Sanatórium Helios Martin
dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?
@lucina1100 to je pravda, cvakli 1100 €, čo pokrylo stimulku, doplatok za lieky, soná, odbery krvi a odber vajíčok a prvý vklad, zvyšok sme platili my, tých 2500 a to nerátam ešte cestovné, keďže to máme 200 km tam a 200 späť, štát sa v tomto veľmi ozaj nepodieľa, no aspoň niečo teda prispeje....
ja som v čase ivf mala 31 a manžel 36, teraz už mám 33 a manžel 38
@domca002
Dobre super ďakujem za radu, ale neviem či na recepcii mi vedia povedať či treba to urologické vyšetrenie.
@lucina1100 ahoj.dali termin do cca dvoch tyzdnov.celkom rychlo podla mna. Boli sme v stredu a ideme zase buducu sobotu. A boli sme pri dr.culbovej.
@rybkaa stat sa zacne starat ked si uvedomi, ze je viac dochodcov a deti ako pracujucich, dovtedy ho to velmi trapit nebude, pred rokmi zatvarali skolky, predavali objekty sukromnikom, lebo bolo malo deti, teraz je ohromny nedostatok skolok a ked sa mamicky domahaju povedia, ze ved su sukromne, alebo mozete ostat doma....
@lucina1100 myslim ze ti budu vediet povedat.ale nam urologa tiez doporucili ale dobrovolne a rovno doktir povedal ze je to skor zbytocne
@matrix87
A prečo v sobotu? A čo vám povedali? Brali ti aj krv? Boli ste prvý krát v heliose? Či ste už boli aj inde skúsiť?
A culbova aká bola? Aký mala prístup?
@lucina1100 jasné, zavolaj tam, rovno ti dajú termín - a urologické ti na 100% netreba
@lucina1100 Culbová je príjemná, aj my sme mali prvú konzultáciu u nej. V heliose pracujú aj cez víkendy a sviatky, čo je veľmi výhodné a praktické 🙂
@lucina1100 cez vikend preto, lebo tak mi vychadza den cyklu podla potrieb merania folikul. sice si za to priplatime, ale je to dobre hlavne v tom, ze nemusime v robote vymeskavat neustale... a culbova bola super, povedala vsetko co sa dalo, vsetky mozne diagnozy, ktore jej napadli pocas vysetrenia a mohli by s nami suvisiet...
brali mi krv, spravila mi sono, manzelovi spermiogram. vysledky budu vsetky akurat do soboty...
neboli sme nikde inde, mne rovno znamy odporucili helios, hlavne kamoska co robila sestricku u gynekologa mojho... takze sme sli rovno tam...
@lucina1100 pozreli čo mám a čo je ešte potrebné a podľa toho sme urobili iné vyšetrenia a snaha aby sme aj ušetrili a aby sme to fin.zvladli a fakt poradili za čo im ďakujem
@adka2891
A kedy ste tam boli? A boli ste aj predtým dade v iných zariadeniach?
@lucina1100 v iscare prvé ivf a druhé ivf s úspechom helios najprv v Brne ale bližšie nám bol potom Martin tak sme chodili tam aj nám to odporučil MUDr. Texl v Brne že úplne rovnaký postup je v Martine.. A to bolo v máji 2015 a máme ešte mrazacikov tak teraz v lete ideme opäť na ket..
@adka2891
Aj ja chcem prestupit do heliosu z iscare, ale chcem sa opýtať pýtala si si z iscare tvoje vyšetrenia? Či si kaslala nato a jednoducho si odišla a nechala svoju dokumentáciu v iscare?
@lucina1100 tak ako píšeš odišla som a nič si nepýtala
@adka2891
A prečo si odtiaľ odišla?
@lucina1100 lebo im išli o peniaze a nie aby pomohli aspoň nás názor na ich prístup
@adka2891
Presne tak aj mi s manželom sme mali taký názor už pri prvom stretnutí u Dr.tomasa no hrozný prístup
Dievcata ja zajtra posledna kontrola a uz urcia kedy budu vajka vyberat
@lucina1100 ahoj.no ako?volala si tam dnes?co ti povedali?
