Snažilky, tehuľky, maminy z Gyncare v Košiciach IV.
Po 5 rokoch som znovu pacientkou Gyncaru.Hľadala som túto tému, ale je akosi "vysunutá" a pomerne zdĺhavo sa k nej preklikáva, preto
otváram jej pokračovanie -IV.diel. Hermanky, píšte názory, pripomienky,komentáre, skúsenosti
Dakujem za odpoved, pytala som sa preto, lebo doc. Toporcerová mi povedala, že mám začiatkom septembra zavolať, koľko budem čakať.
Ahojte chcem sa opýtať tie čo už máte ivf za sebou v pondelok idem na odber je treba brať aj župan? Čo ste si na ten zákrok brali .a ako uspali vás ? A ako dlho to všetko trvalo . kocky odpiste mi lebo už mám stresi :(
To už nikto sem nechodí? :( Kto mi odpovie...
@danuska4444 ja som bola iba v starom Gyncar....takze neviem ako je to teraz.ja som zupan nemala,lebo tam boli postele s vankusom a paplonom...po odbere si ides lahnut po narkoze...odber trva cca 15 minut...
@danuska4444 neboj, je to v celkom v pohode. Uspia ta a ani nebudes vediet ze si po. Zober si nocnu koselu, prezuvky, a ked chces aj zupan. Mozno aj vodu, ked sa uplne preberies aby si sa mohla napit. Naozaj to nie je nic hrozne. Vklad bol tiez ok. Az na tazkosti s mocovym mechurom, kedze ho treba mat naplneny. Budes tam lezat v posteli kym ti nebude uplne dobre. Drzim palce.
@danuska4444 Ako si dopadla? Koľko vajíčiek sa urodilo?
@julina3 ahoj no urodilo sa ich 15 .To je dosť ? Bola som tam od rána od 8 do 12:30 a som bola taká hladna 🙂 teraz ležím lebo ma pobolievaju vaječníky v piatok idem na vklad 🙂
@danuska4444 je to viac ako dost a je prirodzene ze ta po tomto bolia vajecniky, ale keby ti bolo zle, treba povedat lekarovi pre riziko OHS (neviem aku mas zakladnu diagnozu). My sme mali 9, z toho 7 sa podarilo oplodnit a 5 zvladlo predlženu kultivaciu. Hlavne pi vela vody.
Baby podla coho sa rozhodnut ci dat predl.kultivaciu
@parvinka0001 urcite ju dat. 5 dni sa sleduje vyvij embrya cize je predpoklad ze sa "zle" embrya vylucia co zvysuje uspesnost. Okrem toho mas 5 dni na regeneraciu po odbere, teda ja som napr. za to bola vdacna lebo ma boleli vajecniky.
@parvinka0001 okrem toho predlzena kultivacia napodobnuje prirodzeny cyklus vyvoja embrya, lebo embryo sa uhniezduje az 5 dnove v stadiu blastocysty.
@danuska4444 No tak to je pekné číslo. Držím palce, aby sa pekne vyvíjali a po ET sa
uchytila bublinka. Dala si si aj ICSI?
@julina3 Ďakujem no dnes mi už volali z Gyncar že s tých 15 su 13 zrelých že 2 neboli dobre tak že len 12 bolí oplodnené ale že to vyzera na 11 kvalitných embyok 🙂 ale že do piatku sa to ešte môže zmeniť .A to icsi nám sami odporúčali lebo manžel má nepohyblive spermie a chceme aj lepidlo v piatok o 11 máme prísť len ešte neviem koľko si dať vložiť chcela som 2 ale to mi neodporúčajú lebo že som mladá :( mám 29 ...
@danuska4444 radsej jedno. Mna Herman odhovaral, že ak je embryo kvalitne tak otehniem a budu dvojicky. A mal pravdu. Ale jedno sa zle uhniezdilo, vznikol syndrom miznuceho dvojčata a cele tehotenstvo mam komplikovane. Povedala som si ze nikdy viac. Aj keby som mala 20 embrii, už by som ich vkladala po jednom - aspon by som mala viac pokusov. To ze das 2 nezvysuje moznost otehotnenia, ale jedno babco moze ohrozit druhe. Skus si precitat co pise helios v martine, myslim ze ma pravdu.
