icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

magdus999
6. okt 2015

@skaredekacatko tak to ti presne nepoviem, boli mierne zvýšené, ja som mala vysoké hlavne NK bunky, tie po Dexamede výrazne stúpli a cytokyny ostali bez zmeny, po Merdrole všetko kleslo do noriem

skaredekacatko
6. okt 2015

Tak nk bunky mam ja v pohode. U mna len tie cytokyny su zvisene a po medrole sa neznizili. Preto prechadzam na dexamed.

magdus999
6. okt 2015

@skaredekacatko sranda ako na každú niečo iné platí 🙂 ja som dnes bola opäť na krvi, po troch týždňoch, či zaberá ten medrol, či čo sa deje, aj intralipidy mám nariadené .... ako som otehotnela, tak NK bunky vyskočili na najvyššiu hodnotu, akú som zatiaľ mala 46,9%

skaredekacatko
6. okt 2015

@magdus999 ja este len zacinam brat ten dexamed tak dufam ze zaberie . Tak ti drzim palce nech to das to stastneho konca.

majinka81
6. okt 2015

@magdus999 Ahoj aj mne skočili nk bunky ale len na 12,8 mám prednison do 16tt trošku mi stúpli cytokíny. Zajtra mám posledný intralipid.
V ktorom si týždni?

majinka81
6. okt 2015

@lucia2505 Ahoj to som nevedela, inak medrol mi zabral najviac a potom prednison znižoval ale len jemne.
Skúšate prirodzene? Alebo musíte mať kondomovu ochranu? držím palce

magdus999
6. okt 2015

@majinka81 tak mne po liečbe klesli na 9% a teraz ako som tehotná na tých 46,9% :( momentálne som v 9.týždni, dnes som bola opäť na krvi, tak som zvedavá, že ako dopadnú výsledky

magdus999
6. okt 2015

@skaredekacatko aj ja tebe držím vo veľkom palce 🙂 hlavne, nech zaberie 🙂 tfuj-tfuj 🙂

lucia2505
6. okt 2015

@majinka81 tak dufam, ze aj mne ten medrol zaberie. Neskusame prirodzene, lebo ja nemam vajcovody, takze u nas len cez ivf a hej pouzivame kondom preistotu. Chcela by som skusit v decembri ket, mame este zamrazenych 8, tak dufam, ze to dovtedy klesne.

lucia2505
7. okt 2015

Babi prosim vas po akej dobe vam zabral medrol pri bunkovej imunite na spermie?

majinka81
7. okt 2015

@magdus999 ahoj magdus nk bunky klesnu po intralipide.
Ak mas moznost tak skus.Mne to pomaha super.
Drz sa bude to fajne v tehotenstve zvyknu nk bunky vyskocit.
Pa

magdus999
7. okt 2015

@majinka81 chodím na intralipidy, len nepomáhajú, je pravda, že zvyknú byť vyššie, ale až tak....však sama Dzurillová mi voláva, či som v poriadku, že toto číslo je fakt vysoké ....ale nevadí, zatiaľ je všetko tak ako má byť, my sa doma s mužom smejeme, že som jednoducho mimozemšťan 🙂

majinka81
7. okt 2015

@magdus999 a užívaš ešte nejaké kortikoidy? Čítala som, že viac báb malo v tehotenstve vysoké hodnoty. Takže asi sa to stáva. Ja som dnes mala posledné intralipidy.
držím palce pa

magdus999
8. okt 2015

@majinka81 áno, stále medrol,ďakujem pekne

majinka81
8. okt 2015

@magdus999 Magdus chodis do prace?Ja rozmyslam a mam aj odporucenie ze by som iba do 5 mesiaca robila.

evadek
8. okt 2015

ahojte...🙂 Po akej dobe ste isli na kontrolu ci vam zaucinkoval dexamed?...dakujem..chodim do imunovitalu

magdus999
8. okt 2015

@majinka81 nie, som na pn, keďže čakám dvojičky a v práci máme rizikové pracovisko, tak som radšej ostala doma

ingrid0105
8. okt 2015

@evadek bola som po piarich tzydnoch ale zatial nezabral tak este picham injekcie dalej...bduci tyzzden dalsi odber krvi

evadek
8. okt 2015

@ingrid0105 ani trosku nezabral???..tak to nebudem ponahlat..pojdem az o tyzden...dva...dakujem

michelitta
8. okt 2015

@evadek
@ingrid0105
@magdus999
@majinka81
@lucia2505
@skaredekacatko
@monka30
@freyahope tu ste baby..ja som hladala temu na protilatky a vidim ze je to tu 🙂 vidim ze mame spolocny problem

freyahope
8. okt 2015

@michelitta ahoj 🙂 Škoda, že sa tu stretávame, ale držím palce, aby ti liečba pomohla k vytúženému cieľu.

