icon

Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory

mayka
20. sep 2006

Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka

melmel78
20. mar 2017

@dorotka2013 ani ja som to nepocula, ale nejaky stlpcek co je na hormonalnom profile S-LH a tiez S-E2, tak vraj podla toho dr vedela, ze kvalita nic moc 🙂

dorotka2013
20. mar 2017

@melmel78 zaujimave...preco toto potom nevyuzivaju pri stimulacii?
Ved ta nechaju napichat do seba hormony, a potom odoberu foliky co vraj ani nevedia ci v nich su vobec vajicka, potom nevedia ci su zrele a o kvalite ani nehovorim... Oplodnia ich, velakrat sa ani neoplodnia, potom sa nedelia...
Ved by mohli urobit jeden takyto HP a rovno povedat vajicka nie su kvalitne, neodoberajme, neoplodnujme, nema to zmysel, nie su kvalitne...
A usetrit nam kopu stresu a bolesti... O financiach ani nehovorim...
Ci???

melmel78
20. mar 2017

@dorotka2013 tak tak...tiez mi toto iste povedala dr ze v takom stave v akom ich mam rozhodne neodporuca odber. Ze najskor to dame do poriadku a uvidi sa. Teraz cakam na ten menzes. V tomto cykle nie som ovplyvnena umelymi hormonmi a tak mi zoberie krv na hormony znova v 4DC. Podla vysledkov nastavi vraj liecbu a rozhodne co dalej. Vraj kvalita v mojom pripade je ovplyvnena stresom alebo liekmi. Pozerala aj uzv a mam celkom dost folikov len sliznica mizerna. Hovorila som jej aj o Estrimaxe ze ako mi nebolo dobre z neho a da mi nieco ine vraj. Ja sa hlavne modlim aby vsetko klaplo ako pred rokom a otehotnela som. Chce mi dat uplne rovnaky protokol ako vtedy.

dorotka2013
21. mar 2017

@melmel78 zlatinko drzim silno silno palceky... Je to mudra dr, verim ze nieco vymysli 👍👍👍...

katka17044
21. mar 2017

@melmel78 ahoj prosim a k akej chodis doktorke? Pretoze mne vobec nebrali krv ani pri stimulacii. dakujem

melmel78
21. mar 2017

@dorotka2013 diky moc optimizmus je moj kamos a tebe tiez drzim palceky nech to uz konecne vyjde

melmel78
21. mar 2017

@katka17044 chodim k dr Petrovej uz asi 3 roky no neviem ako to ma ona s novymi pacientmi lebo bola dlho PN. Skus zavolat ak hladas novu ci dobru doktorku. Ale upozornujem nie kazdemu sadne ona je taka svojska

katka17044
21. mar 2017

@melmel78
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď ja chodim k pani doktorke Reismullerovej ale pocas stimulacii mi nebrala krv.

katka17044
21. mar 2017

prosím viete mi napisat ako v iscare prebieha klasicke ivf na ktory den je opu a ci sa chodi aj na odber krvi teda aky je rozdiel medzi softom a klasickym v iscare, dakujem pekne

dorotka2013
21. mar 2017

@katka17044 ani @melmel78 teraz nema stimulaciu... Robili jej vysetrenia este pred stimulkou...
Ja som tam mala 1xIVF, 2xKET a krv mi brali len raz... Nie je to pravidlo ze pocas stimulky beru krv, vacsinou len vtedy ked sa im nieco nezda, alebo sa potrebuju rozhodnut co dalej, ci pokracovat, pridat lieky a tak...vtedy im v tom krv pomoze...
A co sa tyka OPU je rovnako aj pri klasickom aj pri soft IVF, ked su zrele vajicka a to zavisi aj od organizmu, aj od liekov co ti daju, ako zareagujes...

dorotka2013
21. mar 2017

@melmel78 a este ma napadlo...ako chce dat tu kvalitu do poriadku? Nevies?
Lebo ja sa tiez bojim ze mam horsiu kvalitu, uz vekom asi, ale este mi to nikto nikdy takto nepovedal, ze to vidi z vysledkov...
Vrta mi toto stale v hlave, ze ako to je mozne a ze som o tom este nepocula...pytala som sa aj kociek v IVF skupine a ziadna mi nedala este vysvetlenie... Vacsina tvrdi ze kvalita sa neda zistit, alebo len z genetickeho vysetrenia...
No teraz som jelen z toho 😯😯😯...

katka17044
21. mar 2017

@dorotka2013 aha dakujem pekne cize medzi klasickym ivf a soft je rozdiel len v davkach liekov? Pri klasickom mozem ist na opu cca 12 den ako pri softe?

dorotka2013
21. mar 2017

@katka17044 ano, ked budu zrele foliky tak mozes...

