Sanatórium Helios Martin
dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?
@adka2891 ahoj, chcela by som poradiť, ja chodím do iscare a som veľmi nespokojná a tiež chcem prestupit do heliosu, vies mi poradiť čo treba robiť? Či si mám pýtať celú dokumentáciu a či mi ju dajú?
A v heliose musím absolvovať všetky vyšetrenia na novo?
Dakujem Lucia 🙂
@matrix87 v piatok dalsie utz u svojho gyn ci nieco dorastlo.ak ano,mam hned volat,ak nie,tak mam brat duphaston a o mesiac zase
@lucina1100 prosim ta mozes povedat preco si nespokojna?
@domca002 ahoj, preto som nespokojna, lebo bola som tam 4 krat a za kazdym iny doktor, a na posledy ma nahnevalo to, ze si ma v january zobral na starost dr. koudelka ktory bol uzasny na vsetkom sme sa dohodli, pomohol mi vsetko vybavit a zariadit az v cechach sa informoval ako by sa mi dalo pomoct a vcera ked som tam prisla tak som sa dozvedela ze doktor koudelka bol tam len na dva mesiace zaucat novu doktorku, a ta nevedela onicom, nemala ziadne pochopenie tak isto ako aj dr. tomas nic sa neda nic pre teba navyse neurobim len zaplat a chod ako na pase. A vsetci z iscare odisli vzdy tam bolo totalne plno ludi este sme na chodbe v mimo iscare museli stat co mali tak plno a teraz sme tam boli skoro 4 hodiny kvoli vysetreniam a tam ani noha ani zivieho ducha v celom iscare iba ja s manzelom, tak to asi o vselicom svedci ked isli vsetci do ziliny na novu kliniku a do heliosu, lebo tu je pristup velmi zly.
Ja som uz po prvom sedeni chcela odist do heliosu, ale potom bol tam zastupujuci doktor pred vianocami a ten mi dal nadej ze super, kazal mi prist po sviatkoch lebo nerobili 3 tyzdne a ked som prisla bol tam dr.koudelka a ten bol ako fakt skvely, ale aj ten odisiel, tak asi preto, ale kludne sa opytaj na cokolvek.
@lucina1100 dakujem mna len tak zo zvedavosti zaujima ako je v inych centrach
@domca002 a vy kde chodite?
@lucina1100 do heliku zatial som spokojna hlavne pristup
@domca002 v Martine? A dlho tam chodíte? A ku komu? A môžem sa opýtať s akým problémom? A čo ste už absolvovali?
@lucina1100 ja som nič od nič nepýtala len som odišla a objednala sa v heliose a už sa s nimi dohodla ako budeme riešiť ivf ale je to asi individuálne. Ale z iscare mi už vôbec nevolali ani nič neposielali... Držím palce 🍀 lebo nám vďaka heliosu sa podarilo otehotnieť a máme zdravú dcérku ktorá bude mať za chvíľu rok a v iscare škoda času a peňazí..
@adka2891 áno v iscare škoda času a peňazí, mi tam chodíme od októbra a ešte sme sa nikde nemohli, a každý mesiac iný doktor.
Ale keď si prešla do heliosu tak nanovo ste museli absolvovať všetky vyšetrenia a platiť však?
@lucina1100 Iscare sa v poslednej dobe veľmi zhoršil, ak ste ešte nezačali a nemáš schválene ivf,jednoducho sa zober a odid kam chceš, nie si nimi nijak viazana. Všetky vyšetrenia čo máš ukáž v Heliose, poprípade ti niečo spravia nanovo alebo doplnia podľa potreby. Ak aj máš schválene ivf ale nezačala si protokol,môžeš tiež odísť, pokus sa ráta ako neplatný, akoby ani nebol.
