icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

skaredekacatko
16. máj 2015

@ivka3901asi nie nik mi nic nevravel ale ja mam len cytokyny zvysene. No postel az tak velmi netreba ale picha sa to do zadneho svalu tak postojacky by som nechcela au. 😀

katka17044
16. máj 2015

@skaredekacatko Kolko ti predpísali injekcii? Je to tak ze kym bude vklad aby tam nebola pauza?

skaredekacatko
16. máj 2015

@katka17044 mne 10 po 8 idem na kontrolu to je 1 .6. 10.6. Mam dostat krami a idem na stymulku a inekcii je 10 plus sedem dni pred vkladom intralipid a aj po vklade este a ked bude pozitivny tak nieak.

katka17044
16. máj 2015

@skaredekacatko ja musim este volat ze vlastne kolko injekcii lebo sa mi zda ze len 4 vravela do tel. ze teda mesiac len si to musim overit este ci som dobre pochopila... a tiez sa musi dodrziavat kondomova ochrana ako pri medrole?

skaredekacatko
16. máj 2015

@katka17044 to neviem mne nic nevravela ale ja mam len cytokyny zvysene.Mne rovno dali 8 inekcii zo sebou.

katka17044
16. máj 2015

@skaredekacatko aha ale asi prvy krat ti to idu znizovat ze? Lebo ja som doteraz uzivala medrol a uz som to mala negativne (protilatky proti spermiam a trofoblastu) a len sa zmenila liecba na injekcnu

jaja9891
16. máj 2015

@katka17044 ahoj a kolko medrolu si uzivala a ako dlho?

skaredekacatko
16. máj 2015

@katka17044 hej prvy krat mi znizuju embriotoxicke cytokyny. Ja son predtym brala len preventivne medrol nevedela som co mi je.

katka17044
16. máj 2015

@jaja9891 tak ja som zacala od polky novembra 2014 najprv 2 tablety (4mg) a 13.1 2015 som mala prvú kontrolu potom som to uz mala ak sa nemýlim v poriadku a uz som užívala len jednu tabletu vlastne doteraz no a teraz to pomaly vysádzam tak ze obden pol tablety takze uz len v pondelok poslednú.

katka17044
16. máj 2015

@skaredekacatko aj mne robili toto vysetrenie a mala som to v poriadku ale neviem presne ze co to je? Ja tvorim protilátky proti spermiam a trofoblastu

jaja9891
16. máj 2015

@katka17044 a davku ti nasadili podla coho nevies?niekde som citala,ze podla vahy,ale to je asi blbost...a prosim ta este ako sa to spravne vysadza?ja mam 10 mg Prednisonu a mam to do ivf mat ako 5 mg a potom ak sa podari dalej....

katka17044
16. máj 2015

@jaja9891 fu tak to neviem... ja to vysádzam tak ze som brala mesiace 1 tabletu no a teraz beriem 3 krat iba polku a kazdý druhý deň a potom koniec

ivka3901
17. máj 2015

@skaredekacatko no po stojačky som pichala dexamed a v celku v pohode som zvládla 😕 ale niektorá poriadne štípala a niektorú som ani necítila 🙂

skaredekacatko
17. máj 2015

@ivka3901 tak potom v pohode ked ti to nevadi ani mne by nevadilo keby musim ale pokial nemusim tak lezim. Aj teraz ked mala dokina dovolenku som mala stastie kamoska sestricka co robi v at bola doma tak ona mi pichla na gauci.inak mna inekcie az tak nestipu ked to pichaju pomaly.

ivka3901
17. máj 2015

@skaredekacatko ja mám tiež výhodu suseda zdravotná sestrička na dochodku tak len prejdem cez záhradu a nemusím sa trepať na pohotovosť 😖

ivka3901
17. máj 2015

ozaj baby neviete či je dzurilová odcestovaná ?lebo písala som jej cez týžden email a ešte mi neodpovedala a zajtra ideme na konzultáciu do Brna

scheflera
17. máj 2015

@jaja9891 Asi to nebude podľa váhy.V GF som mala 10mg Prednisonu denne(mala som 60 kg).Potom som ho 2 mesiace vôbec nebrala.
Teraz v inom CARe mám 5mg Prednisonu od 1.DC kedy bol ET a budem ho brať dokonca 12.tt
Ale to určite povedia ako ho vysadzať.

