Sanatórium Helios Martin
dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?
@dzanka72 ahoj, prikláňam sa k názoru rybky, my mám tiež horší spermiogram, IUI sme absolvovali 2x a bolo z toho akurát naše sklamanie. Ja som tiež verila, že to môže vyjsť, lebo nám povedali, že s tým spermiogramom sa dá otehotnieť aj prirodzene, ale šance sú dosť nízke a hlavne, my už nechceme čakať.. Mne to tiež už príde tak, že to IUI je skoro ako prirodzené, inak keby sa teraz rozhodujem o IUI dám si predtým skontrolovať aj priechodnosť vajicovodov metódou HyfoSy, lebo v Heliose síce povedia, že to nie je potrebné pred IUI, ale ak máš nepriechodné vajicovody, tak IUI sú asi zbytočne vyhodené peniaze. Ja som absolvovala IUI 2x bez zistenia priechodnosti, teraz sme rozhodnutí ísť do IVF a na tú priechodnosť už kašlem, pri IVF nie je potrebná. Rozhodovali sme sa dlhšie, dali sme si po IUI aj niekoľko mesačnú pauzu, ale aj manžel sa prikláňal k názoru, že on tam nechce chodiť ako na klavír, keď už sme to skúsili dvakrát IUI a nevyšlo to, tak asi by to nevyšlo ani ten tretíkrát... Viem, že niektorým babám to vyšlo na tretí, či štvrtýkrát - ide o to, či to chceš postupovať alebo nie. Na tvojom mieste by som to IUI možno raz skúsila, keď nie si ešte stotožnená s IVF. Tak podľa mňa pre tie centrá je to aj biznis, ale zase...stojí to za tie peniaze - mať možnosť porodiť vlastné dieťatko, nič už nedostane človek zadarmo v dnešnej dobe.. Ak sa na IVF necítiš, tak skús aj to IUI, ak by to vyšlo, tak super, nemusíš riešiť IVF a ak to nevyjde - pomôže ti to v rozhodovaní.
Dievcata prosim vas o radu mali ste niektora doporucene aj metodu MACS my sme to pred tym nemali myslite ze to pomoze tym spermiam ?Aky mate nazor bolo nam povedane ze by bolo dobre spravit aj toto .Dakujem za info
Ja som o rom este nic nepocula nerobili to minule v heliose a az na dalsej konzultacii mi pivedia tak by som rada nieco sa dozvedela.
@aluska1404 keď som bola ja, MACS ešte nerobili, tak sme dali PICSI, pri zlej fragmentácii DNA spermií je to dobrá voľba, vytriedia sa "lepšie" spermie, ktoré sa použijú na oplodnenie, takže za tie peniaze to určite stojí 🙂 prípadne sa popýtaj, čo odporúčajú v tvojom prípade, či MACS alebo PICSI, je to cca to isté, len sa to robí inou technikou
@rybkaa Dakujem za radu nam pred tym Picsi robili a este nieco len to uz neviem.No ved to ze uz pri tych eurach je to jedno len aby to bolo dobre.A hlavne aby sa uz podarilo.Urcite sa opytam ze co odporucaju podla tohto spermiogramu.🙂Trochu ma zaskocila suma ale co uz ked je to treba ja neviem ale asi tym ze beriem velke davky liekov to vychadza cez 1800 eur ste tu niaka taka
@aluska1404 ešte si nemala odber? ak nevieš, koľko budeš mať vajíčok, tak sa to ráta ťažko, lebo nevieš koľko treba napichnúť ICSI - platí sa za ks, takže od toho záleží, rovnako pri mrazení. Ja som mala veľa vajíčok, napichovali až 22, takže som platila okolo 2.000 €, a to ešte nepočítam nasledujúce KETy, mala som 5, platila som 4 (lebo som nemala ET, preto bol prvý KET zdarma), takže ešte 4x160 €. Ale stojí to za to 🙂
Ahojte viete mi poradit aky je postup po neuspesnom ET? V utorok mam ist na krv po 14 dnoch od transferu ale aj ked uzivam progesteron uz par dni spinim, dnes je to uz menstruacia a splasli mi prsia takze cakam ze vysledok bude negativny. Mame este 5 mrazacikov takze chceme ist na KET. Treba potom nejaky cas cakat alebo mozme ist na to hned? Ako potom pocitam 1.den cyklu ked vcera to bol 29 dc ale bezne mam cyklus 26dnovy?
