icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

ria294
22. apr 2017

@ericia ja idem do softu tak budem pichať menopur, ale injekcii sa nebojím pichala som si aj sama di stehna, aj do zadku. A aj rodine picham , keď je treba. Ja som len minuly cyklus mala taký vnútorný pocit, aby som ešte chvíľu počkala a nešla do toho, nemala som žiaden dôvod , len som to tak cítila. Tak myslím, že teraz keď príde ms, tak začnem 3DC 😉

ericia
22. apr 2017

@malebaby oni sú tam všetci super 😊 prvý krát som mala aj na ultrazvukoch aj pri výbere aj vklade moju doktorku... Ako sa im asi dá... Teraz som mala moju pri ultrazvuku a pri ET...ale oni sú ozaj všetci profíci 😉

ericia
22. apr 2017

@ria294 aha... Asi mam v tom hokej... Ja som myslela, že soft je nativ... Bez liekov... Alebo asi každá to ma inak nastavene...

ria294
22. apr 2017

@ericia moje soft je ľahká stimulka s nízkymi hormonami v mojom prípade clostil a menopur a nativ je v prirodzenom cykle bez liekov , ale pichá sa Pregnyl na vyvolanie ovu 😉 Nič si z toho nerob, ja mám v tom tiež stále hokej 😉

ericia
22. apr 2017

@ria294 ja som mala teraz minimálnu stimuláciu s tými liekmi... Plus orgarutran... No hádam si to už zapamätám 😁 a ďakujem za vysvetlenie 😉

blackswan12
22. apr 2017

Baby este budem traposit 😀 nahodou na toho Petrenka nemate niektora e-mail? Lebo chcela by som zistit aspon ci to odislo alebo ci to maju, ze ci sa to nestratilo niekde na poste. Len nechcem tam vyvolavat aby som neposobila ako nejaka hysterka ☹

cherrinka11
22. apr 2017

@ria294 rius..ešte nič?😉

babusik85
22. apr 2017

@blackswan12 mail nie.ja som im volala.zodvihla stale sestricka a ta je prijemna,kludne volaj 🙂

santeema
22. apr 2017

@ria294 presne tak chcela🙂...ale uvidime, ci sa to podari, lebo to skusam uz od oktobra a u mna asi nemoze ist nic jednoducho. stale skusam nativ - v oktobri som mala aj embryjko vlozene, ale nic a od vtedy mam bud cystu, alebo mi prasne folik ked idem na odber...tak mam kazdy mesiac "ritual🙂"... cakanie na vajicko🙂....uvidime, lebo som si uz povedala, ze este, ale 2 krat skusim a uz dost, lebo moj vek.

cherrinka11
22. apr 2017

@santeema ahoj,no ja sa tiež bojím že už bude folik prasknuty..na 12DC už boli fuč..tak snáď keď 8deň pichnem pregnyl tak vydržia..ty si pichala pregnyl na kolky deň?a máš úplný Nativ bez clostilu? ☺

malebaby
22. apr 2017

@cherrinka11 ja som sa tiez bala ci mi nepraskne a nepraskol 🙂 nacasovali to perfektne a tiez som mala nativ, bez hormonov na stimulaciu 🙂

cherrinka11
22. apr 2017

@malebaby ahoj moja a nemala si ani clostil?mne dal len clostil a pregnyl..že sa mi pri ňom utvorili tri foliky tak ze dobre naň reagujem..chcela som bez a tak normálne zvažujem či ho začnem brat..A ktorý DC si pychla pregnyl ty?

santeema
22. apr 2017

@cherrinka11 ono to nebolo vzdy super, raz som bola nahnevana na cely svet, ze preco prave ja, co som komu urobila, potom som mala obdobie, ze budeme bez deti, potom som mala depku, ale ta ma dlho nebavila, lebo ci som depkovala, alebo nie, veci sa nezmenili🙂, potom som ponavstevovala kopec liecitelov a kartarok, ze ci sa mam do toho pustit znovu, aj ked ja som to brala s rezervou. a po 2 neuspesnom ivf som si vybavila kompletne papiere na adopciu, ze budem skusat aj vlasne, ale zaroven mam istotu dietata, lebo som dosla na to, ze bez deti nechcem byt a velmi som sa na ne tesila, fakt, uplne som vypustila to svoje babo z hlavy a tesila a predstavovala som si tie adoptovane. priatel bol zlaty, hned s adopciou suhlasil. ono to nejak tie roky presli a ani neviem ako, popri tom som cely cas pomahala v utulku a mala doma kopu hafanov, to mi stale zostalo🙂, len k nim pribudli decka🙂...ked robis v tejto oblasti, ani nie je velmi cas premyslat nad sebou stale. tym, ze stat nijak nepomaha v tejto oblasti, vsetko je na dobrovolnikoch, ktorych nie je dlhodobo vela, lebo do toho davas tvoj cas, peniaze, energiu, miesto doma....toto mi asi pomohlo najviac to cele prezit v relativne normalnom psychickom stave🙂

santeema
22. apr 2017

@cherrinka11 mala som iba pregnyl.pichla som ho na 10 den vecer, folik mal velkost 22 a na 11 den bol odber a uz praskol . mne sa po porode zmenil cyklus menzesu na 21 az 23 dni, asi to s tym dajako suvisi. ale lekar uz vravel, ze bude brat o den skor.

