icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

gagirl
9. nov 2016

@cmudlo dakujem moja..ani sliznica ale nie je dobra..bola som dnes u mojej dr.6mm..Takze to nie je podla mna na vklad..:(ty co mas nove?

cheeky82
9. nov 2016

@gagirl aj ja som mala 6mm a vyslo to!!! Niekedy je lepsie nepýtať sa na iste veci. A ked tak by si šla na KET

santeema
9. nov 2016

@gagirl nie lebo nebolo z coho, ja som mala len jeden folikul a ten mal dnes kolaps🙂...ako povedal lekar. co uz, som si myslela, ze by sa to aj mohlo podarit, tak sa to trosku posunie.

santeema
9. nov 2016

@cheeky82 ale ja som tajne dufala, ze to moze byt ok. ja mam totiz z nativu druheho krpca.

santeema
9. nov 2016

@anaba1 dik za info, ja som mala nativ raz prazdny folikul, potom jeden a v nom vajicko, pekne sa oplodnilo a teraz treti nativ a folik praskol. takze vzdy daco ine🙂. soft som este nikdy nemala, len mne sa tiez ten nativ paci, ze je to bez hormonov, tych mam v sebe dost po 5 ivfkach s maximalnou davkou hormonov a aj tak sa mi vytvorili horko tazko 1 alebo 2 folikuly. tiez mam velmi nizke amh uz od 30 tky.

santeema
9. nov 2016

@gagirl moja zlata, snad z toho daco bude. inak tebe sa tvori tolko vajicok ty kokso, sme tak asi podobne stare, len ja som starsia.budem mat v decembri 42. a o darcovskych spermiach ste neuvazovali? pravdaze ak to manzel predycha, lebo je to dakedy tazke pre partnerov.

santeema
9. nov 2016

@nelly3 nely dufam, ze aspon ty si dopadla v pohode dnes🙂

santeema
9. nov 2016

@bianitka996 dakujem za info, asi to skusim jeden mesiac, ved nic nestratim a uvidim, ako bude telo reagovat.

gagirl
9. nov 2016

@cheeky82 no uvidime ako sa to cele vyvinie do zajtra..a podla toho uvidime..Ja som otehu pri 7mm..

gagirl
9. nov 2016

@santeema no verim ze aspon jedno embryjko to dobehne..Ja som mala v auguste 40..tak nato mam este dost vajicok,aj Otevrel bol prekvapeny ze 6pri soft..Ale co z toho ked spermie su zle a asi kvoli tomu to nevychadza..Myslela som ze asi ani moje vajka uz nie su dobre..ale skor to bude v spermiach..ved ma aj morfo zlu aj dna fragm..Rozmyslala som na darovanymi spermiami uz ale nie som s tym este zmierena..a ani muz.:(neviem ci by som sa priklonila radsej k tomu alebo adopcii keby bolo uz treba zeby nam to fakt nevychadzalo..Ach..je to tak velmi tazke do kelu..:(
Vam drzim palce v dalsom cykle nech mas krasne vajko;)

cmudlo
9. nov 2016

@gagirl joj fakt? No ved uvidíš co ďalej..Ja zajtra idem na kontrolu...ale je to horšie ako zlé...dnes som 9 DC a stále spinim červenou krvou. Tento cyklus určite nič....a teraz sme sa rozprávali s mm, ze co ďalej...No asi by som mala mať ďalší cyklus pauzu...ani neviem....ani ďalší cyklus..ten mi vychádza tak, že bude v reprofite zatvorené ...takže až v polovici januára....😣

cmudlo
9. nov 2016

@gagirl ináč, ja by som išla skôr do darc. spermií ako do adopcie...

gagirl
9. nov 2016

Kocky ake embrya mrazia,v akom musi byt minimalne stadiu?

anaba1
9. nov 2016

@gagirl my sme uz boli v stadiu ked sme rozmyslali nad darcovskym embryom...hoci priatel ma spermie ok a bol za..aj to je moznost..ale stale mas nadej..

chelly
9. nov 2016

@gagirl myslim ze XB

gagirl
9. nov 2016

@anaba1 vy ste mali aky problem?vo vajickach?ty si nakoniec otehu prirodzene ze?neviem,uvidime ako to teraz dopadne a potom musime porozmyslat ako dalej..diki..

gagirl
9. nov 2016

@cmudlo drzim aj ja tebe palce na zajtra..Ja potom dam vediet ako sme dopadli,ale bojim sa..:(ja neviem k comu by som sa viac priklonila,ale to darcovstvo nejak nevieme prijat..mozno sa to casom zmeni..

