Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@rada2002 super!!! Uz 10+4tt?! wow to letiiii! Jasne, po 1.trimestri to uz bude lahsie a menej stresove! ;) Drzime palce aj nadalej! 🤰🍀
@katkaba1 V Heliose som si vyžiadala výpis z karty a to doniesla do Reprofitu. V Heliose som mala dlhý protokol, ktorý dávajú tuším 80 % žien. Mne to nespravilo dobre vzhľadom na endometriozu, ktorú mám. Mala som Proveru, Decapeptyl, Menopur. 15 folikul, 3 zrelé. Od začiatku boli pozadu. Vravím si, dobre stáva sa to. Ale keď chceli na druhý cyklus opakovať to isté, už sa mi to nepáčilo. To bolo 12 /2014. V máji 2015 sme už boli v Reprofite. Tam som mala krátky protokol. Gonal vysoké dávky, tuším 225 iu. Mala som 31 folikulov, 24 zrelých, z toho 6 embryí (4x HB, XB, FHB) . Vyšiel nám druhý KET a máme dcéru. A to bola z nich najslabšia expandovana blastocysta. Odvtedy 4 x KET neúspešne. Teraz sme mali v máji 2019 tri expandovane, ktoré čakajú na Ket. Určite závisí od protokolu, komu čo vyhovuje. Ale hlavne embrylogia je tam skvelá. A presne všetko sa dozvieš. V akom štádiu sú embrya ten ktorý deň. Povedia ti všetko na rovinu. Netlačia do drahých techník, skôr odhovaraju. Len to čo naozaj potrebujete. Žiadne behanie každý druhý deň. Komunikácia emailom. Všetko sa dá dohodnúť a vyriešiť. Robia stále, okrem Vianoc kedy majú labaky plánovanú údržbu. Nestane sa ti, že vkladajú 4 dňové embryo, lebo cez víkend nerobia. Víkendy bežne vklady a odbery. Utz sa snažia cez týždeň. Ale to co treba robia aj cez víkend. Pozri si ich cenník, aby si sa pripravila. Aspoň ja som mala dobré skúsenosti. Dúfam, že budeš spokojná aj ty. Držím palce a veľa šťastia 🙂
@spurky tak je tam nádej, že sa podarí aj pri inseminácii.drzim palce. Ja idem až začiatkom augusta stimulovať. Budúci štvrtok idem po lieky a protokol. Bude to moje prvé IVF a celé platíme, Le o mam 40...
@katkaba1 podla mna chyba bola v brani decapeptylu. Mne ked nim prvy raz stopli stimuláciu,mala som len 3 vajicka v 6 folikuloch a dve embrya. Ked som mala stimulaciu ukoncenu ovitrellom tak 12 zo 17 a ostalo 8 embryi. Oba pokusy v Brne ale nemozem pol kriveho slova povedat,hoci matalo ma co by bolo ak by v prvom pokuse koncili inak ale uz to nezmenim. Vysiel nam et z 2.pokusu. odporúčam aj dr. Strakova je fajn.
Haluz. U nas to trvalo omnoho dlhsie
@e1i ja som ale Decapeptyl brala subezne z Gonalom 5 dni lebo niektore foliky uz boli velke a aby dorastli aj mensie a tie velke nepraskli tak mi to tym spomaloval, teda tak mi povedal. Ukoncovala som aj ja Ovitrelle. Ja som mala14 folikulov ale odobrali mi len 8 oocytov, z toho 7 zrelych a oplodnenych. Aj nerozumiem preco odobrali len tak malo a co ako tie ostatne, tie odisli s menzesom? Chceme skusit na dovolenke ci motyka nevystreli tak idem zajtra k svoju gyn na sono ako to po MS vyzera; ci su vajecniky ok a ci sa mi tvori folikul.
baby mam dotaz. vo stvrtok som bola na odbere vajicok. dali mi info ze informaciu najdem na my reprofit prvu v piatok druhu v nedelu. a ze keby bolo nieco zle nestandardne tak nam zavolaju. no ale ziadna info online nie je :/ co mam robit? skusila som im napisat mejl ale neviem ci kvoli tomuto je vhodne volat na tu linku pre urgentne pripady. prosim vas stalo sa toto niektorej z vas? znamena to nieco zle? ta neistota je neprijemna vopred dakujem za rady
ahoj baby. tak otevrel mi odpisal na mejl. ze 5echnicky problem. spravy boli pozitivne tak dufam ze sa to tak bude vyvijat aj nadalej! dakujem vsetkym za podporu
@nyotta
@zuzumajko dakujem za podporu na recepcii nikto nedvihal tak nastastie mi odpisal na mejl. nechcem pisat konkretne cislo lebo sa bojim ze to zahovorim 😂 ale vyzera to dobre. vsetky vajicka boli zevraj zrele a az na jedno sa oplodnili vsetky tak dufam ze sa budu spravne vyvijat. trochu som mala stres z toho ze tam ta infoska nebola ale moc som rada ze mi otevrel odpisal!
@juliet86 Máš pravdu. Aj mne občas cez víkend nedvíha recepcia, vtedy volám núdzovu linku. Len to mám v telefóne uložené ako Reprofit, tak som si neuvedomila, že volám na núdzový kontakt ale myslela som, že druhú linku na recepciu 🤷♀️ Každopádne dobre si spravila a držím palce. Ideš hneď na ET?
@juliet86 Ťažko povedať. Mám za sebou 6 KET a vyšiel nám jeden. Vtedy sme pred KET ostali v zápche v centre Brna v piatok o 15 hod. Počkali na nás, ale prišli sme na poslednú chvíľu. V aute sme mali dosť stres, samozrejme som sa rozrevala, že to nestihneme. Adrenalín na maximum. Vklad bol kúsok bolestivý, čo nikdy potom nebol. A na 14 deň hcg 2272 😃 inak po vklade som dodržala 3 dni taky kľudnejší režim, nie ležanie iba, ale žiaden šport či dvíhanie ťažkých vecí. Pustila som si dobre filmy, čítala, program na rozveselenie. Ananás som jedla, aj keď je to len Urban legend že to pomáha 🤷♀️ žiaden test som si nerobila, až krv. Takže moja rada je len buď v pohode. Jasne príde kríza, že isto to nevyšlo, ale nájdi si program a zabav hlavu. Držím palce 🙂
@juliet86 Ešte som zabudla, stretla som sa aj s názorom, že po vklade sa tak 1-2 dni umývať len vodou, nepoužívať sprchové gély ani na intímnu hygienu, žiadne parfumy. Čo je na tom pravdy neviem 🤷♀️ Ale človek skúsi čokoľvek čo by mohlo pomôcť. Mne to vyšlo pri úspechu, ale pri ďalších to nepomohlo. Z vlastnej skúsenosti, správaj sa tak, aby si si nič nevycitala, rob tak aby ti bolo dobre a aby si bola v psychickej pohode. Bude ako má byť 🙂
@juliet86 ostante na noc v brne po vklade. Ver mi 🙂 my sme po vklade sli rovno na hotel. Dve hodky som lezala, potom sme sa sli najest a opat som lezala 🙂 nam to velmi pomohlo. Moj prvy ket v brne bol uspesny 🙂 sprchovala som sa az na druhy den ale len preto, ze sa mi vecer nechcelo 🙂

@nyotta Ešte by ma zaujimalo - Ty si si vyžiadala svoju kartu zo SK CAR a brala ju do CZ? Aby mali Tvoje vysledky z vyšetreni?