icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 ja mam pravidelný menzes.. Teda po prvom IVF ani moc nie... A to pri mojom AMH môžem byť rada, že vôbec mam menzes.. Tak nabudúce skúsim natív.. Mne tu minimálnu poisťovňa schválila.. Teraz toto druhé IVF.. Ale nebolo tam napísané že minimálna... Iba cyklus IVF.. A prečo to nechcú preplácať? Véd to by bolo pre nich výhodnejšie ako klasické IVF...

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia pokiaľ si tam mala klasické ivf tak to ti schvália..ja ti neviem..asi že to nieje taký veľký zákrok alebo zásah..podľa čoho majú tie hranice neviem,platíme si na Sk poistenie tak podľa mňa by mal byť každý zdrav. zákrok vykonaný mimo Sk aspoň časťou preplatený. Mne Dr.hovoril,že ak by sme vkladali vajíčka dve a pri ICSI bolo by to so všetkým cca do 1200euro
A ak len jedno Tak okolo 750euro
A ak k vkladu ani nedôjde tak len to co sme poddtupili do vkladu..možno sto,dvesto..

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 presne tak... Mali by to preplácať po každé... Aspoň niečo..

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia ale ja verím že o pár dní už nám zvestujes krásnu spravicku a už žiadne ivf u teba nebude 😉😍

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 bodaj by si mala pravdu 😘 😘 😘 a krásne si napísala o tom ako sa tu podporujeme,radíme si, pomáhame.. Okolo mňa to par ludi vie. Ale mam pocit, že ma nechápu.. A niekedy ľutujem, že som ich do toho zatiahla.. Som strašne rada, že som tu medzi vami 😘

rada2002
25. apr 2017

@ericia ja do toho teraz idem. Mala som 3 x ivf s minim.a maxim. Davkami hormonov max. 9 vajicok z toho pouzitelne 2 a z toho sa jedno ujalo. To bolo pri kazdom ivf. Ale nativu sa bojim je riskantnejsi.

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia ďakujem aj ha som rada,že si tu 😍 ved predné ja som to koli tomuto nepovedala nikomu aj keď ma to tak.niekedy nutka,minule som to skoro povedala kamarátke dobrej ktorá vie,že sa snažíme aj že sme boli na IUI ale tentoraz som to ustála..ono žena má potrebu akosi chrániť ešte aj to nenarodené bábo aby sa nestretlo s nepochopením.. Nie každý to chápe..☺

cherrinka11
25. apr 2017

@rada2002 neboj sa Nativu 😊 citala som tu naozaj veľa príspevkov kde ženy podstúpili už niekoľkokrát ivf či s menšími alebo väčšími dávkami hormónov a pNati už brali len ako úplný prepadák a prave ten im vyšiel 😍moc držím palčeky aj tebe 😉

ericia
25. apr 2017

@rada2002 tam je to riziko, že sa to nestihne... No dáš mi potom vedieť co a ako 😉kedy začínaš?

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 ja mam takú veľkú hubu 😂😂😂 nevedela som klamať, keď sa ma kamošky opýtali prečo marodujem... Už to nevratim.. A veru nie každý to chápe.. Jedna kamoška ma zobrala k bylinkarke.. Tri mesiace som pila čaje z rôznych bylín, brala vitamíny, robila obklady... Ze to pomáha na tvorbu vajíčok... Bodaj by z toho aspoň to jedno bolo bojovne 😊😊

freeze24
25. apr 2017

Kocky skusim sa aj vas opytat... aky je prosim vas nazor na asistovany hatching? Mate skusenosti niektora?

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia Zlatko a prečo by sa to nestihli?doktori to dokážu ncasovat preto chodíš na utz a merajú, tam je skôr riziko to, že je len jedno vajíčko a to nemusí hyt kvalirne alebo sa nepidari oplodnit..Dr.vravel,že pokiaľ sme psych.pripraveny aj na toto,nech to skúsime ☺ a my sme

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 jaj.. Vidíš moja... Zasa som to zle pochopila.. A tu sa nemôže stať, že praskne skôr? To som myslela, že je problém... Ako to ze je jedno, že by v tom bol problém má nenapadlo,... Lebo ja som mala obidva razy len jedno, ktoré sa dalo oplodnit... Asi preto ma to nenapadlo 😉😉😉

babusik85
25. apr 2017

@rada2002 pri native netreba pichat orgalutran alebo centrotide?
To je uplne-uplne bez liekov?