anaba1
9. nov 2016

@gagirl pred 2 rokmi mal partner fragmentaciu dna 75% ..tak nam v car na sk povedali ze mame rozmyslat nad darcovskymi spermiami...skusali sme picsi ale nic...rok nato mal fragmentaciu dna uplne super 25%..co sme nechapali..vraj sa to nemeni...ale zas mne povedali ze ja mam znicene vajecniky po 3 operaciach endometriozy a tym aj nekvalitne vajicka..po 2 nativoch bez vajicok zistili ze mam naviac aj nizke amh...uz som toho mala dost a zacali sme rozmyslat nad darcovskym embryom..som si povedala ze posledny soft skusime..lieky nachystane...ale sme sa k nemu nedostali..zazracne som prirodzene otehu..mozno medrol zaucinkoval plus vsetky vyssie spomenute okolnosti boli prave v jeden den pozitivne..nejak rozumovo mi to nejde vysvetlit..isla by som do darcovskeho embryjka..ale stale by som dufala ze by sa podarilo aj babo s nasimi genmi..neviem ci uz mas dieta..pozeram ze mas 40..tak u teba je to tazsie rozhodovanie..drzim palce..nech sa to tentokrat podari

gagirl
9. nov 2016

@anaba1 ahoj..dakujem za odpisanie..A co vam pomohlo nakoniec ze sa fragmentacia zlepsila?ja som tiez myslela ze ta sa moc nemeni uz..Aj ked staci aj jedna zdrava spermia,ale kym sa najde ta zdrava..Ja mam 40..manzel 35..Vajicok mam na svoj vek chvalabohu dost po stimulke vzdy..aj ked kvalitu nevieme..Dieta este nemame,skusame 5rokov,5ivf,7vkladov zatial,raz som bola tehu ale len do 13tt.Velmi sa bojim co bude ked sa nezadari..S darcovstvom nie som zatial stotoznena,neviem preco,ani muz zatial..tak uvidime ako a co dalej keby to teraz nevyslo..Ved to ze nemozem uz dlho cakat kvoli veku,musim sa rozhodnut..Vam prajem vsetko dobre,vela zdravia obom..je to krasny zazrak..

anaba1
9. nov 2016

@gagirl dakujeme..priatel bral vitaminy pre chlapov tusim profertil..vit e..sem tam kotvicnik caj..prestal pit colu..a zacal jest zeleninu..zmenil pracu lebo roky sedel pri serveroch v kancelarii..tazko povedat co naozaj pomohlo..

cheeky82
10. nov 2016

@santeema ale jasne ze môže byt!! Len sa odber nemusí podariť na prvý krat

silvia545
10. nov 2016

@cmudlo čakám na dobrú správičku 😉 držím palce 🙂 😉

silvia545
10. nov 2016

@gagirl silno silno držím pršteky 🙂 ja viem,že je to ťažké,viem to podľa seba a každá jedna to tiež prežíva,ale mysli pozitívne 🙂 určite to doženú a budeš milo prekvapená,,ver im 🙂 😉

silvia545
10. nov 2016

@santeema ach jaj s vajkom jedným 😒 skús soft,ja som mala clostil 2-3 vajká a jedno bolo dobré na oplodnenie 😒 nereagujem dobre ani na soft ani na normálnu stimulku ,vždy ten istý výsledok bol 😉

santeema
10. nov 2016

@silvia545 ved to mam taku dilemu, ze ked som mala klasicku stimulaciu s gonalom, aj merionalom a este dacim v maximalnych davkach, tak z toho bolo 1 az 2 folikuly. tak neviem ci na soft dajako telo zareaguje, lebo to je v podstate ovela menej hormonov, len asi inymi liekmi. alebo ze by to bolo liekmi? ze jeden liek mi zaberie a iny telo ignoruje? neviem, sa v tom velmi nevyznam. ale to je asi iba o skusani a nahode. ale ja to beriem tak, ze u mna je aj jedno vajicko dobry uspech🙂

marculik
10. nov 2016

@gagirl ahoj moja budes volat do Rf?

gagirl
10. nov 2016

@marculik ahoj..volal mi Otevrel a dopadli sme najhorsie ako sme mohli..ani jedno zo 4 embryjok nie je vhodne na vklad..vsetky zostali v stadiu morulky:( citila som to..Je to velmi tazke a sme z toho velmi smutny:(

chelly
10. nov 2016

@gagirl strasne ma to mrzi ☹

gagirl
10. nov 2016

@chelly dakujem Misi..

cheeky82
10. nov 2016

@gagirl ☹ moja je mi to velmi luto. ani si neviem predstavit co prezivas. verim ze naberies sily casom a prides s planom, vdaka ktoremu sa toho babatka konecne dockate aj vy. vela sil, viery a trpezlivosti prajem