Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
babulky caute. pozajtra ma caka odber vajicok v brne. tie co to mate za sebou mate pre mna nejake rady tipy triky ? 😆 dik a pekny den
@juliet86 urcite ak budes mat bolesti, povedz im. Mne davali 2x analgetika, co mi vobec nezaberali po odbere. Neviem kolko mas vajicok, ale odporucam nieco lahke na oblecko. Mne brali 30 a uz ku koncu som myslela ze umriem od bolesti. Aj po odbere to bolo bolestive asi skrz ten pocet. Cize daj si radsej saty. A urcite aspon 2 dni odpocivaj. Po odbere ti daju cajik na izbu a nieco jest. Ja odporucam doniest si aj daco co mas rada ty 🙂 ja som asi 2 hodky po odbere spala. Az potom som jedla. Bolest desna - analgetika zabrali az cestou domov 😅
@zuzumajko dik za tipy. ja mam zrejme 13 folikulov tak snad to nebude az tak boliet. drogam akehokolvek druhu som otvorena 😆 ako si prezila cestu v aute? lezala si potkm doma dva dni? lahke oblecko som presne mala v plane. a krvacala si? dik za radu s tym snackom. skusim si daku mnamku aj ja zobrat. urcite mienoim pit kolu ta pomaha na nevolnosti po narkoze. uz nech je to za mnou. a kolko sa ti oplodnilo? s tym gynekologm. jasne ze mam inu uz. hned som zdrhla do kocha ked mi to odmietla podpisat.....
@juliet86 cesta v aute bol horor :D lebo vsade naladie a zamrznute, cize kym sme sa vymotali z brna, bol to trosku des. Sedela som vpredu, len sedadlo som sklopila :D kym sme prisli po avion, uz som spala a celu cestu som prespala :D bolelo to teda asi den. Aj som krvacala asi den, ale vobec nie vela. Na druhy den len mierne spinenie. To v Iscare som krvacala asi 2 dni. No, ja som bola PN odkedy som pichala, kvoli hyperstimulacii - zle reagujem na to. Takze som potiahla PN (odber bol v stredu) do vikendu. Mne z tych 30 ostalo 19. Plus potom sa spravne delili len 4. Sli sme na diagnostiku preto hyperstimulacia 🙂 a btw som v 17tt 🙂
@zuzumajko jeeej tak gratulujem k tehotenstvu to je uzasne!!! v kochovi som patrila pod gocnik ale ta sla na matersku. chcem ist k zavodksej od nej podla netovych odporucani 😆 tak snad ma vezme ked to bude treba. hej som rada ze nemrzne. do brna su teraz take rozkopavky ze za 1 hod 45min to spravis ak mas stastie. hrozne.
@juliet86 Nalaď sa pozitívne, bude ako má byť. Spravila si všetko čo sa dalo. Hlavne si premyslite techniky oplodnenia, či stačí Icsi alebo Picsi či Macs. Aby ste sa vedeli pri odbere rozhodnúť. Každopádne držím palce. Ja som mala teraz v máji 10 folikulov, z toho 8 zrelých a máme 3 expandovane blastocysty. Takže za mňa spokojnosť. Už len úspešný KET by to chcelo 😁 Držím palce a všetko dobre dopadne 🙂
@nyotta no my mame slaby spermiogram tak sme uvazovali ze rovno vsetky. ale doktorka na uvodnom stretju vravela ze picsi este nie. tak neviem ako sa rozhodnut. ved sa este popytame zajtra...gratulujem k takej urode. ako si sa citila po punkcii? a kedy pojdete na ety kety ? ci uz ste boli len sa este neuchytili? drzim ti palceky
@rada2002 joj myslela som na teba ! Tak prvy trimester mas skoro za sebou parada !!!!
@rada2002 krása niečo nádherné 💗
@rada2002 stále som na teba myslela, každý deň som si tuším spomenula. Zaslúžiš si to veľmi. Teším sa s tebou. Držte sa.
