icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zibi
5. dec 2015

@vlasatica skus si prestudovat
mam aj vo svojej skupine clanky
tak mozes mrknut
tu je suhrn na ten prolaktin

1) Vitamín B6
2) Vitamín E
3) SAM-e
Sekundárne inhibítor prolaktínu doplnky:
1) výťažok z ženšenu
2) Maca prášok
3) Ashwagandha
4) Mucuna pruriens
5) Zinok
6) Ginkgo biloba
• Ďalší zistili, že 300 mg B6 dvakrát denne po 10 normálnych žien znižuje hladinu prolaktínu a mierne, ale signifikantne zvýšené hladiny rastového hormónu. Autori došli k záveru: "Účinok vitamínu B6 je pravdepodobne sprostredkovaná dopamínergné receptory v hypotalame úrovni" (2);
• Iná štúdia zistila, B6 výrazne znížiť "opioidy indukovanú hyperprolaktinémia" (3);
• Táto štúdia na muža zistila, že "Pyridoxín (B6) potláča rast prolaktínu a zvyšuje nárast rastového hormónu vyvolané výkonom" (4);
• A štúdie na krysích samcov zistil, že "pyridoxín hydrochlorid výrazne potlačil chlórpromazín vyvolané prolaktínu vzostup (p menšie ako 0,01). Avšak, potlačenie bola výrazne nižšia, než je produkovaný bromokriptín (p menšie ako 0,01) "(5).
[Poznámka: Posledné štúdie ukazujú, B6 byť menej účinné ako Bromokriptínu ako inhibítora prolaktínu, ale skladané s vitamínom E a SAM-e, spolu s niektorými zo sekundárnych inhibítory prolaktínu I zoznamu v dolnej časti stránky, účinky porovnateľné s bromocriprine môže byť dosiahnutý.]
Drvivá väčšina ľudí, ktorí dostávajú veľmi nízku RDA pre vitamín B6 (2 mg) z ich stravy, takže to nie je problém korigovať nedostatok. Zdá sa, namiesto toho, že vitamín B6 navyše, teda okolo 600 mg šírenie po celý deň, pôsobí na drogy ako spôsob na zníženie hladiny prolaktínu.
Je dôležité si uvedomiť, že RDA pre B6 je nastavená veľmi nízka, a mnoho ľudí využívať stále podstatne viac ako 2 mg na deň tohto vitamínu. Vitamín B6 vo vysokých dávkach bol preukázaný v štúdiách na:
- Zníženie vysokého krvného tlaku.
- Zlepšiť náladu a bojovať proti depresii
- Nižšie hladiny cukru v krvi u diabetikov
- Pôsobí ako účinný blokátor kalciového kanála
Veľmi vysoké dávky B6 môže pôsobiť ako inhibítor prolaktínu u niektorých ľudí opravuje funkčné nedostatok tohto vitamínu, ktoré môžu nastať. Zápal v tele môže vytvoriť väčší dopyt po B6, takže kulturisti a športovci môžu vyžadovať viac tohto vitamínu.
Pyrolurics, podľa Dr Carl Pfeiffer a Dr Abram Hoffer, majú zvýšenú potrebu zinku a B6.Ľudia, ktorí trpia touto chorobou vytvoriť abnormálne vysoké hladiny chemických látok, tzv kryptopyrroles, ktoré sa viažu na zinok a B6 v tele, vytvára nedostatky v oboch.
Štandardná liečba pyroluria je vysoká dávka zinku a B6 doplnenie, zvyčajne 50-150 mg a 250 až 1500 mg, respektíve (cesta nad RDA pre oboch).
Nežiaduce účinky:
Vysoké dávky B6 prijatá rad mesiacov môže spôsobiť nervové problémy, ako je mravčenie v prstoch na rukách a necitlivosť v prstoch (periférna neuropatia), B6 môže tiež zhoršiť kvalitu spánku u niektorých ľudí spôsobiť živé sny.
Našťastie sa tieto problémy úplne vyriešiť raz B6 Suplementácia je zastavený, a pretože to je rozpustný vo vode, to nebude trvať príliš dlho.
Spôsoby, ako okolo týchto nežiaducich účinkov:
Jeden spôsob, ako sa vyhnúť "prst brnenie", ktoré vysoké dávky B6 môže spôsobiť, je mať aktivovanú formu B6 s názvom pyridoxal-5-fosfát (P5P) - aktivovaná forma B6 nespôsobuje tieto problémy nervovej.
V skutočnosti, z dôvodu, že vysoké dávky B6 spôsobuje problémy, nervové, je, že telo nie je vždy správne spracovať veľmi vysoké dávky B6 a to vytvára nedostatok aktívnej formy B6, P5P.
Odporúčané dávkovanie:
Ak chcete znížiť hladinu prolaktínu Odporučila by som si vziať 50 až 200 mg P5P deň, v rozdelených dávkach. Ak chcete, aby sa pravidelne B6, ktorý, ako som sa už zmienil niekedy môže spôsobiť menšie vedľajšie účinky, vziať 300-1000 mg denne v rozdelených dávkach.
Prečítajte si štítok pred zakúpením B6, pretože typ pyridoxín hydrochlorid B6 (vo väčšine doplnkov) bolo preukázané, že inhibítor prolaktínu, ale Pyridoxal hydrochloridu bolo preukázané, že je neúčinná pri znížení prolaktínu (6) - uistite sa, že si kúpite správny typ !
Vitamín E
Ako B6, vitamín E je silný prirodzený inhibítor prolaktínu, že je skoro zadarmo a len zriedka spôsobuje nežiaduce účinky.
Vitamín E bol menej dôkladne študoval než B6 vo vzťahu k zníženiu prolaktínu, ale to sa ukázalo ako úspešný s kulturistami na steroidy sa snažia, aby ich hladiny prolaktínu z povstania.
Jedna štúdia v roku 1992 sa pozrel na "účinok vitamínu E liečby na sexuálne funkcie uremických pacientov hemodialyzovaných":
"Dvadsaťštyri uremický pacienti na hemodialýze, ktorí nikdy neboli liečení s vitamínom E alebo súvisiace s drogami a 12 kontrolných pacientov s normálnou funkciou obličiek boli študované. Hemodialyzovaných pacientov bolo náhodne rozdelených do dvoch skupín, 12 boli liečení perorálnym vitamínu E (300 mg / deň) po dobu ôsmich týždňov a 12 pacientov a 12 kontrol uremických dostali placebo.
Serum vitamín E, prolaktínu, FSH, LH, a hladiny voľného testosterónu boli merané u všetkých pacientov pred a po liečbe. Po obsahu vitamínu E v sére liečby prolaktínu boli významne znížené (50,8 vs 15,4 ng / ml, p <0,01). Vitamín E hladiny boli významne zvýšil (1,11 vs 1,22 mg / dl, p <0,05). Sérum FSH, LH a voľného testosterónu neboli ovplyvnené. V ostatných dvoch skupinách nedošlo k významným zmenám. "
Autori dospeli k záveru:
"Tieto výsledky ukazujú, že vitamín E liečba znižuje hladinu prolaktínu u pacientov hemodialyzovaných uremický syndróm. To by mohlo byť v dôsledku inhibície sekrécie prolaktínu centrálne. Vitamín E spomaľuje hypofýzy hypertrofiu na vitamín E s nedostatkom krýs "(7).
Ďalšie štúdie na jedného pacienta posilňuje vitamín E ako účinný inhibítor prolaktínu:
"Vitamín E je jedným z najdôležitejších lipidov antioxidant rozpustný živiny. Ťažká vitamín E nedostatok (VED), môže mať zásadný vplyv na centrálny nervový systém.VED spôsobuje ataxiu a periférna neuropatia, ktorá sa podobá Friedreichovej ataxie.Popisujeme tu Pacientovi tento syndróm, ale aj prolaktínu a FSH adenóm.Obaja neurologické syndrómy a adenóm regresiu po liečbe s alfa-tokoferol.Hoci prítomnosť prolaktinóm u tohto pacienta nesmie byť v súvislosti s jeho nedostatku vitamínu E, liečba alfa-tokoferol sa zdá byť výhodné, a môžu byť účinne testovaná u pacientov s hypofýzy secernujúcich iné formy adenómu. "(8)
Vitamín E je už dlho známy ako jeden z najdôležitejších vitamínov pre mužskú plodnosť, a zdá sa pravdepodobné, že jeden z mechanizmov, ktorými vitamín E zlepšuje plodnosť, je znížením hladiny prolaktínu.
To je tiež navrhol, výskumníkmi, že vitamín E chráni pred voľnými radikálmi poškodenia nenasýtených mastných kyselín v membráne spermií, zlepšuje pohyblivosť spermií a plodnosť.
Nežiaduce účinky vitamínu E:
Väčšina ľudí ťaží z prevzatia 100-400 mg vitamínu E denne. Vitamín E má dobrý bezpečnostný profil a bol uvedený v dávkach tak vysoko, ako 3200 IU, bez toho spôsobuje problémy.
Ale, Vitamín E môže zvýšiť krvný tlak spočiatku u niektorých ľudí, ale po niekoľkých týždňoch vitamín E má tendenciu znižovať krvný tlak. Ľudia, ktorí trpia vysokým krvným tlakom a preto je potrebné dávať pozor na niekoľko týždňov, začína na 100 IU, a potom by mal postupne zvýšiť ich dávku.
