Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory
Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka
@melmel78 parada, super sliznica 👍👍👍 Teraz nech sa pekne zahryzne a nepusti 9 mesiacov... Drziiiiim palce ✊✊✊✊✊
Krasne ti zabral ten estrimax, mnmne nejako nechce ucinkovat... Ja idem teraz v Brne do softu, Femara + Merional, uvidime kolko bude folikov a co povie sliznica 😉
Ahojte baby, prosím vás akú ste mali sliznicu ked vam dali estrimax? Ja som mala asi 2mm a dnes som dostala konečne MS a tiež ho mám 3xdenne,tak dúfam,ze zaberie a možem ísť na KET. nepoculi ste o Mace?alebo ešte co by mohlo pomôcť? Dakujem 😊
Ahojte žienky tak včera som podala papiere do poisťovne čiže budem zatiaľ na schválenie. ..budem mať IVF môžem sa vás spýtať toto ako prebieha? ?Ďakujem
Čakať budem na schválenie od poisťovne
@gabiii22 vecer si daj 2dc cerveneho vinka a velke davky vit.E... Vyskusaj, vela babam to pomohlo...
No veru zabralo a tesim sa tomu. Vcera ma po vklade riadne pichalo v bruchu ale to je vraj v pohode. Dnes je nejako klidek.....ked som ostala tehu tak si pamatam podobne pichanie ibaze vyraznejsie...podla toho sa vsak riadit neda. No tak ty Soft?? Na kazdeho plati iny meter, nic neboj najde sa sposob ako sliznicu u teba vyhnat hore . Drzim moc palce 👍
Uz dlhšiu dobu užívam Vít.E mám 400mg a ešte je aj vo fertiprone 13mg,tak pridám ešte jednu 400mg. Víno neviem ci mi pomáha 😏 zda sa mi,ze mi to ešte zmenšuje aj s grepom. Ešte sa mi teraz stalo,ze som užila tabl.estrimaxu navyše myslite,ze mi to nieco spôsobí?
@gabiii22 ked si vino uz skusala a nepomohlo tak si nedavaj, mne tiez nepomahalo a bolo mi z neho aj zle 😕... Ano, pridaj este 400 Ecja...ja om dokonca tesne pred ovu aj 3x400 brala...
Navyse Estrimax nevadi, ak sa to stalo len raz...
Drzim palce ✊✊✊✊✊
Boze neviem co je s tym konikom, same sprostosti mi tu pise, jednu spravu pisem hodi uu!!
@melmel78 no ideme do softu lebo v Brne to vyjde lacnejsie ako klasicke IVF, medzitym poslem ziadost do poistovne na preplatenue a potom pripadne skusime aj take... Ja som zatial mala len 1 IVF v Iscare a to bolo nirmalne, som zvedava co toto urobi...
Len ta sluznica mi robi vrasky, ale snad sa uz umudri a bude spolupracovat...
Tebe silno silno drzim palce, cakam na nove spravicky... Drzkajte sa, aj ty aj embryjko 😘😘😘💋✊
@melmel78 Ahoj. ..ty si mi krásne vysvetľovala že ako prebieha IVF...ha by som sa ešte chcela spýtať či ja budem potrebovať tie inekcie keďže vaječníky mám upchate A doktorka spomínala že mne to zavedú priamo do maternice. ..vieš mi niečo O tomto napísať? ? A doktor marsik mi už aj spomenul že má to vyjde okolo 500 eur ja len dúfam že ich nevyhodim zbytočne. ..Ďakujem za
Dakujem za info 😊 Tiež ti budem držať päste nech sa nám všetkým podarí. Verím,ze mi to pomôže a víno radšej nebudem piť 😊 Papa
Ahojte, doteraz som si vždy len čítala vaše názory ale rozhodla som sa pridať. Dnes som 9 den po KETe vklad 2x blastocysty myslim si ze opäť to nevyšlo. Včera 8 deň som si robila test a vobec nic. Jeden KET mam zasebou tiez nevyšiel. Uzivam progesteron a fraxiparin . Inak som akože zdravá nemám žiadnu diagnózu. Nedarí sa nam otehotnieť. Začala som akupunkturou ktorú tu ale nikto nevie robit a cvičím mojzisovu metódu. Teraz sme v rukách lekarov...
