Riešenie problémov s nízkou morfológiou spermií a voľba IUI alebo IVF
Ahojte.Neviem čo robiť ďalej.Morfológia vyšla 2% počet aj rýchlosť spermií nadpriemerná.2 roky sa nedarí.
Hyfosy v poriadku.
Krv v poriadku.
Menštruáčný cyklus a ovulácia v poriadku.
Chystám sa na hematológiu, manžel ide na halosperm.
Obaja sme športovci vek 26 a 39 rokov.
V centre nám neodporúčajú IUI vraj je to zbytočná strata času.Ja som nikdy pre IVF rozhodnutá nebola, nemám na to našetrené financie a ani by som sa s tým nevedela stotožniť.Už IUI je pre mňa osobné zlyhanie keď vidím, že ženy s oveľa väčšími problémami otehotneli hneď.
U mňa už vylúčili pomaly všetko a nič nezistili.
Máme absolvovať úplne všetky vyšetrenia ktoré nám v centre ani nespomínali ako napr.reproimunológia, endokrinológia kedže mám krv v poriadku.
Ja už začínam po 2 rokoch pochybovať o tom, že by to vyšlo prirodzene.Už sme si dali aj na pol roka pauzu, neriešili sme lekárov.Ja ovuláciu nesledujem kedže viem, že prebieha.Boli sme na dovolenke.Už som mala aj hlavu zamestnanú prácou.A stále nič.
Kľudne napíšte čo pomohlo vám aj o IVF ak by som sa premohla, koľko to trvalo, koľko ste mali našetrené alebo ako dlho ste šetrili, čo všetko ste medzitým absolvovali, koľko to trvalo kým to vyšlo.
Ďakujem 🙂
@hederamonstera Ale napísala si, že dieťa asi nechcem.Je to pre mňa dosť ťažké niečo také prijať.Trvalo mi dlhšie kým som sa vôbec odhodlala dieťa chcieť.Tušila som, že to nepôjde ľahko, bolo ťažké prijať, že žiadna extrémna túžba neexistuje, že u mňa je to inak.Ja som sa len rozhodla, že sa tomu nebudeme brániť.Cítila som sa divná.
Ale netvrdím, že ma tá neplodnosť netrápi teraz keď to už prežívam len nechcem byť ako posadnutá dieťaťom.Vždy som bola v tomto racionálnejšia.
Ja som ti vďačná aj ostatným za príspevky lebo ste mi ukázali, že je v poriadku prijať to, že inak to nepôjde a hodili sme s manželom reč.Začneme si odkladať na IVF a možno to dovtedy výjde ak nie tak pôjdeme do IVF.
No my sme chceli skúsiť najprv iui jednoduchšou cestou 🙂 a teraz že by sme ešte jednu.. ale nakoniec že skúsime ivf, tak uvidíme čo nám štvrtok povedia 🙂🤷🏻♀️🙈. No ja mám jemne nad štítnu žľazu a na to beriem tabletku ale že mám ich brat iba počas liečby inak všetko v poriadku a priateľ ma slabší spermiogram pred 40 je. 🙈 a že ivf je väčšia šanca, ale skúsili sme najprv to iui a aj to pomôže naštartovať to telo🙂. Tak uvidíme aký nám v štvrtok dajú postup 🙈. Podľa mňa nie je môže mostíka vystreliť, urológ povedal že najrýchlejšie ivf ale isli sme a povedali sme že chceme skúsiť tu ľahšiu cestu. A je to sup sup 😃.
Inak presne ako si napísala som to aj ja mala.. ale tuším začnú tie hodiny byt každej žene 🙈😃 ja som nechcela a bránila som sa tomu.. úplne viem čo prežívaš🙈. A keby mi niekto pred dvoma rokmi povedal že budem riešiť takéto veci, tak sa zasmejem. 🙈
@veeev Uvidíme no podľa ďalších výsledkov, že čo ďalej.Ja si myslím, že štítnu žľazu nemám ok len krv.Kedže mám určité príznaky a raz mi predošlá lekárka povedala, že sa jej nezdá štítna, ale bolo to pár rokov dozadu.Možno nejaké protilátky sa nájdu.