@domca002 my sme mali papier od urologa, aj ja som mala od svojej, ale oni urobia tie vysetrenia, ktore potrebuju, moj muz tam isiel s tym, ako mu doma povedali vsetci, ze konecne bude cierne na bielom, ze uraz sposobil to, ze nemozem mat deti....po vyzdvihnuti vysledkov sa somnou niekolko dni nebavil...sme vynimka potvrdzujuca pravidlo....
@matrix87
Áno volala som a mala veľké šťastie, lebo jedna mamička sa odhlásila že má horúčky a ja hneď nato volala tak sa uvoľnil termín teraz na stredu o 14.30 hod tak super, mne odberu krv nakoľko nemám z iscaru svoju dokumentáciu a že si zaplatím 6 eur lebo robia rozlahlejsi rozbor a manželov spermiogram mám doniesť zo sebou lebo je čerstvý aspoň to nemusím platiť tak super.
@jajka71
A prečo sa manžel stebou nebavil? Ty si chorá či manžel? A potrebovali k žiadosti na ivf aj papier od urológa či nebol potrebný? Lebo ja naozaj neviem čo mám robiť a viac sa mi nechce čakať na urológa dokým nás niekto zoberie o dva mesiace.
@lucina1100 ja som v tom case bola gynekologicky v poriadku, problem bol na druhej strane....a na ivf sme uz nesli....necele tri tyzdne po iui sme sa dozvedeli, ze cakame dvojicky, hoci dr. krajkovic povedal, ze pravdepodobnost, ze t oniekedy vyjde je maxc. 15 percent vzhladom na muzovu diagnozu, v nasom pripade zvitazila genetika....vzdy obgeneraciu to niekoho postretlo z nasej linie
...
ja mam kvantum diagnoz, , hlavne tym, ze som sa narodila s hydrocefalom, mam za sebou vdaka byvalym spoluziakom subduralny a epiduralne hematomy /neprehanam/, ale nie som ztp, normalne pred md pracujuca vs vzdelana,...ale v principe sa vedelo jedno, nemozem prirodzene rodit, ani keby som mala jedno dieta....mam dve....predcasniatka a vdaka omylu lekarky je to horsie ako mohlo byt.....ale mame pre koho zit 🙂
@jajka71
Vy ste boli na inseminacii? A manžel aký mal spermiogram keď vám urobili inseminaciu? Dakujem za užitočné info.
@jajka71
A keď ťa poprosím napíšeš mi aké kvantum diagnóz? A prečo máš predcesniatka? A aj teraz máš zdravotné problémy? A detičky koľko majú?
@lucina110 hrozny, preto ten odhad dr. krajkovica....dalsi dokaz toho, ze medicina je jedna vec........predcasniatka mam preto, lebo v 31tt mi vyleteli hodnoty pecenovych testov a presovska primarka v tzv. starej porodnici ma obvinila z uzitia zakazanych a navykovych latok v tehotenstve (cas mojich okruhlin), bola ku mne hnusna, tlacila ma k tomu, aby som sa priznala, lebo si tym zabijam deti....odkladala sekciu prilis dlho, "aby som sa poucila".....deti maju dva roky, mala je ako donosena, maly tolko stastia nemal, ale uspesne bojujeme....tri dni po sekcii prisli vysledky konzilii AUTOIMUNITNA HEPATOPATIA, pani doktorka sa dodnes neospravedlnila za to, ze mi krivdila, ze ma na velkych vizitach nazyvala fatackou a vela mamiciek si vdaka tomu mysli, ze som si to, ako su na tom deti sposobila sama, ved pani primarka povedala.....
@jajka71
Bože to je hrozné naozaj, škoda že si sa nezbalila a nešla inde do pôrodnice, ja mám výhodu že všade naokolo mám pôrodnice a veľmi blízko že si môžem vyberať kam chce človek ísť.
A napísala by si mi presne plus mínus koľko mal asi tých spermií je to premna dôležité, lebo nechcem podstúpiť ivf kvôli narkoze, a kde ste boli v Martine v heliose?
@lucina1100 tusim ze tu nejaka pani pisala ze jej to robili bez celkovej anestezy asi sa staci popytat dohodnut

@lucina1100 ale preco tam chces pisat? Rovno tam rano zavolaj na recepciu aj ti daju termin to cez stranku je zdlhave a minu sa volne terminy kym sa dopatras ty