Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@zuzzi18 tak dúfam že to je tá príčina tak držím palce nech všetko dobre dopadne
@butterfly333 v podstate tie predosle vklady boli bezpredmetne zbytocne..ideme odznova uz so spravnym nacasovanim
@zuzzi18 tak to držím palčeky nech všetko dobre dopadne.
@zuzzi18 No vieš, on nám chce ušetriť peniažky, ako jeden z mála lekárov, keďže my už sme samoplatcovia a toto bude môj druhý vklad, lebo fakt, čo som si písala s dievčencami tu na MK a EndomeTrio vyšetrenie absolvovali, ty si zatiaľ prvá, ktorej sa posunuté implementačné okno potvrdilo 😉
@janie7 ano iba 3 z 10 žien to má. Ja ale ešte jednu tu na MK poznám tej zas vyšlo 132 hodín tuším. Aj nám chcela doktorka ušetriť peniaze a teraz to ľutujem, už po druhom vklade som chcela ísť na ERA a mala som veru. Ty ale máš iba jeden vklad za sebou to je málinko, na ERA je indikácia 2 a viac neúspešných vkladov. Ale kazdej žene by som to odporucila si dať čo najskôr lebo sa tým dá predísť zbytočným neúspechom. Celkovo ERA dosť zvyšuje úspešnosť vkladov a aj keď by ti posunute implantacne okno nevyšlo, aj tak ti vyrátajú presne na hodinu vklad, čo je fajn.
@zuzzi18 Plne s tebou súhlasím a ďakujem za rady, presne tak ako hovoríš, mi to vysvetľoval aj môj Dr., že najskôr po druhom neúspešnom vklade, ono určite aj scratching popri tom má niečo do seba. Budem silno držať palčáky 🙏 nasledujúci cyklus , my do toho ideme buď v marci alebo apríli, podľa okolností. A predovšetkým chcem na vklad mojeho lekára, vyžaruje božský kľud a neskutočne sme si sadli, aj keď pôvodne som chcela ísť k jeho kolegovi, teraz by som nemenila ani za nič😉
baby potrebovala by som súrne radu, beriem estrofem 1mg 2-2-2 a neviem či som si dala na obed...ale potom som si dala okolo 17:00 a teraz neviem fakt či som si dala estrofem na obed a pýtam sa čo je lepšie dať si viac alebo menej? myslím....keď som si teda vzala lieky na obed a a tým pádom budem mať 2-(2?)-2-2 alebo iba 2-2. Dúfam že je to rozumitelné. ☺️🤔 ďakujem za reakcie......pripravujem sa na Endometrio testy
Ahojte chcem sa spýtať na vyšetrenie reproimunologicke sa chodí aj s partnerom? Lebo mne dr povedala aby som išla len ja a neviem teda aký je účel celého vyšetrenia. Manžel je v poriadku, len ja mam problém udržať plod. Ďakujem
@kaculda2 v NR vysetruju pár spolu
@kaculda2 mne práve pomohlo to, že bol na vyšetrení aj partner. Vytváram protilátky len proti partnerovym antigénom. Takže ak by nebol na vyšetrení, nezistili by mi to.. Takže za mňa, keď už riešite repro, aspoň na to prvotné vyšetrenie choďte obaja. Možno zistia problém len tebe, ale my sme to mali takto.. My sme boli v Nitre.
Ahojte ktoré reproimuno robí vyšetrenie len žene? V NR mi písali ze tam robia len párové a ja potrebujem ísť len ja. Ďakujem za odpoveď
@kaculda2 ja som bola v NR len sama na vyšetrenie.
@butterfly333 no mne teraz písali email ze jedine s partnerom. A ja potrebujem ísť len ja na vyšetrenie
@kaculda2 neviem mne spravili bez problémov vyšetrenie platila som 250€ minulý rok teraz som ba na opakovanom odbere a neplatila som nič a chodím len ja manžel nie. Neviem prečo ti tak napísali. Potom jedine do BA alebo Prešov tuším tam chodia ešte baby.
