icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

vianocka288
8. apr 2022

@sparkling 16 ml do 250 ml. A myslim, ze mi potom uz nic nezvysovali. Oni komunikuju mailami. Musis pockat, zvykne rychlo reagovat sestricka. Jedine ze by malo dovolenku. Sestricka je velmi prijemna.

sparkling
8. apr 2022

@vianocka288 no v pondelok som mala mat vysledky, aj teda boli, lebo sestricka mi to potvrdila. A ze mi ich posle. Poslali ich aj s odporucanim liecby az v stredu a od stredy zas nic, ani mail ani telefon. Mozno som len vystihla blbe obdobie zrovna. Ano sestricka je zlata, aj doktorka. Ako nemam sa na co stazovat, len fakt asi teraz maju toho viac.

majla87
9. apr 2022

@sparkling no a tebe boli uz raz podane tie intralipidy? Ak ano, mas napisanu frekvenciu, cize odstup od prvej infuzky je dany.
Ak nie, tak je najlepsie podat co najskor, cize cakat na odpoved emailom. Pripadne si zavolaj do nejakeho blizkeho repro centra ci ti to nepodaju tam, kedze uz spravu mas, tak na jej zaklade to vedia podat (bez spravy nie).

sparkling
9. apr 2022

@majla87 neboli, lebo ved stale cakam na predpis alebo na termin podania infuzky. Akoze mne to ma kto podat aj doma. Len potrebujem mat k dispozicii ten intralipid. Ja ani nitru nemam daleko vlastne, caj v car mi povedali ze mi to pichnu a aj doma mi to ma kto v podstate. Len sa neviem dockat odpovede na mail a na to, ze mi to uz konecne predpise. No a prave o to mi aj ide aby som si to dala pichnut prvy raz cim skor, nech mi to sedi s cyklom a zbytocne ma to nezdrzuje nasledne pri vklade… v car mi povedali, ze predpisat mi to musi na reproimuno a spodanim nie je problem. Ale ako hovorim, ze mne to ma kto pichnut aj doma

majla87
9. apr 2022

@sparkling aha, jasne. S tymto ja uz nemam skusenost ze podla cyklu sa dava. Ja som to mala mat az po pozitivnom teste. Tak snad sa v pondelok uz s niekym dohodnes 🙂

sparkling
9. apr 2022

@majla87 ja to myslim tak, ze aby som proste necakala zbytocne cely cyklus na vklad, lebo mi blbo vide kontrolny odber 🙈 uz som nedockava, lebo stale pocujem lenze “uvidime” a stale na nieco cakame. A uz mi dochadza dych. Mam chut to zabalit. Tymto sposobom uz pocuvam uvidime a “pockame” tri roky. A tiez mi ide vek a vsetko…

janickamalicka1988
4. máj 2022

Ahojte dievcata. Pred par mesiacmi mi pri vstupe do obchodu namerali teplotu 37,2C. Minuly mesiac sa mi to iste stalo ked som sla k zubarke 37,4C. Oba razy som si poznacila pretoze som sa citila zdrava a damu ma to prekvapulo a teraz som si vsimla ze to bolo cca 2-4dni po ovulacii. Teraz mam znovu po ovulacii a len tak som si skusila zmerat teplotu a uz treti den mam 37,1-37,4 C. Mam zvysene NK bunky a odporucane intralipidy pred IVF. Este som na ne nebola, ale rozmyslam, ci ta zvysena teplota nemoze suvisiet s NK a telo bojuje proti muzovym/ cudzim bunkam, este som totiz po 3rokoch nebola ani raz tehotna. Iny problem na imunologii nemam. Vzdy ms pravidelne, ale par dni po ovu niekedy pocitujem pichnanie v podbrusku, take, co mimo tychto dni nikdy nemavam.

majla87
4. máj 2022

@janickamalicka1988 ahoj, v podstate mozes mat taku teplotu stale a normalnu. V obchodoch to meraju celovym teplomerom a tie nie su uplne presne. Nedavala by som to nejak extra do suvisu.. Navyse bazalna teplota sa meria pri ovulacii inak. A hlavne sa meria hned skoro rano po odpocinku a kazdy den v rovnaky cas- skus si tu dat do lupy.