@wanda52 ahoj, no my sa snazime 2 roky a uz mam hlavu v smutku.. jasne, ze by som hned isla do ivf, nevh cim skor mam to moje babatko pri sebe, ale ja som este stale verila v "zazrak"?
Ale uz sme sa s mm rozhodli, ze ak do maja nic, ideme do toho ☺
On je tiez z toho taky nestastny, vie,ze je "chyba" v nom, a o to to horsie berie...
Tak ja nam teda prajem a aj vsetkym ostatnym, nech cim skor sa "zagulatime" a mame to nase male stastie pri sebe, ci uz prirodzene alebo s pomocou odbornikov😉
@rybkaa Ja som mala pri 1ivf iba 8 takze som nic naviac neplatila keby som mala tolko moc tak platim aj 3000.Snad ja som platila za lieky 600 eur.A to poistovna 4 krabicky doplatila.A teraz to bude asi este viac o toto vysetrenieMACS tusim vravela 220 eur?
Baby za akú dobu prišli papiere o schválení do sanatória? Mne prišlo schválenie zo zdravotnej už 6.2 mailom a dnes sme boli v centre a im papiere ešte nedošli 😕 Išli sme dnes zbytočne, už som myslela, že dostanem injekcie s dávkovaním. Znova čakať kedy sa ozvú z centra, že už dostali papiere. To čakanie je neskutočné 😔
@aluska1404 to si dosť veľa platila za lieky,akú si mala dávku a ako dlho si stimulovala? Merional sI mala?
@martinam1812 behom 10 dní, treba tlačiť na poisťovňu, lebo ze schválili je jedna vec,len kým to pošlú, tak to trvá. Zavolaj do poisťovne, či to zaslali
@rybkaa Aj merional aj menopur 300 jednotiek a a 18 dni dost vela teraz od buduceho tyzdna zacinam to iste ale uz len menopur😉
@martinam1812 A to je ako mozne ved to maju hned tam nam hned volali ze to maju.No to je čudne a nemajubtoho vela ze by to chceli nahodou posunut???
@rybkaa to aj plánujem hneď v pondelok. Dúfam, že to všetko stihneme absolvovať ešte v marci. Teraz som 10DC, no posledný cyklus som mala problémy. MS nabehla na 40DC až po vyvolávačke. Teraz netuším ako bude, či príde normálne alebo skôr (aj to som už mala) alebo zas po injekcii 😔
@martinam1812 Drzim palce aby prisiel menzes cim skor a nech sa ti podari cim skor tu poistovnu ponahanat.aj ked mi to nejde do hlavy ze ako je to mozne ze to neposlali.Aby si mohla ist do toho a bez nervov
@martinam1812 máš dlhý alebo krátky protokol?
@aluska1404 v záujme centra je aby stimulácia začala čo najskôr, prečo by to odkladali? Skôr myslím že sa to niekde stratilo ale zapatrosilo, možno poisťovňa ešte poslala. Vraj VZP má také maniere,že posiela len raz za mesiac
Budem mať krátky protokol s max. dávkami hormónov. A mám ZP Dôveru.
@rybkaa Aha tak to chapem asi tak to riesia ja mam union a bolo to tam hned.Takze snad sa ta rychlo vyriesi.
@martinam1812 Tak to budes ako ja mat🙂 300jednotiek mne povedali ze je to max davka.
@martinam1812 tak super, to môžeš začať hneď po ms 🙂
@rybkaa @aluska1404 vraj si budem pichať od 1 DC celých 14 dní a asi každý tretí alebo štvrtí deň chodiť na krv a sono ako vajíčka dozrievajú. Prvý deň decapeptyl a od druhého aj puregon 600 teda tých 14 dní. Aspoň tak mi Dr. vravela.
@martinam1812 Aha tak to nebude to iste 🙂 mas ine lieky .Nezalezi na liekoch hlavne nech sme pekne tehulky a stastne.😉🙂
@martinam1812 Ja som zvedava ako budem reagovat ja na lieky ci zabojuju vajecniky a daju dobre vajicka.A aj kolko budem stimulovat🙏

@rybkaa dakujem za reakciu a za rady☺
Pekny den