Reprogenesis Brno - skúsenosti?
Ahojte žienky 🤗, chcela by som sa opýtať, či má niektorá z vás skúsenosti s centrom asistovanej reprodukcie Reprogenesis v Brne. Zaujímal by ma prístup, ceny a hlavne všetky vaše osobné skúsenosti. Veľmi ma zaujala akupunktúra, ktorú toto centrum ponúka. Vyskúšala to už niektorá z vás? S partnerom sme doteraz chodili do Iscare Bratislava, podstúpili sme dva KET, žiaľ neúspešne. Na Brno som počula samé chvály, tak to chceme vyskúšať. Mám pocit, že v Iscare to bolo skôr o peniazoch ako o záujme a to ozaj nie sme z tých náročných pacientov. Donútili nás ísť najprv na tri inseminacie, ktoré sme museli zaplatiť a už pred prvou povedali, že v našom prípade je to zbytočné. Čudné, že si pred poisťovňou nevedia odôvodniť a obhájiť zákroky. V každom prípade prežili sme tam dlhý a náročný rok a chceli by sme trošku zmenu s iným prístupom. Ďakujem za všetky vaše reakcie 😊
@danielka55 iba fakturu ti poisťovňa neuzná,teda co som sa pýtala ani dôvera ani VšZP..ale oni ti to nepovedia,my keby sme sa neohlasili že nám je čudné že sme dostali toľko málo peňazí tak oni by nám to ani nepovedali že kvôli čomu to tak je.. my sme presne tiež mali takúto faktúru a preplatili len to čo poisťovňa uznala za vhodné. Ale hovorím,vy ste dopadli ešte veľmi dobre s tou sumou 😉
Ahojte nám dali tiež len faktúru ale potom som písala našej koordinátorke aby nám poslala poštou primovy doklad ( inak to poisťovňa neuzná ) , priložili som ho k papierom k žiadosti a uznali nám to. Do 30 dni nám prišli peniaze na účet
@danielka55 baby inak netušíte prečo už fakturujú predĺženú kultiváciu?!?! 😮 ja len teda viem že tento rok menili cennik, dvíhali celkom hore ceny, ale že toto dali tiež ako položku do faktúry? Veď predtým to mali ako bežnú veci v základnom balíku či pri softe alebo klasickom ivf 😮😮😮
Ja som kupovala ako samoplatca gonal 900iui a ten stal 290 tu na Slovensku, a tiež ma celkom prekvapilo aké majú vysoké ceny liekov :( podľa mna majú z toho nejaku províziu. Aj ovitrelle stojí len okolo 30eur
Držím hlavne palce aby sa bábätko podarilo. Aj napriek týmto sumám robia čo sa týka tej embryologie asi ozaj špičkovú prácu
Chcela by som sa spýtať , ostali mi lieky po IVF a neviem čo s nimi. V centre ich neberú naspäť a predať ich vraj nemôžem . Ostali tiež niekomu lieky ? Ak áno čo ste s nimi urobili ?
@andrea014 ja som do dôvery poslala len tuto FA. Potom som volala a zisťovala som že cca kedy mi to preplatia a v telefóne mi diktovala čo musím všetko poslať. Žiadosť atd... v piatok som to tam poslala doporučene a medzičasom som mala šek v pondelok už aj na pošte. Takže Fa stačila. Ale podľa mna je to o tom kto to chytí do ruky. Neviem ako Vzp
@ceklis mne predĺženú fakturovali vždy účtovali. Naposledy sme teda boli v júli. No v Ba sa gonal dá kúpiť v jednej lekárni aj za 190€ v plnej cene. Treba si určite pýtať recepty a vyberať si postupne lieky v lekárni v Čechách. Veď 4 gonaly 900 som neminula nikdy. Dokonca by som pýtala recepty na 2x900 a 4x 450. Mne vždy stačili 2x900 a 1x450 a ušetrí sa mega veľa peňazí. Hlavne nebrať lieky od nich lebo poisťovňa to nepreplatí aj keď tvrdia iné.
@danea1111 veľa báb predáva🤷🏻♀️ Hlavne ich správne skladuj.
@adelka300518 Ja som bola na ivf takto pred rokom u nich a tam nemám predĺženú kultiváciu zapocitanu. Oni menili cennik a dovtedy bola naozaj v cene ivf :( potom zdvihli ceny a toto nahodili ako zvlášť položku. Hrozne :( fakt to išlo hore.
@danielka55 poratala som ti to, lieky aj cyklus ti zrefundovali, preplatili ti všetko, v rámci toho, čo ZP prepláca (zmluvy s poskytovateľmi sú verejné, čiže si vieš zistiť, koľko cca prepláca ZP tu na SVK a cenu liekov na adc), ICSI, AH, PK plus STD v CR nepreplacaju ZP. Na lieky si dal RG vysokohorsku prirazku, ja som napr platila len za Ovitrelle 30 eur. V cene cyklu ale majú napr embryoglue, ja som ho platila zvlášť. Ak ide niekto ako samoplatca, tak sa mu vôbec neoplatí brat lieky cez nich, ale vyberať na recept tu. Nemáš doma aktuálny cenník, že by si ho sem postla alebo mi ho poslala v IP? Dakujem
@cincirela no ja som bola na IVF v 9/2018, brala som odtiaľ a ako vidíš, tak
@danielka55 preplatili. Ja som mala soft, mňa tie lieky až tak draho nevyšli plus vtedy ich predávali lacnejšie (ja som vtedy nevedela, že sú tam oveľa drahšie). Skôr ide o tu cenu, ktorá bude nižšia - čo ti zrefunduju zo ZP, keďže ich RG predáva veľmi draho.
@danielka55 tak sa drz, potom daj vedieť 🍀 a ďakujem, idem počítať koľko by nás to vyšlo teraz.
@adelka300518 jasné , to čo má byť v chladničke mám tam a to čo nie mám zasa inde . Dôkladne ich skladujem 🙂 nevieš kde ich baby predávajú ? Tu na konikovi ma zablokovali keď som ich chcela posunúť ďalej
@ikuska187 tak mala som 4 vajicka a z toho 3 vhodne na icsi. Som prestastna lebo som ss bala ze tam nic nebude. Teraz len nech vydrzia do vkladu. Teda aj za jedno budem vdacna. A suma ktoru sme platili ma tiez potesila🙂
@danielka55 super, nech sa pekne delia 😊😊😊
@danielka55 držím tiež palce
A ako pozerám tak vidíš, tu už nemáš nauctovanu tu predĺženú kultiváciu 😳
@ceklis ozaj veru. Som si poriadne nevsimla. Ak sa toto zas nepodari tak pojdem zas bez poistovne. Zbytocne vybavovacky a ovela drahsie. Ostali mi aj lieky a jedna dievcina mi darovala gonal. Tak mi nebude nic treba kupovat. Ale verim ze teraz to uz vyjde
@danielka55 držím palce🥰
@danielka55 presne tak!! Žiadne nabudúce nebude, jasne že to vyjde 👍🏻
@danea1111 @bykaterina ta prida do skupiny urcenej na predaj liekov.
Ak by mal niekto utrogogestan tak kupim.
@summer_103 ďakujem

@andrea014 nam dali len fakturu a tu som posielala do vszp so ziadostou. Inak nic.