My sme prvý raz boli v Heliose v sept.2015, spravili vyšetrenia, hned sme spísali žiadosť,v októbri som zacala stimulovať a v novembri odber,všetko slo rýchlo, žiadne čakanie 🙂 je tam viac lekárov, takže môžeš mať kontrolu stále u niekoho iného podľa toho kto robí práve sono a kto je na operacke, ale majú prehľad, poznajú protokoly,takže nebude problém. Všetci sú velmi mili a radi zodpovedajú otázky, rovnako koordinátorky, embryologicky aj ostatny personál, ja som teda bola nadmieru spokojná a hlavne to nestalo toľko aKO by to vyšlo v Iscare, stále menia ceny smerom hore a dat len za vklad 250 € miesto 160 ako v Heliose, je nenormálne, hlavne ak si pomyslím, že som mala 5 vkladov.
Takze odporúčam z iscaru utekať
@rybkaa dakujem ti za strucne a dobre info, ziadost este nemam podanu, lebo furt tam je s volacim problem raz nerobia, potom hento potom ono a furt takto dookola, ale uz prvy krat som sa tam zle citila.
A vysetrenia mam urobene, ale nemam od nich vysledky vsetky su odlozene v karte v iscare a myslim si ze papiere mi nedaju, a chcem teraz zavolat do heliosu ze kedy maju volno, ale maju vela toho caka sa tam aj dva mesiace a uz nechcem cakat, lebo som sa nacakala dost.
A na schvalenie IVF, manzel potrebuje od urologa spravu ale aj tam sa caka vsade na vysetrenie dva mesiace ide ma porazit a takto vsetko stoji.
Mozem sa opytat s akym problemom ste boli vy? Ja mam problem ist pod narkozu, pretoze potrebujem jest skoro kazde 3 hodiny a nema mi kto s tym pomoct potrebovala by sa stretnut hned na mieste pri prvej konzultacii s ich vlastnim anesteziologom a poradit sa a hned dohodnut, ibaze iscare ho nema hned pri ruke oni si ho objednavaju iba ked ho potrebuju a preto si somna vsetci tam robia srandu a nedokazu pochopit ze nedokazem vydrzat bez toho jedla a hladat dake riesenie ich tam nic nezaujima len sa ti smeju do oci.
A predstav si ako som pisala vysie ked sme tam boli teraz v piatok nebolo tam zivej duse nikoho nikde co vsetci odtial odisli, a ked volala recvepcna s klientom tak vravela ze na buduci tyzden maju kady den tri terminy volne, tak si clovek vie hned urobit obraz o vsetkom.
@lucina1100 ano do martina.no prvy krat sme sli minule leto a ptom sme to pre osobne problemy stopli.muz to tazko znasal ze on ma problem,ja uz dieta jedno mam.a terz sme sli v januari ci vo februari a uz stimulujeme.boli sme predtým pri bornayovy.a teraz co sme boli tak pri inom lebo bornay chodi kdesi do bystrice,no a viac menej uz sme s doktormi neboli,poslali nam sms ze mame ziadost schvalenu a mame kontakovat koordinatorku a uz len to.ked je t dlha cesta ale ked uz mas urobene genetiku a schvalenu poistovnu ide sa rovno na to
@domca002 A ako dlho ste cakali na objednanie? teda na prvu konzultaciu? Ja dufam ze teraz budu mat menej ked vsetci utekaju do toho noveho centra do Ziliny
@matrix87 ahoj, ty si pisala ze ste boli nedavno na prvej konzultacii, mozem sa opytat ako dlho ste cakali na objenanie? teda na prvu konzultaciu? a pri kom ste boli?
@lucina1100 správu od urológa nepotrebuje, ak má zlý spg, stačí aj to na schválenie, zavolaj do heliosu a povedz, že chceš prísť na konzultáciu a rovno podpísať žiadosť o ivf, možno dajú skorší termín. Z iscare si vyžiadaj kópiu výsledkov vyšetrení z karty, mne ich z heliosu bez problému poslali do mailu, ale iscare s tým údajne robí problémy, tak sa nedaj, povedz že to potrebuje tvoj gyn do karty alebo čo, zaplatila si si za ne, nemajú čo robiť caviky!
