icon

Šli by ste do štvrtého IVF cyklu?

10. máj 2026

V skratke napíšem mám za sebou 3 ivf cykly (nie vklady). 1. a 2. neúspešné. Po zmene kliniky z 3 ivf máme syna. Vždy som mala v sebe pocit že chcem veľkú rodinu ale život to zariadil inak. Zo syna sa neskutočne teším, je úžasný ale možno by som mu ešte chcela dať súrodenca. Len mám obavu z ďalšieho ivf cyklu nebude už 4 ivf veľa na ženu? Že či nemám radšej to v sebe uzavrieť, som matka, a ďalšia stimulácia a odber a cely ten proces by bol pre mna rizikový. Tuto myšlienku mám v pozadí stále. Čo by ste robili na mojom mieste?

sara07
10. máj 2026
@anonym_4e1a14

@anonym_autor ja uz deti mam, beriem ich ako nezasluzeny dar. Ale ak by mi nebolo dopriate,nejdem ich kupovat a davat vyrabat v Petriho miske

@anonym_4e1a14 nahlasené, to snád nie je ani pravda

anonym_6e11c3
10. máj 2026
@17alexis

@anonym_4e1a14 pockaj, az tvoje deti nebudu moct mat deti so svojimi partnermi/partnerkami. To im budes naozaj fantastickou oporou. A kazdym rokom to bude naozaj horsie, tento problem ma a bude mat stupavy trend. A adopcia? Ked som sa informovala na urade, povedali mi, nech ratam 10 rokov v nasom kraji. S vypisanymi papiermi som sa rovno otocila vo dverach.

@17alexis tie deti budú mať take "pochopenie" v nej ako my s mužom v jeho matke.. odsúdila svoje vnúča ešte skôr než vzniklo a tiež strašne zarytá kresťanka čo chodi do kostola sedí pomaly v prvej lavici a keď vyjde z kostola nadáva na každého jedna radosť, zle robí naprieky ale ide na oplátku a všetko sa zrazu zabudne.

anonym_6e11c3
10. máj 2026
@sara07

@anonym_4e1a14 nahlasené, to snád nie je ani pravda

@sara07 rovnako som nahlasila. Mám pocit že to je dookola ta istá osoba v každom takomto ivf príspevku čo je tu vytvorený.

autor
10. máj 2026
@anonym_4e1a14

@anonym_autor ja si svoje deti vazim,len toho tvojho mi je luto:(

@anonym_4e1a14 mne je ľúto tvojich deti keď ich s týmito názormi vychovávaš

autor
10. máj 2026
@anonym_e8397d

@anonym_autor U evanjelikoch a moslimoch je ivf ok, ine nabozenstva su proti. Takze bud payris k tumto dvom, alebo nepoznas pravidla svojej viery. Tym ti nevravin, ze si urobila nieco zle, no ak si veriaca, mas poznat svoje pravidla.

@anonym_e8397d som evanjelicka, mame s mužom zmiešané manželstvo, manžel je katolik a katolícky kňaz nám odobril ivf.

anonym_051cde
10. máj 2026

@anonym_autor nie. Dieta už máš, teš sa z neho.

anonym_e8397d
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_e8397d som evanjelicka, mame s mužom zmiešané manželstvo, manžel je katolik a katolícky kňaz nám odobril ivf.

@anonym_autor Katolicky knaz nema kompetenciu odobrovat IVF.

autor
10. máj 2026
@anonym_e8397d

@anonym_autor Katolicky knaz nema kompetenciu odobrovat IVF.

@anonym_e8397d v poriadku, my mame čiste svedomie, pýtali sme sa na to povedal mi viera nie je vyslovene proti pokiaľ sa ostatne embrya neznicia. My sme mali len jedno a z toho sa nám narodilo dieťa, nikomu som tým neublížila.

17alexis
10. máj 2026
@anonym_6e11c3

@17alexis tie deti budú mať take "pochopenie" v nej ako my s mužom v jeho matke.. odsúdila svoje vnúča ešte skôr než vzniklo a tiež strašne zarytá kresťanka čo chodi do kostola sedí pomaly v prvej lavici a keď vyjde z kostola nadáva na každého jedna radosť, zle robí naprieky ale ide na oplátku a všetko sa zrazu zabudne.

