Reprogenesis Brno - skúsenosti?
Ahojte žienky 🤗, chcela by som sa opýtať, či má niektorá z vás skúsenosti s centrom asistovanej reprodukcie Reprogenesis v Brne. Zaujímal by ma prístup, ceny a hlavne všetky vaše osobné skúsenosti. Veľmi ma zaujala akupunktúra, ktorú toto centrum ponúka. Vyskúšala to už niektorá z vás? S partnerom sme doteraz chodili do Iscare Bratislava, podstúpili sme dva KET, žiaľ neúspešne. Na Brno som počula samé chvály, tak to chceme vyskúšať. Mám pocit, že v Iscare to bolo skôr o peniazoch ako o záujme a to ozaj nie sme z tých náročných pacientov. Donútili nás ísť najprv na tri inseminacie, ktoré sme museli zaplatiť a už pred prvou povedali, že v našom prípade je to zbytočné. Čudné, že si pred poisťovňou nevedia odôvodniť a obhájiť zákroky. V každom prípade prežili sme tam dlhý a náročný rok a chceli by sme trošku zmenu s iným prístupom. Ďakujem za všetky vaše reakcie 😊
Ahojte. Dnes mam 13 den po et. Test mi ukazal len jednu ciarku ale menzes nikde ani sa nan necitim. Myslite ze je to stratene? Test bol lacny za euro boli dva ale aj tak asi by uz ukazal nie?
@adelka300518 presne.. ten Prolutex boli . Na krvi som bola v utorok ( HCG 499) a druhý krát vo štvrtok a to už bolo HCG 1200. Zajtra idem na ultrazvuk k lekárovi tak dúfam že už bude niečo vidieť len aj napriek tomu že si picham Prolutex každý deň aj tak každý deň poobede pár hodín krvacam takze mám z toho nervy
@danielka55 najlepšie je si robiť test až 14 deň po transfere . Aj keď ja som nevydržala a urobila som si ho skôr len veľa záleží aj aký máš citlivý test čím citlivejší je tým skôr ti ukáže výsledok . Zajtra ideš na krv?
@danielka55 ahoj ja som si robila 11 deň po et a mala som silné dve čiarky,test som mala tiež úplne najlacnejší .. ale nestracaj nádej každá sme iná,možno budeš mať vianočné prekvapko ;)
@danielka55 rozhodujúca je krv, ale po vklade 5dnovej blastocysty by už mal test ukázať aspoň náznak druhej čiarky.
Ahojte dievčatá dnes som bola u gynekológa na ultrazvuku a bol vidieť len gestačný vak ale babo ešte nie. Povedal nech prídem na další ultrazvuk ( kvôli sviatkom ) o 3 týždne . Podľa poslednej menštruácie by som mala byť v 6 týždni a na ultrazvuku ešte nič nie je.. Myslite že je to ešte skoro? Všade čo som čitala by už malo byť vidieť aj babo.
@ikuska187 bohuzia nie som tehotna ☹ neviem ci mam ist do toho zas. Z kazdeho procesu mi ostane ledva jedno vajko. Je to psych.aj financne narocne. Ja uz by som sla aj do darovanych vajicok. Len sa bojim ci nie je chyba niekde inde ked sa ani jedno embrijko nechytilo
@danielka55 to mi je ľúto. Ak ste s mužom ok s darovanymi, choďte do toho, ja by som tiež šla. A vyšetrenia máš všetky? Ak jo, tak už to potom viac nedokážeš ovplyvniť. A vôbec to nie je chyba v tebe, to je IVF, nemá to 100 percentnú uspesnost.
V jánuari mame prist na poradenie sa s nasou doktorkou. Neviete co by nam mohli navrhnut? Vsak je to brno a jedna z najlepsich klinik tak preco mi nepomohli? A este sa chcem spytat da sa zistit preco sa embrijko nechyti?