My sme boli tiež preto, že raz som bola tehotná, ale skončilo to ako MA v 12 tt a potom sa nedarilo manžel mal hrozný spg, ja som mala všetko ok a žiadosť nám schválili okamžite, mali sme aj genetiku, štítnu, základnú reproimuno a stery porobené, všetko negatívne, takže problém bol len spg, neskôr sa mi pokazila sliznica, tak sa odkladali vklady, ale to je už iný príbeh, no proste na schválenie stačilo len spg. Hneď som aj začala stimulovať a všetko šlo hladko, mala som 8 embryí a chytilo sa teda až piate.
Máš nejakú chorobu, že musíš každé 3 hodiny jesť? cukrovku alebo tak? V heliose majú svoju anesteziologicku, takže by určite nebol problém rovno dohodnúť debatu aj s ňou a rovno by ste sa vedeli dohodnúť, čo by sa dalo robiť. A určite sa ti za to nik nebude smiať 🙂
@rybkaa ja som tiež úplne zdravá všetky výsledky mám dobré a manžel má málo spermií iba 4.5 milióna, ale kvalitou veľmi dobrou len málo preto musíme ísť na ivf, a v iscare povedali že bez urologického vyšetrenia sa nedá poslať žiadosť no hrozne cosik.
A ja nemám cukrovku pred dva a pol rokom som začala z nicoho nic odpadavat stále ma klepalo a triaslo a musela som jesť každú hodinku až dve a chudla som čo mi tak rýchlo spalovalo energiu a teraz vydržím tak 3 hodinky bez jedla ale viac nie a pod narkozu treba nejesť 12 hodín. Ako to prebieha to ivf? Ako dlho to trvá? Nemala si bolesti po zákroku? A musela si 3 mesiace ležať?
@lucina1100 tu ťa nik do urológa tlačiť nebude 🙂 stačí obyčajný spg
čo sa týka tvojich problémov, treba to riešiť priamo s anesteziologom, určite nájdete riešenie 🙂
a ivf - prvý raz sme tam prišli, podpísali žiadosť a spravili mi sono a vzali krv na horm. profil, manželovi spg, potom volali, že žiadosť je schválená (asi 10 dní to trvalo) a dostala som dlhý protokol, teda od 16 dc som brala tabletky, potom od 23 dc som pridala injekcie, tabletky vysadila a po ms ďalšie injekcie, chodila som na kontrolu folikov asi 4x a potom bol odber. Mala som 27 vajíčok, čo je celkom dosť, oplodnilo sa 9 a 8 prežilo PK a zamrazili, nešla som na ET, lebo som mala hyperstimulačný syndróm, moje vaječníky boli obrovské a v tehotenstve by sa to zhoršilo, tak som šla až v ďalšom cykle. Po odbere som mala v ten deň asi také bolesti ako počas ms, takže nič strašné a to som mala OHSS,ale okrem pocitu plného brucha mi nič nebolo, nič ma nebolelo, pritom baby znášajú OHSS dosť zle a niekedy to končí až na infúzkach, ale ja som ani nevedela, že ho mám, pichala som na to 7 dní injekcie a upravilo sa to. Ležať som nemusela, normálne som šla na druhý deň do práce , rovnako po vkladoch som šla vždy do práce a robila všetko ako bežne, akurát som nedvíhala nič ťažké a nejako sa extra nenamáhla, ale inak všetko v pohode, ležala som len po prvom vklade, lebo boli vianoce 😀 ale potom už nie, dokonca po poslednom vklade som šla behom 2 týždňov na 2 turistiky a aj tak to vyšlo 🙂 treba len veriť, že raz to klapne 🙂 v blogu mám album, ako to celé prebiehalo počas ivf a snaženia a tiež 2 články ako som ten čas po vklade prežívala - ten víťazný som ešte nezverejnila, ale aj to bude čoskoro po jeho dopracovaní 🙂
@rybkaa , tak idem kuknut a hned idem do heliosu napisat aby rano mohli hned odpovedat, a este ku komu sa mam objednat? ci tam to je jedno? vsetci ok?
