icon

Reprofit Brno - skúsenosti, názory

diva83
16. mar 2017

Rozmýšľala som, či túto tému zakladať...či už niekde je alebo nie je... Ale potom som si povedala, že teraz je to pre mňa aktuálne.
Tak vás, žienky prosím o príspevky, či ste niektorá boli v spomínanom centre? Ako ste vnímali zdravotnú starostlivosť, ochotu všetkých zúčastnených a prístup? A teda hlavne, akú ste mali liečbu - stimuláciu a či to bolo úspešné...
Ja ešte len čakám na schválenie od poisťovne.., čo je dosť na nervy, ale snáď by nemal byť žiadny problém.
Zaujíma ma aj, kedy vám poisťovňa vrátila peniaze na účet. Viem, že celé to budeme platiť my, a potom nám majú určitú čiastku doplatiť.
Ináč, mala by som mať krátky protokol IVF, tak ak niektorá má skúsenosti práve s týmto, prosím napíšte.
Koľko vás to stálo (ak to nie je veľké tajomstvo 🙂 ) a koľko vám poisťovňa doplatila na účet? Čakali ste na peniaze dlho?
Všetko ma zaujíma, lebo Bohužiaľ je to tak, že nikto "nič nevie a nič vám nepovie". Mám VŠZP.
Ďakujem krááásne !!! <3

mima000
10. aug 2019

@juliet86 ano mala pre par rokmi, spermiogram mame morfologiu 3% ostatne parametre nad limit 😁

juliet86
10. aug 2019

@mima000 a odporucaju vam icsi pics macs a geri inkubator? my mame morfo este ovela nizsiu 0. nieco.... uz aj 0.0 nieco bolo drzim palce

mima000
11. aug 2019

@juliet86 nikto nic nam neodporucil, ze sa mame sami rozhodnut, to sa mi trosku nepacilo.. Rozmyslam nad macs a picsi... Fuha 0,0.. Ale mam tu precitanych vela stran o tomto a nasli sa zeny kt.otehotneli aj s takouto morfo dokonca prirodzene, zazraky sa deju 😊 ..vam toto vsetko odporucili??

juliet86
11. aug 2019

@mima000 icsi ano. ostatne veci nie pri prvom. este cakame na vysledky z dna fragmentacie spermii a podla nich je mozne ze pri druhom ivf uz pojdeme do tohto vsetkeho. pretoze sme mali 4 dobre embrya a z toho potom zrazu len 1 ...

mima000
11. aug 2019

@juliet86 tak drzim palce aby ket dopadol na vybornu 😉 a aby si druhe ivf nemusela podstupit.

juliet86
11. aug 2019

@mima000 dakujem. ja drz8m palce tebe so softom!

mima000
11. aug 2019

@juliet86 dakujem tiez 😉

bora1
12. aug 2019

@mima000 Ahoj, k máte zlú morfologiu, tak macs je skôr problém, mám embryologička povedala, že macs má význam iba ak je dostatok morf. vhodných spermii, kde sa vyfiltrujú tie spermie, ktoré sú správne "zrelé", pretože aj oni majú nejaký polčas rozpadu, voľne okom vyzerajú ok, ale vo vnútri sú už prezrelé a v podstate zanikajú.

mima000
12. aug 2019

@bora1 ahoj 😊, dakujem za info.. . Vidis tuto informaciu som nevedela, som myslela ze macs skor pomoze pri zlej morfo.. Dokonca mi to v inom care doktor aj odporucil, no teraz neviem 😕

mima000
12. aug 2019

@juliet86 dnesna kontrola dopadla celkom dobre, 3 vlavo a 3 vpravo plus nejake drobne folikuly, ale nato ze nic necitim nic ma neboli tak som spokojna, este aby v tom boli zrele vajicka 😁

bora1
12. aug 2019

@mima000 morfologiu - tvarovo chybné (zlé chvostíky, hlavičky...) ti vyselektuje aj opticky pod mikroskopom pekne to vidieť. na macs potrebuješ dostatočný objem ejakulátu, naozaj záleží od konkrétneho spermiogramu. do akého centra chodíš?