ericia
22. apr 2017

@santeema krásne napísané.. Presne také reakcie som mala aj ja.. Prečo sa to muselo stať mne... Za čo to mam.. Po prvom IVF som sa dávala mesiac dokopy... Potoky sĺz... Teraz to už beriem ze bude tak, ako má byť 😊 aj keď určite ešte bude deň, dva možno viac co si poolacem.. Ach je to ťažké...

santeema
22. apr 2017

@ericia boze moja zlata, ta uplne chapem to oplakane 1 ivfko...ale neboj bude to dobre, stale si predstavuj ako by asi vyzeralo tvoje babo, urob to doma, aspon z casti, ako by si ho uz cakala... a tam hore to budu vidiet a urcite ti dajake poslu🙂 .ono to je asi pravda, take tie pozitivne vizualizacie, aj ked ja som tazky realista🙂 a nie som nabozensky zalozena...ale na tomto daco pravdy bude. ja ked som si davala papiere na adopciu, dala som aj poloromske dieta, lebo priatel je taky dost tmavy typ, cierne vlasy a tmavu pokozku aj ked rom nie je a prvy syn ma taku tmavu pokozku, tmave oci, ze mi casto vravia, ze aky je opaleny🙂 ..len vlasy ma hnedo rysave po mne🙂...som si ho tym neustalym premyslanim o tmavych detoch "pritiahla"🙂. druhy uz ma modre oci a blondave vlasy, tam uz to nefungovalo asi🙂

cherrinka11
22. apr 2017

@santeema úplne ta chápem..ja som sa vydávala veľmi mladučká..rok nám trvalo kým som otehotnela a to dodnesc erim,že som si ju vymodlila..v manželstve som nebola moc šťastná, trápila som sa psychicky až tak,že som sa dostala na lexauriny,našťastie má z toho dostal môj bylinkar..keď som otehotnela druhý krát brala som to ako záchranu manželstva..neuveriteľne som sa tešila..v druhom mesiaci mi ukázali bijuce srdiečko na utz a následne nato povedali,že musí ísť st preč..bolo to mimo,bolo to pre mňa hrozne obdobie..nemali mi ukázať to 💗😢dnes je to už desať rokov a ja sa hocikedy rozplačem..Potom som sa rozviedla..ťažké obdobie.. Partneri stáli za nic..akosi som si blokla deti..už som nechcela..teraz mám úžasného partnera,ktorý ich žiaľ nemôže mať prirodz.cestou aj ked sme sa snažili rok ivf nás neminulo..akosi sa snažím vžiť do toho,že by som sa zasa stala mamou malinkeho drobčeka. Ale zároveň sa bojím, že ak to zasa nevyjde..tiež milujem psy..zobrala by som každého z ulice,doma mám jedného a je to neskutočný liek na dušu..,začala som intenzívne cvičiť,zhodila som 12kíl..aj ja som sa snažila nemyslieť na to..ale je to silnejšie ako ja..,viem,že život by sa mi zasa zmenil,že by nabral iný rozmer aj keď mám trocha obavy..tiež som mávala obdobia depiek a na mamičky s kočíkom som sa ťažko pozerala..dnes som si pozrela dokument secreet a od dnes si svoje bábätko začínam predstavovať a verím,že sa narodí..nám všetkým tu ❤🙂❤

ria294
22. apr 2017

@cherrinka11 zlatíčko stále nič zase cez deň len máličko ružovej bodky na papieri to je všetko 🙄 Teraz som si naliala pohár červeného a odpila som si 5krat a točí sa mi hlava, tak namiesto ms asi bude opica 😂😂

cherrinka11
22. apr 2017

@santeema tak presne na toto som sa vo štvrtok pýtala lekára a keďže som práve bola 12DCa filiky boli už prasknuté,tak mi povedal že merať 7a8dc a že najviac musí mať max 20mmnajlepsie pichnúť keď ma 18,že už tých 20je dosť..tak si to skus odsledovat, ja mam presne 28dní MZ tak som si myslela ze ovulaciu mám v polovici a hľa..12deň a už po nej..

ericia
22. apr 2017

@santeema nádhera... Ďakujem za radu 😉 áno ja viem, že pozitívne myslenie je najhlavnejšie... Niekedy to nejde, ale snažím sa... Ja robím s deťmi... Tak oni mi dosť pomáhajú 😊 aj keď nie sú moje.. Postiskaju ma, pojeduju 😊 koľko majú tvoji chlapci?

