icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

katka17044
19. máj 2015

@tinkatinulka ale mame to rovnako nie? subcuvia a potom infuzia a zacinaju asi medrolom lebo je to lacnejsie

tinkatinulka
19. máj 2015

@katka17044 ja som medrol nikdy nemala ja som brala Prednison..ale ten sme v mojej liecbe vylucili od zaciatku kedže ja mam moju imunitu dosť oslabenu

katka17044
19. máj 2015

@tinkatinulka ano medrol a prednison je to iste ale viaceré berú skor prednison, v Nitre davaju medrol ze ma menej vedlajších účinkov, akoze ja som ho ok znášala ale tak mala som ok dávku.

candour
19. máj 2015

@katka17044 uplne to iste napisala aj mne..ale premyslam ze sa na to cele vykaslem na tie infuzky

katka17044
19. máj 2015

@candour preco? aky mas z toho pocit pred tym si tiez brala medrol? a preco nam to vlastne meni ked medrol zabral super neviem nechapem lebo subcuvia zase robi opak zlepsuje imunitu tak nechapem vobec

ada274
19. máj 2015

@majinka81 majka, 26. maja budem mat vysledky od "obycajneho " imunologa, tak sa ti na to pozriem. Bral mi asi 5 ampuli krvi a vela paramentrov, z hlavy naozaj neviem. Chodim na Kramare k Dr. Šaušovi, poslem ti na neho kontakt a skus. Viem, ze ma dost pacientov a velmi nechce brat. Skus poprosit/zatlacit mozno sa necha ukecat. Je velmi dobry aj preto, ze na pacienta si necha celu hodinu a vedie s nim podrobny rozhovor o tazkostiach. U mna sa riesila prevazne celiakia a s nou spojene komplikacie.
ked pozeram do testov starsieho data tak okrem celiakie mi robil hladinu vitaminu D, B12, kyseliny listovej, rozne enzymy, lipidove parametre, mineralne latky, metabolity, zelezo, nejake imuno parametre, robil aj kontrolu mocu, a kvantum inych parametrov ktorym nerozumiem. Take komplexne testy mi nerobil este nik. Predpokladam, ze je to kvoli tej celiakii.
NK bunky mi nerobil, tie mi robila lekarka v Imunovitale spolu s cytokynmi a dalsimi parametrami.

ada274
19. máj 2015

@katka17044 mne to vysvetloval imunolog, ze su to najmodernejsie preparaty. A okrem toho, ze zlepsuju imunitu u ludi, kt. napr. trpia castymi virozami (moj pripad), tak posobia tak, ze vyladuju imunitne procesy v tele coho nasledkom telo neodvrhne embryo. Citala som tiez na ceskych forach, ze je to akoby novy trend v liecbe , kt. je pomerne draha (cca 800 eur) ale vraj ucinna. Dost to pouziva Dr. Malickova. Mne to tiez nasadila Dr. Bergendiova, uz ich beriem. Neziaduce ucinky zatial nijake, vysledky ci to zabralo a znizilo cytokyny budem mat koncom juna. Som presvedcena, ze vedia co robia.

niveagirl
19. máj 2015

Babay tak teraz sa za kontrolné odbery platí v Nitre, alebo nie? Lebo keď som tam bola naposledy pre výsledky, tak mi dr. povedala, že už sa nič neplatí. Predtým sme platili 230 eur. A teraz som si volala pre termín a som sa radšej spýtala...a vraj sa platí tých 50 eur za tie intracelulárne cytokíny. Ja som už bola v tom, že sa už neplatí...

buba08
19. máj 2015

@niveagirl ako dlho si čakala na vysledky po vstupných odberoch?

candour
19. máj 2015

@katka17044 no mne musela medrol vysadit, kedze som mala zdrav. problemy, pre ktore mi museli nasadit na dlhsiu dobu antibiotika, a tie s medrolom sa bili, t.j. nezabrali..ale tiez asi aj preto ze sa mi po 6 tyzd jeho uzivania upravili protilatky na troboflast...ta subcuvia neviem presne ako funguje, mne to povedala v tom zmysle, ze ked nemozem mat mderol takze namiesto neho a potom ten liek co si pisala aj ty

niveagirl
19. máj 2015

@buba08 Takých 5 týžďov

buba08
19. máj 2015

@niveagirl dakujem a na kontrolné odbery sa čaká kratšie však?

candour
19. máj 2015

@niveagirl Ja som platila 190 za kontrolne odbery

suzanecka1
19. máj 2015

ja 90e záleží na tom čo budú kontrolovať, mne kontrolovali nk bunky a protilátky na trofoblast a spermie...

@candour
@niveagirl

niveagirl
19. máj 2015

@buba08 No vravela mi, že vraj na kontrolné odbery sa už nečaká tak dlho. Ale koľko, tak to netuším žial.