janickamalicka1988
4. máj 2022

Bazalku som pred pol rokom skoncila merat ta mala vzdy pekny graf po ovulke vzdy vybehla teplota hore a v den ms klesla. Skusim si zmerat klasicku teplotu aj mimo ovu a uvidim ci aj tam budem mat 37+

rosalie1411
4. máj 2022

@janickamalicka1988 keď to povieš na repro imuno, povedia ti, že to s NK bunkami nemá súvis. Ale ja som mala to isté a tiež som pár dní po ovulke mala takú zvýšenú teplotu. Plus keď som bola tehotná, mala som teploty nad 38.. Nakoniec sa zistilo, že okrem NK buniek vytváram aj protilátky proti partnerovym antigénom. Neviem, kde chodíš na repro imuno, ale ak máš takéto príznaky, odporúčala by som ti Nitru, lebo tam vás vyšetria ako pár..

kuku55
5. máj 2022

Ahojte baby, som v tejto diskusii nová. V CAR mi zistili výrazne zvýšené antifosfolipidové protilátky, tak ma poslali na hematológiu a teraz čakám na výsledky. Chcem sa spýtať, či máte skúsenosť, že Vás z hematológie poslali ešte na repro imunológiu? Veď to predsa spolu súvisí a na imunológii vedia zistiť toho viac. Alebo si musím žiadanku na imunológiu vydupať, alebo mi žiadanku vlastne vôbec netreba? Ďakujem ! 🙂 P.S. tento mesiac ma čaká 2. pokus IUI

gabu_lienka
5. máj 2022

@kuku55 objednala som sa na reproimuno a potom som si vypytala ziadanku u svojho gyn a muz u obvodaka.

rosalie1411
5. máj 2022

@kuku55 presne ako píše gabulienka, vybav si to sama, nečakaj! 🙂 objednaj sa a máš kopu času riešiť výmenný lístok. Ak pôjdete do Nitry, potrebujete obaja. Mne dala gyn (ale môže aj obvodná) a manželovi dala obvodná.

kuku55
5. máj 2022

@gabu_lienka
@rosalie1411 Super baby, ďakujem za odpoveď 🙂 Práveže plánujem ísť do Nitry, žiadanku snáď už od niekoho vyžobrem, od obvodného určite. Pamätáte si, za ako dlho vás objednali? 🙂

gabu_lienka
5. máj 2022

@kuku55 rataj cca tri mesiace

kuku55
6. máj 2022

@gabu_lienka 😨 To je doba 😔 Tak to sa tam hneď objednávam, ďakujem

zenuska555
20. máj 2022

Ahojte, som tu nova . Všetky pozdravujem a prajem nech sa každej raz zadarí 🙂 . My sa snažíme už 4 roky, najskôr po roku mimomaternicove tak mi museli odstrániť vajcovod. Potom sme začali skúšať IVF , prvé sa nepodarilo tak som išla na vyšetrenie do Imunovital tam mi zistili vysoké cytokíny. Pri ďalšom 2 vklade som mala aj infúzie intralipidov a bola z toho anembryomola. Nasadili sme Medrol za pol roka s Medrolom žiadne zmeny, cytokíny stále vysoké ☹ skúsili sme 3 vklad a nič. Medrol som vysadila. Ideme skúsiť ďalší vklad a dostala som k nemu infúzie Flebogammy, práve mi tečie prvá. Pomohla niekomu? Pri vkladoch picham aj Clexan, síce mi na hematologii nič závažné nenasli no DR povedala ze pre istotu pichať vraj to pomôže.
@butterfly333 Ahoooj butterfly333 tvoj príbeh mi príde najviac podobný tomu môjmu. Ako sa máš? Ako pokračuješ a s akou liečbou?

butterfly333
20. máj 2022

@zenuska555 ahoj áno sme na tom podobne mne ani medrol ani intralipidy ani imunoglobulíny pri vkladoch nepomohli. Schudla som a cytokiny sú už ok no teraz som mala opu 4 vajíčka 3 sa oplodnili 2mi vložili aj ja to uchytilo no žiaľ nie na dlho.Teraz pred vkladom som nič nebrala z imuno dr povedal v car že je to zbytočné u mňa že tam imuno problém nevidí keďže som už bola prirodzene 7x tehu. Tak neviem .V lete ideme do iscare BA na konzultáciu a chcene skúsiť darované vajíčka.

