icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

gagirl
5. nov 2015

@skaredekacatko aha..dakujem moja..som myslela ze menej..tak sa mi zda ze dr.spominala ze 3 -4 dni..Asi sa jej opytam na to lebo okolo odberov ,i vychadza aj termin na ms a ked by som chcela zacat stimulovat tak nebudem mat asi este vysledky z kontroly cytokinov..

skaredekacatko
5. nov 2015

@gagirl dr spomina 3 4 dni ale na recepcii sa z toho smiali ze to co nam povedala ze tri ryzdne. Ale podla mna po tyzdny by to tam uz mali mat Treba ich otravovat.

elenkaba
5. nov 2015

@gagirl mne trvali kontrolne odbery na cytokiny 10 dni, po tyzdni som volala na recepciu aby som aspon zistila ci uz vysledky prisli alebo nie, ked mi na recepcii potrvdili ze vysledky uz su, potom som pisala mail Dr. Bergendiovej, a ozvala sa mi hned v ten den.

majinka81
5. nov 2015

@evadek ahoj
Paradentoza urcite.Nasla som clanok odborny z nejakej zahranicnej literatury ak ho najdem tu ho dam.
Paradentoza a zapal dasien ma priamy suvis s usadenim vajicka v maternici.
Ja som nemala ziadny kaz ale mam parafentozu z nespravneho cistenia zubov.
Akonahle som zacala cistit zuby po kazdom jedle plus soda bikarbona mala som uplne dobre vysledky z imunologie a otehotnela som
Dokonca zubarka mi povedala ze zo zapalu dasien su aj ine choroby.

evadek
5. nov 2015

@majinka81 a na co je dobra soda bikarbona?..dakujem....Idem buduci tyzden zubarovi ...kaz mam urcite.....a ten zapal mam chronicky....hlavne pred menzesom....ale poradim sa s nim...dakujem...

majinka81
5. nov 2015

@evadek to mi zubárka poradila, po vyčistení zubov treba preplachovat dáš si deci vody do toho lyžičku sódy a trochu prepláchneš.
idem nájsť ten článok.

evadek
5. nov 2015

@majinka81 to fakt?....budem to robit..dakujem za pomoc...Vyskusam🙂
Inak som to nasla...ze naozaj to zvysuje cytokiny..hlavne tu moju tnf alfu..aj kazy.....takze buduci tyzden strach nestrach..idem...🙂

majinka81
5. nov 2015

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s...

@evadek
určite si to prečítaj je tam odstavec o imunite v maternici a paradentoze, aj ja som si vravela že blbosť, ale je to forma zápalu určite, dokonca každý den desat krát v reklame.
ja som prvý krát mala nk bunky 23 a cytokiny 48 čiže jemne nad normu a aj tak to sposobovalo mikropotraty.

evadek
5. nov 2015

@majinka81 tak ja mam tnf alfa 53...to je ovela viac ako si mala ty....a ostatne mam v norme....a vraj tnf alfa je zvysena pri zapaloch v ustnej dutine....a kazoch....
To je ako za trest..mam panicky strach zo zubara...ale teraz je ta snaha mat nizsie cytokiny vacsia ako strach...

majinka81
5. nov 2015

@evadek ak fakt dáš zuby do poriadku plus po každom jedle umyješ zuby, ten zápal sa zmenší ale určite by som išla aj do kortikoidov, ja mám aj teraz v tehu prednison 2,5mg ešte dva týždne a vysádzam. Obávam sa toho, ale mudr povedala , že sa nemusím bať.
Moja zubná mi zdoraznovala, že treba drhnut ďasná aby sa zápal znížil, a ja som mala krásne výsledky po tejto hygiene, fakt aj pat krát som umyla zuby za den. 😝
ja vôbec nemám paniku zo zubárov, to skôr mám teraz fraxiparine injekcie a to trošku ubíja, ale vyržíme všetko pre bábatko. 🙂

ddanaa
6. nov 2015

baby ahojte, prave citam vysledky co som si dala urobit vypis aby som to videla co vsetko mi v car robili a zda sa mi to cele divne, nejako tomu nerozumiem, neni su tie hodnoty nizke?
-anti-kardiolipidove protilatky /ACLA/: 1,9 /0-20/
- anti b2 glykoprotein 2,9 /0-20/
homocystein /HCY/ 9 /5-15/

no a toto ma najviac zarazilo ze heterozygot
Faktor V Leiden neg
Faktor II Prothrombin neg
MTHFR A1298C neg
MTHFR C677T neg
koagulacny faktor XIII Val34Leu: heterozygot
PAI 1 4G/5G polymorfizmus : heterozygot

