sa nemá užívať v tehotenstve tak užívam taký prírodný vápnik (neviem twraz názov ale je vraj zo škrupin vajec robený u nás na SR v Trnave ) .. po medrole mám obrovské problémy s klbami takze vápnik ozaj odporúčam. Magnezko sa vraj mize max do nejakeho 30-35tt, potom môže spúšťať pôrod 🤷🏻♀️..
a ohladom nolpazy tak ta sa môže počas tehotenstva ale keď nemá žena problémy s pálením záhy alebo iné problémy so žalúdkom spôsobené medrolom tak netreba 🙂.
@rybickadory mne urobili kontrolne a ze ak to nebude ok,tak potom zasa na imunologiu. No my tiez teraz vsetky vysledky u mna ok,manzel na striedacku raz teratozoospermia raz dobre...ale za 3 roky sme ani raz neotehotneli....zacarovany kruh
Ahojte. Prosim, brali ste niektora intralipidy zaciatkom cyklu, pred KET a po KET a zadarilo sa? A zaroven aj Clexane 0,4 ml. Take odporucanie mam od MUDr. Dzurillovej z NR. Dakujem vam.
@vianocka288 ahoj neviem či by som ti mohla pomôcť ale ja som brala intralipidy ale na začiatku tehotenstva do 13tt a clexan 0,4 užívam denne až do dnes + utrogestan + anopyrin. Navštevujem tiež repro v NR. Otehotnela som vždy len prirodzene. Dnes som v 21tt a toto je štvrte tehotenstvo, zatiaľ som bezdetna.
Tak ja som zatiaľ vďačná vede a medicíne 🌷
Držím palce
@vianocka288 tiež som tak mala ale vklad neúspešný
Ahojte dievčatá tie co mate daky imunologické problém mate problém aj s Amh? Ďakujem
@doomuska27 ano, AMH 0,12, ziadne vajicka uz a mam zvysene embryotoxicke cytokiny na imunologii..ale nemyslim si ze nejak bezrpostredne suvisia tie dve veci..skor nahoda ze zrovna mam aj to aj to..ja mam aj endometriozu a na to povedala imunologicka skor, ze zeny s endo maju aj zvysene cytokiny
@zuzzi18 ďakujem skôr ma zaujíma keď je také nízke Amh ci sa oplatí vôbec niečo ešte riešiť lebo ja mam 0,44 a uz ma tlačia do darcovstva a dáko sa s tým neviem vyrovnať
@butterfly333 to ma mrzi 😔 A aky je dalsi postup? Riesili sa s lekarkou? Ci neriesis zatial?
@vianocka288 no idem skúsiť do gyncare NR chceli by sme skúsiť soft podľa toho čo povie dr ak nie tak znova skúsime DE len neviem kde je problém prečo sa embryo vôbec neuhniezdi
@butterfly333 ku komu idete?
@ajinka23 dr Kralovič tuším
@doomuska27 nie je to AMH až také hrozné. Mňa skúsila Dr. nastimulovat pre istotu aj s 0.12 AMH ale neúspešne.. Ale aspoň mam istotu ze s vlastnými to nejde. Určite by ste mali najskôr skúsiť vlastnú stimuláciu. A ďalšia vec je ze aj keď budu darované, tak treba riešiť imunitu aj všetko ostatné aby bolo telo dobre nastavene na prijatie ci už vlastného alebo darovaného embrya.
@zuzzi18 ďakujem darcovstvo zatiaľ odmietam
Ja uz mam za sebou 3 ivf pri prvom mi nasadili medrol odobrali 4 vajička 3 oplodnili dve vložili jedno sa prestalo vyvíjať no žiaľ neujali sa 2ivf-bez medrolu žiadne vajička 3ivf 1 vajíčko no neprišlo ani k oplodneniu cize už neviem ze co či ešte ísť do toho ci skúsiť Brno alebo nechať to uz tak uz vlastne od júna to neriešime až teraz som bola na imunológii už 2x a budúci týždeň znovu na hematologiu ale uz strácam nádej aj silu tak neviem ci sa mam zmierňovať s tým
Že vlastne deti mat nikdy nebudem že ich asi len v praci budem mat 😪 začína ma chytať panika
@zuzzi18 ja som mala 2x vklad darovane embryo no ani jedno sa neujalo prečo? Imuno mam poriešene dali mi pred vkladom imunoglobulíny to je všetko. Pri prvom som brala aj medrol aj intralipidy a tiež nič.
@butterfly333 nemusí byť problém v imunite.. Nikto nevie povedať pravý dôvod neúspechu. Každopádne dva pokusy nie sú zas tak veľa, treba skúšať ďalej. Niekomu vyjde prvý až siedmy vklad a dovtedy proste to mohla byť iba smola.
@zuzzi18 máš pravdu no možno je to aj vekom neviem
@butterfly333 aj my k nemu chodíme sú super aj s doktorkou. Povie všetko narovinu žiadne obkecavanie 🙂
@butterfly333 tak vek urcite zohrava ulohu a sance klesaju, to tak jednoducho je ale vidis, ja mam 33r a problemy uz teraz velke, pritom vek by mala byt jedina moja vyhoda a nie je..no nic, drzime si palce!!!
@doomuska27 rozumiem ti, my to zase mame tak, ze len vdaka darovanym vajickam sa o to mozeme aspon pokusit. My uz zaroven ale rozbiehame aj adopcny proces. Dieta chceme velmi a je nam jedno, z akej bunky vznikne a aj to, kto ho porodi. Drzim Vam palce nech Vam lekari pomozu a skusia este nejake to vajicko ziskat.
@ajinka23 tak to je super to práve aj čakám prístup na rovinu mech povie a nie skúšať všetko možné aj keď vedia ze je to zbytočné. Už sa teším. Robili mužovi na prvom aj spermio stačí ten základný?
@zuzzi18 držím palčeky aj tebe 🙏🙏🙏
@doomuska27 este som sa chcela opytat, ze co ti zistili na imunologii a hematologii?
@butterfly333 ano robili mu hneď aj spermiogram asi len základný ale to si môžete asi povedať ci chcete nejaky lepší.

@junyk ano dakujem