icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

leonetka
9. okt 2014

@vejvass ahoj, chcem sa spytat, ci tvoje potraty boli podobne (v tom istom tyzdni a pod.) alebo sa lisili. podla mna je to dolezite a lekari sa na detaily malokedy pytaju. ja som tiez 3x potratila, vzdy uplne nieco ine to bolo. a moja imuno liecba bola nanic. tak rozmyslam, ze ci tie potraty vobec boli sposobene imunitou. ake potraty narusena imunita sposobuje? ostatne vysetrenia mame dobre. tak u nas zahada, ze co vlastne. 😒

vejvass
9. okt 2014

@leonetka tak záhada je aj u mňa pretože nikto mi nepovedal že som potratila kvôli tomuto a tomutovšadw som mala menšie problémy
Gynekológicka vraj dobrá muž možno patologiu spermií 75% inak nič ine
Hematologia Leidenska mutácia aplikovaná liečba Feaxikom od zistenia tehu nezabralo
Endokrinologia tam zvýšené androgeny liečba vraj trošku schudnúť plus kortikoid, počas tehu do cca 16 tt ďalšia kontrola nie je vraj už potrebná
Imunologia v Nitre docela v poriadku samozrejme preventívne nasadený Prednison 2 mesiace 5 mg a teraz už. 2 mesiace po 2,5 mg ak neotehotniem kontrola v Nitre v decembri. Toť moje skúsenosti a vysetrenia vraj musíme len skúšať a skúšať takže dôvod neviem.
Moje tehu sa vždy skončilo úplne na začiatku cca 6-9 týždňom podľa poslednej menstruacii ale nikdy som sa nedočkala srdiečka začala som spinit a na to krvácať čiže rovno ísť na kyret.

leonetka
9. okt 2014

@vejvass aj mne v tych tyzdnoch: 6-10tt. lenze raz to bol MA, potom biochemicke tehu, potom plodovy vak bez embrya... tiez bez srdiecka vzdy. my mame gynekologia, genetika, hematka ok, beriem lieky na stitku ale s nimi je to ok. imuno - NK bunky 20% - kvoli tomu mi nasadili Medrol. lenze zle tie kortikoidy znasam, cely cyklus mi dokazili, neviem s nimi otehotniet. takze rozmyslam, ze ich uz vobec nebudem brat a asi to skusime len tak. bojim sa sice, ze sa to zopakuje, ale fakt netusim ako inak to riesit. zacinam mat pocit ze je to v genetike a nie imunite. genetiku sice mame dobre, ale mozno mam nekvalitne vajka alebo co. 😖

milacik3
9. okt 2014

@vejvass ako je to mozne? ja som tam bola tento tyzden s muzom, a povedali ze on prisiel zbytocne ze jeho vysetrovat nebudu kedze som otehotnela 2x prirodzene. Tak mne ze zoberu krv a mna budu vysetrovat... on tam len sedel a pocuval ako sa ma pytaju na choroby a vysetrenia co som mala.. Ja som bola u Druzilovej Ž.

vejvass
10. okt 2014

@milacik3 no tak neviem my sme tam boli a mm urobili odber a tiež kompletnu anamnezu ako mne apresne to čo pises ty fakt teda neviem možno že to už neurobia lebo podmienky na odber u pánov nemali žiadne poslali ho na Wc pre imobilnych takže možno sa niekto posťažoval a už to nerobia
Alebo je možné že nám to urobili preto lebo prvé moje tehu je po IVF ale to prebehlo bez komplikácií a mám už. pomaly 8 ročneho syna no potom som už 3 x otehotnela prirodzene ale skončilo to potratom ale ja neviem rýchlo otehotnieť proste sa nedarí možno preto vyšetrovali aj muža

vejvass
10. okt 2014

@leonetka no ja mám Prednison a práve naopak nepribrala som nič a cyklus sa mi upravil z 37-40 na 28-34max
Či budem vedieť otehotnieť neviem lebo ešte sa nesnazime aj keď už sa vraj môžme ale menín gynekologa a k nemu pôjdem až od januara kvôli zmene poisťovni tak vaham či sa snažiť alebo počkať na noveho gynekologa čo mi on odporučí možno by som si mala Fraxik pichať už od ovu poprípade nasadiť utros ktorý mi moja terajšia gynekológicka nechcela nikdy dať vraj az kým bude srdiečko no ja sa k srdiecku ani len nedostanem a už spinim
No ja tiež už rozmýšľam že keď som otehotnela s malým po IVF všetko prebiehalo ok a teraz prirodzene a nič😖
Tiež či nebude lepšie ísť na IVF predsa správne vajko plus správna spermijka
Ale muž chce skúsiť ešte prirodzene keďže mám už ten Prednison nasadený