@anonym_6e11c3 to mi je luto...

autor
10. máj 2026
@anonym_6e11c3

@anonym_6e11c3 je mi to ľúto. Moja svokra to iste zo začiatku ale to by potom zavrhla polovicu vnúčat, tak zmenila názor. Starší to asi ťažšie chápu.. verím že sa to u Vás zmení a držím palce 🙏

anonym_72963a
10. máj 2026
@anonym_4e1a14

@anonym_autor nesla by som ani raz.radsej ostat bezdetna ako si dat vyrobit dieta v laboratoriu so vsetkymi tymi rizikami.dieta nie je tovar a ked ho niekto nedostane ako dar ,neoplati sa kupit si ho na klinike

@anonym_4e1a14 ty si uvedomujes vobec, do akej temy prispievas??? A nkeco si laskavo nastuduj o IVF, ty "vyrobit dieta"! Som katolicka, coskoro budem mat aj piate dieta prirodzene, ale takyto prispevok svedci len o Tvojom nizkom IQ a este nizsom EQ.
Ja sa zaujimam o tuto temu, pretoze mi je luto, co vsetko musia zeny prezit, ked chcu babatko a prirodzene to nejde...su rozne diagnozy predsa. A Ty sem prides rypat 😵‍💫

anonym_9e4930
10. máj 2026
@anonym_72963a

@anonym_4e1a14 ty si uvedomujes vobec, do akej temy prispievas??? A nkeco si laskavo nastuduj o IVF, ty "vyrobit dieta"! Som katolicka, coskoro budem mat aj piate dieta prirodzene, ale takyto prispevok svedci len o Tvojom nizkom IQ a este nizsom EQ.
Ja sa zaujimam o tuto temu, pretoze mi je luto, co vsetko musia zeny prezit, ked chcu babatko a prirodzene to nejde...su rozne diagnozy predsa. A Ty sem prides rypat 😵‍💫

@anonym_72963a ale ved stale existuje adopcia,Pozri Banasova,uzasne.Asi ked nemozu mat deti prirodzne nieco nie je ok.A ano si to fabriky na vyrobu deti.Ka by sim sa skor bala aby tie seti potom nemali skor choroby lebo su statistiky kde prave z umeleho oplodnenia maju deti rozne met ochorrnia a koncia na jiskach. este nejake slim metoda ale nie ze zmrazia embrya potom ich odmrazis za 5 r vlozis,rozne kultivacie,nahradne matky ,darovane vajcia.To myslim si ze ani pre tie deti z umeleho oplodnenia nie je vyhra.

anonym_9e4930
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_6e11c3 je mi to ľúto. Moja svokra to iste zo začiatku ale to by potom zavrhla polovicu vnúčat, tak zmenila názor. Starší to asi ťažšie chápu.. verím že sa to u Vás zmení a držím palce 🙏

@anonym_autor Autorka vy ked ste taki zbozni ludia tak si adoptujte a urobite dobry skutok

anonym_72963a
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_4e1a14 ja som svoje dieťa vynosila 9 mesiacov a porodila tak o akom kúpenom dieťati hovoríš?
Keď budeš raz tehotná a bude ti treba lieky počas tehotenstva tak ich ani neber lebo to je už zásah.
Koľko zla musíš mat v sebe keď dokážeš toto napísať, je mi ta ľúto.

@anonym_autor nepochopim take zeny. Mam 43 rokov, cakam prirodzene 5.dieta, uz tretie rizikove tehotenstvo a potrebujem lieky na vysoky tlak, riedenie krvi. To tiez akoze nemam brat? Som veriaca a neviem, ci by som do IVF sla, skz iste moralne otazky, keby som to potrebovala, tak si o tom viac zistim predsa.
Dieta je dar, s tym suhlasim, ale ani dieta z IVF nie je kupene na trhu a tak isto ako aj prirodzene ked zena otehotnie, aj tak ho musi vynosit a porodit. A co potom podla tej zenskej adoptovane deti? To su ake?

anonym_72963a
10. máj 2026
@sara07

@anonym_autor absolutne ju nerieši
to su krestansky založené baby ktore uplne odmietaju čokolvek , je to ich rozhodnutie len neviem prečo potom ich knaz neuči nevysvetli pojmy ako láska, sudenie, empatia, atd ..tejto babe to očividne chyba