@dorotka2013 nejako to tu blbne a neda sa normalne odpovedat ak mi niekto nieco napise...neskopiruje sa do odpovede pre koho to je 😒 NO nevadi, som rada, ze si si nasla, ze to bolo pre teba co som pisala 🙂 . Treba skusit vselico, na nieco budes reagovat urcite, verim, ze to zaberie. Inak mne Estrimax tiez pred tehotenstvom nezaberal, mozno teraz sa sliznica po tom prebrala a uz je to ine. Lebo aj menzes mam iny, nez som mala....zvlastne 🙂 Dakujem moc aj tebe drzim palce, aby si sa dockala konecne vkladu a tehotenstva samozrejme, ved si tu piseme 😉
@ kitti0503 som rada, ze som pomohla. Myslis, ze mas upchate vajcovody ano? To nevadi, na to je IVF idealne, kedze neprebieha ovulacia ako by mala. Budes musiet urcite pichat injekcie a to preto, lebo ti budu prave vajecniky stimulovat, aby sa ti vytvorilo viac, ako jedno vajicko. Za normalnych okolnosti sa ti pri standardnom cykle vytvori 1-2 vajicka. Ale pri tejto hormonalnej stimulke sa niekomu vytvori aj 10, niekedy aj viac, alebo menej. Vsetko zalezi od tvojho tela a aku mas ovarialnu zasobu vajicok. Kazda z nas sa rodime s urcitym poctom vajicok, ktore mam dane do vienka. S tym nespravime, preto sa neda presne povedat, ze kolko vajicok ti pri tejto stimulacii dozreje. Mne napriklad dozreje 5-6, viac zo mna nevydoluju to som nastavena na maximalnu hormonalnu hranicu. Lekar ti presne predpise davky, ktore si budes denne pichat do brucha.Tych 500 euro co spominal lekar, je cca cena tych injekcii, nas to vyslo naposledy nieco vyse 400 Euro. Kedy mas zacat s injekciami? Kolko mas rokov ak sa smiem opytat?
@amik123 este vydrz, testuj az tak 14 dne radsej a krv mas najvacsiu istotu. Ja viem, ze sa to neda niekedy vydrzat, ale naco sa vopred stresovat. Aj tak to nevieme ovplyvnit, ked je to uz v maternici 🙂 . Ja som tiez cerstvo po KET a cakam, co s udeje, no test si urobim az 14den z mocu a rovno sa potom objednam na krv. Co viem, tak pri dvojickach je mozne, ze ti test na 10 den ukaze pozitivitu, ale pri jednom plode malo kedy. Tak este mas nadej. Ked ti nevyslo uz KET pred tym a predpokladam, ze pred tym si mala klasicky ET z cerstvych, tak patrali po pricine? Mas v poriadku sliznicu? Ta je zaklad a samozrejme aj kvalitne embryjko. Mne robili pred vladom hysteroskopiu, kde pozreli stav sliznice, pripadne zapaly preliecili a ked boli zrasty, tak odstranili. Lebo toto robi neplechu a preto sa niekedy nedari.
@melmel78
ET som nemala nakoľko som dostala OHSS teda ze nábeh som naňho mala ale bolo mi hrozne zle. Mala som 19 vajíčok všetky sme dali oplodniť metódou isci a ostalo nam 10 všetky blastocysty. 1Ket vklad 1 nakoľko druhé neprežilo a tam som za dva dni dostala v noci silne krce tak som uz vedela ze je koniec a teraz sme dali dve v rovnakom štádiu. Od 3 dňa som ochorela hrozná nadcha a strieda sa mi teplo zima, pichanie s ako keby menštruačnými príznakmi. Robili mi hysteroskopiu este pred všetkým a bolo to v poriadku. Akurát partner ma niakych 20% pomalých spermií.