cherrinka11
22. apr 2017

@ria294 hahaha 😀😀😀
No super aj bodka je pozitívna.Adi sa to už pomaličky rozbieha 😉
A to víno tomu dopomoze..mne to vždy urýchli MZ..5krát a točí sa ti hlava?Drahá, ale z litrového pohára sa vínko nepije 😀😀😀😍

ria294
22. apr 2017

@cherrinka11 moje Pregnyl je na spustenie ovulácie, uvoľnenie vajíčka z folikulu. Nemyslela si orgalutran , lebo ten predchádza predčasnému uvoľneniu vajíčka ...

cherrinka11
22. apr 2017

@ria294 áno to viem,ten orangutan 😀mi nedal,zabudla dom sa na to opýtať..keď budú mať moje foliky 18mm mám pichnúť pregnyl..20že je už veľa..

ria294
22. apr 2017

@cherrinka11 zlatíčko a ty si aký srandista 😂😂 ako si vedela , že pijem z takého veľkého pohára 😜😜

cherrinka11
22. apr 2017

@ria294 no prosím..lebo ja tiez z takého pijem 👍😂tak vidis nebudem sa mýliť ani s tym plodnym májom 😀🤰

santeema
22. apr 2017

@cherrinka11 ja som secret citala a je to taka nadej, ked to citas, ze co vselico sa moze stat a mozes to ovplyvnit🙂. boze tie vztahy a chlapi...nam davaju zabrat dakedy☹..ale co uz, ked sa veci deju, ze sa necitime dobre, tak ich treba riesit, vzdy si uzijeme potom vysledky nasich rozhodnuti🙂. ale to myslim v dobrom, lebo ak pises, ze si stastna so sucastnym partnerom, tak to bolo na nieco dobre, cim si si presla. a uplne ta chapem, ze tym, ze budete mat spolu babo, mu urobis obrovsku radost, zasluzi si to, tesis sa na obdobie ako si to budete uzivat spolu a vychovavat ho, pozorovat... na toto som aspon ja myslela, ked som pozerala na priatela, s ktorym zijem, ze si to tak zasluzi zazit.... velmi ti to zelam, aby vam to vyslo a tesim sa na to ako das fotku krpca tu🙂. aj jedna kocka gagirl, co tu je a caka babo teraz, to mala velmi tazke, tiez som jej to pisala, ze urcite sa to podari a chcem tu vidiet fotku maleho ked sa narodi a uz je v polke tehotenstva🙂...som cela happy, ze sa to stava pomaly realitou a foto uvidim🙂

ria294
22. apr 2017

@cherrinka11 mame rovnake chute , alebo vkus na poháre 😂 Môj priateľ nepije, tak sa ma opýta , keď si nalejm, že či mi nevadí, že plytvam vínom, lebo vypijem len jeden pohár a ostatne po týždni vylejem 😂😂 že by by za to iný dali, keby im nalejem 🤡🤡

santeema
22. apr 2017

@ericiato, ze robis s detmi je dobre, deti su zlate a energou dobijaju. a jasne, ze nejde stale mysliet pozitivne, by nam potom preplo asi z toho pozitivna🙂. treba si aj ponadavat, poplakat a poriadne sa polutovat🙂 a potom ked to cele zhrnies, aby z toho vyslo, ze dobre stalo sa, ale ide sa dalej🙂. a chalani budu mat v lete 4 a 2 roky.

cherrinka11
22. apr 2017

@santeema moja zlatá. Ani nevieš ako si ma potešila..,napísala si to krásne..A máš pravdu následky si vždy znasame sami z našich rozhodnutí..Dnes som už silnejšia,už sa nebojím už sa len tesim zo života,mám jedno zdravé úžasné dieťa..mám okolo seba ľudí ktorí ma ľúbia a ja ľúbim ich..A kazde rano keď sa zobudím som vďačná za novú šancu,ktora sa mi ponúka..kazdym dňom môžme začať odznova..A usmev ☺ten je dôležitý..radosť lebo ňou sa liecia bolacky a veru je z čoho sa radovať, toľko toho máme..dôležité je snažiť sa vždy vo všetkom vidieť to pozitívne..či už sú to ľudia alebo situácie a oni sa potom pri nás menia..k lepšiemu.. Modra sice nieje moja obľúbená farba, ale tento koník rozhodne je 😀 ďakujem ti z celého 💗
A ak bude drobec fotky tu budú.. 😍

cherrinka11
22. apr 2017

@ria294 ešte aj chlapov máme rovnakých 😀 ani ten môj nepije no hruuza ak sa mi podarí niekedy si dať pohárik vínka sa cítim ako alkoholik pri ňom tak na mňa zazera 😝😀