leonetka
10. okt 2014

@vejvass ani ja som z Medrolu nepribrala, prave naopak schudla (to som v tom case aj dietnejsie jedla). mne sa skratil cyklus z 28 na 26 dni, ale som mala pocit anovulacnych cyklov, plus este ine problemy tam boli. bola som aj na IVF v tom case ked som ho brala, ale nam sa nevytvorilo ziadne kvalitne embryo. takze bez vkladu. nam IVF nepomohlo. akurat som dostala OHSS, strasne mi padali vlasy atd. z toho sa teraz uz 4.mesiac davam dokopy 😖 na IVF ti vyberu pekne vajko a peknu spermiu len vizualne. kludne moze byt jedno aj druhe poskodene, zla DNA a dopadne to zle.
a vlastne naco beries Prednison ked mas imunitu OK? Aku mas hodnotu NK buniek?

vejvass
12. okt 2014

@leonetka v závere mám napísané mierna elevacia NK buniek tak neviem a u muža vraj všetko negatívne nevieš teda čo znamená že mierna?

vejvass
12. okt 2014

@leonetka z čoho ti padali vlasy? Lebo aj mne teraz začali neskutočne vypadávať a neviem čo mám robiť😖
Myslíš že to bude tým Prednisonom už ho užívam od Júna

leonetka
13. okt 2014

@vejvass myslim si, ze z tych hormonov, OHSS, do toho Medrol, potom jeho vysadenie, takze asi z toho vsetkeho dokopy. Bolo toho asi vela naraz na moj organizmus. teraz mi po 4 mesiacoch konecne prestali padat. ale inak sa vravi ze na jesen padaju vlasy viac. tak ak to nemas vo velkom, je to v pohode. 100 vlasov denne je vraj normalne.
a v papieroch nemas ciselny udaj?

monka30
11. nov 2014

@vejvass znamena to,ze mas mierne zvysene protilatky Nk buniek a je to tam rozpisane mas tam spermie,trofoblast a su tam aj hodnoty v zatvorke na akych by si mala byt.Ked su hodnoty pozitivne je problem otehotniet a riesi sa to prednisonom,medrolom.Som tiez pozitivna.Riesim tiez rovnaky problem s neskutocnym vypadavanim vlasov a myslim si,ze prednisonom a ani medrolom to nebude.Zatial som tiez neprisla na to z coho tak padaju....Robili ti aj cytokinovy profil?Ak by bola pozitivita aj tu nieje to dobre...Ja mam oboje pozitivne a tiez idem v decembri na pretestovanie.

misenaf
14. nov 2014

Kočky viete mi prosím povedať čoho sa týkajú tieto vyšetrenia? Robili i ich v care a sú to základné vyšetrenia reprodokčnej imunologie ale neviem čo presne zisťovali. Zisťovali mi tu protilátky proti spermiam , trafoblastu? Alebo toto je iné? Pýtam sa po niekoľkých neúspešných IVF a doteraz poriadne neviem či mám tieto vyšetrenia porobené. ďakujem!

misenaf
28. nov 2014

@janikajanka ahoj janka.a tebe kde predpisali tie intralipidy?

janikajanka
28. nov 2014

@misenaf ja som si to objednala v lekarni bez predpisu lebo sa to cele plati.....

misenaf
29. nov 2014

@janikajanka a nepotrebovala si na to predpis?a kde ti to tieklo ved to musi tiect aj 2 hodky.co stoja?

misenaf
29. nov 2014

Kocky s endometriozou robili vam vysetrenie bunkovej imunity a nasadili Prednison alebo Intralipidy?

lina129
17. dec 2014

ahojte, chcem sa spytat, do medirexu na reprodukcnu imunologia sa da objednat aj bez vymenneho listka, resp. bez odporucania lekara? kolko stoji toto vysetrenie? dlho ste cakali na termin? dakujem

janette33
17. dec 2014

@lina129 ahoj. bez vymenneho listka ta nevysetria. ja som na termin cakala cca 2 tyzdne a ceny vysetreni su rozne, zalezi od problemu. Ale nic hrozne. Vymenny listok ti vypise gynekolog.