@suzanecka1 mne by mali robiť kontrolné na tie inrtacelulárne cykotíny. Kurnik ale dúfam, že už to bude všetko z imunologického hľadiska, lebo fakt nekradneme. Len potom fakt nechápem načo máme zdravotnú poisťovňu? Toto bude u mňa už posledné vyšetrenie.

katka17044
19. máj 2015

@candour aha no mne medrol zabral tiez na spermie a trofoblast po 5tt tak celkom dobre...

buba08
19. máj 2015

@candour za prvé odbery 230 € a za kontrolné 190 €? To vážne, veď toto su nenormálne sumy ☹

katka17044
19. máj 2015

@ada274 dakujem pekne za vysvetlenia si ma ukludnila.. mne len stale neslo do hlavy ze ked mi medrol zabral preco ho menit ale asi aj ked mi to znízil tu tvorbu protilatok ale asi aj tak nepomohol kedze sa to nepodarilo a v tom mozno viac pomozu tie injekcie teda dufam 🙂

ada274
19. máj 2015

@katka17044 uprimne ja si to tiez tak vysvetlujem. No verim, ze sa snazia urobit pre nas len to najlepsie. Aj ked mi je jasne, ze v tejto oblasti je to tak trochu pokus omyl. Nieco v style, uvidime ci to zaberie. Lekari mozu sledovat aktualne trendy, ale realne skusenosti resp. informacie o statistickej uspesnosti takejto liecby jednoducho nemaju. Takze viera je dolezita 🙂

katka17044
19. máj 2015

@ada274 A aj sa snažíte prirodzene? Lebo vraj nemusime mat kondomovu ochranu. Od polky novembra ako uzivam medrol sme museli.

ivka3901
19. máj 2015

@katka17044 ahojky no my sme sa rozhodli taak a dohodli s dr. v Brne tak,že dáme skor intralipidy ako tú subcuviu čo tak dzurilke húfne dáva každej 😒

katka17044
19. máj 2015

@ivka3901 aha a tie intralipidy su co? lebo mne dala subcuviu inejkcie na udrzanie dobreho stavu co mam z medrolu a potom 3-7 dni pred ketom privigen a tak isto aj po kete to by mala byt infuzia nejaka mam pocit ze intralipid a privigen je to iste ci?

ivka3901
19. máj 2015

@katka17044 tie intralipidy sú tiež infúzky a že tie imunoglobulínové infúzky sú nejaká novinka čo skúšajú no neviem a ten privigen počujem po prvý krát tak to neviem čo je može to byť to isté len iný názov 😒

katka17044
19. máj 2015

@ivka3901 tu som skopcila co je ten privigen to mi da len jednorazovo pred vkladom a po vklade ako infuziu
Privigen je infúzny intravenózny roztok pripravený na použitie. Roztok obsahuje špeciálne proteíny izolované z ľudskej krvnej plazmy. Tieto proteíny patria do triedy „imunoglobulínov“, nazývaných aj protilátky.

jaja9891
19. máj 2015

@katka17044 ani neviem presne kedy,niekedy v polke juna by som mala zacat,no musime si teda riadne vela vytrpiet :( dnes mam depkovy den totalne

jaja9891
19. máj 2015

@ivka3901 dakujem,aj tebe drzim palce,nech vsetko dobre dopadne a so stastnym koncom 🙂

magdus999
19. máj 2015

dnes mám po dlhej dobe krásny deň 🙂 NK bunky, ktoré mi nevedeli dať dole, dokonca mi stúpali aj napriek injekciám Dexamedu, konečne z nejakých 40% klesli na 9% - jediná vec, na ktorú mi po 6 rokoch a 6 vkladoch ET/KET prišli a hodnota je výborná 🙂 sa tak teším 🙂

gabika2015
19. máj 2015

ahojte, aj ja uzivam Subcuviu, dnes som dostala aj vysledky z kontrolnych odberov a nastastie su uz niektore faktory uplne v norme. Ja vytvaram protilatky aj proti embryam aj proti partnerovym spermiam. Mne tiez povedala Dr ze pred vkladom mam uzit Privigen. Len som sa zabudla spytat, ci sa mi moze zhorsit stav po vysadeni Subcuvie, napr. keby som chcela ist na ET s darcovskymi vajkami az na jesen, tolko davok uz nemam. Ale som velmi rada, ze mi tie injekcie pomahaju.

katka17044
19. máj 2015

@jaja9891 bude dobre urcite uz prichádza náš správny caas

katka17044
19. máj 2015

@gabika2015 super ja mam mat pauzu od poslednej subcuvie po privigen 3 týždne a ma mi ho dať tak 3-7 dni pred vkladom... Inak dodržujete kondomovu ochranu? Je to tvoja prva liecba? Lebo ja som zacinala medrolom ten mi do 5tt zabral vytvaram protilatky proti spermiam a trofoblastu ale uz vdaka nemu je to negativne ale aj tak sa embryjko uhniezdilo len na chvílu tak sa idu skusit tieto injekcie