icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

renimac
22. máj 2020

@tena A cez ktorý prechod ste išli?

luciag2809
22. máj 2020

@tena dakujeme krasne za info 🙂

moncsikq89
22. máj 2020

Ďakujeme pekne 😘

tena
22. máj 2020

Drietoma -hraničný priechod.

leticia22
22. máj 2020

Super, ja sa chystám budúci týždeň cez Drietomu🙏

tena
22. máj 2020

Ale je uplne jedno ktory priechod 🙂ved vsade platia rovnaké pravidla🙂Drzim palce

renimac
22. máj 2020

@tena práveže neplatia, je to písané aj na stránke. Len naspäť je jedno ktorý.

renimac
22. máj 2020

Žienky, keď Vám posielali recept na Ovitrelle mailom, nemali ste problém v lekárni? Mne ho nechcú nikde vydať, lebo že potrebujú originál, ja to mám len ako pdf z centra.

ikuska187
22. máj 2020

@renimac ja som raz mala problém s progesteronom. Chodila som furt do tej istej lekárni (Dr max v centrále), nikdy problém nebol, ved vlastná úhrada a zrazu bum, lekárnička mi to odmietla vydať. Po veľkej skriepke s nou aj s pani vedúcou mi ho nakoniec vydali, bo už tam bola za mnou rada a ja som ziapala, že som tehotná a potratim kvôli nim. Potom mi to predpisovala už gynekologicka, aj tak si progestenalle človek hradí sám. Kedy si ho potrebuješ pichnúť?

renimac
22. máj 2020

@ikuska187 posielala som dnes info z folikulometrie, ešte neodpísali, ale tipujem v nedeľu.

leticia22
22. máj 2020

@renimac zlatik tak choď s tým ku svojmu gynekológovi. Či aha asi už nestíhaš piatok poobedie 😩

tena
22. máj 2020

Ano sa ospravedlnujem,urcite len tie velke hraničné priechody,ale je potrebne si overit ktory.Presli sme s nasim tlačovom teraz spät v pohode hranice,len skontrolujú ranný cas a doklady

tena
22. máj 2020

@renimac ja som mala mailom OVITRELLE iba scan a objednali mi inj.v Ke v lekarni(súkromná,nie reťazec Max atd) v pohode lebo som platila plnu sumu cca32€.Original nechceli.Nechapem preco s tym maju problem.Toto držia aj na sklade distribučné siete

ikuska187
22. máj 2020

@renimac skus lekárne pri CAR, ak si ešte nebola. Pri Ferticente a aj na Prievozskej (tam je Dr max) sú lekárne, kam chodia kocky z tych CAR. Možno sa zadarí, že tam ti to vydajú.

renimac
22. máj 2020

@leticia22 tak nakoniec už sobotu večer 🙈. Skúsim zohnať teda inde, ak sa nepodarí, hold ďalší mesiac. Ty ideš kedy Adi?

renimac
22. máj 2020

@tena @ikuska187 V jednej lekárni bol ochotný, ale že nemajú a museli by objednať. Ale to už nestihnem.

ikuska187
22. máj 2020

@renimac chod do týchto, oni by mali mať.

leticia22
22. máj 2020

@renimac no chcem začať v júni stimulovať, ale keďže ideme dávať PGS tak vklad bude dakedy v auguste rátam 🤷🏼‍♀️

pink_lady
22. máj 2020

devcata, ktore tam idete na IVF, na UZV pred stimulaciou idete tam? mne napisali ze mozem aj svojmu doktorovi, ale ja k nemu nechcem

princess59
22. máj 2020

@pink_lady ja tam idem sa sono pred KETom, tiež idem radšej tam ako ku svojmu doktorovi (aj keď je super predsa len v centre sa v tejto problematike vyznajú viac)

rosomaaack
22. máj 2020

Ahojte mam na Vás otázočku. Aké papiere zasielate do poisťovne, na schválenie? Žiadosť o udelenie suhlasu, čestne prehlásenie k žiadosti o uhradu výkonu IVF, vypočet predpokladanych nakladov, žiadosť o uhradu vykonu IVF, zdravotnu dokumentaciu? Ako dlho ste cakali na schvalenie od poistovne? Zasielali ste na Panonsku cestu? Dakujem..

moncsikq89
22. máj 2020

@pink_lady aj ja som sa nakoniec rozhodla pre KET ísť radšej k nim na ultrazvuk...lepšie sa tomu podľa mňa rozumejú...🙂

milakrasna
22. máj 2020

@rosomaaack áno toto všetko tam posli. Okrem ziadosti o preplatenie nákladov -1 str. To sa posiela až po liečbe.
Ja som bola osobne na podatelni na Mamateyovej ulici v Petržalke.

milakrasna
22. máj 2020

@rosomaaack a od Petrenka máš potvrdenie?

renimac
22. máj 2020

@ikuska187 ja viem, že to bude asi na návode, ale nedá mi sa neopytat. Ako sa vlastne picha ovitrell? 🙈 ja som mala vtedy pregnyl a už si to fakt nepamätám a zabudla som sa spýtať. Oni asi verili, že si to ešte pamätám. 😁. Ďakujem.

rosomaaack
22. máj 2020

@milakrasna ano. samozrejme negativne 🙂

tena
22. máj 2020

@renimac cast:podbrusko-chyt si brusko ako by si sa sla štipnut poriadne a do toho “tuku”🙂)) trosku vytlač roztok opatrne z ihly,nech pichás uz len tekutinu nie vzduch najprv. pichni tak v uhle 45-90stupnov (šikmo)píšu to aj v návode.A nic neboli.potri pred aj po vpichu dezinfekcnym tamponikom conzollin a pod.

tena
22. máj 2020

Je tu prosim niektorá z vas,ktora bola na nativny cyklus, s punkciou folikulu a viac krat?Ze to nevyslo kvoli vajíčku?Neodradilo vas to?Alebo ste sli potom na IVF rovno???Dakujem

renimac
22. máj 2020

@tena Ďakujem. Tak si to pamätám aj pri pregnyle. Pozerala som nejaké videá na YouTube, to je to pero? Príde mi to komplikované 🙈. Nemám to ako zvorat, hej? 😂
😁

ikuska187
22. máj 2020

@renimac kukni pripadne video na YouTube. Sú 2 podoby, ja už som vyfasovala hotovú injekciu a len som pichla. Tu druhu som pichala kamarátke, myslím, že ten návod je na YouTube určite.