Vitamín E v dávke medzi 600 mg - 1000 mg môže vyčerpať zásoby železa u ľudí citlivých na nízke železo. Nedostatok železa môže spôsobila zvýšené hladiny prolaktínu (9) (10), takže buďte opatrní pri výbere doplnkov nie je, aby sa sami s nedostatkom železa!
300 mg vitamínu E ako súčasť stravy, ktorá dodáva dostatočné množstvo železa spoločne s doplnkami, ktoré zlepšujú absorpciu železa, ako napríklad laktoferín, lyzín a vitamínu C, bude udržiavať hladinu železa zdravie u väčšiny ľudí.
Odporúčané dávkovanie:
Pri použití vitamínu E ako inhibítora prolaktínu, by som odporučil si vziať 300 až 400 IU denne prírodného vitamínu E - to môže byť zvýšená až na dávkach, ako 1000 IU pre väčšiu kontrolu prolaktínu, ale byť vedomí možných vedľajších účinkov Aj obrys vyššie.
Prírodný vitamín E je označený D-alfa-tokoferol, zatiaľ čo syntetická je označený DL-alfa-tokoferol - prirodzená forma funguje najlepšie. D-alfa-tokoferol zmesou tokoferolov prírodného pôvodu, alebo D-alfa-tokoferol so zmiešanými prírodných tocotrienals sú absolútne najlepšie formy sa vziať.
SAM-e
Nálada a mozog funkcie posilnenie, pečeňové detoxikačné a spoločné posilňovanie doplnok SAM-e má tiež schopnosť zvýšiť hladinu testosterónu a nižšie hladiny prolaktínu u mužov.
Ľudské štúdie ukazujú, že SAM-e je lacný a bezpečný inhibítor prolaktínu. Je možné, že je to tým, že zvýši dopamínu a zníženie prolaktínu, že SAM-e uplatňuje svoju náladu, posilňujúce, anti-depresívne účinky:
V štúdii zameranej na skúmanie "Vplyv S-adenozylmetionínu (SAM) na prolaktínu u pacientov s depresiou" vedci zistili, že po 14 dňoch, "tam bol vysoko významný pokles koncentrácie prolaktínu v SAM skupine liečenej." ( 11)
Ďalšie štúdie pri pohľade na "účinky neuroendokrinné S-adenosyl-L-metionínu".Výsledky boli nasledujúce:
"Na konci štúdie, došlo k výraznému zníženiu po liečbe SAMe v odpovedi ako prolaktínu a TSH na stimuláciu TRH v skupine mužov s depresiou v porovnaní s hodnotami pred liečbou.
Na druhej strane, v skupine žien, depresiou, sa neobjavil dodatočné ošetrenie prolaktínu odpoveď na TRH meniť, keď v porovnaní s pred-spracovanie a TSH reakciu na TRH výzvu tendenciu dokonca po liečbe SAMe ľahko rozšíriť.
Naše výsledky, aspoň u depresívnych ľudí, zdá sa, že podporujú hypotézu o stimulačným účinku SAMe na dopamínový systém. "(12)
Nežiaduce účinky SAM-e:
Gastrointestinálne ťažkosti a nevoľnosť sú občas hlásené užívateľmi SAM-e. Iní zistia, že im dáva príliš veľa energie, tj príliš stimulujúce. SAM-e je veľmi dobre znášaný u väčšiny používateľov, však.
Odporúčané dávkovanie:
Potom 400 až 1200 miligramov denne, z SAMe spolu s vitamínom B6 a vitamín E. Vďaka svojej schopnosti detoxikovať pečeň, bonus použitie SAM-e je to, že by mal kontrolovať hladiny estrogénu v rovnakú dobu, ako udržať nízke hladiny prolaktínu.
Ďalšie efektívne inhibítor prolaktínu doplnky
Navrhoval by som začať tým, že pomocou vyššie uvedených troch doplnky na zníženie prolaktínu a uvidíte, ako sa vaše príznaky a / alebo výsledky testov zlepšiť.
Ak sa veci nepostupujú tak rýchlo, ako ste dúfali, že by, zvážte pridanie do stravy, pod ktorou sú agonisti dopamínu (zvýšenie dopamínu):
Ženšen extrakt:
Rad štúdií na potkanoch zistili, výťažok z ženšenu, aby bol silný inhibítor prolaktínu (12) (13) - v skutočnosti, "Krysy liečení amerického ženšenu vykazujú približné zníženie o 50% v sérového prolaktínu!"
Mnoho mužov si Ženšen zvyšuje erekcie frekvenciu a sexuálnej túžby, a to pravdepodobne preto, že ženšen zlepšuje Oxid dusnatý (NO), znižuje hladinu prolaktínu a ovplyvňuje dopaminergenic systému.
Začnite tým, že 1000 mg amerického ženšenu extraktu denne - pracovať až do 3000 mg denne, ak je treba.
Byliny, ako je ženšen tendenciu čo najefektívnejšie pracovať pri koloval, tento prístup tiež minimalizuje prípadné vedľajšie účinky. Skúste 3 týždne na 2 týždne bez alebo 5 dní na 2 dni voľna - pokus zistiť, čo funguje pre vás najlepšie.