zenuska555
20. máj 2022

@butterfly333 aj ja sa snažím meniť stravu a už som aj schudla 4 kg. Teraz mam 68 kg a 160 cm a tie cytokíny hnusne sú stále vysoké. Ani alkohol nepijem vôbec ani vínko naozaj raz za 3 mesiace si niečo dam. Jedine co mam výčitky čoho by som sa ešte mala vzdať je iqos už som ho obmedzila no chcem úplne prestať. Toľko vitamínov som už zjedla a stále žiadna zmena. Ja veľmi dúfam ze teraz ta Flebogamma zaberie 🙏🙏 prosím a to v CAR ti odporučili darované vajíčka? A koľko sa na ne čaká? A koľko to asi stojí? A myslíš ze mojim cytokínom by cudzie vajíčka nevadili? Ach toľko otázok prepáč keď človek sa už ani nemá koho spýtať 😕

zuzzi18
20. máj 2022

@zenuska555 iqos by som vysadila na tvojom mieste, lebo potom zbytocne sa snazis, platis za liecbu, lieky a ked popri tom fajcis tak to je kontraproduktivne..pokial Medrol nezabera, tak treba skusit aspon protizapalovu stravu. Ja som tehotna s darovanymi vajickami a mala som tiez zvysene cytokiny..akurat ze mne medrol zaberal a ked som ho brala tak boli vzdy nizsie..Imunologicka povedala, ze je jedno, ci by som mala svoje vajicka alebo darovane, ze cytokiny by boli zvysene tak ci tak a robili by mi problem..

butterfly333
20. máj 2022

@zenuska555 ja som mala 2x darovane embryo v Brne brala som medrol intralipidy ale ani jeden vklad nič. No aj keď mam amh 1,48 co je na môj vek 42r fajn aj som mala 4 vajíčka 3 sa oplodnili vložili mi 2 no v 10dpt pozitívne testy a potom slabli. Ja už nechcem riskovať a čakať ďalšie roky preto sme sa rozhodli darovane vajicka v iscare 4500€.

zenuska555
20. máj 2022

@zuzzi18 ahoj zuzzi18 máš úplnú pravdu idem skončiť aj s iqosom 🙂 aha to som nevedela ze pre cytokíny je jedno koho sú to vajíčka 🙂 myslela som ze sa dajú tie cytokíny nejako oklamať 🙂 áno protizapalovú stravu sa snazim držať už od januára aj vďaka nej som trošku schudla, akurát sú tam zakázané mliečne výrobky a ja milujem do šalátov syr. Myslíš ze ani bezlaktozové jogurty a syry by som nemala jesť? Držim palce nech máš krásne gulate brusko 😀 a nech ste už spolu doma z pôrodnice 🙂

ddudu
21. máj 2022

Ahojte, kedy ste po KET mali špinenie? Ja som mala vklad 16.5 a dnes som 6. deň po vklade a mám špinenie ale iba na wc papieri som si to všimla. Také hnedkaste ako keď pred menštruáciou. 😊 Malo by to byť v poriadku , nie? Mala som už 3 vklady teraz je to 4. vklad ,zatiaľ som takéto špinenie nikdy nemala.

domig1
23. máj 2022

Ahojte, s akým časovým odstupom ste si davkovali euthyrox, medrol a estrofem? 😒

zuzzi18
24. máj 2022

Ahojte, ostalo mi zopar liekov ktore viem, ze nie su najlacnejsie. Ak by mal niekto zaujem, poslem postou zadarmo: Femibion 1 - 8 tabletiek, Progestanelle - 13 tabletiek, Prolutex - 1 ampulka spolu s injekciami.

kaya999
2. jún 2022

Chcem sa s vami poradiť 🙏🏼Po 2 potratoch som absolvovala aj reproimunologicke vysetrenie kde mi zistili zvýšenú produkciu embryotoxickych cytokinov
Nasadili mi medrol a o 2 tyzdne infúziu intralipidov
Moja otazka na Vás ma niekto s týmto skúsenosti?podarilo sa otehotniet s úspešným koncom?

lydia86
2. jún 2022

@kaya999 mňe táto kombinácia sadla a podarilo sa donosiť zdravé dieťatko. Ale ja som otehotnela po IVF.

kaya999
2. jún 2022

@lydia86 Mne sa podarilo otehotniet prirodzene len sa mi neudržali … vtedy som ešte nevedela že mám diagnózu
Ale mám už 2 dospelé deti a problemi som vtedy vobec nemala

lydia86
2. jún 2022

@kaya999 treba liečbu skúsiť a veriť že zaberie. Nám sa nedarilo dlhé roky ani prirodzene ani vklady nevyšli. Az s touto liečbou vklad vyšiel.

kaya999
3. jún 2022

@lydia86 stále dufam i keď som z toho nešťastná … predsa len kortikoidy majú strašne veľa nežiaducich účinkov 😏ale jasne vyskúšam a verim že nám to vyjde😊