@juliet86 V Reprofite do ničoho netlačia. Žiadne drahšie procedúry nenútia, ak ich netreba. Ak máte slabý spermiogram, záleží v akých parametroch. Máte zrobenú fragmentaciu Dna spermií? Nám aj na základe toho odporučili len Icsi, keďže manžel má zhorsenu morfologiu a to sa isci obíde. Ale Macs som bola ochotná dat, ale netrebalo. Koho máš za doktora? Ja Otevřela. Po tento punkcii som sa cítila dobre. Ale keďže v 2015 som mala 31 folikulov tak som mala OHSS. Čiže toto bola oproti minulosti malina 😁 Nemali sme žiadny vklad, všetko sme mrazili. Potrebovali sme pauzu. Od jesene 2018 sme stále riešili buď KETy, alebo nativ, a to 2 x, potom poisťovňa a ivf. Potrebovali sme pauzu, aspoň nejakú dobu neriešit utz a výsledky. Chceli sme, aby aj dcéra mala pekné leto, takže sme už boli na dovolenke. Takže až prvý KET bude v auguste alebo septembri. Držím ti palce. Ozaj naozaj sa voláš Júlia, či len prezývka? Lebo tak sa volá moja dcéra 😉
@juliet86 Som u neho od roku 2015. Vždy na rovinu všetko povedal, na emaily odpisuje, aj na moje hlúpe otázky 😁 Ja som s ním spokojná. Keďže šéfuje klinike, tak myslím, že vie čo robí 😉 takže už ste po odbere? Ako to dopadlo? Na jeseň budem mať 33 rokov. Ďakujem veľmi pekne, verím, že bude z nej skvelá staršia sestra. Každopádne je na zožratie 😁 Verím, že do konca roka 2019 otehotniem a porodím budúci rok v termíne. To som si povedala na začiatku roka a snažím sa toho držať 😊
Ahojte, ked ste boli na konzultacii v reprofite aj vas nabadali na inseminaciu?
Prajem pekný deň. Prosím, koľko Vám trvalo od úplného začiatku kým Vám schválili žiadosť na liečbu v Brne? Platí tá žiadosť pol roka tak ako na Slovensku? Rozmýšľam, že si ju dám v predstihu schváliť ak by u nás KET nevyšiel. Ďakujem
@spurky ahoj, myslím si, že vedia prečo ti to navrhli. Mne ju neodporucili, som iný prípad určite. Dôveruj im🙂
@katkaba1 Mám práve čerstvé info. Začiatkom februára mi prišli podklady z Brna. Potom som vybavila svojho gynekológa (mal to vyše týždňa), odoslala žiadosť Petrenkovi na vyjadrenie, zaslala všetky podklady na rozhodnutie poisťovni. Súhlas mám udelený k 9.4. Platnosť žiadosti do 01.10. Určite sa to dá aj rýchlejšie, ja som to síce vybavovala plynulo ale až tak na pílu som netlacila, ešte sme riešili ešte Nativ. Až tak vopred ti neodporúčam podávať žiadosť, keďže ak to budeš dávať trebárs na jeseň, tak poisťovňa to schvaľuje len do konca roka 2019 , tak aby si nemala krátky čas na absolvovanie celého ivf vrátane vkladu. Odporúčam ísť na Ket a potom podľa výsledku ísť do Brna. Ak to chceš urýchliť, tak sa teraz objednaj na konzultáciu na jeseň do Reprofitu. Ak KET vide, konzultáciu zrušíš. Máš porobené ostatné vyšetrenia? Endokrinológia, reprodukčná Imunológia, hematologia, genetika?
@daniela2707 ahoj. Ano len ked povedal ze najskor 5x inseminacia a pitom az IVF mi pride predrazene.... Ale uplne iny pristup ako u nas
@nyotta Ďakujem pekne za podrobný popis. Mám skontrolované hormóny, všetko OK. Krv, zrážanlivosť - OK. Genetika - OK. Reprodukčnú imunológiu nemám spravenú. Muž má dobré výsledky okrem hormónov a tam bude u nás pes zakopaný. Spermie sa mu tvoria až po hormonalnej liečbe. Po nej má z 0ks spermii cez 20mill, morfologia aj tvar vraj dobré, akurat pohyblivosť bola miesto 32% len 30%, takže mierne znížená. Teraz, pri prvom IVF sme dali len ISCI a PK, tam sme asi spravili chybu, resp. v centre ked nam odporučali čim podporiť. Mali sme dať aj MACS aby sa vyselektovali len schopne spermie bez poškodeni. Mala som odobratych 8 oocytov, 7 peknych, zrelych, všetky sa oplodnili ale do 5.dna prezila jedna včasna blastocysta, kavalitativne B, nic moc. A na 6.den rano z 3 morul jedna pekna blastocysta, s ktorou pojdem v auguste na KET.