@sara07 tiez nemusite utocit na vsetkych krestanov, za to, ze tu prispievaju poniektore s takymito prispevkami, netreba nas vsetkych hadzat do jedneho vreca, o to len poprosim.

anonym_72963a
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_e8397d v poriadku, my mame čiste svedomie, pýtali sme sa na to povedal mi viera nie je vyslovene proti pokiaľ sa ostatne embrya neznicia. My sme mali len jedno a z toho sa nám narodilo dieťa, nikomu som tým neublížila.

@anonym_autor ja, kebyze som mala viac embryi, teraz pisem ciste teoreticky, tak si dam vlozit postupne kazde. Aby nevyslo "nazmar". Jedine s tymto by som mala ako katolicka problem, ten moralny. Inak tie blaboly, ze dieta ma vzniknut len ciste so spojenia muza a zeny, teda z klasickeho sexu, to je uz moc pritiahnute za vlasy. Osobne by som urcite nechcela napriklad take IVF s darovanymi vajickami alebo spermiami, ale to som ja osobne.
K tomu "spojeniu" pri sexe, uz sa to strasne hroti, lebo je xy pohlavnych stykov v manzelstve, ktore plodne nie su a ani za takym ucelom praktizovane nie su, ked sa pouziva antikoncepcia, hoci podla pravidiel PPR. Je to v hlave, ci si otvorena zivotu pri sexe alebo nie si. A za mna v principe je uplne jedno, ci pouzijes kondom alebo barieru "casovu", ked mas sex dajme tomu po potvrdenej ovulacii, ked je vajicko uz davno odumrete a niet co oplodnit. A ako matka pomaly 5 deti mozem povedat, ze je dost narocne vobec mat tento "cisty sex", ked uz dieta nechces mat. Lebo vzdy sa nieco pritrafi, ked v case, ked bezpecne sexovat mozete, vlastne nemozete. A kludne sa da byt v tom pripade aj mesiac bez sexu a potom to dopadne tak s tymi vztahmi, lebo nech mi ukaze niekto zdraveho chlapa, ktory mesiac vydzi nemat sex. Ak trochu poznas tieto pravidla teda. Mne pridu take ako pekne na teoriu, ale v manzelstve je prax casto zlozitejsia. U nas velmi, kedze ja sa uz ani muzovych treniek nemozem dotknut, hned otehotniem, obrazne povedane. A uz v mojom veku je to tehotenstvo samo.o sebe riziko. Navyse, ked uz mam 4 deti, o ktore sa treba starat. Nastastie nemusim zatial lezat.
Inak, mame v rodine takto cez IVF pocate babatko a stari rodicia, naozaj praktizujuci katolici, nerobia ziadne rozdiely medzi vnucatami. A tak to ma byt.

sara07
10. máj 2026
@anonym_72963a

@sara07 tiez nemusite utocit na vsetkych krestanov, za to, ze tu prispievaju poniektore s takymito prispevkami, netreba nas vsetkych hadzat do jedneho vreca, o to len poprosim.

@anonym_72963a to je tvoj názor
vidíš tu nejaky aspon podobny prispevok nie od neveriaceho ja nie ...
napíšeš vytku mne ale pri tých dvoch si ticho ?????

autor
10. máj 2026
@anonym_9e4930

@anonym_autor Autorka vy ked ste taki zbozni ludia tak si adoptujte a urobite dobry skutok

@anonym_9e4930 ty sa láskavo nestaraj do toho akou formou si ja založím rodinu.
Vieš aký je zdĺhavý adopčny proces? Áno detské domovy praskajú ale ich rodičia nedovolia aby boli umožnené k adopcii a ich len trápia. A tych detičiek čo je umoznenych k adopcii je veľmi máličko. Tak prosím ta radšej súď takych rodičov keď už to máš za potrebu. Bola som sa aj osobne v detských domovoch a videla som tie detičky sú nešťastne a nemôžu ísť do normálnej rodiny pretože ich rodičia to nedovolia, ti už nie sú vinní však? Ale ja s mužom a ostatní ktorí podstúpili ivf tak my už zodpovední za to sme.
Ty nemáš absolútne ani páru o skutočnom živote a problémoch. Mala si v živote dar stať sa matkou bez akéhokoľvek problému tak si to váž a buď za to vďačná, venuj sa svojim deťom a uč ich byť tolerantnými a chápavými za to sa ti visc poďakuju ako za tieto tvoje premúdrelé rady ktoré tu dávaš.