@danielka55 máš všetky vyšetrenia? Hematologiu? Reproimunologiu? Dá sa ešte spraviť hysteroskopia, či nie je na sliznici nejaký polyp, zrasty. Potom je dôležitá genetika embrya, hatchujuca blastocysta je morfológia, ale akú nesie výbavu a ci je geneticky ok, to ti povie až genetika. Keď máš všetko vyšetrene, resp zaliečene, aj sliznicu dobrú a aj tak sa nechytí, tak odpoveď ti nikto nedá. Úspešnosť IVF sa pohybuje okolo 30 až 40 percent pri zdravom pare, s každým problémom šanca percentuálna úspešnosť klesa. Pri vklade geneticky vyšetreneho embrya píšu úspešnosť okolo 70 percent, čiže tiež nie 100 percent. Aké šance percentuálne máš si vieš vyrátať na IVF kalkulačke. To, že si v Brne, ti úspech automaticky nezaručuje, zvyšujes skratka svoje šance, lebo tam to robiť vedia, ale žiadne CAR nemá 100 percentnú uspesnost, bohužiaľ 😣
@ikuska187 ahoj. Dakujem ze mi tu niekto napisal co vsetko treba a aka je uspesnost. Hematologiu a genetiku mame v poriadku. Idem nas teda este objednat na reproimunologiu. Uvidim co mi povedia v brne ako dalej postupovat. Ja nechcem na brno nadavat len som si myslela ze mi pomozu alebo zistia aspon pricinu ked ich tak vsade vychvaluju. Preto som po druhom neuspesnom ivf skor nastvana a zufala ze ked mi nepomohlo brno ze kto☹ AMH mam 0.7 cize z kazdeho procesu mam tak jedno emrijko.
@danielka55 ahoj, objednaj sa cim skor na reproimunologiu, cakacie doby su strasne dlhe.. teda aspon v BA a v NR... Ja mam AMH tiez 0,7 a teraz sme skusili dlhy protokol ale zial tiez len 3 vajicka sa podarili a z toho 2 vhodne na oplodnenie... No aspon viem, ze sme skusili vsetko a ak sa nepodari tak uz mame podanu ziadost na darovane vajicko.
@danielka55 reproimuno čím skôr. Ale problém prioritne bude žiaľ AMH 😣 co plánuješ ďalej? Skúsite cyklus ešte s vlastnými oocytmi alebo zvažujete darované?
@ikuska187 no uvidim co navrhnu v brne a podla toho sa rozhodneme ci to este skusime s vlastnymi vajkami. Ale my pojdeme aj do darovanych. Problem s tym nemam. Len sa bojim az nie je problem niekde v maternici.
A inak dievcata dakujem ze ste mi napisali. Aspon som trocha kludnejsia.
@danielka55 ešte ti môžu v Brne navrhnúť vysetrit implantacne okno, ale to je sprostosť a stoji to furu penazi. RG aj tak preferuje vklad pod liekmi, Estrimax plus Progesteron, čiže tam je to zbytočné, vklad je tým pádom 19 až 21 DC. Ak sa bojíš maternice, daj si kuknúť vnútro diagnostickou hysteroskopiou a plus dopln tu reproimuno. Viac už spraviť fakt nemôžeš.
@summer_103 prosim ta z reproimuna mi odpisali ze ktore centrum nas posiela. Tam treba odoslat? Ja som myslela ze to na vlastnu ziadost. Tak si vypytam asi ked pojdeme na konzultaciu v RG vymenny listok? A chcu odomna zdravotnu dokumentaciu. Myslis ze stacia tie tabulky co nam dali po ET ci pytat v RG este nieco?
@danielka55 ahoj,,, mne sa nikdy nechytilo ani jedno embrijko, mala som slabé vajíčka,,, maximálne biochemické tehu bolo,,, čo znamená že trosku stúplo hcg a potom kleslo,,,, a išla som do darovaných vajíčok,,,, mali sme 6krasnych embrii a hneď prvé vložené sa za mesiac narodí.... A 5 snehuliacikov čaká
@danielka55 ahoj aj ja si myslím ze to bude priblém v kvalite vajíčok. Malm za sebou 3 biochemicke tu na svk a potom sme išli do brna. Tam som mala soft a jednu blastocistu kvality 5BB aj ked sa uhniezdila, ale nenaskočilo srdiečko a kyret. Už sme chceli ist na genetiku ale z dlhého cyklu iba jedna blastocysta kvality 5AA a teraz sme v 26 TT. A to som mala AHM 2.1 a proste vajka boli slabé. ja som pred posledným cyklom držala pol roka paleostravu. Ziadna múka ani cukor a mlieko minimum. Ale ci to pomohlo neviem, každopádne som sa citila fantasticky a plná energie. Aj psychicky ma to dalo dokopy. Ak by to teraz nevyšlo ideme do darovaných vajíčok. Oni ti myslím garantujú 3 embrijka ak sa nemýlim. Dorob si vysetrenia a chodte do toho. Hovorím ja som mala problémy s kvalitou pri AHM 2.1, tak pri 0,8 je tá kvalita este nižšia. Veľmi drzím palce
@danielka55 Skus BA medirex.Tam ta objednaju rychlejsie na imuno.
