icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

sussah
11. júl 2017

@malebaby ahoj, ďakujem v pohode. Nie este som sa neodvážila testovať 😁 ....mám len jeden testik a ten plánujem urobiť v nedeľu..keďže partner má narodky v pondelok 😊 Na výsledky z reproimuno asi 2 tyzdne som čakala ...Áno ja som bola na všetky možné vyšetrenia.....Z endokrinologie beriem lieky lebo mi zistili vysoký prolaktin ...čo je akoby prírodná antikoncepcia...

malebaby
11. júl 2017

@ericia viem ako sa citis... ja mam za sebou 4 klasicke IVF, 3 soft IVF a 2 nativy...tak.si vies predstavit ako je na tom moja psychika...verila som, ze sa to uz musi podarit a nic ☹ a teraz rozmyslam do kedy sa da skusat s tymi hormonmi, ci je to bezpecne pre zdravie. Neviem fakt co dalej...takze ta viem pochopit.

hyacintka
11. júl 2017

@sussah
Na vysoky prolaktin su dobre niektore prirodne vyzivove doplnky, ucinne ho znizuju.

hyacintka
11. júl 2017

@malebaby
Skus brat mesiac vitex a uvidis

sussah
11. júl 2017

@hyacintka áno brala som Vitex ale nepomohol až lieky Parlodel...a keď ich vysadim tak mi spätne prudko stupne...pred IVF som to nechcela risknúť

ericia
11. júl 2017

@malebaby ved toto... Pochopíme to najlepšie my, čo sme si tým prešli 🙁tiež neviem ako ďalej... Skúsim ten natív.. A potom neviem.. A ty čo chceš urobiť?

marculik
12. júl 2017

@cheeky82 dakujeme 😚

malebaby
12. júl 2017

@hyacintka mozem vitex kombinovat aj s cajom na otehotnenie? A mal by pomoct k comu prosim? Dakujem za radu 🙂

malebaby
12. júl 2017

@ericia neviem sama este co dalej...momentalne mame pauzu od toho vsetkeho, uzijeme si leto, pojdeme na reprodukcnu imunologiu a na konci leta sa rozhodneme ci skusime este jeden Soft...skoda ze robia nativ aj na SLovensku...my mame Brno strasne daleko ☹

malebaby
12. júl 2017

@ericia skoda ze nerobia nativ na Slovensku oprava*

cherrinka11
12. júl 2017

@malebaby ahoj Native ti urobia aj v Za v gin five.

babusik85
12. júl 2017

@cheeky82 ahoj, ako sa mate?

ericia
12. júl 2017

@malebaby ja skúsim ešte teraz ten natív a potom uvidím... Začnem asi zvažovať DV.. A nevieš, ja keď mám nizke amh ma význam robiť si reprodukčnu imunológiu? Toto jedine vyšetrenie ešte nemám..

babusik85
12. júl 2017

@ericia kazdopadne sa oplati spravit.
naco riskovat vklady, ak mozno mas nejaky im. problem?

hyacintka
12. júl 2017

@malebaby
To malo byt pre sussah, prepac. Je to na znizenie prolaktinu a mozes kombinovat aj s cajmi. Ja pijem aj alchemilku a rozne zmesy bylin

ericia
12. júl 2017

@babusik85 práveže teraz som nemala žiadne vajíčko... Prázdne dva folikuly 🙁 klasickú imunológiu mam v poriadku.. Aj hematologiu, genetiku, endokrinológiu.. Stále to vychádza, že chyba je vo vajickach. A endokrinológicka zistila akurát to, že asi vôbec nemám ovuláciu..

babusik85
12. júl 2017

@ericia tak nemas to lahke...
ale to imuno je dolezite. co ak uz sa Vam podari embryjko a neuchyti sa kvoli imuno problemom? klasicka este nemusi ukazat vsetky problemy.
ja sice tiez nemam spraveny reproimuno, ale keby sa nam teraz nepodarilo, isto si dam spravit.

malebaby
12. júl 2017

Dievcata a na reproimunologii sa ukaze aj keby nejaky problem so stitnou zlazou? Alebo to ukaze len endokrinologia?

mimika1973
12. júl 2017

@marculik to uz? Vsak si len vcera vravela, ze test positivny, he he 😆gratulka k syncekovi, aj m'y mame Lukiho 😊vela zdravicka a stasticka 😙

sussah
12. júl 2017

@ericia ja by som tu reprodukcnu imunologiu nepodcenovala. Vela dievcat najde pricinu prave tam 😉

bianitka996
12. júl 2017

@marculik gratulujem mooc, pamätám si ťa z pred roka..👍 si veľká bojovníčka...Nech ste zdraví.

sussah
12. júl 2017

@malebaby nemyslim. Problemami so stitnou zlazou sa zaoberaju len na endokrinologii alebo gynekologicka, obvodna lekarka mozu zistit problem a tak ta poslat na endokrinologiu. Mne na reprodukcnej imunologii nehovorili nic o mojich problemoch najdenych na endokrinologii.

malebaby
12. júl 2017

@sussah dakujem za info...a myslis tym ze obvodny lekar alebo gynekolog moze zistit problem so stiznou zlazou na zaklade odberov krvi na hormony stitnej zlazy?

sussah
12. júl 2017

@malebaby áno gynekológ mi spravil hormonalny profil a tak zistil a obvodný v rámci preventivky mi taktiež zistil.

malebaby
12. júl 2017

@sussah rozumiem, cize si nenala hormony stitnej zlazy v norme...chapem

sussah
12. júl 2017

@malebaby u mňa hlavne ten hormón prolaktin je problém....obvodný povedal vo všeobecnosti štítna žľaza je hraničná hodnota ...netuším že čo konkrétne myslel,lebo vtedy som ivf neriesila...Az gynekologička povedala konkrétne hormón prolaktin

crazybabenka
12. júl 2017

ahojte dievčatá....mám otázočku....idem na krv a potrebujem "pečiatku do roboty" ....keď Vám dávajú pečiatky....je tam, že" centrum asistovanej reprodukcie"? .....lebo zatiaľ nechcem aby to v práci vedeli

babusik85
12. júl 2017

@crazybabenka nemam skusenost, ale isto je tam nazov centra.
skus vypytat od obvodneho, alebo od gynekologa.

@sussah ja som mala tiez hranicne hodnoty stitnej a nasadili mi tabletky. uz beriem pol roka

gagirl
12. júl 2017

@marculik jeej vy uz to mate za sebou?Srdecne blahozelam k syncekovi a prajem hlavne vela zdravia vam obom..a tebe skore zotavenie..Ked budes mat cas napis viac 🙂😘❤

cheeky82
12. júl 2017

@babusik85 február 2018??? To vážne???😝 supeeeer. Ďalšia ktorej to konečne vyšlo.
Máme sa už super.maly má skoro 4 mesiace,koliky už nie sú,len v kocari nechce byť,tak ideme skúsiť nosič. Je to ale inak šťastné a roztomilé dieťa.
No asi sa nemusím pýtať že ako sa mas😘