Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@stella2 ahoj ja som si pichala fragmin ale ked som bola v prahe na reprodukcnej imunologii tak mi tam dali anopirin ale kedze aj z hemato som mala vysledky nic moc tak sme to riesili fragminom a tiez mi dali v prahe kortikoidy a tak sa mi konecne podarilo po 8 rokoch splnit nas sen a nelka ma uz rok 😉
ahoj kocky ak sa nedari urcite odporucam reprodukcnu imunologiu mna kazdy odhovaral ze naco a blabla....a ja som sa ajtak objednala do prahy a tam zistili co treba a aj nam pomohli!!!! do prahy sme isli preto lebo vtedy na slovensku nerobili protilatku proti trofoblastu a ja som to chcela mat uz kompletne hoc sme si to platili stalo to zato 😉
@martinkahc
@wea
@ninka.b1
Ahojte tak teda vam pisem dnes som bola v nitre pre vysledky ale dopadlo to tak ze moje celkove budu az este za 3 tyzdne takze musime prist znovu.
Takze dopadlo to takto.No napisem ako to prebiehalo u nas.takze zavolala som do centra Dzurillu a termin nam dali o mesiac ale treba sa s nimi rovno dohodnut aby vam aj rovno urobili testy lebo nas najskor objednali iba na konzultaciu a testy mali byt inokedy robene ale nam posunuli termin o den tak som im rovno povedala ci sa neda aj urobit testy a nebol problem.Takze mm odovzdal material a vysledky mal ihned teda poobede stali 40e.Mne odoberali krv do 20ML striekacky a potom nou naplnila cca 4 az 5 striekaciek.Konzultaciu sme mali az na obed takze sme zatial isli na kavu.Konzultacia trvala cca 1 pytala sa na celu manzelovu diagnozu a genetiku rodicov a surodencov a potom aj moju potrebovala aj presnejsie datum napr.potratov atd.za konzultaciu sme zaplatili este 50e cize cele nas to stalo zža ten jeden den u nich 90E.Co ma dost prekvapilo ale tak co uz.
Vysledky mali byt teraz o 6tyzdnov ale ked sme tam dnes boli tak mali iba niektore a ostatne pridu az cca o 3 tyzdne takze musim zavolat ci prisli a musime prist znovu.Zatial som neplatila uz nic ale uvidim nabuduce ze kolko to bude este stat.Vysledky trvaju preto tak dlho lebo ich posielaju do Kosic.
Takze je to dost dlho na cakanie zaberie to cele aj cca 3 mesiace ale tak ja sa uz nikam neponahlam.
No a robili mi vsetko to co v Prahe ale este nieje to 100% nemam este spravu takze ked ju budem mat o tie 3 tt tak dam vediet ci naozaj vysetrili vsetko ale myslim si ze ano zatial co mi tak vravela ustne tak by to malo sediet tak ako v Prahe.
Jaj a este jedna vec Mm poslali sa ist urobit na WC pre imobilnych 😅 takze podmienky hroza to bude asi tym ze len zacinaju ale na toto mohli mysliet cize zabudnite na sedacku a uz vobec ziadny casak ani video takze toto bolo dost zle chudak MM ☹
Ak este nieco potrebujete vediet pytajte sa zatial pa
Ahojte baby,
prosím vás užívali ste lieky na potlačenie imunity - prednizon/medrol aj po otehotnení?
ja užívam medrol - 8mg denne, mala som zvýšené Nk bunky, cytokíny, protilátky proti embryu. Teraz som po IVF a lekári sa čudujú že mám užívať medrol aj po vklade.
aplikovali mi v deň vkladu aj intralipid.
Ďakujem vám za rady a prajem pekný deň
@janikajanka ahoj, ja som otehotnela ešte v roku 2009 a prednison som brala do konca prvého trimestra 50mg/deň, ku koncu 3 mesiaca sa postupne znižovala dávka a úplne vysadila. Všetko prebehlo v poriadku, malá má 4 roky🙂
@lara75 dakujem ti za info a aky si mala pls problem ked si uzivala prednison? Mne az pri 3. Ivf zistili problem, tak teraz trpnem ako to dopadlo. Dakujem
@janikajanka Ja som mala tiež ivf, 3 vklady a nič, neujali sa. tak sme sa s mužom pobrali na vlastnú päsť do Prahy (vtedy to robili len tam) a zistili mi miernu tvorbu protilátok proti trofoblastu a podobné, už si nepamätám. Odporúčali mi nasadiť prednison v dávke 5 mg a to mi predpísala gynekologička v Care. Brala som ho od januára 2009 a v apríli 2009 som mala posledný pokus kryoet a našťastie sa mi posledný pokus podaril. Držím palce🙂
@lara75 trofoblast je prosím ťa čo? ja som mala zvýšené nk bunky a cytokíny a protilátky proti zona pellucida. v decembri mi to zistili, od januára beriem lieky a modlím sa aby to už vyšlo.... tie prvé ivf boli bez liečby....
@janikajanka tie odborné termíny ľahko vygoogliš, nie som odborníčka🙂 ale pravdepodobne som mala problém na imunologickom základe, lebo sa tie prvé tri vklady boli bez liečby prednizonom a boli neúspešné. Treba vydržať a zázraky sa dejú 😉
@janikajanka ahoj prosim ta kde si bola na tej imunologii? dakujem
@vejvass ahoj ty si bola v Nitre? ked budem volat mam povedat presne ake testy potrebujem spravit? ci ako to funguje? dakujem
@smoulinka13 v medirexe v ba
@janikajanka dakujem a robia tam komplexne vsetky vysetrenia? tiez som po neuspesnom IVF..