michelitta
8. okt 2015

@evadek 
@ingrid0105 
@magdus999 
@majinka81 
@lucia2505 
@skaredekacatko 
@monka30
@freyahope
dakujem moja 🙂 je tu niekto komu to pomohlo??? myslim liečenie protilatok

freyahope
8. okt 2015

@michelitta ja som mala mierne zvýšenú bunkovú imunitu voči spermiám partnera, brala som kortikoidy, aj mi to kleslo na normu, takže sa dá povedať, že liečba zabrala. Lenže ani tak mi nevyšli 2 KET-y, čiže ja s tým už končím. Brala som kortikoidy 5 mesiacov, muž povedal, že ak ich mám brať znovu, že už žiadne IVF nebude. Prebrali sme to v CAR, myslia si,že tá moja diagnóza vôbec nie je taká vážna, takže nabudúce skúsim bez Medrolu. Dohodli sme sa iba na intralipidoch na utlmenie imunity. Tebe prajem viac šťastia 🙂 lebo podľa mňa je to stále z veľkej časti o šťastí, tak tfuj tfuj tfuj 🙂

majinka81
8. okt 2015

@michelitta aho ja som mala vyššie cytokíny a nk bunky užívala som kortikoidy pol roka ked som otehotnela. Musím povedať, že asi vtedy mi obe hodnoty klesli. Každý mesiac mi robili kontroly. Ale je to aj o šťastí určite, pretože už sme rozmýslali že pôjdeme do centra, celé som to akosi vyfučala, chcela som začať cvičit lebo z tych liekov som akosi napuchla a tiež sme rezervovali dovolenku a tak tešila sa k moru a bum pozitívny test!!!!! 🙂
nedúfala som že sa podarí takto a sme neskutočne vdační za to s manželom.
predtým som mávala mikropotraty, ktoré mi skoro nik nechcel uveriť. A to bol problém v imunite.
drž sa a ak si neskúsila tak aspon skús, či zaberie, teda ja môžem povedat že liečba zabrala.

waw
8. okt 2015

Mal niekto pocas liecby Medrolom busenie srdca a zvýšený pulz niekedy?

jarmila85
8. okt 2015

Ahojte babyyyy...tak dnes som bola v imunovital na odberoch...zobrali mi krvičku...s dr.pokecala a az 12.11 mam ist re vysledkyyyy...dlha domaaaa...no ved uvidim co mi zistiaaa...

michelitta
8. okt 2015

@waw ahoj ja to mam aj tlaky do hlavy, v noci nespavam a cez den som neskutocne unavena..@freyahope mas pravdu moja je to o šťastí drzim ti moc palce,ja uz nad ivd neuvazujem..7x stačilo..aj ked ma chlap zly spermiogram.stale.dufam ze sa to podari prirodzene..@majinka81 tak to je squelle Gratulujem!a xo si brala a ako dlho prosim Ta? prepacte za chyby uz pádam dole hubou..

michelitta
8. okt 2015

inak dala som si spravit základne testy na celiakiu,histamin,vsetko negatívne..chcela by som ist este na potravinové alergeny,vysolim tak dobrycb 400 e ale to hlavne kvoli vyrazkam na ramenach.mate akusenost?diki..drzim palce vsetkym kockam!

monka30
8. okt 2015

@michelitta tiez som riesila vyrazky na krku a tvary a tiez neskutocnu unavu...no u mna jednoznacne Hit...
A co endokrinologia mas spravenu?Este ta vie robit tieto problemy...

sobka
8. okt 2015

@monka30
@michelitta ahojte dievcata, myslite si, ze zvysena intolerancia moze sposobovat, ze nevieme otehotniet s kvalitnymi embryami? Mne vyslo vsetko negat, len zvysena pravdepodobnost HIT...som alergička, ale ziadny lekar mi nepotvrdil, ze prave preto nemozem otehu..dpkonca dr. Malickova z Prahy napisala mojmu dr. , ze na problem s otehu to nema vplyv...a teraz babo rad! Mate podobne problemy? Co nazor vasich dr? Dakujem za vase rady..som hotova..co dalej..okrem diety uzivate na to lieky?