Sanatórium Helios Martin
dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?
Ahojte včera mi vybrali štyri vajíčka , dnes som volala a povedali mi že len dve sa správne oplodnili neviete m vysvetlit prečo sa tie dve neoplodnili dobre aká chyba tam mohla nastať ? Ďakujem
@martina7905 jasné...potom napíšem, čo sme odkonzultovali 🙂
@lenka2905 no po prvej konzultacii asi nie ale opytat sa mozes co si mysli lekar ze aky ti daju ,ale asi az potom ak sa dohodnete ze idete do toho pride schvalena ziadost s poistovne a zacnete komunikovat s koordinatorou,a neviem ci v heliku robia ten soft to je tusim iba clostilom stimulacia.a vlastne ide o to ze tou stimulciou(kratky,dlhy protokol * ziskas viac vajicok na oplodnenie,pretoze ti to nemusi vyjst na prvy krat a potom mozes pouzit ostatne embrijka a nemusis znova podstupovat cely proces len prides znova na vklad
opravujem mozem sa opytat??
@22erik na to sa nedá odpovedať, nie každé vajíčko je vhodné a schopné oplodnenia - mne sa z 22 oplodnilo len 9, povedali mi, že po napichnutí icsi sa nesprávne delili a nevytvárala sa tam nejaká membrána či čo, už som zabudla ako to presne bolo, ale proste takáto selekcia embryí je prirodzená, podstatné je, aby teraz oba dobojovali PK 🙂
@lenka2905 ano, berie sa clostil alebo aj nič a čaká sa na ovuláciu, prípadne ak baba nereaguje na clostil, zvyšuje sa dávka alebo sa stimuluje merionalom. Za mňa je ale iui zbytočne vyhodené peniaze a strata času, šla by som do toho, ak by sme nemali iný dôvod na schválenie ivf, inak nie, rovnaká šanca je aj pri plánovanom styku doma v pohodlí 🙂
@rybkaa sama neviem, čo nám povedia a celkom ani nemám predstavu o peniazoch...viem, že majú cenník na stránke, ale človek, ktorý si tým neprešiel - si to v podstate sám nevie porátať...netuším koľko stoja lieky a aké všetky potrebné vyšetrenia a metódy bude treba podstúpiť a platiť - a je tam asi aj množstvo iných vecí, ktoré cenu navyšujú...a možno nakoniec sama usúdim, že je to zbytočnosť a možno nám túto možnosť ani nenavrhnú...dakujem za info...
Ďakujem Vám všetkým za odpoved ...dúfam tieto dva poriadne zabojujú do úspešného konca 🙏
@22erik ahoj vytvorila som diskusiu CRM BB skúsenosti a rady, pridaj sa 🙂
@martinam1812 super idem hľadať 😃
Baby, mali ste niektorá problém pri IVF s malým množstvom vajíčok, ktoré rastú pomaly? Ja som pri IUI reagovala na clostylbegit 3 - 4 vajíčkami peknej veľkosti a teraz pri IVF (pichám diphereline + menopur) moje vaječníky nejak stagnujú.. Zo začiatku som si pichala 112,5 jednotiek Menopuru, po prvej kontrole mi ich zvýšili - teraz pichám 3 prášky. Mali ste to niektorá tak, že sa vám postupne zvýšil počet a veľkosť vajíčok? Som z toho v strese.
Takže ženy asi aj nám sa podarilo 19,2 percent pozitívny krvný test ukázal je to dobré znamenie?
Ahojte,
po prvej navšteve Heliosu Martin...prišli sme, počkali na lekárku...popýtala sa na zdravotný stav...navrhla daľšie vyšetrenie -krv, UTZ, spg...po opakovanom spg mojho manžela zhodnotila, že nie je iná šanca ako IVF...spísaná žiadosť a ešte nás čakajú doplňujúce vyšetrenia - genetika, hysteroskopia...tak som zvedavá, koľko to celé bude trvať a kedy môžme začať...inak, lekárka veľmi príjemná a aj celý personál...celkovo sme boli spokojný, až na ten záver :( k tomuto som nechcela dospieť...čo už...musím naštudovať, čo nás čaká...
držím všetkým palčeky...

@lenka2905 no som veľmi zvedavá. Hlavne že čo nás čaká no a tie možnosti. Dúfam,že nás čakajú dobré správy. 😉 na koľku idete vy?