Šli by ste do štvrtého IVF cyklu?
V skratke napíšem mám za sebou 3 ivf cykly (nie vklady). 1. a 2. neúspešné. Po zmene kliniky z 3 ivf máme syna. Vždy som mala v sebe pocit že chcem veľkú rodinu ale život to zariadil inak. Zo syna sa neskutočne teším, je úžasný ale možno by som mu ešte chcela dať súrodenca. Len mám obavu z ďalšieho ivf cyklu nebude už 4 ivf veľa na ženu? Že či nemám radšej to v sebe uzavrieť, som matka, a ďalšia stimulácia a odber a cely ten proces by bol pre mna rizikový. Tuto myšlienku mám v pozadí stále. Čo by ste robili na mojom mieste?
@anonym_4e1a14 pockaj, az tvoje deti nebudu moct mat deti so svojimi partnermi/partnerkami. To im budes naozaj fantastickou oporou. A kazdym rokom to bude naozaj horsie, tento problem ma a bude mat stupavy trend. A adopcia? Ked som sa informovala na urade, povedali mi, nech ratam 10 rokov v nasom kraji. S vypisanymi papiermi som sa rovno otocila vo dverach.
@17alexis tie deti budú mať take "pochopenie" v nej ako my s mužom v jeho matke.. odsúdila svoje vnúča ešte skôr než vzniklo a tiež strašne zarytá kresťanka čo chodi do kostola sedí pomaly v prvej lavici a keď vyjde z kostola nadáva na každého jedna radosť, zle robí naprieky ale ide na oplátku a všetko sa zrazu zabudne.
@anonym_4e1a14 nahlasené, to snád nie je ani pravda
@sara07 rovnako som nahlasila. Mám pocit že to je dookola ta istá osoba v každom takomto ivf príspevku čo je tu vytvorený.
@anonym_autor ja si svoje deti vazim,len toho tvojho mi je luto:(
@anonym_4e1a14 mne je ľúto tvojich deti keď ich s týmito názormi vychovávaš
@anonym_autor U evanjelikoch a moslimoch je ivf ok, ine nabozenstva su proti. Takze bud payris k tumto dvom, alebo nepoznas pravidla svojej viery. Tym ti nevravin, ze si urobila nieco zle, no ak si veriaca, mas poznat svoje pravidla.
@anonym_e8397d som evanjelicka, mame s mužom zmiešané manželstvo, manžel je katolik a katolícky kňaz nám odobril ivf.
@anonym_autor nie. Dieta už máš, teš sa z neho.
@anonym_e8397d som evanjelicka, mame s mužom zmiešané manželstvo, manžel je katolik a katolícky kňaz nám odobril ivf.
@anonym_autor Katolicky knaz nema kompetenciu odobrovat IVF.
@anonym_autor Katolicky knaz nema kompetenciu odobrovat IVF.
@anonym_e8397d v poriadku, my mame čiste svedomie, pýtali sme sa na to povedal mi viera nie je vyslovene proti pokiaľ sa ostatne embrya neznicia. My sme mali len jedno a z toho sa nám narodilo dieťa, nikomu som tým neublížila.
@17alexis tie deti budú mať take "pochopenie" v nej ako my s mužom v jeho matke.. odsúdila svoje vnúča ešte skôr než vzniklo a tiež strašne zarytá kresťanka čo chodi do kostola sedí pomaly v prvej lavici a keď vyjde z kostola nadáva na každého jedna radosť, zle robí naprieky ale ide na oplátku a všetko sa zrazu zabudne.
@anonym_6e11c3 to mi je luto...
@anonym_6e11c3 je mi to ľúto. Moja svokra to iste zo začiatku ale to by potom zavrhla polovicu vnúčat, tak zmenila názor. Starší to asi ťažšie chápu.. verím že sa to u Vás zmení a držím palce 🙏
@anonym_autor nesla by som ani raz.radsej ostat bezdetna ako si dat vyrobit dieta v laboratoriu so vsetkymi tymi rizikami.dieta nie je tovar a ked ho niekto nedostane ako dar ,neoplati sa kupit si ho na klinike
@anonym_4e1a14 ty si uvedomujes vobec, do akej temy prispievas??? A nkeco si laskavo nastuduj o IVF, ty "vyrobit dieta"! Som katolicka, coskoro budem mat aj piate dieta prirodzene, ale takyto prispevok svedci len o Tvojom nizkom IQ a este nizsom EQ.
Ja sa zaujimam o tuto temu, pretoze mi je luto, co vsetko musia zeny prezit, ked chcu babatko a prirodzene to nejde...su rozne diagnozy predsa. A Ty sem prides rypat 😵💫

@anonym_autor ja uz deti mam, beriem ich ako nezasluzeny dar. Ale ak by mi nebolo dopriate,nejdem ich kupovat a davat vyrabat v Petriho miske
@anonym_4e1a14 nahlasené, to snád nie je ani pravda