Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@misenaf ja som od noveho mesta nad vahom, hematologiu mi urobili tu u nas, malo by to byt v kazdom meste, na objednanie som cakala tyzden a na vtsledky potom tyzden. Genetiku robia v kazdom vacsom meste, u nas robia v trencine ale objednala som sa do martina lebo tam som necakala na objednanie, vysledky boli o 3 tyzdne. Ja mam jedno ivf za sebou ale boli to 4 vklady, vsetky vysledky zatial som mala dobre tak uz ostava len ta imunologia, nas v nitre objednali az na 19.8 skor sa nedalo tak zavolaj cim skor
@smoulinka13 a v NR robia kde imunologiu? to je reprodukčná imunológia že? máš aj nejaký zdravotný problem?
ja mam nepriechodne vajcovody a miernu endometriozu
@misenaf ano reprodukcna je to dzurilla, kukni na nete, no ja praveze nemam ziadny problem, u nas je chyba v manzelovi, ma malo spermii a velmi zlu morfologiu, ale mali sme picsi a aj tak nic
@smoulinka13 už som to našla na nete.... odporučenie mi daju v car alebo moj odbodný gynekolog?
a prosím ťa čo sleduju jednotlivými vyšetreniami? napr. na hemato čo? na imunulogi či nevytvaram protilatky proti trafoblastu a čo ešte? a na genetike tiež netušim čo.
@misenaf ahoj pýtaj si od gyndosa výmenný lístok na genetiku to by som riešila ako prvé tu v Bratislave sa čaká na vysetrenie cca 1 až 2 mesiace a na výsledky až 3 mesiace tam by ti mali zistiť všetko aj ohladne hematologie ak bude niečo pozitívne tak potom môžeš ísť na hematologiu ale na genetike ti to povedia
Čo sa týka imunologie musí byť reprodukcna čiže Praha u nás Nitra medirex neberie.
Do Nitri tiež potrebujes 1 výmenný lístok napr od gynekologa alebo aj od obvodného
Na prvé vysetrenie tiež čakáš 1 možno už viac neviem na výsledky cca 6 až 9 týždňov
Takže ide o čas všade len čakáš😖
@misenaf vymenny listok ti moze dat car aj gyndos, v podstate je to jedno, na genetike zistuju mutacie, preddispozicie k chorobam, na hematologii zistuju zrazanlivost krvi, aku mas hladinu kyseliny listovej s vele vela ineho neviem presne, ked mi povedali ze vsetko ok, viac som nezistovala
@misenaf
@smoulinka13 ale na genetike ti zistia aj trombofilne mutácie a ak budú pozitívne tak iba v tedy stačí ísť na hematologiu kde už budeš zaradená ako ich pacient😉
@vejvass ja som isla na hematologiu aj ked genetika bola dobra, radsej pre istotu
@smoulinka13 Ahoj aj ja idem do Nitri tiez 19.8 na 10:00..Ti kedy ides?Aj nam povedali ze je vsetko ok,ale napriek tomu mam stale Negativne vysledky ☹ Ja uz mam viac ivf zasebou 2 krat Ba Gynfi ivf 2 krat som bola na Ket.a raz som bola ako samoplatca Brne bohuzial vsetko je negativ ☹ Teraz ked uz mam posledne sance cez poistovnu tak radsej vyskusam ist na vystrenie kvoli imunologiu,lebo ja si myslim ze uz len to bude problem lebo teraz naposledy mala som jeden krasne embryo ale u mna volako sa mu nepaci 😒 Dufam ze my lekar da nato dovod ze preco nechce uhniezdit....Neveies ake vysetreni tam robia?Idete len na konzultaciu,alebo aj hned budu vysetrit?
@zuzanka05 ahoj ja mam za sebou jedno ivf a 4 vklady a nic ;( tiez tipujem ze bude problem v imunologii lebo vsetky embrya boli kvalitne a aj tak nic. Nas objednali na 7.00 na krv a potom o 11.00 na konzultaciu. Vy rano na krv nejdete?
@smoulinka13 Nie nepovedali,len tolko ze bude konzultacia a mozno zoberu od manzela spermie..Mozno ze tam stretneme 🙂
@zuzanka05 ak chces v ten den aj odber krvi tak im zavolaj ;) no mozno sa stretneme 🙂 dame si vediet predtym ;)
@crazy11 Ahoj no ja som ale v Prahe nebola tak teda neviem porovnat ja som bola len v Nitre vysledky uz mam mam nasadeny Prednison vsak klasika to iste ako v Prahe no a testy vraj uz robia vsetky tak ako v Prahe ale presne ti neviem povedat lebo vysledky som mala negativne ale ku dokumentacii som sa nedaostala ze co presne mi robili ale myslim ze naozaj vsetko lebo ja som mala vytlacene ze co robia v Prahe a na to som sa aj konkretne pytala a vravela ze ano urobia mi komplet vsetko plus aj manzelov.
Mam len vraj mierne znizene NK bunky tak nasasdila Prednison no a teraz o mesiac idem do Nitri znovu na kontrolu tak uvidim ze co mi povie lebo vravela ze mam uzivat tak 2 mesiace Prednison a potom uz mozme sa zacat snazit tak uvidim teraz koncom mesiaca co mi povie.
Ahojte holky,chcem sa len spytat a poradit ak je niektora v rovnakej situacii.Chodim na rep.imunologiu tvorim protilatky proti trofoblastu,speriam vlastnym i cudzim.Uzivam prednison-viem,ze musim dostat svoju imunitu pod kontrolu.Aka je sanca spontane otehotniet?Alebo radsejky riesit umele?Prosim ak niektora riesila takuto situaciu alebo ak viete poradte... 😉
ahojte dievčata,
ja som bola na riadnom imunologickom vyšetrení v Iscare v Bratislave (nikde inde v Bratislave to nerobia ak vôbec niekde na slovensku), hovorila doktorka, že je to rovnaké vyšetrenie ako v Prahe, že to robia podľa ich vzoru a dokonca som nič neplatila. Zistili nejaký problém, tak sme to riesili s imunológom.
ja som bola u dr. reismulerovej.
ahojte baby, prosím vás nemáte informáciu či sa v medirexe za kontrolné odbery už platí. som počula že 50 eur. dakujem za info
@janikajanka ano plati sa uz po novom 😒

@smoulinka13 hemato a genetiku si si dala kde spraviť? ja bývam pri NR takže tam to mám najbližšie, alebo do ba, prahu a Ke by som nechcela absolvovať.
Ako dlho si čakala na hemato a genetické vyš a kolko neuspšných ivf maš za sebou? vdaka