icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

leticia22
11. mar 2020

Ja som mala v pláne tiež ísť tento alebo najneskôr budúci týždeň do Brna pre injekcie a začať teraz v marcovom cykle stimulovať. Bože ale neviem sa rozhodnúť či ísť teraz do toho, alebo počkať kým sa vírus ukludni. Lebo to sú tri cesty vlakom a ich mhd. Rátam aj sono. A to som typ človeka čo nestresuje, len nerada by som sa vystavovala riziku počas stimulky😏

bebe133
12. mar 2020

@ina7 ja som aj navrhovala soft ale akosi to nepreslo. Aj vies ake mas amh? Ja mam 1.4 tak mozno preto. Ja som z kazdeho ivf mala max dve kvalitne vajicka na vklad. Z posledneho dokonca len jedno, tak neviem preco mi nedaju soft. Myslela som ze klasicke ivf je na vela vajok a soft max na jedno kvalitne. Ale tak rozhodol doktor. Uz mam doma nakupene inekcie za 1300€ a uz sme samoplatci, takze to bude este pekna suma

ina7
12. mar 2020

@bebe133 ahoj, prepáč, neviem. Ja som to riešila pred 6 rokmi a mala som po klasickej stimulácii ohss, tak aj preto radšej soft. A v ďalšom ivf sme proste dali to isté čo sa raz osvedčilo. V každom pokuse 4 embrya.

milaja
13. mar 2020

ahojte! aka je situacia v Brne. mate teraz ist niekto na vklad? ja by som mala v aprili. ale bojim sa asi by som mala odlozit minimalne o mesiac

milaja
13. mar 2020

a ked ze nechodia uz ani vlaky. tak ze asi nepojdem zrejme

lindus123
13. mar 2020

ahoj, ja som mala ist itez na KET koncom marca, zacala som vcera s liekmi a tiez zvazujem, ci si radsej nemam urobit pauzu ... sice velmi nerada, ale co narobim

milaja
13. mar 2020

@lindus123 pokial mozes zastat doma a ma ta kto tam odviezt. no strasne nieco ty brdo

lindus123
13. mar 2020

@milaja odviest ano, ale uz je uplny zakaz vstupu cudzincov a to bude minimalne 2-3 tyzdne predpokladam

nila1111
13. mar 2020

Takze bud do nedele sa autom dostat tam a zotrvat kym treba, alebo ist donpartnerskeho centra v bratislave ... alebo odlozit :(

lindus123
13. mar 2020

@nila1111 to je na dlhe lakte, to radsej o jeden mesiac presuniem :( aj ked minuly mesiac som KET musela zrusit kvoli nizkej sliznici a teraz zasa kvoli corone... ale nic s tym nenarobim

nila1111
13. mar 2020

@lindus123 ja mam mat o tyzden OPU :( takze slzy v ociach

nila1111
13. mar 2020

@lindus123 ket nastastie nestarne :(

lindus123
13. mar 2020

@nila1111 v Iscare by si nemohla mat OPU? je to partnerska klinika Reprofitu, inak maju presne instrukcie na stranke, akurat som to citala, mrkni

zuzkalujza
13. mar 2020

@milaja my máme u nich konzultáciu 01.04.2020, tak som im dnes volala, povedali mi, že konzultácia bude cez skype, nakoľko CZ uzavrelo hranice od dnes na 30 dní, takže sa z SK k nim nikto nedostane :(

nila1111
13. mar 2020

@lindus123 vraveli mi repromedica blava, lebo ja som bola v RG ,,, ale blava je podla mna uz dost virusom zamorena , viac ako brno , kde je min chorzch :(

nila1111
13. mar 2020

@lindus123 s iscar mala kamoska velmi zle skusenosti ... :(

milaja
13. mar 2020

aj ja som mala zle skusenosti

milaja
13. mar 2020

@zuzkalujza dikisko. mylela som si ze uzavru hranice. nech sa to da do poriadku dufajme co skoro ten virus bude ustupovat

mimika1973
14. mar 2020

Baby, drzim vam palce! No co uz treba vydrzat! Takto je to strasne komplikovane veru, nech toto vsetko uz skonci, je to riadna hruza! Urcite je to velke sklamanie, ze sa musi zas len odkladat, ale zdravie je hlavnejsie...a vsetky staty su zamorene...dufajme pevne, ze sa to vsetko dostane do normalu pomaly...

