Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
Ospravedlňujem sa za preklepy, to oprava pravopisu🙂
@daniela2707 psychika je v riti, lebo citis tlak na samu seba. Na tvojom mieste by som to pichla 🙂 nestresuj sa tym a povedz si hop alebo trop. Poruceno Bohu. Hlavne, ver ze ja som bola tiez psychicky na tom brutalne zle. Byvala som sama, lebo hyperstimulacia a musela som lezat. Depresie riadne. Ale som rada ze som to dala. Psychika nebude nikdy uplne v pohode, lebo vies ze to zavisi od teba. Plus, stale si mozete vajicka kupit 🙂 toto nie je posledna alternativa. Hlavne sa nestresuj, myslim ze sme si tymi depkami presli vsetky
@zuzumajko ďakujem za rady... No, večer budem mat rozhovor s partnerom, včera to bolo otrasné večer, ulne som sa zložila. Keď ma takú videl, povedal a viac krát zopakoval"ty to nedáš"stále mi to znie v ušiach. Dnes večer rozhodneme, či to pichnúť. Nie je to jednoduché. Áno, viem, že aj darované vajíčka sa dajú vložiť. Len my už nemáme na to peniaze. Na ten ďalší pokus. Preto som pod tlakom. Teraz zaplatíme asi 4tisic euro a keby sme išli s darovanymi, tak treba ďalších 5tisic?
@daniela2707 to veru neviem 🤔 ale to co je za partnera co toto vravi? Prepac mi, ze sa do toho staram, ale praveze ta ma povzbudit a stat pri tebe a povedat, ze to zvladnete.
@zuzumajko on ma povzbudzuje, ale keď už videl v akom som stave, tak skonštatoval, že to nedám.. Keď bude takto na tom. Koľko máš prosím ta rokov? Išla si s darovanymi hneď alebo až na ďalší pokus? Predpokladám, že to aj vyslo🙂
@daniela2707 36 som mala 🙂 mam svoje. Stimulacia taka, ze odobrali 30 vajicok. Pred predimplantacnou diagnostikou zostali 4 co sa spravne delili - dlhsia kultivacia. A z diagnostiky boli 3 zdravucke. To najsilnejsie ma teraz v brusku 21+2tt a kope o dusu 🙂 ja by som kazdemu odporucila predimplantacnu. Aby sa eliminovali embryjka, ktore to jednoducho nedaju..
@zuzumajko super, to sa teším, že dobrý koniec🙂 ak ti odobrali viacej, jasne, ze aj genetika...Aj my sme sa tak rozhodli, doporučil nám Frank. Ak by som mala len jedno, tak by som si ho vložila aj bez toho. Ja už mám z prvého vzťahu 10rocneho syna. Len mam mladšieho priateľa a chceme mať spolu ešte jedno. Roky mi v nefunkcn9m vzťahu utekali a ani som sa nenazdali a mala som 40tku na krku. Vôbec by som nebola povedala, že bude ťažšie otehotnieť,ked som už jedno dokázala... Snažíme sa prirodzene 10mesiacov,po pol roku sme išli radsej do Brna, sme obaja zdravi, len u mňa samozrejme vek hraje rolu. AMH mam 7 dačo, ale to nezaručuje zdravé vajíčka. Keď budem ešte čakať s IVF, možno ovarialna rezerva klesne.... Ešte raz ti ďakujem, že si napísala. Budem sa snažiť bojovať do úspešného konca.
