Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@malebaby no prave ked mas bunkovu imunitu pozitivnu napr.na spermie ..tak akurat pri deleni na 3 az 5 den vstupuje ten muzsky faktor do procesu delenia a tym padom sa embryjko nevyvija dobre alebo prestane vyvijat...niekto s tym aj otehotnie ale moze potratit kedze embryo ma aj muzske znaky..je to cela veda toto..
@malebaby cize aj keby si to mala negativne..krd sa vo vyvoji zastavi po 3 dni tak doktori pozeraju na tie spermie..ze moze byt problem v zlej fragmentacii.preto je dobre napr.aj to pcsi ..tam sa vyberu vacsinou uz len tie spravne spermie..pricom len pri icsi vyberaju embryologovia pohladom a do vnutra ale nevidia..je to stale taka loteria ci vyberu spravnu spermiu
@zibi dakujem...hm aha :-/ a da sa nejako pomoct ak je binkova imunita pozitivna? Fragmentaciu sme mali, ale v norme...ak sa zastavi na 3.den vyvoja ako 6-8 bunkove tak za to zodpoveda vajicko a ak na 4.a 5.den vyvoja tak vtedy spermia,vsak? My sme mali picsi a aj tak sa zastavil vyvoj.
Bunkova imunita *oprava
@malebaby no do 3 dna vajicko od 3 dna vstupuje spermia ..cize moze sa to pokazit
imunita sa da riesit , tlmit kotikoidmi, plus kondomova ochrana.ako vsimla som si , ze baby co otehu prirodzene ppri bunkovej imunite na spermie , dzurilka nereisi uz kortikoidmi, aj ked dakteore potratia, ale len baby co reisia ivf... ako moze to byt tou bunkovou imunitou, plus aj spermie maju zlu fragmentaciu , morfologiu - jedno s druhym
ono sa da to trochu vylepsit vitaminami , a tvoja imunita kortikoidmi, kym to nebudes mat negativne, nesla by som na vklad... ake mas hodnoty?
@miskab hej, v piatok povedali ze odber nedela. Vecer som pichla pregnyl a v nedelu odber. Odber trva 15 minut a dve hodiny lezis. Na izbe moze byt manzel ak nemaju plno. Ja som mala prvu hodinu na izbe druhu babu, takze muz cakal na recepcii, ked odisla som mu napisala, ze nech sa pyta za mnou. Je tam wifi, takze sme si pisali
@zibi ja este nemam vysezrenie za sebou, mame len zakladnu imunologiu a akurat dnes sa chystam objednat na kompletnu reprodukcnu imunologiu tak prero som sa skusila opytat ci to vysetrenie ma vobec zmysel robit. Muz ma zlu morfologiu a fragmentaciu vysetrena v Martine, norma do 30% a on mal 25%, to povedali vsade,aj v Brne ze je v norme,tak neviem uz.
Baby, pomoooc, kedy sa vola na embrya? Medzi 12-13 alebo 13-14 a mate cislo? Ja som.nechala doma ten papier 😖

@mitka85 ano ja cakam prave na schvalenie zo VSZP. Ide o moje 2.IVF. Prve som mala na SLovensku.