icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

montblanc
16. apr 2017

@leelloo pytala som sa aj dva krat. Ze bolo tam vsetkych 13 folikulov. Neboli prasknute. Jedine ak by klamali ale to hadam nie. Mozno aj preto nam neslo otehotniet prirodzene ☹

leelloo
16. apr 2017

@montblanc myslim si, ze neklamali, ale mne vtedy doktor povedal, ze nevie presne urcit, ci tam boli alebo ovulka prebehla. Každopádne drzim palce, treba to urcite este skusit. Nasadiť vitamíny, ja som brala melatonin, D3, matersku kasicku, dhea, zinok, selen, urcite to neuškodí a podari sa 🙂

montblanc
16. apr 2017

@leelloo hej hej. Vsetko co mi tu baby poradili objednavam. Dokopy to je cez 100 eur ☺ dufam ze to pomoze a pri native bude aspon jedno vajko. Dakujem

santeema
16. apr 2017

@montblanc ahoj, aj mne sa to stalo a 2 krat. raz 6 folikov a ani jedno vajicko a raz 2 foliky a tiez nic pri maximalnych dvkach hormonov. ale potom som mala sice jededn folik, ale vajicko bolo a aj dalsie 3 stimulky bolo. neboj stava sa to a nemusi to nic znamenat, a ak nemas daleko zilinu, tak tam je mudr galo, co bol v iscare mt a oni su tam aj lecnejsi a paci sa mi pristup. mne je teraz strasne daleko chodit do brna s krpcami a tam sa mi paci tiez . a hlavne mi tento mesiac praskol folik a nevzali odo mna ani euro a vravel, ze ked nic nevezmu, tak budem platit iba minimum. pri native robia aj bez narkozy a potom za to neplatis tolko tiez. neboj, podari sa to aj tebe a drzim palce🙂

marculik
17. apr 2017

@gagirl ahoj moja no som taka stastna je to stale take neuveritelne ,ze my tri vlastne my dve sme tehu a cheeky je uz maminou😀 mne to tak velmi leti ja uz 27 ale ako vsimam tak aj tebe to ide krasne ,neboj krv vsetko doteraz bolo v poriadku tak drobec je iste zdravy alebo zdrava 😀to vam uz vlastne coskoro aj povedia ,my cakame chlapca ,teraz mam take mensie starosti vsetci ,mi radili nenakupuj a teraz neviem co skor ja taka nerozhodna hladam postielku a nejako sa mi nedari no dufam ze sa podari ☺ moja prajem ti krasne sviatky 😙

montblanc
17. apr 2017

@santeema ahoj 🙂 A ked si mala ten jeden folik a jedno vajko a tie 3 dalsie stimulky. Tak to si bola vzdy nativ a vzdy si mala vo folikule vajicko? No ja sa spytam v brne ci robia tiez nativ bez narkozy. Lebo do brna to mam este asi blizsie ako do ziliny a viem ze v brne su dobry. Oni nemohli za to vo sa vo mne vytvorilo.

malebaby
17. apr 2017

Ahojte 🙂 chcem sa opytat ci ste mala niektora po odbere vajicok krvacanie? nie silne krvacanie, ale nemyslim ani na hnede spinenie,ale cervenu krv 😒

gagirl
17. apr 2017

@marculik ahoj..tak ty uz 27tt,pekne sa ti ti krati..😉noo veru uz chystaj vecicky aby si nemala potom toho vela naraz a stres..Ja som inak tiez este nic nekupovala,vobec..Ale pomaly by som mala zacat,ja tiez si vsetko lubim nechat ze vsak casu dost,a potom mam stresy..Uvidime teda zajtra co dr.uvidi,ake pohlavie,napisem sem zajtra co bolo,juuj uz nech mame potom..Tak vam prajem aj nadalej obom vela zdravicka,a bezproblemove tehu..Urcite vyberies nejaku postielku dobru aj peknu..Dobre popozeraj..🙂ahoj😘

santeema
17. apr 2017

@montblanc nie nativ som nemala ani raz az teraz skusam, vsetko to boli ivfka-stimulky s maximalnou davkou hormonov a napriek tomu iba jedno, alebo maximalne dve folikuly a v nich vajicka. nikdy som nemala nic na ket. ale ja som si potom uz zvykla a povedala som si ak sa ma podarit, podari sa aj z toho. co uz sa budem nervovat a smutit, ked s tym nic nenarobis ako ti telo reaguje.

santeema
17. apr 2017

@gagirl drzim zajtra velmi palce, ja som vzdy mala take nervicky pri akomkolvek ultrazvuku tiez...bala som sa, aby bolo vsetko ok. ale u teba bude🙂

dancura
17. apr 2017

@malebaby ahoj.Ja som tiez po odbere krvacala.Si pamatam ako lekar vravel,ze ak nahodou budem krvacat mam mu dat vediet....a ja som uz rovno v Brne na izbe krvacala.Zda sa mi,ze potom to preslo....mozno par dni to trvalo

montblanc
17. apr 2017

@santeema a tie dve deticky co mas sa zadarili z tych ivf, ked bolo jedno vajicko?

