Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@angel1982 aj ked pojdes do darovanych tak babo bude geneticky aj tvoje,,, inak by sa neuchitilo a tvoje telo by vypudilo embryo,,, ak sa uchyti tak to znamena ze tvoja maternica predala embryku geneticku informaciu a vdaka microRNA sa tvoje babetko bude podobat aj na teba,,, ci uz vyzorom alebo vlastnostami,,, kedysi si lekari mysleli ze su to len nahody ale teraz je uz dokazane ze podoba medzi matkou a dietatom z darovanych vajicok nie je nahoda
https://ona.idnes.cz/ivf-geny-darovane-vajicko-...
@michellevendero Aprilcatko takze ozaj tsky maly blazon.
@januska2579 to je dobre score.👍
@angel1982 nie je to ani naivita ani hlupost,,, nie je to davno co na to prisli,,, vela deti z darovanych vajicok sa podoba na svoju matku ktora ich porodila,,, najprv si mysleli ze su to nahody ale bolo velmi vela takych nahod tak to zacali studovat a zistili ze DNA (microRNA) ktora sa nachadza v maternici modifikuje embryo,,, jednoducho preda geneticku informaciu embryu,,, takze v praxi to vyzera zhruba tak ze 50% DNA bude mat od otca, 25 od darkine a 25 od zeny ktora dieta porodi,,, preto napriklad manzelia ktory sa rozhodnu si najst nahradnu matku, tak musia ratat s tym ze sa dieta moze podat na nahradnu matku
Aj vy ste mali pri stimulke pocit ze ste od spodu ako keby prechladnute ? :-/
@tobiaskababo mierne bolesti....jojo 🤗
@mimiqa prave mi volali ze musim pridat aj menopur lebo mam velmi drobne foliky a este ani nezreju ... ja uz som s toho mimo...podla protokolu som mala mat v piatok odber oocytov a ja mam vo stvrtok len ultrazvuk a vraj bude tych kontrol viacej lebo slabo reagujem na liecbu..ptm dodala- vidim ze ste velmi v strese ale vsetko je v poriadku...tak nvm ptm lebo za 18dni mam dostat ms a nechapem co sa deje preco nezreju po 8dnoch stimulky 😠
@tobiaskababo juujj moja to neviem ja uz som prave naopak musela prestat a mala vyber..kazda sme ina...ta zvysena davka urcite pomoze...drzim palec 😙
@mimiqa boze co ak nenarastu...ani s menopuru..rozmyslam aj nad tym ze mi to moze zle pichat tie inj? Som smutna..v piatok mal byt odber a ja mam len kontrolu ☹ je to vobec normalne ze su take drobne a nereaguju na tak vysoke davky...
@tobiaskababo to s pichanim urcite nesuvisi...narastu neboj
@mimiqa ak nenarastu co sa bude diat...mozu aj popraskat a ziadny tam nebude
@tobiaskababo toto ti neviem zodpovedat aky je postup ked bude problem v tom ze nerastu folikuly...urcite sa to prelieci....vzdy sa najde cesta
Po 3ultrazvuku mal byt odber a ja mam 4 kontrolu. Takze sa to moze aj o tyzden posunut a co ptm...dostanem Ms a bude po vsetkom..tak ja dam 400e za inj mam 225ml fost a dipher a ona mi povie ze nereagujem akoze super....povedala mo aj ze to bude dlhsia liecba .Este ze mi to ma tu kto vysvetlit lebo nvm..vecer zavolam do a opytam sa
@tobiaskababo stihnes aspon vyber...vklad budes mat na dalsi mesiac...neboj sa....vsetko sa vyriesi...zvysenou davkou sa to urcite upravi...od toho su tam vsetci aby ti pomohli
Ten fostimon je 600ml a mam jednu davku 150ml takze to je na 4krat.Ale mam mat este dva recepty menopuru takze to vychadza na 12davok 12 dni. Ale o 18dni mam kramy...ja som s toho hotova...
@tobiaskababo pridaním injekcii, alebo zvýšením dávky ti ešte môžu foliky narásť. Ja som ale na menopur, fostimon nereagovala dobre.
@ria294 no co ak nenarastu...akoze nie dobre ? Byvalo ti zle alebo tiez nerastli? Ozaj a ked natiahnem 150ml menopuru tak zvysok zavriem a dam do chladnicky? Nepovedali mi
@tobiaskababo ale neboj môžu ešte v pohode nárast, pridali ti menopur, tak uvidíš bude to Ok. Ja som prvý krát reagovala tak, že na 8DC bolo dva foliky 24-26mm ( to bolo už veľa a boli to cysty) a druhy krát na menopur a clostil 7DC 31mm folik tiež cysta....tak mne povedali, že kombinácia fostimon, menopur a diphereline nie je pre mna. A ani clostil mi nerobí dobre. Ale ja mam 40r a AMH uplne nízke. Tak ja už asi nereagujem vôbec dobre.
@ria294 ja som mala 27r pokusame sa 10r . Mne Fostil 225 dipher 0,1 nerobi nic nemam ziadny vedlajsi ucinok.mala som 10vajok po 4dnoch myslim ale zatial nerastu.uvidim po menopure .takze tebe ivf nepomohlo? :-/
@tobiaskababo ja som mala gonal....na ten som reagovala az moc....no uvidis co ti povedia po zvysenej davke....bude dobree
@tobiaskababo ahoj, hlavne nestresuj,,, najlepsie je ked si natiahnes a nechas natiahnutu injekciu v teple aspon 20 min aby to steplalo lebo ked bude pichat studenu tak ta to bude stipat a mozu sa ti urobit modriny,,, zostatok das vzdy do chladnicky,,, a vobec sa neboj ze by popraskali,,, praskaju len vtedy ked su velke,,, ked su mensie tak neprasknu,,, oni pravdepodobne len pomalsie zreju,,, tak isto kazda reagujeme na nieco ine,,, ja som mala krasne foliky len s menopurom 75IU,,, vsetko ine nic moc 😉 ak uvidia ze sa nic nedeje tak kludne mozu zmenit stimulku pocas stimulacie,,, ved uvidis ako to bude vyzerat na ultrazvuku,,, dolezite je ze rastu 😉
@tobiaskababo nie mne ivf nepomohlo 🤔 ale nertreba sa vzdávať nádeje 😉 ty mysli pozitívne a uvidíš, že to bude Ok, si mlada a foliky ti pekne narastú a budú v nich kvalitne vajíčka 😘
@lola911 uz mam po pichani 😖 no mne nejde o nic ja vydrzim aj dalsie inj len nech to pomoze 🙏 ka mam menopur 150 .A podarilo sa ti?
@tobiaskababo nam sa podarilo z darovanych,,, lebo vsetky foliky mam prazdne,, jedno vajicko sme mali ked som brala menopur,,, tak som uz potom neskusala,,, teraz sme v 11tt tak uvidime ako to to dopadne,,, este mame dlhu cestu pred sebou 😉

Prosím vás na kontrolné utz počas stimulky sa musím objednať , ako to je mam tam zavolať ,lebo som písala Dr aj koordinátorke a ešte mi neodpisali .