Maca prášok:
Maca, ako je ženšen, nevznáša a hladiny dopamínu, čo je dôvod, prečo to môže pomôcť s problémami, prolaktínu a zvyšuje frekvencia erekcie u mužov.
Nevidel som žiadne štúdie špecificky vyšetrujúci účinky Maca je ako inhibítora prolaktínu, ale ja som hovoril s radom ľudí, ktorí cítia, že to pomáha ich vysokej príznaky prolaktínu.
Skúste pol až jednej čajovej lyžičky prášku maca deň. Práce až 3 čajové lyžičky denne, ak máte pocit, že ju budete potrebovať. Prečítajte si môj článok "Optimálne Maca Dávkovanie" , aby zistil, prečo by ste len potrebujete, aby sa malé množstvo Maca.
Ashwagandha (indický ženšen):
Väčšina bylín, ktoré pomáhajú znížiť prolaktín mať stimulujúci účinok, Ashwaganda, však, je GABA agonista, ktorý pomáha mnoho ľudí k odpočinku.
Niektoré štúdie ukazujú, že Ashwagandha zvyšuje hladinu testosterónu, znižuje prolaktín a zlepšuje plodnosť (14), iní však ukazujú opak výsledky s vysokými dávkami tejto rastliny spôsobuje zvýšenie prolaktínu (15)!.
To môže byť Ashwaganda Stres znižuje účinky, ktoré vysvetľujú, ako to zlepšuje hormonálnu rovnováhu v pozitívnych štúdií. Vysoké dávky relaxačné GABA zvyšuje bylinky a aminokyseliny môžu byť príliš sedatívne u niektorých ľudí, vrátane seba, a to by mohol byť dôvod, prečo bolo preukázané, že vysoké dávky zhoršovať hormonálnu rovnováhu.
Ak si chcete vyskúšať Ashwaganda sa 450 mg raz až trikrát denne. Príbuznými pokyny k ženšenu cyklistické platí.
Mucuna pruriens:
Macun pruriens je dobre zdokumentovaná ako inhibítor prolaktínu, ktorý bol skúmaný po boku bromokriptín a L-dopa. (16) (17) Mucana pruriens prolaktínu spúšťanie účinky sú dobre známe medzi kulturistov.
Jedna štúdia na 75 neplodných mužov a 75 fertilných mužov zistil, že "liečba M. pruriens výrazne zlepšila T, LH, dopamín, adrenalín a hladiny noradrenalínu v neplodných mužov a znížené hladiny FSH a prolaktínu. Počet spermií a pohyblivosť sa významne zotavili u neplodných mužov po liečbe. "(18)
5 g za deň sušeného mucana prášok bol použitý vo vyššie uvedenej štúdii o infertilných mužov. Ja by som odporučil skúsiť je 1/2 3 čajové lyžičky denne na zníženie prolaktínu.
Ak si kúpite trávu v koncentrovanej podobe doplnenie postupujte podľa pokynov na obale - 600 mg sa bežne používa dávka. Mnohí zistili, že s dávkou mucana pruriens asi hodinu pred tým, než idete spať zlepšuje kvalitu spánku.
Zinok:
Zinok má tendenciu spolupracovať s vitamínu B6 v tele. Napríklad, B6 sa používa na liečenie syndrómu karpálneho tunela, a ak je zinok pridaný účinnosť B6 je zvýšená.Podobne, v pyroluria, B6 a zinku vybijú a obe musia byť doplnené o ochorenie, ktoré má zlepšiť.
Nedostatok zinku bolo preukázané v rade štúdií, že príčinou z hyperprolactima u mužov (19) (20), ale ďalšie dodatky zinku vzhľadom k ľuďom, ktorí majú zodpovedajúce stavu zinku nebolo preukázané, že zníženie hladiny prolaktínu (21) (22).
Limitná nedostatok zinku je veľmi časté u mužov, najmä kulturistov a športovcov, a tento nedostatok by mohlo byť príčinou zvýšenej hladiny prolaktínu.
Vezmite 50 až 100 mg zinku monomethionin, zinok glukonát alebo citrát zinku na zvýšenie účinnosti B6 a opraviť marginálne nedostatok zinku, ktorý je udržať nízke a prolaktínu vysokú hladinu testosterónu.
Ginkgo biloba:
Gingko Bilbao je ďalší bylina vyskúšať, ak ste trpia problémami prolaktínu. Gingko bolo preukázané, že výrazne zlepšiť hladiny dopamínu a zároveň pôsobí ako inhibítor prolaktínu v dobre navrhnuté štúdie na potkanoch (23).
Služieb 60 mg až 360 mg za deň, a Ginkgo upraviť dávkovanie v závislosti na výsledkoch.

