icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ddanaa
27. júl 2015

@snehulienka82 toto mam aj ja len ine tie hodnoty a zacinam brat zajtra

snehulienka82
27. júl 2015

@ddanaa a predpisali ti to v BA?

ddanaa
27. júl 2015

@snehulienka82 ano dr bergendiova

snehulienka82
27. júl 2015

@ddanaa aj mne... ja este pockam chvilu :D ake si mala hodnoty inak? mne to dala na zvysene citokiny, NK bunky mam v norme.

ddanaa
27. júl 2015

@snehulienka82 ja to iste a hodnoty taketo

snehulienka82
27. júl 2015

@ddanaa no, tak ty to mas lepsie ako ja. ja som mala skoro vsetky zvysene, a pamatam si iba TNF alfa, ze som mala 45 a 50 % namiesto 44 %...

ddanaa
27. júl 2015

@snehulienka82 ja sa v tom nevyznam a neviem ani co je co:(

snehulienka82
27. júl 2015

@ddanaa tak ani ja, len sa mi zda ta liecba prehnana, a neviem ci to neuskodi viac ako pomoze....

ddanaa
27. júl 2015

@snehulienka82 nemyslim si,a ono treba nieco robit, ja som po dvoch ma a myslim si, ze niekde problem bol a vsetko mam ok okrem tej imunologie tak si myslim, ze to vyznam ma

snehulienka82
27. júl 2015

@ddanaa drzim palce, nech sa to da do poriadku a podari sa 😉

ddanaa
27. júl 2015

@snehulienka82 napodobne🙂

tinkatinulka
27. júl 2015

@snehulienka82 nechcem ta strašiť, bola som frajerka na začiatku ale:
určite pozor na kombináciu s iným liekom..ja sa liečim na stitnu a po medriole krásne prestala fungovat, pricom som bola už stabilizovaná..takže zvysujeme dávky
dalej žiadne chodenie po slniečku, opalovanie sa...
zavraty a bolesti zaludka, pocit na zvracanie ..určite treba probiotiká vyskusaj aj viac druhov..
vždy zajedat jedlom..desne horká chut a nebude tak zle..su to vysoké dávky a chvílku potrvá kým sa s tým popasuje hlavne tvoj zaludok..ale ak ma zabrat tak medrol tak super..

tinkatinulka
27. júl 2015

@snehulienka82 a este plet..no to máme asi všetky, lícne kosti a výstrih..uff, ale da sa to prežit už som na dávke 12mg a je to o dost lepšie

snehulienka82
27. júl 2015

@tinkatinulka ved prave kvoli tomuto to moc nechcem brat... mne tiez zistili problem so sz, a nechcem to este viac pokazit... tak uvidime, este pockam s tym medrolom

tinkatinulka
27. júl 2015

@snehulienka82 medrol len tak nevysadis , takže si to treba zvažiť ale zatial je na cytokiny najucinnejsi..
ak mas problem so stitnou ries to hned, ak je nefunkcná sposobuje potraty..TSH idealne od1-2,5 trba mat stabilne, a kontroly po 6t takže je to na dlho

snehulienka82
27. júl 2015

@tinkatinulka ved preto, medrol uz mam doma, ale este ho neberiem. na stitnu mam euthyrox 25 ug, a beriem to asi necely mesiac. TSH som mala okolo 3.24 a 2.65. ja som teraz potratila kvoli vyvojovym vadam plodu v 12tt. a to nebolo sposobene pravdepodobne ani cytokinmi, ani a stitnou... nejaky vonkajsi vplyv hovorili, ale nic konkretne... budem brat teraz euthyrox a pockam par mesiacov... aj ked uz nie som najmladsia... niekto pisal mozno v inej skupine, ze citokyni mozu byt zvysene este 2 mesiace po potrate, tak mne robili kyret zaciatkom aprila a odbery boli v polovici maja, tak ani tato moznost u mna nie je vylucena...