autor
10. máj 2026
@anonym_72963a

@anonym_autor nepochopim take zeny. Mam 43 rokov, cakam prirodzene 5.dieta, uz tretie rizikove tehotenstvo a potrebujem lieky na vysoky tlak, riedenie krvi. To tiez akoze nemam brat? Som veriaca a neviem, ci by som do IVF sla, skz iste moralne otazky, keby som to potrebovala, tak si o tom viac zistim predsa.
Dieta je dar, s tym suhlasim, ale ani dieta z IVF nie je kupene na trhu a tak isto ako aj prirodzene ked zena otehotnie, aj tak ho musi vynosit a porodit. A co potom podla tej zenskej adoptovane deti? To su ake?

@anonym_72963a ja nerozumiem takéto ženy fakt..
mojej babke museli pomôcť s každým dieťaťom, hrozil jej predčasný pôrod, proste ležala v nemocnici dali lieky a nohy hore. To akože teraz mala vstať a ísť do prace a nech príroda to zariadi? Však je podľa mna úplne krásne ako medicína pokročila a že nám lekári vedia pomôcť. Už existuje veľmi malo žien ktoré donosili dieťa bez akéhokoľvek zásahu a ak by to prestali robiť tak bohužiaľ by ľudstvo postupne vymieralo.

anonym_e8397d
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor To je v poriadku, ze ty to tak citis. Z hladiska katolickej viery to vsak nie je povolene a toto by si mala vediet ak chces nadalej pri katolickej viere ostat.

autor
10. máj 2026
@anonym_e8397d

@anonym_autor To je v poriadku, ze ty to tak citis. Z hladiska katolickej viery to vsak nie je povolene a toto by si mala vediet ak chces nadalej pri katolickej viere ostat.

@anonym_e8397d vieš a teraz to čo znamená? Tak zakážme chodiť komukoľvek kto zhreší chodiť do kostola pripadne nech prestúpi z katolíckej na inú vieru. Veď to je choré, nie je vítaní každý kto sa chce priblížiť k Bohu?
Zaujímavé že kňaz pri krste povedal že dieťa nikdy nenesie žiadny hriech. Vy ste nikdy nezhoršili keď sme už pritom, nemáte žiadny hriech?
Okrem toho neviem či ste to nepochopili ale ja žiadnej z vás ktoré ste proti ivf nepýtal na Váš názor, takze darmo mi tu budete písať, svojho syna neprestanem menej milovať a nazavrhnem ho len preto že tu idete moralizovať čo je správne. Taktiež ja sa nebudem obviňovať že som zla človek že som do toho išla. Bolo to to najlepšie čo som v živote mohla urobiť a za tým si stojím.

anonym_e8397d
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_e8397d vieš a teraz to čo znamená? Tak zakážme chodiť komukoľvek kto zhreší chodiť do kostola pripadne nech prestúpi z katolíckej na inú vieru. Veď to je choré, nie je vítaní každý kto sa chce priblížiť k Bohu?
Zaujímavé že kňaz pri krste povedal že dieťa nikdy nenesie žiadny hriech. Vy ste nikdy nezhoršili keď sme už pritom, nemáte žiadny hriech?
Okrem toho neviem či ste to nepochopili ale ja žiadnej z vás ktoré ste proti ivf nepýtal na Váš názor, takze darmo mi tu budete písať, svojho syna neprestanem menej milovať a nazavrhnem ho len preto že tu idete moralizovať čo je správne. Taktiež ja sa nebudem obviňovať že som zla človek že som do toho išla. Bolo to to najlepšie čo som v živote mohla urobiť a za tým si stojím.

@anonym_autor Ja vobec nie som proti IVF, ale pravidla vlastnej viery mas poznat.

autor
10. máj 2026
@anonym_e8397d

@anonym_autor Ja vobec nie som proti IVF, ale pravidla vlastnej viery mas poznat.