@danuska4444 to ti fakt povedali ze len jedno....ja by som chcela tiez 2 och
No baby ,to že si mám dať vložiť len 1 tak to mi neodporúčal dr.ale tá pani co mi dnes volala že koľko sa ich podarilo oplodniť . No ale vravela že ak budú v piatok kvalitné. Tak ze si mám dať iba 1.ak nebudú kvalitné tak že ak veľmi chceme tak môžme po odporúčaní od dr.dat aj 2 no uvidíme v piatok ale velmi som chcela dve ale pi prečítaní čo písala kikus48 tak manžel sa zľakol a už chce len 1 🙂 tak neviem 🙂 je tu niektorá z vás čo je asi v mojom veku 29 r.a dala si 2 ? Je to moje prvé ivf
@parvinka0001 skus si precitat co pise helios. Ja som sa nenechala odradit a olutovala som. Ked danuska je zdrava a mlada a problem je v partnerovi, otehotnie aj tak ze sa uhniezdnia obe ked budu kvalitne. A to mozu prist komplikacie. Cez syndrom miznuceho dvojcata....ev keby jedno v brusku zomrelo vacsie vyvola predcasny porod....si predstav keby jedno bolo poskodene a druhe nie, ako to riesit....a stale je tu zvysene riziko predcasneho porodu a tehotenskych komplikacii. A preco vlastne ? Ved nebudu rovnako vyzerat. Ja viem ze som negativisticka, ale neposluchla som lekara...dopadlo to zle...tak by som mala o jedno zdrave embryo naviac ... a nebola by som cele tehu PN
@kikus48 ja som sice este mladsia mam 26 ale my by sme chceli dvojky ...u nas ma muz problem a aj ja ...
@danuska4444 mam 32 🙂 Podla mna je to dobry plan. Ak su kvalitne tak jedno, ak nie tak 2. My sme tiez chceli dvojky. Ale po tom vsetkom by som to uz neurobila. Ale predsa len rozhodnutie je na vas. Len si o tom nieco precitaj, napr. ten helios. Nechcela som vas odradit, na to nemam pravo. Iba ked som bola smutna, lekari mi toto vsetko povedali a mali podla mna mali pravdu.
@danuska4444 nemala som strasit. Ibaze ja som chcela 2 silou mocou, a take ako syndrom miznuceho dvojcata ma ani nenapadol. A to ze sa mozno narodia predcasne som bola ochotna ustat. Takze ak chcete, tak jasne, len si predtym precitajte nieco o tom aby ste vedeli mozne rizika. Velmi drzim palce.
@kikus48 Ahoj neboj nestrasis 🙂 Ja som vďačná za každú odpoveď a som rada že si mi napísala.A to koľko si dáme vložiť už neriešim nechame si poradiť od dr.
@danuska4444 to je najlepsie, bez toho aby si doverovala svojmu doktorovi to nema vyznam. Ja som mu tiez povedala, že dame urobit vsetko čo povie. Až na tie 2 embrya, to som ho presvedcila ja . Podla mna je velky odbornik, kazdy mi hovoril že
obe embrya su ok, len on tvrdil že nie. Všetko co povedal bolo tak, to že bez ivf to nepojde, že s ivf otehotniem, že budu dvojky a aj že jedno nie je OK. Proste doveruj, i ked nezabudni aj preverovat 🙂 Držim ti palce velmi velmi .
@kikus48 Ahoj máš pravdu ja tiež si hovorí že čo ma biť to bude .Už nech je zajtra už mám zase stres🙂 Ale som vďačná za PK neviem si predstaviť žeby som mala vklad na 3 deň keďže ešte včera som mala bolesti brucha a vaječníkov ale novalgin zabral ;) dnes už je to lepšie .ps: dnes máme 4 výročie tak dúfam že bozicko nám uz. Dopraje byť rodičmi 🙂
@danuska4444 drzim palce velmi
@danuska4444 No ja by som si na Tvojom mieste dala asi vložiť tiež len l embryo.Si mladá a aj z toho 1 embryjka sa môžu vyvinúť 2 bublinky, ako jednovaječné dvojičky. A ak to nedajbože nevyjde,čo Ti samozrejme vôbec neprajem, tak máš stále možnosti KET.Ale asi najlepšie bude sa ešte poradiť s doktorom. A držím všetky prsty, nech sa to podarí na prvý šup
@julina3
@kikus48 Ahojte no som tu 🙂 sorry baby ale zaspala som no veď aj deň bol náročný🙂 No Z tých 15 bolo dnes už iba 3 ok :( som bola dosť prekvapená a sklamaná no a nakoniec mi odporučili vložiť iba 1 🙂 a 2 sme dali zmraziť .Po vložení som sa bála aj na wc ísť aby nevypadlo 🙂tak som 3h vydržala 🙂) Bolestí nemám len hrdlo má začína bolieť😞dúfam že to prejde a teraz to nekonečné čakanie pred nami 🙂Dúfam že sme sa správne rozhodli a že aj z toho 1 embryka bude 👶.
baby,nejaky cenník mi viete napísat kolko čo teraz stoji? napr ICSI A ine vykony..

@julina3 Ja som bola vcera. Doktor nema svoju staru sestricku, vraj isla do dochodku.Ta mi tam akosi chyba, ale inac je to tam super. Takto ma vyzerat zdrav zariadenie 21.storocia