No presne 😐 keby toto niekto povedal, že toto budem riešiť.Ale stále si myslím, že som taká racionálna a užívam si aj tú bezdetnosť.
Kým našetríme tak bude dosť času aby sme zistili, že či je možnosť na prirodzené otehotnenie.
fuu...ako keby som citala svoje pocity...a som za to rada, lebo si tiez pripadam ako z ineho sveta....nam to nejde 3 rok, ale som skoro o 10 rokov starsia od teba a tieto pocity mam nadalej. Vo svojom veku som nezazila pocit, ze potrebujem byt mamou, skor chcem tu radost dopriat manzelovi a blizkym, ale osobne som stotoznena, ze to aj nemusi nikdy prist (na rozdiel od mojho okolia). Myslim si, ze ty to v podvedomi vnimas rovnako. Ja som tiez na hojdacke raz chcem skusit ivf a o dva dni to uz nechcem presne z tych dovodov ako hovoris ty. A tiez som posledny rok bola drava do toho najprv najst pricinu a az potom riesit nieco dalej, lebo ma nepohana tuzba mat dieta aj keby traktory padali, ale zistit preco to nejde prirodzene keď som nikdy nemala gynekologický problém. IVF máme na poisťovni schválené už dva mesiace a ja stále nie som rozhodnutá, že to vyskúšam.
@otaznik25 Ja som v tomto hrozná.
Ja som si celý čas vravela, že asi dieťa nechcem keď teda nemám až také pocity.Mne ten tlak okolia príde strašne sílený, že ten materínsky pud to puto.
No proste mne to príde prehnané.Podľa mňa žiadne ohňostroje sa nekonajú.Prichádza zodpovednosť, strach a samozrejme aj láska, ale iná láska.Tá partnerská mi v živote vyslovene chýbala.
Ja ani nemám za potrebu šíriť svoje gény, ale ten môj manžel by bol tak dobrý otec.
Ja sa zamýšľam nejak len po dobu tehotenstva, že by som to asi chcela zažiť, ďalej moje myšlienky už nepokračujú, viem ake je to mať doma malé dieťa to už mi príde také prirodzené.
Čo ma hnevá je to, že to nejde.Že nechcem ísť proti prírode.Ale zároveň sa neviem stotožniť s tým, že sa na to vykašlem, hlavne keď sa pozriem do budúcnosti, teraz mi je to v podstate jedno.
Toľkokrát som bola nahnevaná sama na seba, že prečo to neviem prijať ako iné ženy, som tvrdohlavá.
Po rozhovore s manželom sme sa dohodli, že to vyskúšame keď na to budú prostriedky.A nejak sa mi uľavilo.Nemať na seba taký tlak.Prijať to čo som vlastne nikdy nechcela akceptovať.
Ja som sa téme deti vždy vyhýbala ako keby sa to ku mne nehodilo.Taký mám z toho pocit.Aj keď deti rada mám.
ano, aj ja sa presviedcam, ze vyskusam vsetko aby som si nemohla vycitat do buducna, ze sa dalo urobit viac a vyskusat to, ale na druhej strane si davam iba jeden pokus. Nebudem svoje telo trapit a plynie to aj z toho, ze sme mali mat tento mesiac iui ale v dany den mi volali, ze je to nemozne, pretoze su pomale a bude to zbytocne, pritom 2 mesiace dozadu bolo vsetko v poriadku a stve ma to, ze zbytocne som telo zatazovala liekmi a nakoniec nic z toho ani ta moznost vyskusat to a potom sa posunut k dalsiemu kroku a to ivf. A obavam sa, ze ked sa to stane uz pri ivf alebo sa nepodari ivf tak ta frustracia a zlosť bude este vacsia ako teraz.
@otaznik25 Čudujem sa, že nevyskúšali IUI.