pink_lady
1. apr 2020

ahojte, my sme mali ist na jesen na soft, no otehotnela som prirodzene. Zial aj potratila. Sklamanie obrovske. V RF sme boli dohodnuti ze 3. menstruaciou po potrate zacnem stimulovat, co malo byt cca v polke aprila. A teraz toto dalsie sklamanie. Ja viem ze zdravie je prednejsie ale túžba po bábu je velmi silna. Možeme byt všetci doma a vyhybat sa nakaze,tak skusame samozrejme aj prirodzene, no moc tomu neverim, v maji budem mat 39, to je dalsi faktor ktory ma desi, cas sa krati a aaaaa bohvie kedy otvoria hranice a kedy sa situacia upokoji. ;(

lindus123
1. apr 2020

@pink_lady sme v tom spolu... mam 41r., prirodzene otehotniet nemozem, mame posledne embryo, KET pred 2 mesiacmi zruseny a teraz znovu kvoli korone... kazda dalsia sanca rovna sa asi tak nule, pre mna je to katastrofa

zuzkalujza
1. apr 2020

@pink_lady
@lindus123 my sme mali s priateľom dnes online konzultáciu úplne prvú v RF. Tiež nám táto situácia nehrá vôbec do kariet..... navrhli nám Soft stimul na začiatok. S tým, že vzhľadom na môj vek 41 a spermiogram môjho pantera je naša šanca pod 5% a každým mesiacom bude už len klesať.... :( :(

pink_lady
1. apr 2020

@lindus123 😔 tiez musis zazivat sklamanie a bolest, ostáva nam verit len ze sa to ryhclo vráti do normalu

@zuzkalujza s kým ste mali konzultáciu? My sme boli u Konzumplika /mozno som poplietla meno/, tiez nam navrhol soft, resp v podstate som si ho vybrala a on to schvalil. Vraj vo vyssom veku ma rovnaky ucinok ako vyssie davky hormonov. A co vam povedali, ze kedy asi zacnete stimulovat, maju nejaku predstavu oni? A to oni povedali ze sanca pod 5 %?

lindus123
1. apr 2020

@pink_lady
@zuzkalujza z mojej skusenosti za posledny rok je uplne jedno, ci som mala vyssie alebo nizsie davky hormonov, vysledok bol vzdy rovnaky - 3 vajicka a z toho len 1 zrele a to jedine prezilo, takze dalej budem zvazovat asi uz iba nativ

zuzkalujza
1. apr 2020

@pink_lady mali sme s MUDr. Štelclom, bol veľmi milý. Nám toto on navrhol sám, ja sa v tom až tak nevyznám, takže som si nechala poradiť. No on povedal, že ako náhle sa otvoria hranice ideme na to. To či to bude za mesiac, pol roka, alebo rok ani oni nevedia..... ale zaslali mi presný harmonogram kedy v ktorý deň čo treba. Kedy sa objednať, kedy isť pre lieky, kedy na kontrolné sono, na odber, na vklad..... Čo sa týka tých 5% áno to nám povedal on. Vyššie šance máme iba s darovaným vajíčkom, to odhadol na 60 -70 % šancu. Tiež sme povedali, že chce dať spraviť aj genetiku. On to síce moc neodporúča, ale určite nás nebude od toho odhovárať.

zuzkalujza
1. apr 2020

@pink_lady ešte som zabudla, do tej doby máme užívať: ja kyselinu listovú a priateľ vit. C (500mg), E (200mg), selén, zinok

pink_lady
1. apr 2020

@lindus123 ano ved to vravel tiez ze u stasrej zeny je to jedno ake davky hormonov, vzdy to bude rovnake

@zuzkalujza dufajme ze sa hranice otvoria cim prv. My sme mali termin IVF aj tu v Martine lenze mne sa nelubili tie megadavky hormonov preto sme sli do brna, ze tam robia aj nativ aj soft, ze skusime najskor ako samoplatci to. No a potom sa to zvrhlo takto, teda, uz aj tu by sme museli byt samoplatci, lebo za mesiac to nestihmem uz ani tu - a ani by som nechcela, z brna som mala lepsi pocit.

moj uziva aj folandrol aj matersku kasicku, hoci ma spg on uplne v poriadku, ale ked to bral na jesen, otehotnela som, ci to bolo tym alebo niecim inym, neviem

zuzkalujza
1. apr 2020

@pink_lady no ja kvôli tejto situácii zvažujem, či sa aj tu na SK niekam pre istotu neobjednáme. Lebo ak by boli hranice zatvorené dajme tomu rok, tak sme v prdeli s prepáčením.... Ale vôbec neviem kam......

pink_lady
1. apr 2020

@zuzkalujza oni teraz ani tu nikde nerobia nove stimulacie, iba konzultacie cez skype. :( Muz vravi ze oni to nemozu dlho drzat zavrete (hranice), dokonca veri ze pojdeme v lete k moru :D ale v tomto mu neverim 😵

zuzkalujza
1. apr 2020

@pink_lady no kiež by to tak bolo, no ja až taký optimista nie som. Naviac sa trochu aj bojím toto všetko absolvovať ak tu ten vírus všade je. Moja staršia dcéra je teraz práve tehotná (sranda 🙂 ) a vidím ako sa ona strašne bojí a to je mladá žabka (21 rokov)