icon

Sanatórium Helios Martin

saxana2006
6. mar 2016

dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?

wanda52
27. apr 2017

@rybkaa ďakujem, snažím sa piť a budem sa snažiť ešte viac 🙂 Od včera si pichám aj Menopur, toho som sa najviac bála, snažím sa jesť bielkoviny. Len dúfam, že to bude ako tak v pohode, nemám vysoké dávky. S cikaním problém nemám 🙂 - to chodím často 🙂 Dúfam len, že mi aj sliznica porastie, lebo keď som bola na IUI druhýkrát - tak neviem, či to bolo tým clostylbegitom, ale naposledy som mala nižšiu sliznicu a brala som kvôli tomu estrimax. Babenky moje, mám z toho všetkého strach, ale aj sa teším, že som možno zase bližšie a bližšie k bábätinku..

domca002
27. apr 2017

Dievcata dnes mi vybrali 17 vajok 🙂

rybkaa
27. apr 2017

@wanda52 estrimax slúži práve na rast sliznice, no nie na každého funguje, ja som mala s estrimaxom úplne hroznú sliznicu, hlavne kvalitou, ale aj nízku, clostil ju znižuje, takže to bolo určite tým 🙂 pri stimulke býva krásna 🙂 určite bude všetko ok 🙂

wanda52
27. apr 2017

@rybkaa ty si taká zlatá, vždy ma optimisticky naladíš 🙂

rybkaa
27. apr 2017

@domca002 krásna úroda 🙂 dali ste prirodzene či aj icsi?

domca002
27. apr 2017

@rybkaa icsi

domca002
27. apr 2017

@rybkaa ci aky je v tom rozdiel?

rybkaa
27. apr 2017

@domca002 icsi je napichnutie a prirodzene je keď ich len hodia do misky a čakajú, či sa oplodnia samé

domca002
27. apr 2017

@rybkaa tak to je lepsie.a vy ste aku metodu mali?

rybkaa
27. apr 2017

@domca002 aj my sme mali icsi na všetky vajká a ešte aj PICSI kvôli tomu, že sme mali zlú fragmentáciu DNA spermií

domca002
27. apr 2017

@rybkaa aj ny sme chceli picsi ale nechceli ze mame malo spermii.a co myslis vo vam pomohlo k poslednu tehulkovaniu aby sa embrijko udrzalo?

rybkaa
27. apr 2017

@domca002 no ano, ak je malé množstvo tak to nerobia.
O otehotneniu ani k udržaniu to nepomôže, je to len selekcia najlepší spermií, ktoré sa prilepia k roztoku, ale aj tak nie je istota, že sú geneticky správne, aj napriek tomu sa nám z 22 napichnutých vajíčok správne oplodnilo len 9 - to je výsledok zlej morfológie a fragmentácie, čo neodhalí ani PICSI, teraz už robia aj MACS, čo je to isté, len inak sa to robí, ale tiež pri malom množstve nie.
Ostáva len veriť že sa oplodní čo najviac a aj ich veľa ostane po PK 🙂 držím mocne palce, zajtra daj vedieť, koľko ich bojuje 🙂

ika7
27. apr 2017

Ahojte prosim vas viete mi poradit? Uz sme boli s manzelom 4 x na IVF v ramci 2 ziadosti...cize pred sebou mame poslednu ziadost. Raz sa nam podarilo otehotniet ale som potratila v 2 mesiaci a teraz sa neviem rozhodnut ci ist do Martina alebo do Brna, na IVF sme boli v Košiciach...dakujem za kazdu radu.

cherrinka11
27. apr 2017

@ika7 ahoj ☺
Ja by som skúsila určite Brno
A máš v poriadku stitnu žľazu Tsh a prolaktin? Mne tu na Sk povedali ze je v poriadku a v Brne som na ňu vyfasovala lieky,v bežnom živote vraj ok, ale v prvim trimestri hroziaci potrat.

ika7
27. apr 2017

@cherrinka11 ahoj a prosim ta kde si bola v Brne? Aky je postup ak chcem ist do Brna...no my mame vysledky dobre od endo., hematologie a genetiky...mam sice malu uzlicku na stitnej zlaze ale lekar povedal, ze to nema vplyv na tehotenstvo. A vies mi tu poradit aj nejake forum? Dakujem

illinka
27. apr 2017

@ika7 ak premyslat nad zmenou car tak by som tiez riesila radsej brno. Ja mam napr. S heliosom zle skusenosti.. 2.neuspesne ivf cykly. A.my podla nich neplodny par sme otehotneli prirodzene.. a to z.posledneho ivf 24 vajicok 13 embrii ostalo len jedno na vklad.. a posledna navsteva u nich bola katastrofalna... ako sa hovori ked vtacka lapaju pekne mu spievaju a ked videli ze koncim s nimi tak boli.protivni

cherrinka11
27. apr 2017

@ika7 Slovenky a IVF v Reprofite v Brne, skúsenosti?
Pod k nám do tohto fóra😉
Ja som si našla na nete tel.cislo a zavolala tam a objednala sa na prvú konzultáciu, do Heliosu som napísala emeil aby mi poslali všetky moje výsledky na moj email aj spermiogram a oni mi to hneď poslali 😉

martinam1812
27. apr 2017

@rybkaa ahoj môžeš aj mňa pridať do skupiny IVF? Ďakujem

ika7
27. apr 2017

@illinka cize sa vam podarilo prirodzene? tak super balhozelam...my sme si dali teraz pokoj s tym vsetkym a zbieram zatial inf. snazim sa teraz na to nemysliet snad sa aj nam podari prirodzene

illinka
27. apr 2017

@ika7 dakujeme..ano.prirodzene.. drzim.palce.nech aj vam.to vyjde

domca002
28. apr 2017

Ahojte takze zo 17 vajok bolo 13 dobrych a spravne sa oplodnilo 8 tak a cakame dalej

wanda52
28. apr 2017

@domca002 moc ti držím palce 🙂 Mňa to ešte len čaká, dnes tretíkrát pichám Menopur, zatiaľ to zvládam v pohode, uvidí sa neskôr 🙂

domca002
28. apr 2017

@wanda52 joj to mas za chvilu 😉

wanda52
28. apr 2017

@domca002 a ako si zvládla narkózu a stav po odbere?

domca002
28. apr 2017

No narkozy som sa bala ako cert svatenej vody ale je to riadna sranda 🙂potom ma to moc Nebolelo ale doma uz viac a dnes ked som sa zobudila tak uz v pohode

wanda52
28. apr 2017

@domca002 tak držím palčeky, aby sa malinké pekne vyvíjali a vklad bol úspešný 🙂

rybkaa
28. apr 2017

@martinam1812 poslala som 🙂

wanda52
28. apr 2017

@rybkaa ahoj, môžeš aj mňa pridať do tej skupiny? ďakujem

22erik
28. apr 2017

Ahojte chodí niekto z vás do heliosu (crm) v Banskej Bystrici ? Máte dáke skúsenosti ?