icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

diska
28. máj 2015

@tinkatinulka ja mam problem ako ty,alergiu na utrogestan a na kopec inych liekov ,tak som mala agolutin .Napr prednison som znasala uplne zle,pricom medrol relativne v pohode a pritom je to skoro to iste.

buba08
28. máj 2015

@diska ani ja nie som proti intalipidom, veď aj ty si krásny príklad toho, ze ti zabrali a teším sa z toho, ja som sa len vyjadrila, ze osobne si ich dám pichnúť iba na odporúčanie reproimunologie, inak nie. Ivka sa musí rozhodnúť sama co podstúpi a co nie, ja som len vyjadrila svoju skúsenosť a názor na to.

diska
28. máj 2015

@buba08 no ved otom to je,ze si porozpravame svoje skusenosti.Ja netusim co mi pomohlo a ci to bol intralipid alebo sa len stastie unavilo,to sa neda vediet,ja som uz bola proste ochotna skusit vsetko a navyse ja som mala intrlipd uz aj pri predoslom pokuse a vtedy sa to nepodarilo.Mne sa to podarilo ked som bola po pipelle,6 tyzdnou medrolu 12mg denne,agolutin,v native KET a intralipd poctivo ako kazali v RF ,co a ci nieco z toho zabralo sa nikdy nedozviem.

ivka3901
28. máj 2015

@diska presne si to opísala,že sme ochotné podstúpiť všetko 😒 a ak to zabetie a šťastie si možno sadnš aj na mna tak nebudšm vedieť čo pomohlo 😒

ivka3901
28. máj 2015

@buba08 v pohode já som len chcela vedieť názor,ale ako vidím každá má iní názor každopádne sa rozhodnem sama a je to moje posledné KET v živote tak chceme vyskúšať možné aj nemožné 😒

majkulik
28. máj 2015

JJ sme tu na to, aby sme si pisali o svojich skusenostiach, a kazdej z nas zaberie nieco ine. hlavne aby to bolo 😀

tinkatinulka
28. máj 2015

@diska no my sme tie komplikované ..no co už mne jedna nechcena reakcia tento rok už stačila ale povedala som hned doktorke že spravim vsetko pre mimi a ma moju uplnu doveru

zuzanka05
28. máj 2015

Ahojte baby🙂 Chcela by som informaciu...nepoznate dobreho hematologa Trnavskom kraji okres galanta?..lebo Bratislave neberu...5 krat som mala neuspesny ivf a neviem kde je chyba...Obaja sme zdravy na imunologiu som bola tam je vsetko ok....Stale som mala krasne embryo ale nechce sa uhniezdit,preto som myslela ze vyhladam hematologa,aby ma vysetril.....
Ked poznate dobreho hematologa tak prosim napiste my kontakt 🙂 Dakujem vam dopredu 😉 😉

tinkatinulka
28. máj 2015

@zuzanka05 jedine dr.Drakulova-kramare-synlab..napis mail alebo volaj, zlata dusa

skaredekacatko
28. máj 2015

@zuzanka05 skus na kramaroch mudr. Drakulovu ja som u nej bola a je super zobrala mi 7 ampuliek vysetrila uplne vsetko co sa da mne nic nezistila ale mne zase zistili na reproimuno. Ja nanu uz kontakt nemam ale na nete je. Treba volat viackrat lebo nestiha ma toho vela. Mna zobrala hned na druhy den ked som jej povedalacze son teraz v ba a potom sa mi uz neoplati ist bola dmfakt ochotna a hlavne je odbornicka

zuzanka05
28. máj 2015

@tinkatinulka Dakujem a mas na nu aj tel cislo?

zuzanka05
28. máj 2015

@skaredekacatko dakujem 🙂

rosa20
29. máj 2015

@zuzanka05 ja som bola v Galante na hematologii. objednala som na tel.c. 0317833339, treba byt trpezliva, kym zdvihnu. je dobre volat tak po 11 az 13tej, ked uz tam nemaju taky frmol. a su tam 2 lekarky, ja som bola u MUDr. Blazsekovej a celkom v pohode. na vysledky sa caka mesiac. a uz pri objednavani vysvetlit, ze kvoli comu s abude brat krv. treba si tam potom priniest zdravotnu dokumentaciu a vymenny listok 🙂

jaja9891
30. máj 2015

@ivka3901 ahoj,co je prosim ta ta pipelle biopsia?

