Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti
Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...
@marculik nie nie,testovať nie,boli sme na jar cez koronu na nativ skusit 2x,testy neboli potrebne,pre vstup na 24h,ale to nic nam nevyslo a v lete som bola na 1.IVF ale bohuzial,tak zajtra idem lebo si chcem dat aspon mesiac pauzu od hormonov(aj ked som mala soft stimul),ale bola som na ultrazvuk a mam velke folikuly 2(ak to neni cysta :( ),tak ideme skusit len nativ
@marculik ďakujem za info. No presne to co píšeš sa u nás stálo. Manžel nemôže ísť do karantény ani na deň takže vklad sa odkladá na neurčito a toto co poslali ma dosť vystrašilo nformace ohledně vlivu Covid-19 na těhotenství a léčbu
Doposud neexistují žádné přesvědčivé důkazy o negativních účincích infekce Covid-19 na těhotenství, zejména u
těhotných v raných stádiích. Existuje však již několik hlášených případů žen pozitivních na Covid-19, které porodily
zdravé kojence bez choroby, ale i případy možného přenosu nákazy na plod. Byly hlášeny i další nežádoucí
reakce (předčasné protržení plodových blan, předčasný porod) u dětí narozených matkám pozitivním na Covid-19
během těhotenství.
Při metodách asistované reprodukci se předpokládá, že oocyty, spermie ani embrya nemají receptor na SARS-CoV
2 a je tedy velmi nepravděpodobné, že mohou být zdrojem jeho přenosu.
I přes absenci přímých důkazů doporučujeme v souladu s většinou vědeckých společností v reprodukční medicíně,
aby pacienti léčící se s poruchou plodnosti zvážili rizika léčby a pokud se rozhodnou léčbu podstoupit,
doporučujeme minimalizovat riziko odložením těhotenství se zmrazením oocytů nebo embryí, pro pozdější přenos
embryí (tzv. kryoembryotransfer).
2) Popis navrhovaných metod a postupů pro páry, které se rozhodnou léčit během
pandemie viru Covid-19
Léčba bude připravena lékařem dle zdravotního stavu a požadavků konkrétního páru s přihlédnutím k aktuálnímu
stavu pandemie v České republice. V rámci vybrané léčby budou přijata individuální omezení reflektující zejména
Doporučení Sekce asistované reprodukce České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP. Léčený pár
musí dodržovat zvýšená hygienická a režimová opatření. U pacientů, kteří se rozhodnou léčit, důrazně
doporučujeme zvážit odložení těhotenství se zmrazením oocytů nebo embryí pro pozdější přenos embryí.
3) Nová rizika a komplikace umělého oplodnění během pandemie viru Covid-19
Ke komplikacím, které přináší každá z metod umělého oplodnění, s kterými budou pacienti seznámeni se mohou
přidružit komplikce spojené s pandemií viru Covid-19. Některé jsou známé, ale může jít i o další rizika, která se
teprve objeví (například vliv viru na mužskou plodnost). Ke známým komplikacím patří tyto:
• infekce Covid-19 může mít těžší průběh v těhotenství
• při léčbě infekce Covid-19 mohou být používány preparáty, které nejsou doporučené v době
těhotenství
4) Alternativy léčby metodami asistované reprodukce během pandemie Covid-19
Alternativní léčbu nabídnout nelze, lze jen odložit těhotenství na pozdější dobu, kdy bude známa léčba i rizika.
@marculik a ešte otázka do budúcna keďže sa to teraz u mňa nekoná lieky ti predpisujú v Brne? Mne žiadne recepty neposlali ale protokol o liekoch už áno. A ešte aký je tvoj názor na tie nežiaduce účinky kovidu co som ti písala... Co mi z Brna poslali. Som z toho úplne nešťastná keďže sme to odložili. Manžel sa bojí riskovať aj
@cilimata Dakujem,aj tebe zelam vela stastia.Kolko krat si mala IVF?cez poisťovňu ?Este mi vravela moja Dr,doma,ze ak sa nepodari s vlastnými vajíčkami (predsa su starsie,preto vraj ani embrio nemusi byt uspesne na uchytenie),ze mame skusit s darovanými.No kym mam svoje,tak chcem este skusit..
@leontinka27 mne posielali recept mailom a to si vytlacis ,ja mam už lieky skoro rok doma sme to už riešili od minuleho roka len som mala zdravotne problemy tak sa to muselo odložiť čiže to už nechcem odkladať ideme autom čiže sme sa rozhodli že nikde nezastavime iba pred klinikou,predtym sme si vžďy v Brne dali obed ,pozreli namestie no vieš čo ani som nečitala o tom čo poslali o covide radšej sa nejdem viac stresovať ,ja sa len bojim na hraniciach a tak že dufam že nas aj pustia ,inak by som im asi už aj ušla na kliniku 🤣 ja už tiež mam 40 na krku tak nechcem už nič odkladať a tiež lieky mam spotrebu do 2021 tak ma dufam už nič nezastavi od vkladu
@marculik vieš co všade v tom kovid info liste píšu keď môžeš ták zamraz a odlož. Oki tak potom keď to bude reálne tak ich poprosím o recept. Lebo od 18.9.ked pôjdeš do Čiech tak 5 dňová karantena
@marculik
@nila1111
@cilimata baby aj mne teraz pred ket nasadili medrol. Brala som aj pred et aj intralipidy ale to bolo pred 5 rokmi. Nemám žiadnu imuno ani endokr. Chorobu ale vtedy niečo zabralo. Dcéra bol na 7 pokus 5ifv 2 ket. Ale podarilo sa po Et. Mame ešte jedného mrazacika mali sme ísť teraz na ket a stopli sme to koli korone... Ja bývam často chorá a dosť ma to vyčerpáva tak keby dostanem v tehu koronu.... A vlastne to v tých formulároch od reprofit aj bolo ze keď môžeme nech to odložíme... Ja budem mat tiež budúci rok 40...
@nila1111 Dakujem a drzim vsetkym palce,je to psychicky velmi náročné pre kazdu z nas.
Potešilo ma,ze si pisala,ze sa aj z darovaných v. moze na nas podobať babatko.Myslim si,ze uz len tym,ze hi zena vynosi,nadobudne k nemu cit a postoj ako by to aj jej bolo na 100%,a aj pri vlastných vajickach sa moze babatko podobať len na otca😬
Ten Medrol je na co tak Dobry,ze ho užívate viaceré?
@tena on nie je dobrý 😁 on je nutné zlo keď máš zle výsledky z repro imuno.
Aha cize ked mate neúspešne vklady,tak vtedy sa užíva Medrol...?A to vam zisti kto,ze ho neprijímate?alebo len proste sa urobi zaver,ze sa nedarí,tak daju Medrol??
@tena nie. Ešte pred vkladmi by si mala ísť na repro imuno a hemato aby ti zistili ci je všetko OK. Žiaľ nie na všetkych KAR tam posielaju pred. Ja som si to vyžiadala sama lebo som mala 5 neuspesnych KETov. Zistili mi z krvi protilatky na embryo tzv embryotoxicke cytokiny. Teraz beriem medrol už skoro 3 mesiace a som v 6tt.

@tena jaj ty tam chodis aj na testovanie? Lebo mne stale tu moj gyn.mi zobral krv a ja som stale 10.den vedela ci to vyslo ,ja som vzdy zacala spinit presne na 10.den sice aj pri prvom tehu som zacala spinit a test pozitivny ale vsetko dobre dopadlo ,ach som zvedava ako to teraz vyjde sa mi nechce ist dat testovat a dat si pchat do nosa