tinkatinulka
27. júl 2015

@snehulienka82 nooo od potratu treba pockat lebo su skreslene výsledky, a preco sa to stalo ti nik nepovie..je to len tapanie co to mohlo byť ..tsh nemam uplne zle ale chcelo by to ešte stabilizovať a rataj ze po medrole to pojde hore..treba min 3 hod.ostup v uzivani medrol/euthyrox

katka17044
27. júl 2015

ahojte kto ma skusenost s infúziou privigen?

buba08
27. júl 2015

@snehulienka82 od potratu treba pockat min. 8 tyzdnov, inak su vysledky skreslene

sprituska
27. júl 2015

@katka17044 ako ti ju predpisali? Aj mne ju dala, ze 1-7 dni pred vkladom a 1-7 dni po vklade.Ale este sme neboli. Kto ju predpise a kto ju pichne?

katka17044
28. júl 2015

@sprituska ja idem dnes mne na repro. Imuno tiez pred a po vklade

snehulienka82
28. júl 2015

@buba08 no dobre vediet... hlavne, ze mi medrol predpisali bez rozmyslania... mne brali krv asi po 6,5 tyzdnoch...

coralee_wiley
28. júl 2015

dievcata, vsetky ste boli iba v nitre na vysetrania? alebo ste niektora boli aj v BA, kedze rozmyslam, ze pojdeme aj toto vyskusat, a nasla som Medirex, mate s tymto laboratoriom, ale nejakym inym v BA skusenosti? dakujem pekne za info ;)

isabella22
28. júl 2015

@coralee_wiley ja sa tiez chystam do BA nie do nitry.... 🙂 objednana som na 3.9 🙂

snehulienka82
28. júl 2015

@coralee_wiley v Medirexe ti len urobia laboratorne vysetrenie, nikto to tam nevyhodnoti... takze asi najlepsie rovno ist do Imunovitalu, ked chces BA.

coralee_wiley
28. júl 2015

@isabella22 a ty si kde objednana? a to su az take cakacie doby? ze az sept?
@snehulienka82 dakujem 🙂 a mas tym skusenosti?

snehulienka82
28. júl 2015

@coralee_wiley mne brali krv v Iscare, tam som zaplatila 50 Eur, a potom ked prisli vysledky z Medirexu (oni to tam poslali), tak som aj tak musela ist k imunologovi, a nasla som v BA iba Imunovital, myslim ze ma objednali do mesiaca a za zhodnotenie vysledkov som tam nechala 30 Eur, potom lieky uz boli preplacane poistovnou. Mne vysli zvysene cytokiny, ale vyzera to tak, ze krv mi zobrali skor ako mohli, lebo brali mi 6,5 tyzdnoch po kyretazi. Zatial vyckavam s medrolom, lebo beriem aj lieky na stitnu, zhruba mesiac dozadu mi to naordinoval endokrinolog a vraj medrol zvysuje TSH, tak ja este pockam a potom uvidim co urobim... inak tu dr. Bergendiovu si vychvaluju, na mna osobne nejako extra nezaposobila... mam dojem, ze toto je taky isty biznis ako vsetky CAR... len naval prachy a ziadna istota v nicom, takze asi tak, tolko moj nazor. 😉 ale nechcem ta odradit... ved skus tam ist a uvidis sama.

isabella22
28. júl 2015

@coralee_wiley no ja som v imunovitale....tak asi ano ale mne to neponahla.... 🙂

coralee_wiley
28. júl 2015

@snehulienka82 Dakujem velmi pekne za vycerpavaju odpoved 🙂 je smutne, ze to tak funguje, ze cele je to o prachoch :( tiez som uz objednala aj na endo, ze co mi tam povedia, hoci tam som mala vzdy dobre vysledky :( tak uvidime

katka17044
28. júl 2015

ahojte ja som dnes bola na privigene a stvrtok vklad