@kaculda2 Ono, nikdy nie je zlé ísť aj s partnerom, lebo oni skúmajú aj bunkovú imunitu na partnerove spermie. Ja som bola tiež sama v NR, ale my sme špecifický prípad. Prípadne, skús sestričke popísať prečo partner nie je potrebný. A ImunoVitalu v BA sa vyhýbaj mílľovými krokmi, som ich požiadala nech mi spravia jedno vyšetrenie, no nula bodov, som bola v tom, že mi ho spravili a s Dzurillovou v NR sme zistili, že mi ho vôbec nerobili 😠 a ochota na bode mrazu🙁
@kaculda2 Práveže podľa mojich informácií v GynFiv nerobia repro-imuno, oni posielajú do ImunoVitalu. Ono, keď potrácas, ma napadli protilátky na trofoblast alebo vyššie cytokíny, čiže tam by si stačila naozaj iba ty, no mne vysvetľovala Dzurillová tú bunkovú imunitu tak, že vlastne embryjko nesie 50 percent mužských buniek a 50 ženských, tak preto chcú aj partnera, samozrejme okrem XY ďalších vecí. Neviem ako tvoj partner, ak môže, ja by som odporúčala Nitru a ísť tam na vyšetrenie spoločne. Každopádne držím palce 🙏😉
@kaculda2 nech by tebe či partnerovi zistili čokoľvek, jemu liečbu nedaju a teba budú napchávať kortikoidmi alebo intralipidmi či podobnými infuziami. Áno, Medrol sa dáva na jedno, intralipidy na iné, je dobre vedieť všetko, ale kľudne chod zatiaľ sama. Resp, potracas v akých stadiach? Ak veľmi skoro, tak ten partner tam môže ešte zavážiť, ale ak máš MA tak to nie je smerodajne. V podstate potrebuješ len aby ti niekde vzali krv a zistiť čo ti vyskočilo. V tomto prípade by som kľudne išla do imunivitalu. Máš to za 120€ myslím, čo je podstatný rozdiel ako v NR a potrebuješ sa od niečoho odraziť. Ja ich tam tiež neznesiem, ale Keď ti tam bude nepríjemne, nemusíš tam zostat👍.
@kaculda2 súhlasím s babami. Ja som mala ten problém, že som potratila vždy okolo 7tt, čiže srdiečko nikdy ani nebolo a u nás to bol ten problém, že tým, že vytváram protilátky iba proti partnerovym antigénom, tak automaticky vytváram protilátky aj voči embryu, ktoré nesie 50% jeho génov, čiže presne takto ako píše janie7. Ak by som čakala dieťa s iným mužom, pravdepodobne by nebol žiadny problém.. Musíš si ty zvážiť ci ti to za to stojí alebo nie. Ak potracas vo vyšších štádiách, pravdepodobne tam tento problém nebude.. Ak je to však takto skoro ako u mňa, presvedčila by som aj partnera, aby išiel.. Inak ti asi zostáva len imunovital - skus tam napísať.
@butterfly333, ak si dobre pamätám, ty si mala mat darované embryo, preto tam nie je partner podstatný, rieši sa len žena, ktorej je toto embryo implantovane. 😊
@rosalie1411 no ja som mala potrat v 21tt a od vtedy som mala asi 3 biochemickr hneď na začiatku. Ale ja mam problém s krvou pravdepodobne (zla zrazanlivost) preto Dr chce aby som išla len ja aby sme sa mali od čoho odraziť. Skúsila som napísať do toho imunovital a uvidím. Možno bude stačiť ak pôjdem na hematologické vyšetrenie a tak zistia a nebude treba reproimuno. Neviem.
@rosalie1411 áno no teraz idem na ivf soft materiál bude nás oboch tak som zvedavá ako to dopadne mne asi to cudzie embryo nerobilo dobre keď ani raz sa neuhniezdilo neviem.
@kaculda2 Ak si mala 2 krát biochemické, možno by som uvažovala aj o genetickom vyšetrení teba aj partnera, mne po prvom IVF vkladal môj Dr. morfologicky najkvalitnejšie embryo, prvý týždeň ukážkové príznaky tehotenstva a buch bolo z toho biochemické 😢 Ak sa môžem spýtať chodíš do CAR a máš nad 30 rokov, či ešte nie?
@kaculda2 tak určite si tu hematologiu pozrieš a ideálne takú, kde vyšetrujú aj lepive doštičky, lebo to nerobia všade.. A snáď už potom vyjde 😊
@janie7 áno máme sa objednať aj na genetiku s manželom. Do CAR zatiaľ nechodíme a áno mam 31 r.
@rosalie1411 vieš kde robia aj testu na tie lepive doštičky? Ďakujem
@kaculda2 ja som bola v Nitre, Spitalska ul. 😊

@butterfly333 to robia v každom CAR za cca rovnaku sumu..samotny ERA je cca 850 € a spolu s ALICE a EMMA je to spolu cca 1200 €. Posunute ho mam o jeden den. Vyrátali mi 102 hodin od podania progesteronu (bezne sa vklada 120 hodin od podania progesteronu)