Môj ujo mal pomalé a podarilo sa IUI.Nám to neodporúčajú, ale skôr kvôli nízkej šanci lebo spermie sa dostanú tam kam majú takže problém bude inde.Možno aj vo mne.
Áno tá frustrácia prísť môže ak to nevýjde a asi oveľa väčšia ako teraz keď tam tie možnosti sú.
@veeev ahoj vidim že iui ste me mali uspešnu to ma mrzi.a možem sa spytat aky ste mali spermiogram.?ja tiež som po iui a čakam ale mislim si že ani nam sa me zadari mi mame tiež zli spermiogram
@pamelaandersom ahoj nepamätám si presne ale mal menšie množstvo a mal tam niečo že Normozoospermia že v norme a aj že hyper🙂 ale trochu sú lenivé asi 🙈😃.. no my skúšame teraz IVF posledný pokus a hneď po tých dvoch iui.. takže už som v stimulácii a idem dnes na kontrolu 🙈🙂.
No je to nekonečne čakanie🙈. Ale nezúfaj môže sa to podariť ☺️.. som tu čítala, že to babám aj vyšlo no my sme chceli aj tretie iui, ale nakoniec že skúsime rovno toto. A kedy si bola na iui .? 🙂
@veeev v čera som bola na iui a teraz si vkladam utrogestan ale obavam sa že sa to ne podari satakim spermiogramom .vkladali mi 7 ml živich a zdravich spermie ale morfo mame len 2 percent.no a pri zakroku mi zistili že mam na maternicu polyp tak neviem čo bude
@pamelaandersom ale uvidíš bude dobre🙂. Mysli pozitívne hlavne 🙂❣️ Aj ja som brala utrogestan ráno a večer 🙂. Chceš skúsiť potom aj test .? 🙂 treba veriť ja uvidím čo dnes povedia a či povedia kedy 🙈
@veeev ano 11 den si spravim test.tak dufajme že sa podari obom.ale ked vy ste malo normospermie prečo sa vam ne podarilo 2 krat iui?
@pamelaandersom neviem to je tak dane že tam je úspešnosť 10-15% tak niako 🤷🏻♀️. Mal malo alebo neviem nechcelo sa im možno 🤷🏻♀️🙈😃. Uvidíme ako dopadnem teraz.. ale nabitá som už 3 mesiac hormónmi dobre 🙈🤦🏻♀️🤣..
@pamelaandersom preco vam robili iui,ked mate polyp? Kvoli tomu sa to nemusi ani ujat.Mna dr poslala na hysteroskopiu,ked mala len podozrenie,ze ho mam,kedze vedela,ze riesime ivf
@bejbs123 ahoj prisimta vieš mi loradit som 11 dni po iui a 13 dni os pichnutia gonasi .včera som testovala bola tam taka mini duch a dnes už troška silnejšia misliš že sa to podarilo alebo ešte injekcia je v tele
@pamelaandersom to uz by nemusel byt gonasi,ale pokial nie je odsledovane,kedy z tela vyprchal,neda sa to povedat na 100%,ale pri iui je este skoro na zaver,najskor 14den bude vysledok jasny
@bejbs123 ale gonasi piše že sa drži v tele do 10 dni a ja som dnes už 14 dni od podania.a včera test bol slabšia čiarka ako dnes
@pamelaandersom ved ked bude ciarka silniet,tak je to jasne,ja nemam vestecku gulu a neviem predpovedat ako to dopadne,v kazdom pripade drzim palce,aby tp vyslo,treba len vydrzat
@bejbs123 dakujem
@bejbs123 .tak že 1 inseminacia a uspešna
@pamelaandersom Gratulujeme 🙂
Dakujem
@pamelaandersom gratulujeeeeeem 💃🏽🙂
@pamelaandersom gratulujem
@veeev dakujem
@pamelaandersom .dakujem
@bejbs123 dakujem

Ani som nikde nenapisala ze to chcenie deti to znamena