ivka3901
31. máj 2015

@jaja9891 ja vlastne poškriabanie sliznice robí sa v 20 DC mesiac pred ET či KET a napomáha uhniezdeniu embryjka 🙂

jaja9891
31. máj 2015

@ivka3901 jeej,dakujem,to som este nepocula,ja som nemala problem s uhniezdenim,ale s missed abort...

ivka3901
31. máj 2015

@jaja9891 v pohode rada pomožem ked možem🙂No práve ty nemáš problém s uhniezdením kedy ideš znova do boja?

jaja9891
31. máj 2015

@ivka3901 no ak vsetko bude ok,tak cca o 2 tyzdne by som mala zacat stimulku,ktovie ci ten missed abort sposobila imunita ci nie...to uz nezistim a len v kutiku duse dufam,ze sa to uz nezopakuje...

ivka3901
31. máj 2015

@jaja9891 ahá mi si dávame do septembra pauzu a potom pojdeme zas do boja,ale ideme tam len preto,že tam máme ešte to embryjko,ale už sme až moc sklamaný z tých neúspechov ☹ no aj ja som mala 2 IVF MA v 9 TT a doteraz neviem čo to sposobilo a ani sa nedozviem ☹ tak viem aké to je

jaja9891
31. máj 2015

@ivka3901 my sme mali cca pol roka teraz pauzu a velmi tazko sme to niesli a aj nesiem,len ta nadej dalsej sance mi pomaha...ja som MA v 8 tt trojicky a boli aj na genetike,tak viem,ze to boli moje vysnivane dievcatka ☹

ivka3901
31. máj 2015

@jaja9891 viem vedela som dávala si príspevky ved my sa v téme poznáme 🙂je mi to lúto aj my by sme chceli dievča to bol moj sen,ked raz budem veľká :-I

jaja9891
1. jún 2015

@ivka3901 ano,ved hej,len pri tolkych zienkach uz ani niekedy nerozmyslam,ktorej som pisala 🙂 no teraz ma v sne prenasledoval chlapcek a mm po nom tuzi velmi,tak uvidime,len nech sa nam to uz vsetkym podari

katka17044
3. jún 2015

ahojte prosim tie ktoré máte liecbu subcuviou a potom nasledne pred vkladom sa aplikuje ta infuzia mne idu dat privigen tak pise sa ze sa ma aplikovat 3-7 dni pred vkladom a po vklade. Kedy ste si ju boli dat na koľký deň? Dakujem pekne

nina46
4. jún 2015

Ahojte, bola ste niektora z Vás na aplikácii Intralipidu v Imunovitale? Vyšiel Vám aj vklad?

sprituska
5. jún 2015

Ahojte, predpisali niektorej z vas prosim privigen? Potrebovala by som sa nieco spytat. Dakujem

skaredekacatko
5. jún 2015

@nina46 ahoj bola si na lipide v imunovitale ako to prebiehalo kolko si platila? Ja to absolvujem za 14 dni cirka

katka17044
5. jún 2015

@sprituska ahoj ano mne

sprituska
6. jún 2015

@katka17044 citala sOm tvoju otazku, ked mam v sprave napisane 1-7 dni red vkladom to znamena ze sa picha iba jedna? A kto ti ju prosim predpisal? Platila si za to nieco? Dakujem

katka17044
6. jún 2015

@sprituska ked ti tak napisali asi iba jedna ale radsej si zavolaj pre istotu. Ja mam medzi 3-7 dnom a aj pred vklad aj po vklade ja som za nic neplatila teda na tomto som este nebola tak teda neviem povedať to ma čaká až okolo 20. júla. A aké iné lieky ty uzivas?

sprituska
6. jún 2015

@katka17044 mne nedala nic ine, do spravy mi prislo ze mi odporuca pred dalsim et alebo ket privigen 5mg 1-7 dni a potom po vklade 1-7 dni. Mam nedostatok vit. D a zvysene nk bunky. Inak ten privigen bez predpisu je riadna palka na penazenku.