Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@ingrid0105 jasne moja, ked ti to neponahla kludne pomalicky , uvidis co vysledky
@skaredekacatko igg to je humoalna antifoslofipidove to je anexin atd
nemas problem so zilami? eeste to ma napadlo? slepe crevo?
@zibi no neponahla...mam 40 rokov ale len jedneho mraacika HB1 v Brne. tak nechcem nic uponahlat a potom si nieco vycitat
@zibi ja mam problem zo zilami ... to nemoze byt kamen urazu?
@ingrid0105 no moze byt z toho zapal...treba si to dat skontrolovat
@zibi ja chodim k cievnemu a beriem lieky.
@ingrid0105 no mozu ot byt aj zily..ale to by si mozno mala mierne znizene .. a beries aj daco potizapalove na zily? ci ?
@zibi ako myslis zo zilami?len ich nevidno tazko mi beru krv to je vsetko a slepe crevo no to mam asi v pohode to by som citila.
@zibi no detrelex este neberiem len varivenol ale je to to iste zlozenim len jedno je liek jedno doplnok vyzivovy . farmaceut mi to v lekarni vysvetloval. a v apieroch mam ze tazky stupen poskodenia zil tych hlbokych
@zibi ahoj,som ti napisala ale asi si prehliadla spravu.Aky pls rozdiel medzi tym medrolom a prednisonom? A kedy a ako casto by som mala brat B6. Beriem 8mg medrolu 4 tyzdne.Ozaj a kortikosteroidy a alkohol?je to velky problem?🙂))) nemyslim ze kazdy den pod stolom ale tak víkend narodenin.rodinych oslav..A co je dobre na to búšenie srdca? Diki baby.
Čítala som, že sa od 1.10. menili v Nitre poplatky, neviete či sa zvyšovali aj poplatky pri kontrolnom odbere. Keď som sa pred mesiacom objednávala, sestrička mi hneď povedala, že budem platiť 140 eur. Mala som zvýšené hodnoty na Lymfocyty a tie vraj poisťovňa neprepláca.Dík
@skaredekacatko myslela som krcove
slepak ci ta na hodou nepobolieval...ved uvidis, teraz ekd budes mat vyslekdy ... tu krv na mykoplazmy by bolo dobre aby ti dakto zobral..
@ingrid0105 no moze to byt aj z toho... ze mas tie problemy so zilami... a stale sa ti to kvoli tomu robi..mozno by trealo poriesit tie zily? nedavas si ich operovat??
skus sa spytat @majinka81 ona riesila zily a porisili sa jej tym padom mozno aj tie cytokyny kedze mala krcove zily plus neico so zubami reisila ti povie ona ..
@michelitta
v podstate ziadny
prednisono je liek prvej volby obsahuje prednisolum - prednison . je to synteticky steroidny hormon vyrobeny z prirodzeneho co sa tvori v tele .. ale je synteticky
vacsinou ho davaju ako liek prvej volby
potom od neho je medrol - ten sa lepsie znasa a ma inu ucinnu latku metyprednisolon mylsim - cize oni sa v podstate lisia len chemicky , a aj vyrobca iny...ale v podstate sa davaju na tie iste veci.. a hlavne medrol ma mensie neziaduce ucinky ako prednison
@michelitta ca sa tyka alkoholu - nemala by si ho ..moze ti to sposobit fakt zdravotne problemy, cize by si sa ho mala vzdat... 😖 to je moj nazor to mas to iste ako s antibiotikami... aj ked zakazat ti to nikto nemoze, ale naco riskovat... ked budes tehu , tak alkohol teiz uplne vylucis , ber to ako take cvicenie 😀 🙂 proste by sa nemal
co sa tyka brani a kortikoidov tak ked ich bereis tak cela skala vitamonov ti chyba
napr. by trebalo doplnit vsetky becka - najma kyselinu listovu - to ti vie predpisat aj gyndos acidum folicum, tiez magnezko od galvexu ti vie predpisat, taka modra krabicka, budes menej platit a su to lieky a isto sa ti vstrebu ked ich budes brat
co sa tyka busenia srdca moze to byt aj z draslika - lebo ti moze chybat kedze kortikoidy podporuju vylucovanie - skus denne zjest banany, marhule susene , su bohate na draslik a mas to prirozdene, ked to neprejde tak odber, pripadne sumivy multivitamin co obsahuje aj draslik, tam sa prebytok z tela rychlo vyluci mocom...
