icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

santeema
25. apr 2017

@osky je to pravda, kazdy by mal byvat, kde sa citi dobre, lebo potom bude spokojny. ja mam inak pocit anonymity aj na dedine. mam murovany plot, ja som tu nevyrastala, tak ma nikto neriesi a ak aj riesi, je to jeho problem🙂...mne to nevadi ani nahodou, lebo ja viem ako zijem a co robim, tak ma ine nazory na moje zitie alebo to co robim fakt nezaujimaju, ved aj tak to nezmenim, ze co kto povie🙂...mna tu bavi ta priroda a zahrada a kopec hafanov na dvore, decka sa vybehaju a vyjdeme na slniecko, pripadne do blata, ak prsi🙂...ale to je iba moj pocit a to, ze to tu mam rada, nechcem nikoho presviedcat🙂

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 to si doma vyplnis a podpises 😉 dotazník pred anesteziou.. Ja som to moc nestudovala teraz, keď som išla bez.. Ale o tom ze 6 hodím pred nemá jest, piť, fajčiť... A to tej kosielke... A co sa nerobí po zákroku 24 hodín 😊

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia doma?😝 keď ja tam už až do opu nepôjdem..až rovno navto,a Dr.mi nič nedpomenul iba že do dvoch folikul pôjdem bez narkozy asi si bol istý, že ju nebudem potrebovať 😜 tak neviem, možno mi to dajú vyplniť tam..

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 mne to aj tam dali nech si prečítam a vyplním, podpíšem.. aj poslali poštou 😉 to som ti zabudla napísať 😊 tak ty si to doma vytlačíš a prinesieš vyplnené 😊

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 mne to dali na druhom ultrazvuku

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia ale ja tam nejdem ani na ultrazvuk vieš..mne to bude robiť moja gyndoska u nás..hmm,tak fakt neviem no uvidím 😀 už nevh somnou ribia čo chcú 😀

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia mne doktor kázal urobiť folikulometriu na 7.a8dc a zavolať a prísť..

cherrinka11
25. apr 2017

@petajan ahoj,no ani clostil nie je výhra,to máš pravdu, ja som ho yiez zvažovala,záleží ako naň reagujes,mne to doktor vysvetlil tak,že clostil je nič oproti tým injekciam..tak neviem no.. Neviem podľa čoho to lekári určujú,každá sme iná ale ak ti tvoj vnútorný hlas hovorí nie,tak sa skus s ním poradiť ešte o inom spôsobe..

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 jasne my to máme máme kúsok.. A oni ti to pošlú poštou 😉

osky
25. apr 2017

@santeema pises mi zo srdca-a ja som tu vydata ,takze tiez cudzia
ale tito rakusaci su zvlastni ludia...niektori su mili,iny riesia vsetkych a vsetko...
ale s tou zahradou mas pravdu,ja mam prirodnu zahradu,vyvysene zahony ...ale nemame to hotove lebo peniaze treba tuto na tieto veci ohladne ivf.zahrada pocka,a mur mame tiez..
len to je ina anonimita
proste v meste mam stale kam ist,stretnem priatelov,mame rovnake temy....
keby som cely cas Bola len na tej dedine,zakrpatela by som-vidim to ked su letne prazky a ja som väcsonou Doma,nie v meste...🙂

osky
25. apr 2017

dievcata a ked chodite pri stimulacii na kontroly do brna,ako casto tam musite ist-kazdy druhy,treti....den,ci ako?
lebo ja nemam sancu zhanat takto narychlo gyndosa a uprimne,ked zu do toho investujem,chcem ay to mali pod palcom tam kde to robia,lebo nahodou sa cosi nepodari a bude sa vyhovarat jeden na druheho...

miskab
25. apr 2017

@ericia a pri softe je OPU s narkozou ci bez? a keby nahodou bez tak da sa to vydrzat? moc to boli?

ericia
25. apr 2017

@osky ja som chodila do Brna... Prvý ultrazvuk som mala na 8 deň po užívaní liekov, potom dva dni na to 10 deň... To mi už kazali kedy pichnem pregnyl a 14 deň opu.. Neviem ci to ma každá tak.. Záleží asi od cyklu...

cherrinka11
25. apr 2017

@santeema ahooooj,konečne sedím 😀😀,presne ako píšeš,ja som tiež nikomu nepovedala, že ideme na uvf,nevie to nik z rodiny ani z práce ani kamarátky,tu sa s vami mozrm o všetkom rozprávať,sú tu super kocky ktoré sa neostychsju odpovedať aj na tie chulostive témy a to je super,nevidíme sa,nepoznáme sa, ale radíme si navzájom,aj ja som rada,že som objavila MK 🙂 stretla som tu úžasné silné ženy a milé..❤ keby sa to dalo aj si sami urobíme tu folikulometriu aj opu aj vklad 😀😀😀😀😀,už to tu všetko ovládame 👍..boli ta nievo..kuk do koníka..na čo je táto tabletka a injekcia?kuk do koníka..koník je prostr Google 😀😀😀
Veľmi to pomáha keď sa navzájom podporíme a ked vidíme, že naozaj sa to podarí..A čo píšeš o tom dome..to je moj sen..vyrastala som na dedine, teraz som v meste,sám betón a prach chýbajú mi stromy..ledy,kvety..záhrada..tu som s malou ani nemala kam chodiť von..všade prach auta..dali sme si s drahým prioritu č.1.babatko ❤
Prior.c.2domček 😀 a o Priorite číslo 3 ešte nevie,ale ja ju mam že svadba 😀😀😀😀😀..tak si pomaličky spoločne k tomu kráčame 😉