@majinka81 uz som. Objednali ma na 10.3. A este sa chcem opytat kde robia tu diagnosticku hysterokopiu? Mozem sa na to objednat aj sama? Nikdy som nebola tehotna. Nie je to divne? Ziadny potrat ziadny naznak proste nic. Preto sa bojim ci je maternica ok
@danielka55 Ahoj to moze byt imunita.Proste hned sa zacne branit a aj keby sa vajicko oplodnilo tak ho vypudi takze ani nevies.Hysterokopiu neviem kde.
@danielka55 a este si myslim ze psychika nie je problem. Som v 11rocnom vztahu. Cca9 rokov nechraneny sex. Zo zaciatku sme to brali ze otehotniem budeme radi neotehotniem nevadi. Vela sme cestovali babo sme neriesili ale ani sme sa mu nevyhybali. Mozno poslednych 5 rokov sme to zacali riesit. Najskor hematologia neskor genetika ale netlacili sme na pilu. Az tieto dva roky ked mam 35rokov clovek dostal strach a stres. 3 inseminacie 2 ivf. Teraz uz veru tlacime na pilu.
Ahojte takže som dostala vo štvrtok v noci silné bolesti a začala som silno krvácať .. išli sme na pohotovosť a tam mi povedali že so mnou nemôžu nič robiť , že mám teraz čakať a nechať to na prírodu ... HCG som mala vyše 7000 v piatok už len niečo cez 5000. Idem v pondelok znova na krv ale už viem že HCG bude ešte nižšie . K lekárovi idem až po novom roku . Chcem sa spýtať neviete čo ma teraz čaká ? Zažila niektorá z vás niečo takéto ? Vo februári biochemické , prvé IVF nevyšlo a teraz v 6tt toto.. Celý čas som ležala a oddychovala aby bolo všetko ok a ani to nepomohlo tak ja už neviem čo robím zle.
@danielka55 musíš mat výmenný lístok na hysteroskopiu od gynekológa, robia ju bud nemocky alebo CAR. Ja som bola napr v ISCARE v BA (nikdy som nebola ich pacientka, iba som tam prosto zavolala, že potrebujem hysteroskopiu a dali mi termín konzultácie, to ze riešim IVF inde neriešili, stalo to 150 eur, spokojnosť, predtým som bola v nemocke a nedá sa to porovnať).
@danea1111 to ma mrzí 😥😥😥 klesajúce HCG je zlý príznak 😣 a nijak to nemôžeš ovplyvniť, to už nemáme v rukách, nič nerobia zle. Potraty v prvom trimestri sú žiaľ bežná záležitosť aj pri prirodzenom otehotneni. Jedine aby si mala vyšetrenu tiež hematologiu a reproimuno, viac sa nedá. Máš ešte embrya? V prípade nutnosti ďalšieho IVF zvaz genetiku embryí, väčšinou je za skorými potratmi zla genetická výbava embrya a príroda to takto vyrieši. 😣
@ikuska187 este mame dve embrya. V pondelok zavolám na hematologiu nech mi znova zoberú krv a uvidíme čo mi povedia😕 dobrý nápad s tou genetikou ak pojdeme znova na kliniku popýtam sa ich tam na to. Ani neviem kedy sa zasa na to dáme . Celý tento proces tým že sa nám deje toto všetko je strašne psychicky vyčerpávajúci
@danea1111 to máš pravdu, je to strašne náročné, dupľom, keď človek už má nádej s pozitívnym testom resp už s potvrdením gravidity a potom príde koniec... No ak sa teda potvrdí potrat, naj by bolo, aby si nemusela ísť na kyret a sama sa vyčistil, lebo potom môžeš ísť v aj v podstate ďalšom cykle na vklad, ak si trufas. Po prípadnom kyrete treba čakať niekoľko cyklov, kým sa zregeneruje sliznica. Drz sa, veľa síl 🍀
Ahojte dievčatá prepáčte že ruším chcela som sa spýtať asi blbá otázka ale som 3 deň po KET. Celý čas mám kludový režim ležím , spím , akurát čo idem so psom von. Dnes som venčila a stretli sme susedu s pitbulom ktorý bol tak rozbesnený že na mňa skočil v rámci hry tak že som skoro spadla . Myslite že sa mohlo niečo stať ? Tým nárazom alebo je to ok ? Toto môj tretí pokus preto sa až moc sledujem 🙄 za odpovede ďakujem ❤️

@danea1111 ahoj držím palce aby vsetko dobre dopadlo. Prolutex som pichala sama aj ked bolí básledne tá injekcia ako sviňa. Kedy máš krv?