mima000
12. aug 2019

@bora1 chodim do reprofitu teraz

bora1
12. aug 2019

@mima000 ja sa tam chystám teraz, je tam všetko ok? som po ket, tak ešte čakám (a bojím sa) chodila som aj do gynfivu a heliosu, v heliose mi to embryologička vysvetlila. určite keby si spýtala na význam požitia pri vašom spermiograme, tak ti to vysvetlia

mima000
12. aug 2019

@bora1 tak reprofit je pre mna taka novonka, som tam chvilku a bola som tam len 3x zatial.. Bola som v onom centre doteraz tiez v brne ale tam sa mi to uz nepacilo tak som presla sem, mam 6 tyzdnov som cakala len schvalenie ziadosti a teraz ma koncom tyzdna caka opu uz konecne

bora1
12. aug 2019

@mima000 no ja som už samoplatca, tak nemusím čakať na schválenie, takže to bude zase pekná paletka

mima000
12. aug 2019

@bora1 no je to veru dost € ake tak stoji to zato

bora1
12. aug 2019

@mima000 veď áno, inak by o človek nerobil, dal by za to všetko.

mima000
12. aug 2019

@bora1 presne tak, len teda nech nam to vsetkym vyjde a budeme mat pokoj konecne 😁

bamarama82
13. aug 2019

kocky tie co chodite do brna a mate nizke amh, ako vam tam nastavili ivf? podarilo sa?

vycky
18. aug 2019

Ahojte baby, som tu nová. V krátkosti by som sa rada predstavila. Snažíme sa otehotnieť 5 rokov. Som po 2 potratoch, 2 neúspešných ivf. Zistili nám zvýšené NK bunky a cytokýny, mutáciu MTHFR, endometriozu(bola som aj operovaná) a málo spermií. 2 ivf kolá sme absolvovali v gynfiv, bohužiaľ bez úspechu. Rozhodli sme sa prestúpiť do reprofitu. Je to náš posledný nádej. Práve riešim žiadosť. Potrebujeme doložiť aj spermiogram, ale mi to vyšetrenie máme z roku 2016. Mohli by ste mi napísať, že ako staré môžu byť výsledky, ktoré majú byť odoslané so žiadosťou?Ďakujem veľmi pekne.

juliet86
18. aug 2019

@vycky myslim ze najlepsie mas manzela objednat na spermiogram do brna ak to nemate daleko. ak to mate daleko tak hodickde v ba. 2016je stare podla mna...

juliet86
18. aug 2019

@vycky velmi vam drzim palce

vycky
18. aug 2019

@juliet86 ďakujem veľmi pekne 💟

vycky
18. aug 2019

@juliet86 ďakujem 😘

svadobkajuvi
27. sep 2019

Ahojte, tak ja sa ozývam po neúspešnom pokuse...:( - aj ked sme mali len jedno vajíčko-- embryo bolo v top stave, aj vývoj aj genetika super.... ale sa neujalo... ponúkli nám ERA vyšetrenie - ale ako tak čítam neviem, či to riešiť alebo nie.... v jednom centre sa dokonca doktor vyjadril, že oni to neponukajú, že každý cyklus je iný - aa na druhej strane to odporučajú robiť v cykle pred tým kedy pojde emrbyotransfer... ale mi to trochu nedáva logiku, keď sa na výsledky čaká 6 týzdnov--- nemala s tým niektorá z vás skúsenosť? Kedže sme už ako samoplatci - neviem či to riešiť alebo nie - aj keď možno ďalšia malá nádej by tam bola....

marculik
27. sep 2019

Ahojte baby už som tu davno nebola ,neviete mi povedať či ešte dr Pospišilova či prajuce,mi neodpoveda na mail.Dik za info

bora1
27. sep 2019

@svadobkajuvi to mi je ľúto 😢
mne toto isté povedali v centre. aj logicky to vychádza, raz je cyklus 26 potom 28, 27..., tak neviem ako presne na deň ti to vyrátajú, keď ani vopred neviem kedy to stihnú vyšetriť. mne napr. po medrol padol cyklus na 22, tak teda neviem....
čítala som niektoré príspevky, že po ERA otehotneli, no skôr to bola asi náhoda. vraj nie je na to žiadna seriózna štúdia, viac som po tom nepátrala.
mám imuno problém, všetko ostatné ok, 4x ivf - 8 vkladov

pink_lady
Autor odpoveď zmazal
svadobkajuvi
30. sep 2019

@marculik my sme chodili k dr. pospišilovej a mne odpisala ešte v polovičke septembra... takže by mala pracovať...:D

svadobkajuvi
30. sep 2019

@bora1 Ďakujem za odpoveď, tiež už máš toho dosť za sebou...
tak neviem, čo budeme robiť... niesom o tom ERA teste presvedčená ... možno to ešte raz vyskúšame bez a uvidíme... pri tomto cykle mi príde, že mi embryo vkladali dosť neskoro - 26.deň... mala som nízku sliznicu v 16stom dni ...ale v 20tom dni som už mala 7,8mm... Vám kedy robili transfer??