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia určite od cyklu ja som tam bola na utz 12DC a foliky už boli prasknuté..ale dva krát sa chodí..

malebaby
25. apr 2017

@ericia tak potom sa neda riadit nijekymi priznakami😝 presne tak kazda to ma asi ineee

malebaby
25. apr 2017

@osky tak ako pisu dievcata, zavisi to od toho kedy mas ovulaciu, ale aj ja som bola na ultrazvuk 2x.

rada2002
25. apr 2017

Aj ja sa chystam na nativ po 3 neuspesnych ivf tak uvidim. Aj sa toho bojim aby to vyslo. Dnes som bola na scratchingu pre lepsie uchytenie embrya a ked mi to nevyjde a praskne tak ma porazi. Kolky den pri native ste boli na ultrazvuku?

ericia
25. apr 2017

@miskab ja som mala minimálnu stimuláciu.. To je asi soft... Mne povedala doktorka, že dievčatá, ktoré majú jedno dve vajíčka chodia bez narkózy... Tak sme sa na druhom ultrazvuku dohodli, že pôjdem bez nej... Rozhodnutie bolo na mne 😊 vôbec to nebolelo 😊 ale ako píšem často tu... Každá sme iná... Ja som prišla domov a išla som na bicykel 😉

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia eri minimálna stimulácia je co? Ja msm tiež že minimálnu stimul.a mám len clostil ty si mala čo?

miskab
25. apr 2017

@ericia a pri vklade moze bit so mnou aj manzel?

osky
25. apr 2017

@ericia ok,dakujem.
toto presne som chcela vediet,lebo aj tu vo viedni to tak bolo
takze ten prvy tyzden riesit nemusim,len potom na dalsi Termin treba rezervovat terminy...koli praci i autobusu...

@malebaby ja mam pco a ovulka ci MS skor nie je ako je,takze toto u mna nie je smerodatne,mne vzdy daju lieky,potom cakam kym pride MS a od toho sa odvija dalsi postup...

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 to sú menšie dávky hormónov.. Ja som mala 5 dní Clostilbegyt plus som pichala jednu ampulku menopuru.. Po prvom ultrazvuku bez Clostilbegyt... Len menopur a k nemu orgarutran.. A toto som mala až kým som nepichla pregnyl...

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia tak to máš Soft 😉

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 a to si bola. A Brne? A co sa potom zastaví stimulácia? A som aj ja múdrejšia 😉 tak minimálna a soft je to iste asi teda... Len natív je bez liekov...

ericia
25. apr 2017

@miskab môže 😊 ja som tam nechcela prvý krát môjho a teraz bol 😊

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia Nativ je úplne bez liekov v prirodzenom cykle
Nativ s minimálnou stimuláciou je s clostilom
Soft sú Lieky plus injekcie v menších dávkach
Ivf klasika je buď krátky alebo dlhý protokol 😉
Js som chcela ísť úplne bez všetkých liekov len čistý Nativ,len Dr.ma tsk troska posuril nech skúsim aspoň ten clostil, že pri ňom som dobre reagovala a vytvorili sa mi tri foliky, jeden síce iba 13mm,ale vravel,že aj v tom mohlo byť vajíčko 😊
To sa berie 5dní clostil potom sa urobí utz a ak sú už foliky velke pichá sa pregnyl a opu tak o dva dni
Ak mi to teraz s clostilom nevyjde,pôjdem v júni iba čistý Native tak som rozhodnutá 😍

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia áno v Brne v Reprofite

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 ahááá už chápem... My sme sa s mojou doktorkou bavili len o tom, že minimálna stimulácia...o softe nič nehovorila 😀 uvidím ako dopadnem a potom ak z toho nič nebude teraz, sme sa s ňou bavili o tom native že skúsime.. Ja pri vysokých dávkach menopuru som mala tri vajíčka... Použiteľné jedno... Teraz som mala dve a použiteľné jedno... Preto chcem skúsiť potom ten natív...

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia ono základom pri každej stimulácii je získať čo najväčší počet vajíčok..,keďže ja moc zamrazovat nechcem..úplne by mi stačilo jedno a kvalitné aj dve no 😀preto teraz skúsim clostil,vidíš aj pri Native sa jedno utvori a niekedy je oveľa silnejšie a zdatnejsie lebo jeho kvalita spočíva v tom,že nieje podporovana hormónmi..ale niektoré ženy hormóny brat musia,bez nich by nemali žiadne,pokiaľ má žena ako tak pravid.menzes a ovulaciu ten Nativ stačí..,vidíš ty si mala aj horm. injek.a predsa bolo jedno,u každej ženy je to však iné,mne sa pri clostile môžu utvoriť aj tri,ale tiež môže byť len jedno použiteľné ☺nechávam to už na toho tam hore 😉 aj preto sa to takto delí lebo softva Native poisťovňa nepreplaca 😝 ale ja si nechám všetky doklady o zaplsteni a faktúru a pôjdem sa s nimi potom opýtať do poisťovne..zuby nám preplatili už viackrát no či aj tieto zákroky beviem 😀😀😀aspoň niečo by bolo fajn...