katka17044
21. mar 2017

@dorotka2013 dakujem

melmel78
21. mar 2017

@dorotka2013 vraj v tom hormonalnom profile ak pozrie komplet vsetky vysledky jednotlivych hodnot a porovna ich tak to vidi. U mna podla vysledkov je Amh v norme, aj ostatne veci ale znizene hodnoty tych dvoch ukazovatelov S-LH a S-E2 vraj ukazuju znizenu kvalitu folikov ktora vraj je docasna vplyvom stresu ci liekov. Cez sono vidi len foliky a kvalitu cez krv. Myslela som ze sa to neda vidiet az kym mi toto nepovedala. Ako zlepsit kvalitu mi nepovedala riesili sme prioritne chybajucu ms. No opytam sa na to. Citala som si kadeco a vraj cca 3 mesiace trva kym sa foliky dostanu do normy pokial intenzivne riesis ich kvalitu. Udajne materska kasicka a Inozitol je na toto dobry. Tak isto ziadny nikotin,alkohol, stres a dolezita je vyvazena strava a pohyb....Ale to urcite vies 😉 U mna ta kvalita vekom ide tiez dole no aspon sa to tymto pokusim udrzat. Inak este berem Gynex a Pink Fertil a tu matersku kasicku. A dalsia vec je dobra sliznica na uchytenie embryjka 🙏

melmel78
21. mar 2017

@katka17044 dorotka ti dala vycerpavajucu odpoved a presne ako pise nemam teraz stimulku, to je taka predpriprava, aby vsetko dobre dopadlo 🙂

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
katka17044
21. mar 2017

@melmel78 drzim palce 🙂

dorotka2013
21. mar 2017

@melmel78 ja som na kvalitu uzivala Dheu...ale ci pomohla netusim... Nikto mi nikdy takto z vysledkov nepovedal aku mam kvalitu ani pred ani po uzivani... A to mi Dheu odporucila priamo Lenka...
Teraz v novembri, decembri som tiez kasicku jedla, snad volaco pomohla...no ale hnusna bola, co ti poviem...
Drzkaj sa...verim ze to uz konecne vyjde 🙏🙏🙏🙏

melmel78
22. mar 2017

@dorotka2013 Dheu som aj ja mala pred rokom a ci pomohla neviem. Vraj je to dobre na celkove omladenie buniek. Tiez som nad nou spekulovala teraz ale zasa nechcem uzivat vsetko mozne 🙄 Kasicka je hnusna to mas pravdu 😀 . Aj ty sa drz a daj vediet ako pokracujes a silno drzim 🙏

dorotka2013
22. mar 2017

@melmel78 dnes som prave 1dc, zajtra zacinam soft stimulku... Drz mi palce, nech to uz vyjde 🙏🙏🙏

melmel78
22. mar 2017

@dorotka2013 budem na teba siiiiilno mysliet 😇a kolko dnova stimulka to bude? Ci to zalezi ako dozreju foliky? Co budes brat?

dorotka2013
22. mar 2017

@melmel78 Merional a Femaru...zavisi od toho ako budu foliky, mne rastu celkom rychlo, naposledy do 9dc som pichala a 11dc bola OPU, s touto istou stimulkou... Tak myslim ze teraz tak podobne to bude...

summer_103
23. mar 2017

Ahojte, ja dnes 1 DC 🙂 MS ako hodinky na 28 den 🙂 Tesim sa, od zajtra picham Gonal 225/ 4 dni. Kto este zacina tento tyzden?

drobec_s
23. mar 2017

Ahojte môžem sa pridať ? Stimuloval niekto Femarou ? Dosť sa toho bojím keď som si prečítala načo ten liek je.... ďakujem za odpoveď 😉

dorotka2013
23. mar 2017

@drobec_s ja mam teraz Femaru...uz aj pri minulom soft IVF som ju mala... Pribalovy letacik radsej necitam 😉

drobec_s
23. mar 2017

@dorotka2013 Ďakujem za info... a ak sa môžem spýtať aké dávkovanie si mala ? Mne dali od 3DC do 7DC 3 tabletky denne. Nerozhádzalo ti to cyklus ?

dorotka2013
23. mar 2017

@drobec_s ja mam od 2dc 3x1... Akoze rozhadzalo cyklus? Pri IVF je cely cyklus riadeny hormonmi, tam sa uz neda nicim riadit a sledovat si...

drobec_s
23. mar 2017

@dorotka2013 tak že ten další cyklus ti ako nabehol po femare ? Bojím sa hormónov no keď to inak neide 😏Chcela som úplne nativ no to mi nechcú urobiť že vraj mal úspešnosť a nemá to vyznám ....

dorotka2013
23. mar 2017

@drobec_s nam to IVF vyslo, podarilo sa nam otehu, ale vydrzalo to len do 5tt...vysadila som lieky a dosla ms...
A dalsia ms prisla teraz o par dni skor a je taka slabsia, ale to som mavala aj inokedy, takze u mna nic nezvycajne...
Iscare nativ nechcu robit, na tom asi malo zarobia 😕...aj soft malokedy robia... Ja chodim uz do Brna, tam s tym problem nemaju a mne to tiez viac takto vyhovuje ...