tlucka
17. máj 2015

@ivka3901 Ahoj Ivka, Dr. Dzurillová určite ordinuje, lebo mi vo štvrtok volala. Ja som jej písala v utorok, tiež mi hneď neodpísala, a tak som vo štvrrok zavolala sestričke, že som písala mail, či sa mi nemôže doktorka pozrieť na výsledky a napísať, ako vysadiť Medrol. Asi za dve hodky sa mi potom ozvala. Skús ráno zavolať, možno sa ti doktorka ozve, kým pôjdeš na konzultáciu. A komu ideš? Macháčovi? Daj vedieť, čo ďalej navrhne 🙂

ingrid0105
17. máj 2015

@ivka3901 drzim palceky Ivka 😉

alexia17
17. máj 2015

@scheflera prednison sa prosim ta dava proti comu? Mne ho dr v CAR dala preventivne,

ivka3901
17. máj 2015

@ingrid0105 dakujem moja🙂a kedy pojdeš na KET moja🙂

ivka3901
17. máj 2015

@tlucka ahoj tlucka 🙂dakujem za info no minule som volala a nikto mi to nezdvíhal :-I no vlastne ja som sa chcela len informovať ohladne tej liečby zaťiaľ do KET nejdšme tak to až tak nesúri 😕 no ano ideme macháčovi tak som zvedavá na nového dochtora čo vymyslí 😕

scheflera
18. máj 2015

@alexia17 Prednison je na oslabenie tvojej imunity.Aby tvoj organizmus nebojoval proti embrijkám a nesnažil sa ich zbaviť ako niečoho cudzieho.Ja ho mám aj kvôli darovaným vajíčkam.

katka17044
18. máj 2015

Ahojte prosim subcuvia sa picha pod kozu ci do svalu?

tinkatinulka
18. máj 2015

@katka17044 do svalu-do zadnice ihlou a podkožne do brucha pumpou..ale u nás sa používa ten sposob do svalu a ihlou, pomaly a hlavne netrafiť žilku.

katka17044
18. máj 2015

@tinkatinulka dakujem a tebe to pichá manzel alebo chodíš k sestričke? Neviem ci mi to teda manzel moze ja by som teraz od stredy mala zacat inak aj dodrziavate kondomovu ochranu lebo teraz mi pani doktorka pisala ze to nie je potrebne... len to nechapem ze preco nie ked pri medrole sa musi

majinka81
18. máj 2015

@ada274
Ahoj adi mam otazocku na teba.
Pisala si ohladom klasickej imunologie.Asi by som si zbehla k imunologovi tiez.Co mi odporucas ake testy?
Bola som alergik od mala lenze mi to preslo asi v 16 tich.
Aj ked mi nic neni.
A prosim ta ja spadam tiez pod kramare vies mi povedat ako sa vola tvoj imunolog?
Mozno ma k nemu odporuci aj moja dr.
Kazdopadne vie ti zobrat aj nejake parametre napr.
Nk bunky?
Ja zatial este idem na orl vysetrenie. Stery z nosa a ust sunegativne.Este ma caka zubar a potom neviem
Kazdopadne mi ide brat dr aj reumatidmy faktor.
Diky moc
Pa

buba08
18. máj 2015

baby, ktoré chodíte k dr. Dzurillovej, berie ona aj odbery na reumo faktory automaticky, alebo si to musím vyžiadať?

tinkatinulka
18. máj 2015

@katka17044 na kondomy sme sa vyprdli už davno to sme iba ked sme mali vklad ale teraz to nik nespominal, uprcite po vklade NIC riesit nebudeme.
nie chodim pichat k sestricke, toto by moj nedal je to velke mnozstvo a treba na to skusenosť.

katka17044
18. máj 2015

@tinkatinulka aha tak budem musiet aj ja ja mam 20x5ml/800mg a vychadza mi ze 5 krát raz týždenne a potom pred podaním infúzie v Nitre a touto subcuviou musí byť 3 týždne pauza a infúzka sa dáva tak 3-7 dní pred ketom. aj to bolí ked ti to pichajú a dobre to znášaš? Ja som dala dnes poslednú polku medrolu.