Vkladam do nej nadeje ale potrebujem "plan B" aby som sa nezasekla už ked som rozbehnuta..ak sa nepodari.
Čiže embryjka sa prestali pekne vyvijať z nejakeho dôvodu.
Niekde som čitala zahraničný članok a vraj alfa omega v IVF je kvalitny embriolog. Chcela som ist hned do Brna ale na prvy pohlad sme boli v celku "lahky" pripad a chceli sme dať šancu aj SVK.
@katkaba1 Rozumiem. Tiež sme začínali v Martine v Heliose, ale po PK nebolo žiadne embryo. A keďže pri druhom ivf chcel Helios dať tú istú stimuláciu, tak som rýchlo z tamat utiekla. Ak nezapadáš do škatuľky, tak treba ísť tam kde je to kvalitné. Brno má skvelú embryologiu. Navštevujú ju mnohé zahraničné páry. Teraz pri Opu som bola jediná z SR ci ČR. Európa, USA, Izrael... Mrazia len najvyššiu kvalitu. Napr. Ja som mala teraz 10 folikulov, 8 zrelých vajíčok z toho. Na piaty deň mrazili 3 x XB. Na 6 deň už nič, lebo embrya sa dostali max na včasnu blastocystu a to oni nemrazia. Ale zo 7 zrelých mať 2 embrya nie je zlý výsledok. Mám zafixované, že štatisticky 1/4 z folikulov to dotiahne na kvalitné blastocysty. Samozrejme niekto má lepšie výsledky, niekto horšie. Takže až také zlé ste to nemali. Každopádne ja by som ti poradila nasledovné : objednaj sa do Brna na jeseň. Pozri si ich stránku a vyber si doktora, ktorý ti je sympatický. Pri objednaní termínu sa ťa budú pýtať ku komu chceš ísť alebo ti je to jedno. Odporúčam Dr. Otevřela, ak ešte berie pacientky, Dr. Frank. Dievčatá ti možno poradia aj iných doktorov. Ja mám skúsenosti s týmito. Objednaj sa aj na reprodukčnu imunológiu do Nitry pre istotu. Aj keď máte problém v spermiograme, tak radšej hneď teraz vylúč aj tento problém. Nájdeš tu kopu báb, čo ti povedia, že mali ísť na imuno skôr a ušetrili by si sklamaní. Pri ivf dajte určite Macs a možno aj Picsi. Plán B máš a držím palce aby ho netrebalo, nech zabojuje embryo 😁 Držím palce.
@nyotta Ďakujem pekne za odporúčanie. Pomaličky začinam študovať ako to u nich chodí aby som bola pre každý pripad pripravena. Žiadosť teda podam az na tu jeseň ak by sa nepodarilo, nevedela som že to plati len do konca roka, myslela som, že to berú ako obdobie.
Mali sme v podstate len jednu, podla ich slov peknu blastocystu, tu co mame mrazenu, vkladali včasnu. Keby pockali na 6.den na vklad mozno by ani neprezila..ale to sa už nedozviem. Otazne je prečo sa tak slabo vyvijali, boli minimalne o den pozadu, vsetky. Čo som si študovala tak na 6.den mavaju pary už EB alebo HB, ja som mala len peknu blastocystu, aka mala byt na 5.deň.
A ako je mozne, ze na SK si nemala na vklad nic a v CZ si mala take krasne embrya? Zaleži od stimulacie? Ja som mala kratky protokol, Gonal, Decapeptyl na dozretie mensich od 6.dna, nasledne menopur 3dni a posledna Ovitrelle. Reagovala som velmi dobre aj pri davke Gonalu 150UI.
Ďakujem aj za povzbudive slova ❤ podobne prajem aby všetko dobre dopadlo 🙂

@zuzumajko ze ona nemoze podpisat ze potrebujem liecbuv zahranici... lebo sa robi aj v sr... odmietla mi dat razitko podpis cokolvek. dokonca osobne hovorila s petrenkom ktroy jej drukoval ze spravne rozhodnutie. nastastie tety vo vszp ma upokojili ze mi to schvalia aj bez toho a s jeho negativnym a tak aj bolo ;)