@amik123 no ozaj ked mas porobene toto a je vsetko ok je mi divne ze nevyslo. No ved uvidis mozno teraz vyjde 😊. Raz to musi vyjst aj psychika robi vela. Sice ja mam co hovorit som nervak a aj teraz sa nedokazem nejako uvolnit. Vajok si mala hojne a mas stastie ze tolko zmrazili. My sme mali len jedno a tak vkladam do neho nadej. Tiez ma pichalo vcera v maternici tak dufam ze sa krpec zahryzol. Drzim palce a daj vediet ako si dopadla o par dni
Ja uz rok, ale niesom spokojná. Teda začiatok blby teraz lepšie ale mam nato svoj názor.
Tak ty to ťaháš uz dost dlho. Fuuha musis mat pevne nervy.
@babusik85 jasne a kde si v ktorom centre teraz? Zrasty ti nevyoperuju iba v podstate rozrusia aby nerobili sarapatu. Vo vajickovodoch pri Ivf nerobia problem iba pri prirodzenom pocati kedy by ti hrozilo mimomaternicove tehotenstvo. V maternici vadia zrasty preto lebo sa embryo nemoze dobre uchytit na sliznici. Takze ak ides na Ivf tak v pohode 😉
@amik123 no bojujeme uz dlho veru ale dali sme sa na to a nevzdame to. Mne sa to uz skoro podarilo ale kvoli infekcii som o babo prisla. Cakala som dvojicky. Ono zalezi ku komu sa dostanes a aku liecbu ti nastavi lekar. Vsetko je to o ludoch. Mne moja dr velmi pomohla. Teraz je tam velmi vela novych lekarov co tam chodim. Tak polovicu nepoznam
Tak to je škoda. Ja som chcela ist do Brna poznam ludi ktorím tu nepomohli a tam hneď ale je to individuálne. A ku komu chodíš?
Na krv pôjdeš ktorý den?14?
@melmel78
No inekcie neviem kedy začnem keďže teraz čakáme na schválenie od poisťovne A až potom povie čo A ako A ani neviem čo dostanem. ..no V júni budem mať 38 no snáď nevadí ten vek V tehotenstve lebo ja tomu nejak neverím. ..šťastie že mám jednu dcerenku no chcem druhé nunu. ...no mala som zápal slepého čreva potom zrasty a takto sa mi upchali vajíčka 😢..neviem čo pomôže na vajíčka. ..pijem aj čaj na vajíčka ale tuším už len IVF pomôže
@amik123 ano zmena centra ak je clovek zufaly vela krat pomoze.....iny pristup spodob liecby a ide to. Aj ja som pocula o Brne zle aj dobre veci. My sme nemali dovod ist tam ja som ani raz nezapochybovala o sposobe liecby. Chodim k dr Petrovej len teraz je dlhodobo PN a riesima ma novy dr Hlinstak. Je velmi fajn. Na krv idem okolo 26.1. na 14 den , skor to nema vyznam a den pred to otestujem doma, aby som sa psychicky pripravila 😉

@dorotka2013
@ babusik85
dakujem pekne, no veru uz to prislo 🙂 ❤ Sliznica bola dnes pri vklade 0,85mm vraj idealna a pekna, tak uvidime. Toto mam KET z toho jedneho mrazaka co nam ostal, brala som Estrimax 3xdenne a teraz 5 dni pred vkladom som si vkladala Progesteron. Jaj a este Aspirin mi dala doktorka pred vkladom 10 dni, vraj dobre na zriedenie krvy. Nic ine. Teraz po vklade pokracujem s tym co som mala, akurat namiesto Aspirinu budem pichat Clexane do bruska... A ty ako co nove???