@ninka.b1 jasne dam vediet no vysledky ako som uz pisla este nemali vsetky takze nas objednali znovu az o 3 tyzdne takze 27.5 tam ideme potom dam vediet 😉
@smoulinka13 ano bola som v Nitre par prispevkov hore som opisala ako to v Nitre prebieha.Nie nemusis si vyziadat ziadne vysetrenia oni ti ich spravia sam,len ked budes volat tak sa rovno opytaj ci ti urobia uz aj odbery lebo skor pri prvom stretnuti robia iba konzultaciu a potom ta objednaju na odber co je podla mna odveci ak nie si z Nitri tak im rovno povedz ze by si chcela aj odber v ten isty den no a potom cakas na vysledky cca 6 tyzdnov ale asi aj viacej lebo my sme za 6 tyzdnov este vysledky nemali tak este musime cakat dalsie 3 tyzdne.Ak nieco pytaj sa 🙂
@janikajanka ano robia
@smoulinka13 ano robia
@janikajanka dakujem...a treba aby na to vysetrenie isiel aj mangel?
@ixi Ahoj, bola som mimo SK tak az teraz som nasla od Teba odpoved. .Chcela som sa Ta este spytat, podarilo sa Vam otehotniet potom prirodzene, alebo ste boli na ivf? Ked tak ako dlho pred IVF si musela uzivat kortikoidy? Prednison, alebo nieco ine? Lebo lekarka mi zatial nechce nic predpisat, az po potvrdeni vysledku...Ja mam tiez hematologicky problem... A anopirin si brala este pred tehootenstvom?
@stella2 otehotnela som pomocou ivf zacala som brat medrol mesiac pred vkladom samozrejme sme museli mat chraneny pohl.styk a potom mi doki pred vkladom pichal kortikoidy velku davku a potom som pokracovala a od 16tt neviem presne len polovicnu davku a v 20tt uz nic pichala som fragmin uz pred ivf
diky, asi su rozne pristupy..., mne povedali ze aspon 2 mesiace pred ivf mam brat prednison a potom pocas celého tehotenstva pichat anopirin... Myslis ze to malo vplyv na to ze sa Ti podarilo otehotniet? Lebo ja mam skor problem ze mam malo vajicok pri ivf ...
Ahojte baby!Viete my poradit?Boli ste uz Nitre na imunologiu?Chcela by som tam ist,lebo mam zasebou 3 neuspesne ivf..aky je tam postup?Treba zobrat vymenny listok?Ake testy tam robia,take ako Prahe?Ktory je najlepsi doktor Mudr.Dzurilla alebo Dzurillova?Kolko treba platit a kolko sa caka na vysledky?Prosim piste 😉 Vopred Dakujem
@martinkahc
@ninka.b1 ahojte tak pisem ako som dopadla teda vysledky negativne iba NK bunky nieco mierne teraz neviem ci zvysenne alebo znizene 😕 ale to je jedno no mam nasadeny Prednison 5 mg 1tbl denne cca 2 mesiace potom v juli kontrola a mozme sa zacat snazit ale sexik teraz aj potom vzdy iba s kondomom takze budem musiet vediet kedy mam ovu co ja velmi neviem no a ked otehotniem tak prednison este cca do 15 tt tehotenstva.Ale ja riesim este endokrinologa takze musim pockat aj tam na vysledky lebo aj tam mi chce nasadit liecbu este pred tehu a potom pocas tehu takze dufam ze sa zhodnu niako a nebude si trvat kazdy na svojom ze toto ano a to nie a naopak 😒
Zatial som este teda neplatila nic iba teda tych 90e na zaciatku tak uvidime dalej na kontrole.
A co mate nove vy?
@vejvass ahoj, no ja nove nemam nic, stale beriem anopyrin a v priebehu juna nas maju zavolat na dalsie vysetrenie... tak cakame 🙂
@martinkahc. Takže tebe nenasadila Prednison ja mám pred ním rešpekt ak spozorujem vedľajšie účinky tak ho vysadim a uvidím čo ďalej
Však potom sa ozvi keď budeš mať niečo nové😉
@smoulinka13
@vejvass
@janikajanka ahojte dievčata .Chcem sa spýtať som po 1.neúspešnom ivf. Mám nárok na vyšetrenia ako hemato, imuno, genetické? Kto mi ich navrhne, v centre alebo sa mám na to pýtať sama. V BA v medirexe robia len imuno vyšetrenia?Ide o tom že nechcem isť do 2. ivf narýchlo ale dať si porobiť všetky dostupne vyš. ktore mi poisťovna preplati aby som opať neprežila sklamanie. dakujem za odpoved
@misenaf ahoj aj ja som po neuspesnom ivf, dala som si spravit hematologiu genetiku endokrinologiu, daju ti odporucanie v care alebo tvoj gyndos, neplati sa, este som objednana na imunologicke do nitry tam sa plati 25 eur na jedneho, tam idem az v auguste, v ba v medirexe ma nechceli zobrat ze maju toho vela

Mudr. Dzurilova?..neochotna, chladna, lahostajna ( mozte jej vypravat co len chcete), ak uz nevie kam z konopy
odosle vas k psychiatrovi! Ta jej sestricka - bordel v cakarni, bordel v papieroch..a nakoniec jej uchvatna poznamka na mna ked som tam bola naposledy: to je ta co mala syfilis? Pritom jasne pred nou napisana moja dg. B99 bolera! Tak posudte ludia toto. Zvazujem staznost, aj ked na taketo veci nie som..