skaredekacatko
5. dec 2015

@zibi ani mne nenasli zapal a mam zvysene cytokyny mne len gynda nasla streptokoka.

zibi
5. dec 2015

@skaredekacatko a co vsetko ti robili? robili ti nakoniec tie mykoplazmy a chlamydie plucne?
ale aj streptokok moze robit.. ty si mala tnf?

zibi
5. dec 2015

@skaredekacatko a este ..zapal to netereba tak brat, ze mas niekde nejake miesto ci ze zapalene ako napr. dasna alebo tak..ono aj kazda bakteria streptokok a podobne..je nieco cudzie a nasledne telo s tym bojuje a zvysuju sa aj nk bunky a imunita
len sa to odlisuje ... su rozne durhy cytokynov a kazdy z nich moze sposobovat inu bakteriu.. preto je treba rozlisovat ktore su zvysene a kompelxne to videt..najma rozlisovat ci je to bakerialna alebo virusova infekcia..a niekedy treba na slepo dat sirokospektralne antibiotika aby sa to vsetko preliecilo
a dali ti antibiotiaka
ake si mala hodnoty ASla?

skaredekacatko
5. dec 2015

@zibi mykoplazmi mi nenaslu ale za to streptokoka vaginalis a e coli. Brala som dvoje atb. Mne napisala bergendiova zevna zaciatku ivf mam brat aspirin. Zachvilu zacnem pichat dexamed a potom na kontrolu. Takto to bolo

zibi
5. dec 2015

@skaredekacatko no som zvedava ci a ako ti to kleslo.daj mi potom veidet
a dexamed ti zabera? nemas z neho neziaduce ucinky?

skaredekacatko
5. dec 2015

content://media/external/file/42677

skaredekacatko
5. dec 2015

Este len budem brat teraz som brala tie atb

skaredekacatko
5. dec 2015

@zibi ja som mala zvysene cd3_il4 a cd4 il4 a o velmi malo zbysene cd4 tnf

vlasatica
5. dec 2015

@zibi dakujem za rady. Na ten prolaktin sa uz dlho liecim. Aj som prirodzene dva krat otehu. Len zmenila som po rokoch gyndu ta zobrala krv a ze ved to je v norme.tak ze lieky na prolaktin vysadit. Isla som k endorinologovi a ten ze ako mi brali krv. Ze na prolakti treba brat krv na dva krat. Teda na 5-7 den cyklu a este pred menzesom. A este tak ze zoberu krv a este sa caka 45 min. A potom znova. a mne gyndoska zobrala len na 3 dc. No a magneticka tiez odhalila ze mam v adenofyze v lavo nieco do 2,5mm. Spajaju si to s tym prolaktinom.Uvidim ake budu vysledky krvy. Uz zacinam byt z toho znechutena,lebo kazdy doktor mi nieco najde. Genetika Mhtrf,hematoligia syndrom lep.dosticiek, imunologia bunkova imunita na manzelove spernie a nakoniec magneticka ze vsetko je v hlave 🙂 a v lete som bola na konizacii krcka 🙂