tiez koritikoidy mozu sposobit tazkosit s vitaminom A , mozes mat problem a zisitis ze mas malo hlienu plodneho napr. a tym padom ti chyba acko, mozes mat zle hojenie ran a inych veci , kortioidy su svinuhy jedne a teiz cela skala bekomplexu a tiez B12 a B6. nasledne ked mas mutaciu MTHFR tak by si mala uzivat tieto vitaminy v dostatocnej miere lebo inak sa moze stat ze sa ti zvysi homocystein ..nie je to proste sranda. NEhovoriac o strate dečka, vapnika, zinku, selenu moze znizovat hodnotu DHEA v krvi cize nie je to jednoduche a preto sa hovori, ze kortikoidy su poraidne svinstvo...
najjelspie je kupit si kvalitny multivitamin. Napr. Jameson prenatal s Dha a Epa mas uz pre buduce mamicky a tam mas vsetko aj bekca, aj acko, aj decko, aj zinok, aj zelezo , aj cecko , aj magnezko proste vsetko ..cize jednou tabletkou vsetko poriesis
ale to magnezko a listovku by som si dala k otmu este zvlast predpisat..
kludne sa pytaj keby daco
baby a nepribrali ste po prednisone, medrole, dexamede?
@zibi diki za vycerpavajucu odpoveď🙂 tak vravíš ze vitaminy prenatal stacia?pijem aj jacmen mne chuti velmi..tak idem do toho a skusim 🙂) ja som pribrala z 56 na 59🙂 a presne naliala som sa🙂)
a ten alkohol myslis ze by mi bolo zle?no oslavujem meniny dnes tak hsdam si neublizim 🙂 zas jako nepijem stale len ked musim 😀
@michelitta no zaludok ta moze boliet .ved uvidis tak trochu si daj ked uz no ..to musis sama si rozhodnut , to ti niktonemoze povedat..ja nepijem takze v tomto ti vobec neporadim 😉
co sa tyka vitaminov, tak skus ten prenatal pripadne si daj 2x denne tam by malo byt vsetko zastupene tak aby neposkodilo buducej mamicke ...
skus si kupit este zvlast jamieson bekomplex s postupnym uvonovanim tam mas 100 mg beckok a to by ti malo pomoct ked beries tie kortikoidy aj na odvodnenie
inak caj zo zihlavy je dobry na odvodnenie a je velmi dobry aj proti potratu takze by som skusila este 😉
@lucia2505 u nas to bolo podobne sme oba zdravy a aj tak sa nam dva pokusy nezdarili vsetko je to len o peniazoch.Ked som sa pitala preco samozrejme cez mt povedali ze sa to stava nech si vybavime papiere ked sa to nepodari ani na2krat nech sa nezdrzujeme🙂 .Nom som zvedava ako to dopadne v Nitre.Daj vediet ako to dopadlo dufam ze vam pomozu a sa vam zadari drzim palce🙂
ahojte nevie niekto kolko v tele vydrzi subcuvia a privigen? Lebo bola som na ket a teraz idem na dalsi cakam na vysledky z reprodukcnej kontrolne a neviem ako sa bude dalej postupovat lebo okolo 23.10 by som uz mala ist na vklad...
@zibi
@skaredekacatko no mne mycoplazmu plucnu zistili z krvy a dole mam ueroplazmu takze dalsia liecba, verim, ze toto je cele dovod mojich zvysenych a rastucich cytokinov
@ddanaa ja som volala na vysledky ale mam si zavolat az po 11 lebo ich ma pani doktorka
@sobka mne na imuno tiez vysiel zvysena pravdepodobnost HIT ale vobec sa mi nezda, ze by to bol nejaky problem a mala osm to....teraz je obdobie paliny na ktoru som alergicka. bavila som s kamoskou a jej decka maju moc alergii a vyslo im HIT. zevraj alergik ma v tele HIT....im dr vobec nekazala nic o strave a diete a mne dr ze hit dietu:( chcem tym povedat to, ze akonahle ma clovek nejaku alergiu vyskoci HIT

@waw skus nasadit 2x do dna magnezko a uvidis , skus nevysadit
nebeies nahodou nieoc na stitnu zlazu?
pripadne malo zeleza aj z toho moze busit srdce