malebaby
17. apr 2017

@dancura dakujem za odpoved... cize nebol to problem ano? Aj ja som na izbe krvacala aj cely den,ale nie ze prudom,slabo,ale jasna cervena krv... nemam ziadne bolesti, citim sa dobre, ani podbrusko neboli, co ma pri predchadzajucich odberoch bolelo,ale zase som vtedy nikdy nekrvacala,len ak slabe hnede spinenie. Dnes uz to je slabsie, ale este je.

sussah
17. apr 2017

@malebaby áno aj jedna čo bola s nami na izbe krvácala po odbere.

malebaby
17. apr 2017

@sussah aha...a ako krvacala, silno alebo len tak normalne?cize stava sa to a nie je to problem ano?

sussah
17. apr 2017

@malebaby pamätám sa, že sa ospravedlnovala sestričke že zakrvavila plachtu... Sestrička povedala, že to nič to sa stáva...

malebaby
17. apr 2017

@sussah ok,tak potom dobre,ked sa to moze stava bezne...dakujem za info 🙂

gagirl
17. apr 2017

@santeema dakujem moja.verim ze je vsetko v poriadku..Dam vam vediet co bolo..juuj..uz nech mame po😉

dancura
17. apr 2017

@malebaby nie,lekar vravel,ze je to ok.Dokonca som mala potom uspesny ET.. no babatku prestalo v 8tt bit srdiecko.

santeema
17. apr 2017

@montblanc ano jedno mam z ivf a druhe, ked som bola narvana hormonmi z posledneho ivf prirodzene po 19 rokoch s mojim priatelom a s diagnozou... neplodna🙂. ono je to nevyspytatelne to snazenie dakedy, ale myslim to v dobrom...ze nahoda a sanca je vzdy, len keby to clovek dopredu vedel, ze sa to podari, tak prekona aj nemozne a nastavi sa tak psychicky...prveho som mala ako 38 a pol rocna a druheho ako 40 a pol rocna.

malebaby
18. apr 2017

@dancura to mi je luto...a potom sa podarilo dalsie IVF? ..uz sa to aj u mna pomalicky stoplo...tak som zase o nieco mudrejsia, ze aj takto to moze byt.

montblanc
18. apr 2017

@santeema no tak zazraky sa deju ☺ to je super. Len u nas je problem ze nam to ponahla a preto ma to tak sklamalo. Lebo maly pojde v septembri do skolky a ja som chcela uz mat babo aspon v brusku aby som sla z materskej do materskej. A takto budem musiet ist do prace nejakej a ked sa nahodou za par mesiacov podari, tak hned im poviem ze som tehotna? Ach tak sa to cele skomplikovalo ze sa nezadarilo 😕

dancura
18. apr 2017

@malebaby mali sme dve vajicka a z nich dve embryjka.Prvy ET nanestastie skoncil kyretazou.Potom sme mali KET s druhym a prave papa mliecko nasa bambulka🙂Neboj,take slabe krvacanie nic neznamena.
Ja som dokonca pri druhom aj spinila prvy trimester v case kedy mala byt MS a vyslo to.
Drzim palceky.

malebaby
18. apr 2017

@dancura jej to su pekne spravy 🙂 ano ano uz nekrvacam, uz je to ok 🙂 dakujem pekne, potrebujem to, dnes je este len 2.den vyvoja embryjka,zajtra budem volat ako sa vyvija...musi sa to uz konecne podarit.

beyo1
18. apr 2017

Ahojte dievcata, ake mate skusenosti s Dr. Kneslovou? Mam ist k nej na prvu konzultaciu.. dakujem.

peterajova
18. apr 2017

@beyo1 Ahoj Beyo, my sme doteraz s Dr. Kneslovou v kontakte a je vyborna, mlada, no vzdy nam vyborne poradila a aj nastavila terapiu. Absolutne si ziskala nasu doveru. Takze palec hore

mimika1973
18. apr 2017

@gagirl ahoj, drzim moc palce, na kolku ides na sono? ;)

dancura
18. apr 2017

@malebaby ti verim...toto vsetko je velka zataz na psychiku. Kolko som sa naplakala, kym to vsetko vyslo.A este som sa strasne bala. Cele tehotenstvo som saeste aj bala, aby vsetko dobre dopadlo.
Mne velmi pomohli modlitby...nase dievcatko je naozaj vymodlene a tomu verim, ze je to dar od Fatimskej Panny Marie.
Ak ti ludiavravia, ze nestresuj (aj mne to stale vraveli)...tak podla mna sa to neda🙂 A vyjst by to malo kazdej z nas. drzim ti velmi palceky....s laskou mysli na svoje drobatka, aby to vyslo. Ony sa uz urcite tesia, ked budu s maminkou....v jej brusku

ericia
18. apr 2017

@santeema ahoj ..prosim ta ktory den si isla na ET ? ja som mala teraz pri druhom IVF len dve vajicka a z toho iba jedno embyjko a na vklad idem po troch dnoch...

malebaby
18. apr 2017

@dancura ved to,ze len ten kto si tym prejde vie o com toto vsetko je. Ja som sa naplakala uz tiez potoky slz... mam za sebou dve tazke operacie a toto je nase uz 8.ivf ☹ ...dakujem ti za tvoje slove 😘