@rybkaa
preboha ziveho, ked som videla vsetky tie ihli a tabletky co si musela vybrat tak mi je az zle a manzela skoro rovno vykotilo no neviem ci mam na toto vsetko sil? a mozem sa opytat kolko mate rokov s manzelom?
Aj mi sme uz vybrali tri vitaminove kury
@rybkaa
a este jedna dolezita vec kolko to vsetko stalo? cca?
@nanuska123 my ked sme boli postaveni pred otazku ci do toho ist, sme mali podanu ziadost o stavebne povolenie....a chceli do vsetkeho ist svojpomocne, mohli sme si povedat, teraz nie, teraz stavba,....ale dr. povedal, ze vzdy bude nieco preco to odlozit a potom moze nastat situacia, ze bude neskoro, to asi rozhodlo...dnes este stale byvame u svokry, pracujucej dochodkyne, teda som cele dni sama s dvojickami, ale verim, ze kym pojdu do skolky sa domcek dostavia, dolezite je, ze su tu s nami 🙂
@lucina1100 oni ti niektorého lekára pridelia, ale je to jedno, všetci sú super, potom konrtroly budeš mať u toho, kto bude práve na sone točia sa podľa istého kľúča
@lucina1100 vitamíny ničomu nepomohli, manžo bol z nich len v strese kedy má čo brať, som mu to dávkovala ako dôchodcovi 😂 ale výsledky sa nijak nezmenili, takže u nás nula bodov. A neboj, tie injekcie vyzerajú na prvý pohľad hrozivo (nechcela som ťa odradiť, skôr pripraviť, aby si vedela o čom to je 🙂 ) , najhoršia je prvá ihla a ten pocit že máš "ublížiť" sama sebe, ale potom sa to stane rutinou a ešte ti to aj chýbať bude 🙂 ak máš z toho neprekonateľný strach nájdi si niekoho - kamošku, susedu alebo hocikoho, kto je napr, zdravotník a bude ti to pichať, ale určite to dáš aj sama, nič to nie je, ihly sú tenučké a krátke a vôbec to nebolí 🙂
My sme platili dosť veľa, pretože som mala tých vajíčok veľa, z 27 bolo 22 zrelých a dala som všetky oplodniť napichnutím (ICSI+PICSI), čo poisťovňa nehradí a teda som musela doplatiť za každé vajjčko, potom ich ostalo až 8 na mrazenie, čo sa tiež platí na kus(sama rozhodneš o tom, koľko chceš oplodniť, ako, koľko mraziť a tak) a doplácala som aj PK (bez toho by som ani nešla) a uskladnenie, potom už len za každý vklad 160 €, dokopy celá sranda stála asi 2500 €, ale neľutujem ani halier bez nich by sme do dnes boli na mrtvom bode a nebola by som tehotná 🙂
@lucina1100 tak asi dva tyzdne asi ako vystihnes.a ziaden urolog.na schvalenie potrebujes kontrolny spermiogram Po troch mesiacoch.ale neviem ako ked vam uz robili v tom druhom.keby vam ho dali v podstate by ste to mali mat doma a oni vam spravia hned tam a hned aj mozete spisat ziadost
@rybkaa
Ale je to smutné že štát potrebuje aby ženy rodili a preplaca smiesnu sumu nič navyše neurobí pre tie pary čo zato nemôžu že sa im nedarí prirodzene otehotnieť, a kolko máte rokov s manželom?
@domca002
My sme boli prvý krát v októbri v iscare a tam nám robili spermiogram, potom v januári a teraz v piatok takže ich mám tri a aj mi ich vytlačili a poslali manžela k urologovi že bez toho nemôžu podať žiadosť ale to si len nahravaju do karát bo nás poslali k súkromníkovi ktorý robí večeri pre iscare a samozrejme za mastny poplatok.
Ale ja idem napísať do heliosu a rovno sa aj opýtam čo to treba ak nie tak manžel nemusí nikam chodiť a platiť.

@nanuska123 no super :( a teda idete kedy najblizsie? alebo teda, aky mate dalsi plan?