@zibi co si o tom myslis

hubik6
7. nov 2015

baby namate daktora priamy kontakt mail na dr Bergendiovu s blavy? dakujem

skaredekacatko
7. nov 2015

bergendiova@imunovital.sk
@hubik6

ingrid0105
7. nov 2015
ingrid0105
7. nov 2015

@skaredekacatko si predstav co sa mi stalo!!! Uz neviem comu verit. Bols som teraz v oktobri na kontrolnych odberoch a aj mi poslala bergendiova vysledky s tym ze cytokiny neklesli a ze subcuvia dalej. Preposlala mi julove vysledky a ze oktobrove pod tym. Vcera ma napadlo pokukam vysledky od zacistku ako sa upravili mala som odber v juli septembri a oktobri. Ona mi poslala septrmbrove !!!!!! Vysledky znova s popisom novej liecby. To akoze co je? Ja viem ze maju vels prace ale takto pochybit? Comu mam verit? Som jej pisala som zvedava co mi odpovie. ..som sklamana velmi. Vedia ako strasne nam zalezi na tych vysledkoch. Ja viem aj oktobrove mozu byt zle ale toto je z mojho pohladu dost velka chyba...

gagirl
8. nov 2015

@ingrid0105 ahoj..to co?som zvedava co ti odpise..maju v tom tusim nejaky bordel..alebo mozno aj tie oktobrove su zvysene len ti ich neposlala..daj vediet potom co ti napisala..

skaredekacatko
8. nov 2015

@ingrid0105 no si ma prekvapila to je hrozne. Mne dala tri rozne vysledky. Inac mna nastvala moja gyndoska tak zo sterou mi najde streptokoka a vaginalis a na kontrole zobrala len pruzok dala dnu a vravi ten je v norme je to oka este berte po menzese toto a je to. Nikde nic neposielala to akoze co. Vravim jej ze naposledy pred dvoma rokmi sme stym bojovali ze to nie a nie zmiznut a ona ze to nevadi. No ja neviem co teraz zacat pichat dexamed ci nie?

ingrid0105
8. nov 2015

@gagirl vsak ja vravim ze beriem aj to ze oktobrove su zle ale uplne identicke vysledky mi poslala. ..no netrpezlivo cakam co mi napise

ingrid0105
8. nov 2015

@skaredekacatko snad vie co robi ale cele je to niekedy az zarazajuce a chaoticke lebo onu ti lekari netusia ake je to pre nas dolezitr ze tie vysledky su mozno pricinou nasich neuspechov a preplakanych noci a od nich zavisi ci budeme maminami ci nie. Zacni si ho pichat podla mna a uvidis pri prvom kontrolnom odbere. Strasne drzim palceky

skaredekacatko
8. nov 2015

@ingrid0105 zacnem a uvidim ale nechce sa mi stale nechat 60 wur za odbery.

hubik6
8. nov 2015

@skaredekacatko dakujeeem 🙂

michelitta
8. nov 2015

@zibi jasne moja aj rybi olej jem vsetko..fakt sa netesim na toe vysledky lebo akekolvek budu tak serem na to svinstvo.Je mi z toho na grc a navyse som nafucana striedam nalady a podobne..inak nechapem ze dzurilova mi nevedela odpovedat na otazku ci ked pojde na umelé(co nechcem) ci by som tym zvysila sance ked hudem mat ppritlatky voci trofo v norme..a ze to sa mam spytat v centre ze to mi nevie povedat..najhorsie jr ze mi mame oligoastenoteratozoo lagris tak to je velky problem.uz ma nebavi to riešiť fakt.Mam 33 partner 41.Koncim stym.18teho vysledky a bye bye.

ingrid0105
9. nov 2015

Tak baby preposlala mi vzsledky nielenze mam vzsoke hodnoty IFN g ale sa mi uplne dodrbkali aj TNF a a pritom som ich v septembri mala v norme. To uz co je? Som uz zufala z tych vysledkov 😢

skaredekacatko
9. nov 2015

@ingrid0105 no to je fakt des co teraz? Ja sa na tie inekcie ani netesim msm strach z toho ze to nevijde zas.

katkaajurko
9. nov 2015

@majinka81 pozeram,ze zapal v ustnej dutine moze zvysovat cytokiny, ja mam stale akoby zapalene hrdlo-ale z vyterov nikdy nic nevyjde . nechapem to, vacsinou som ok,ale po kyslom ma stipe,som alergik-casto ma svrbi aj ked si davam na vsetko pozor... skusam teda sodu bikarbonu ,ale co ak je zapal chornicky a neda sa s nim hnut?

katkaajurko
9. nov 2015

@ddanaa tie koagullacne faktory mam aj ja take,ale k tomu mi nikto nic nepovedal,ani hematologicka,asi to nie je take podstatne...

ddanaa
9. nov 2015

@katkaajurko ved to a som si pozerala studiu medirexu a tam to je, ze to treba riesit

ddanaa
9. nov 2015

@skaredekacatko verim ti, ze sa bojis, aj ja by som a bala ale co ineho ostava? jedine skusit a uvidis

skaredekacatko
9. nov 2015

@ddanaa ale co ked mam stale toho streptokoka?

ddanaa
9. nov 2015

@skaredekacatko ahaaa tak to bez debaty musis vyliecit, zbytoicne ti je davat dexamedove injekcie, musis riesit najskor pricinu. ja mam dalsie atb na 21dni kvoli ueram. mycoplazmy vyliecila uery este nie