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia no ono sá to samozrejme môže stať,že praskne skôr záleží aby to lekár správne nacasoval aby foliky neboli príliš veľké keď sa už pichne pregnyl na to chodíš na meranie aby ich sledovali a správne merali,ale stat sa môže všetko 😉

cherrinka11
25. apr 2017

@rada2002 ja mam ísť na prvý ultrazvuk 7DC

ericia
25. apr 2017

@cherrinka11 ono to prebieha teda ako klasické IVF.. Tiež kontrola ultrazvukom.. Akurát bez liekov...len asi pregnyl sa pichne.. O tom native moc neviem, lebo ten mi ešte chýba 😂

nelly3
25. apr 2017

@babusik85
nativ je uplne bez liekov, picha sa len pregnyl, ja som nic ine nepichala 🙂

cherrinka11
25. apr 2017

@ericia ale vieš dosť 😀😉

cherrinka11
25. apr 2017

@nelly3 ahoj a u teba bol úspešný Native?

babusik85
25. apr 2017

@nelly3 dakujem 🙂

gagirl
25. apr 2017

@fantinka ahoj..prepac zabudla som ti tusim odpisat.ja mam termin 26.8,o tri dni neskor podla morfologie,mala som mat 23.8..Nam sa nakoniec podaril malinky prirodzene,comu som vobec neverila..A je to tiez chlapcek..tusim je prevaha chlapcekov zasa.Uz mate vybrate meno?a chystas uz vecicky?Ako sa inak citis,vsetko v poriadku?😘

malebaby
26. apr 2017

@babusik85 Nativ je uplne bez liekov na stimulaciu vajecnikov. Neberies ziadne lieky ani injekcie ako pri klasickom IVF alebo Softe. Ked ma folikul urcitu velkost pichne sa Pregnyl na nacasovanie spustenia ovulacie. Mne dal doktor aj Cetrotide, ale nie je to pravidlo. Dufam ze to uz teraz chapes a pomohla som ti 🙂

malebaby
26. apr 2017

@ericia ja uz viem aj o Native,takze ja uz mam vyskusane vsetko co je mozne vyskusat🙈

fantinka
26. apr 2017

@gagirl hej vsetko super, prvych 7 tyzdnov som pregrcala, ale potom je to uz bezproblemov. Chystam chystam pomalicky, ale kocik uz mame doma, len sa stahujeme o 3t do vacsieho, tak potom planujem vsetko nakupit naraz 😉. Vsade su chlapci, aj kolegyna caka. A vy sa ako mate? Vsetko ok?

liu
26. apr 2017

@ericia môžem sa opýtať na tie bylinky, vitamíny čo si užívala + obklady, nakoľko aj ja mám veľký problém s tvorbou vajíčok.

malebaby
26. apr 2017

@osky ano rozumiem, tak je to individualne u kazdej zeny, podla toho ako rychlo ti budu rast folikul/y...ja som mavala ovulaciu a odber vajicok stale najneskor 14.den cyklu a teraz neviem preco som to mala posunute na neskor, zrejme preto ze som bola 4 mesiace v umelo vyvolanom prechode a potom som rovno isla do stimulacie na IVF...cize to bol moj 1.menzes po 4.mesiacoch...

nelly3
26. apr 2017

@cherrinka11
bol problem inde, tak sme sa ani vkladu nedostali.

cherrinka11
26. apr 2017

@nelly3 hmmm..to mi je ľúto..držím palce

hanka197
26. apr 2017

ahojte ...Chodíte niektora na kliniku do Brna? tak je len jedna klinika? Počula som nanu chvali len neviem na ktorú.🙂.Ako je to tam s platenim ked som zo Slovenska vyslo vas to viacej ako tady? My teraz chodime v BA ..mali sme ist an IVF vsetky lieky vybrané, dávala som si len Puregon, boli sme 4 krat na kontrole ale dnes mi bolo povedane nech uz nič neberiem, že mi zastavujú liečbu, pretože folikuli nerastú, ale robia sa mi len cysty😢, takže nás obj. znovu na konzultáciu lenže až na 9.5. dosť neskoro si myslím😢..
Pozerala som na stranku Reprogenesis v Brne..Poznate ju niektora?...Rozmyslala som ako by postupovali oni..Lebo vsetky lieky naraz vybrane a uzivam len jedny.Tiež to nebolo lacne a teraz stym akoze co?..