nelly3
17. dec 2014

koho zaujima reprodukcna imunologia - podavam uplne cerstve info od P. Tibenskej z Medirexu emoticon
chcela som sa objednat, ale ze mam sa objednat k p. Kerpis - americke námestie BA - ten sa tym zaobera, zoberie krv+vysledky zhodnoti alebo p. Bergendiova - Imunovital BA, presne co p. Kerpis, tak som sa opytala, ze teda kam a ze p. Bergendiovej - ta chodi aj do Prahy atd. Tak som tam volala, ze sa chcem objednat, povedali mi, ze mam si zavolat 7. januara 2015 lebo vtedy zacinaju robit, presne nevedia ako to bude fungovat atd. Takze volam tam a objednam sa. Plati sa 50€ konzultacia, mozno podla nového to bude inac, nevedeli sami este ako to bude fungovat. A ze ked riesim CAR, ze staci ked mna vysetria.

lina129
17. dec 2014

@janette33 dakujem, a mozem ta poprosit, ako si sa tam objednala? to do medirexu? kam si volala? mozes mi prosim poslat kontakt? pripadne IP 🙂 dakujem moc

lina129
17. dec 2014

@nelly3 dakujem pekne za info, aj ja sa chcem objednat... pozerala som stranku tej Brgendiovej a o reprodukcnej imunologii som tam nenasla nic... ☹ pocula som o nejakej Mudr. Girovskej... ta to uz nerobi? resp. priamo k nej sa neda dostat? Mozes mi prosim poslat kontakt na tu Bergendiovu - IP? vdaka 🙂
Vy mate aky problem, ked vam to lekar odporucil?

nelly3
17. dec 2014

@lina129
mas IP 😉 nejaku p.doktorku mi spominala, neviem ci to bola ta Girovska, ale ze je na materskej, nie som si ista ci to bola presne tato 😉

lina129
17. dec 2014

@nelly3 dakujem 🙂

franzziska
31. dec 2014

ahojte baby poradite?...třeba vymenny listork do nitry dzurilla? a partner musí mat tiez? ale od ktoreho lekara?? a třeba nejake dokumenty z CAR alebo daco so sebou? kolko sa plati?

zabka1000
5. jan 2015

@franzziska ahoj, je treba výmenný lístok pre teba, aj partnera, stačí od obvodného....teda, tak mi povedali....so sebou si prines výsledky všetkých vyšetrení, ktoré ti robili....platí sa 50 eur konzultácia, plus prípadne nejaké ďalšie poplatky pri odberoch, podľa toho, čo ti budú vyšetrovať...

franzziska
5. jan 2015

@zabka1000 zvlastne..ked moj siel na spermiogram k urologovi tak stacil vymenny listok od mojho gynekologa pre mojho muza...nemoze to tu byt takto?

zabka1000
5. jan 2015

@franzziska podla mňa môže...keď sa budeš objednávať, všetko ti vysvetlia 🙂

bykaterina
10. jan 2015

@franzziska ja som sa objednavala a mam z CARu odporucanie aj pre mm mi dali ale pri objednavani mi povedala ze musim mat od obvodaka mm ☹ comu odst nechapem ze co s tym ma obvodak ☹ ked on o tom ani nic nevie ... ale nic s tym neurobim musime vybavit
@zabka1000 ahoj prosim ta ked je konzultacia tak ze az potom beru krv , a mozu pripadne bez vysledku krvi dat liecbu ? alebo nevies ako sa uz po konzulatcii pripadne riesi situacia ? dakujem

zabka1000
11. jan 2015

@bykaterina ahoj. To veru neviem....ale vo štvrtok tam idem, ak chceš, ozvi sa potom do IP, poviem ti, ako to prebehlo..

candour
12. jan 2015

@bykaterina Ahoj, ja tam chodim, teda boli sme na prvej konz. v decembri, odbery sa nerobia na prvej konz. objedaju vas na ne, mesiac je cca od prvej konz. treba cakat na odber, t.j. bola som tam 18.12 , odbery mame 20.1 a vysledky budu az v polke marca..,liecbu ti neda bez vysledkov, mne v CAR na poziadanie pri druhom ivf dal prednison ale bez vysledku,