@daniela2707 budem velmi drzat palce. Je to tazke, ale ked to zvladnes, tie dve ciarky za to stoja 🙂
@daniela2707 ahoj tieto pocity poznám 2 neúspešné ivf v Ba a jedno neúspešné tehotenstvo z reprofitu ja na zrútenie ...ja som sa stresovala hlavne kvôli veku, že to nestihnem a túžba po bábu obrovská ..mala som 40 amh 1,3 vraj po 40 šance takmer nulové ... blbosť !!! Nulové možno v Ba , ale nie v Brne, potom som si povedala dosť musím sa inak nastaviť , lebo mi prepne ...dali sme bokom 5 tisíc , že to bude na 5 pokusov ,(zásoby gonalu som ešte mala ) a povedala si , že jeden z tých výjde .. to mi pomohlo sa skľudniť , lebo je normálne , že to na prvý krát nemusí výsť ... jeden pokus nás stál okolo 1 tisíc eur bez liekov ,lebo som mala minimálku čo aj odporúčajú starším a len po jednom vajíčku.... hneď ďalší pokus vyšiel 😘 máme 2 ročného chlapčeka 😍
@zuzumajko ešte neviem výsledky nevolaju oni až na ďalšiej poradni budem vedieť ktorá bude o mesiac 27.8 heh po dllllhej dobe väčšia pauza od lekárov, neuveriteľne 😃no už sa teším na motýliky veru aj či pipik bude aj keď som si istá ze áno, viem ze chalanik aj keď túžim po babike ale hlavne ze je a zdravé hlavne 😍vy už za polkou ako fajn, uslo to zeee 😊
Dievcata nepouzivali ste teraz fraxiparine?
@franzziska ahoj 🖐🏻 Fraxiparin picham od 16.07. vždy večer.
@michellevendero len som hladala ci niekomu nahodou nezostal nazvys
@franzziska ja mám, Le len 4ks
@franzziska joj srdiečko to nemám veru 😥 musím vyprchať pred operáciu 10 a po operácii 10 injekcii.
@nila1111 ahoj predtým som bola v Iscare celé zle potom v Reprofite u Kozumplíka 😉 ja mám onedlho 43 a ešte chceme na jeseň skúsiť s vlastnými, čakám na výsledky amh a výsledky z imunológie ...nezúfaj ja som slabo reagovala na stimuláciu vždy len jedno vajíčko dobré ,vek ,vytvárala som protilátky proti spermiám, problémy s nízkou sliznicou a partner otrasný spermiogram OAT 100 percent zlý tvar ... napriek tomu sa podarilo 😘 koľko máš rokov ? Prečo ťa tlačia DV? Už ste mali nejaké ivf? Ja som skúsila aj dheu ,Q 10 aj teraz idem nasadiť aspoň Q10 ,dheu ešte nie , lebo kojím, ale už pomaly odstavujem , kvôli ivf
@franzziska ja mám pár balení

Ahojte dievčatá. Možno mi poradíte. Dnes by som mala začať pilichat Gonal, od soboty som vystresovaný, lebo som nevedela odhadnúť kedy nastalo vlastne krvácanie... Ten prvý deň. Volala som aj na nonstop linku v sobotu, najskôr so sestričkou ráno, večer s lekárom. Zvláštne krvácanie, striedanie skôr so špinenie, keby som nemala začať stimulovať, samozrejme to takto neriešim. Nechcem urobiť niečo zlé. Doktor mi nakoniec povedal, že mám pichnúť včera, aj keď to nie je ta pravá krv, že to nevadí. Ja som nepi hľa, lebo som chcela odložiť radšej stimuláciu na ďalší cyklus. Lebo mam strach, že sa nevytvorí dostatok vajíčok. Mam 41,platime všetko a viac pokusov nie je možné z finančnej stranky. Preplakala som víkend, nespala dobre, v strese, smútku z neistoty, dajako sa to na mňa zvalilo.
Aj hádka s partnerom.. Atď. No a včera po 16tej sa mi spustil menzes, takže rátam prvý deň dnes. Zajtra by som mala pichnúť Gonal prvý krát. Idem ešte volať do Reprofitu, oznámiť im to...
Prečo píšem? Lebo neviem, či to neodlozit radšej na august, keďže psychika v riti. Aby som si nevycitala, že som nebola v pohode psychickej.
Dakujem pekne za rady.