@anonym_e8397d ako som uviedla ja som evanjelicka a je to ok.
Pri manželskej príprave katolícky kňaz povedal že nie sú proti ivf vyslovene pokial sa embrya nehadzu do kosa, nič take sa u nás nestalo mali sme len jedno. Takze ja som nezhresila, končím diskusiu, ja som sa na pravidla viery nepytala.

anonym_9e4930
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_e8397d ako som uviedla ja som evanjelicka a je to ok.
Pri manželskej príprave katolícky kňaz povedal že nie sú proti ivf vyslovene pokial sa embrya nehadzu do kosa, nič take sa u nás nestalo mali sme len jedno. Takze ja som nezhresila, končím diskusiu, ja som sa na pravidla viery nepytala.

@anonym_autor Tak sa zmier s jednym a prinajhoŕrsom sinadoptujte ved ak aj za 10 stale. Ude mat surodenca.Ja by som svoje telo uz tym hormonami nezrapila,neveia aky dopad to noze mat na zdravie.Proste mas jedno a ked chces rak bud troezliva a mozno sa na avs stastie usmeje rychlonpti adopcii.

maminkadeticiek
10. máj 2026

Keby som skutocne tuzila a mala prostriedky tak by som to urcite vyskusala.Radsej skusit,ako lutovat ze som mohla a neskusila.

anonym_e65d0a
10. máj 2026

@anonym_autor Ja som podstupila stimulaciu už 3 krát,možno pôjdem už do 4tej pretože už nereagujem na konskú dávku stimulácie,už to moje folikuly nestíhajú.Pôjdem do softu. A to nemám ani deti zatial. Takže je to len na tebe či to zvládneš všetko podstúpiť znova. Stimulácia sama o sebe nie je škodlivá,pracuje sa predsa so zásobou ktorá by ajtak zanikla a pri IVF sa iba využije.

anonym_06222e
10. máj 2026

Ja nemám nič proti umelej pomoci k životu a ani tým padom k umelej pomoci život zobrať
Je to len o tom čo žena chce a aké ma možnosti
Preto na tvojom mieste by som zobrala všetky možnosti pravdepodobnosti...ked dieťa chces,tak skús

anonym_60ffbe
10. máj 2026

Ahoj. My mame po prvom ivf a prvom vklade dieta, i napriek tomu som citila, ze chcem i dalsie. Druhy a treti vklad nevysiel, sli sme do noveho inf a znova prvy vklad sa vydaril. Citila som to tak,ze kompletni este nie sme. Preto bolo uplne jasne, ze chceme i to druhe dietatko. Chod za hlasom svojho srdca 🙂

Mam 2 ivf za sebou, aj ockovanie na covid, takze neviem co z toho mi rozdrbalo telo :D :D nelutujem aj tak..

anonym_4e1a14
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_72963a ja nerozumiem takéto ženy fakt..
mojej babke museli pomôcť s každým dieťaťom, hrozil jej predčasný pôrod, proste ležala v nemocnici dali lieky a nohy hore. To akože teraz mala vstať a ísť do prace a nech príroda to zariadi? Však je podľa mna úplne krásne ako medicína pokročila a že nám lekári vedia pomôcť. Už existuje veľmi malo žien ktoré donosili dieťa bez akéhokoľvek zásahu a ak by to prestali robiť tak bohužiaľ by ľudstvo postupne vymieralo.

@anonym_autor s tym rozdielom ze IVF nie je liecba.miesas hrusky s jablkami.jasne,ze treba riesit ked je zdravotny problem.ale IVF nie je ani liecba neplodnosti,je to proste IVF

autor
10. máj 2026
@anonym_4e1a14

@anonym_autor s tym rozdielom ze IVF nie je liecba.miesas hrusky s jablkami.jasne,ze treba riesit ked je zdravotny problem.ale IVF nie je ani liecba neplodnosti,je to proste IVF

@anonym_4e1a14 je to liečba neplodnosti.
Pozri sa ak by som nešla na ivf a nemám dieťa musím skrz moju diagnózu riešiť antikoncepciu aby som mala pravidelne krvácanie to tiež nie je ok pre vieru vieš, takze si nevyberies.