zibi
5. dec 2015

@vlasatica skus ten pyriidoxin a nespinis pri ms? Ono ked sa to lieci, tak sa to zvykne vstrebat ... uvidis

zibi
5. dec 2015

@skaredekacatko no mohlo to suvisiet so zapalom
uviids co bude teraz po krvi som zvedava ci to kleslo

zibi
5. dec 2015

@skaredekacatko to je co??content://media/external/file/42677

vlasatica
6. dec 2015

@zibi dakujem skusim. veru spinim

zibi
6. dec 2015

@vlasatica dobry je ten bekomplex jamieson s postupnym uvolnovanim.mozes na zaciatok si dat rano a vecer jednu.lebo keby si len jedno becko bralactak by ti mohli ine chybat..to je taka retazovka..b6 zvyseny prolaktin a aj nasledne kratka lutealna a nizky progesteron..zelezo mas ake?brali ti imunolgiu?posli mi na mail vysledky..debre by bolo na hematke zistit aj homocystein,B12 zelezo a folaty..a tiez pytat med a skusit aj b6 aj k

zibi
6. dec 2015

@vlasatica ked b6neviem ci je standard brat..ale mohla by si skusit..ked sa dlho berie prednison a spol tsk zvykne b6chybat...

skaredekacatko
6. dec 2015

@zibi ale chcela som poslat vysledky z cytokynou ako fotku ale neslo mi to.

charity101
Odpoveď bola odstránená
zibi
6. dec 2015

@skaredekacatko poslli na mail

skaredekacatko
6. dec 2015

@zibi uz ho asi nemam ale zvysene boli cd3 il4 a cd 4 il 4ba len mierne cd 4 tnf

zibi
6. dec 2015

@skaredekacatko pripoj prilohu ako fotku tu...ked je jpg tak to tu ukaze

skaredekacatko
6. dec 2015
vlasatica
7. dec 2015

@zibi bekomplex mam obycajny,ten veru uzivam pravidelne. Zelezo a ostatne prvky mi nikto ani nebral. Iba som mala mierne znizeny vit D. Ako ti cez spravu pripojim subor,by som ti poslala tu imunologiu.

zibi
7. dec 2015

@vlasatica to nestaci..su to male davky a vycikas ich kedze sa nedokazu vstsrebat
naj je ten s postupnym uvolnovanim a az 100 mg , to ja jamieson , vela babam preslo spinenie po brani 100 mg becok...cize vyskusaj...ono hlavne tu B6 potrebujes vo vyssej davke a nie taku podprahovu ako je v obycajnom bekomplexe

zibi
7. dec 2015

@skaredekacatko to mas najnovsie vysledky? starsie?
nemoze ti girovska nasadit preventivne antibiotika - ciplox alebo klacid? ked mas stale zvysene a nevedia z coho ? niekedy to moze robit aj nejaka bakteria v tele a ani vediet nemusis
cytokiny by nemali byt len tak zvysena..neams ich mierne zvysene mas ich dost zvysene to IFN mas teda dost.... nezabera ti medrol? imunoglobuliny neskusala??

zibi
7. dec 2015

baby tak TNF moze zvysovat aj
nedostatok horcika, nedostatok zinku, nedosattok chromu dokonca, dečka
tnf moze zvysovat dokonca aj slnko aj umele ziarenie cize vyhybat sa solarku .a radsej jest dečko ...obezita, nadmerne cvicenie - napr. marratony behanie... kava, goji - tie cervene semienka susene...dokonca aj reishi huby a materska kasicka najnovsie som citala..cize davat pozor...

skaredekacatko
7. dec 2015

@zibi to su prve vysledky ale ani tretie neboli onic lepsie. Brala som 8 subcuvii nic sa nezmenilo potom medrol zase nic. Nemoze to byt tym streptokokom ecolou a vsginalisom co mi zistili?

zibi
7. dec 2015

@skaredekacatko ztrba to vyliecit ...to ifn aj il mozr byt z bakterie ...ake mas crp??

skaredekacatko
7. dec 2015

Crp ze vraj oka

zibi
7. dec 2015

@vlasatica odpisem ti zajtra na mail..dnes uz nestiham