Spln v Košiciach
Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?
V SPLNe som bola na 3 IVF. Najradsej by som sa postavila pred dvere a vsetkych poslala inam, pretoze som taktiez bola v tom, ze u nich to vyjde. Strata jedneho roku, kopec penazi, 2 premarnene pokusy hr.poistovnou a ked to teraz porovnavam s Helios Martin, tak SPLN so vsetkym a kazdym je jedna velka traposina!!!!! Neverim im ani tu perc. uspesnost. Vkladaju bludy po predlzenej kultivacii, ktore sa nikdy nemozu uchytit, ale uctuju si slusne prachy. Ziadny cennik, lepidla a asist.haching len dalsi tahac penazi. Ked mozete,chodte aspon k Hermanovi, nedajte sa vycucat z penazi ako my. Helios Martin - drahsi, ale aspon to ma zmysel.
@babulka6783 Helios Martin jednoznacne. SPLN z vlastnej velmi zlej skusenosti neodporucam. 😒
Nam vkladali 1.IVF na 5 den 1x 8bunk.embyo a 1x morulu - nic sa nechytilo, co je z medicinskeho hladiska samozrejme, ale vtedy sme to este nevedeli. Viac sme toho ani nemali. 2.IVF taktiez na 5 den 1x hatchovana blastocysta a 1 x morula. Este nam mali tu drzost povedat, ze okrem toho, co budu vkladat mame 3 embya vhodne na zamrazenie (2x 8bunk a 1x 6 bunkove - cisty trapas a debilizmus, no ked to ludia zaplatia, preco nie 😒 .Ked som isla po potrate na KET samozrejme oznamili, ze embrya nezvladli rozmrazenien 😀 ). Z tej blastocysty bolo tehotenstvo, zial len biochemicke, potrat v 8 tt. Pre info, na 5 den ked z toho nie je expandovana blastocysta k tehotenstvu ani nedojde, co viem bohuzial az teraz, ked nam to v Martine podrobne vysvetlili. Je to embyo uz pozadu a je velmi malopravdepodobne-resp.skor ziadna sanca, ze sa to rozbehne v maternici zeny. Okrem toho, v SPLNe som stimulovala 8 dni a na 11 mi to vyberali po jednej jedinej kontrole. V Martine bolo nutne stimulovat az 16 dni, pretoze stale som folikuly nemala dostatocne velke, vyberali ich na 18 den po 7 kontrolach. Mam krasne 3 expandovane blastocysty a momentalne som po ET niekoloko dni a dve nas cakaju v mrazaciku v Martine, keby sa tomuto nechcelo ist dalej, no bude to len mojim telom, nie technikou repro centra.
@sonka3535 dakujem pekne za tolko informacii 🙂 a ako si na tom momentalne? ktory den si po ET ? ja sa vobec nerozumiem tym vyvojovym stadiam embryi, som sice biochemicka ale o embryologii nemam ziadne vedomosti 😅 pochopila som to spravne, ze jedine perspektivne embryo na vklad je expandovana blastocysta? a ta vznika po PK alebo nie ? a aky si mala protokol v Splne a aky v Martine?
@erijan Stale cakam, som 8 den po ET, takze stale nevieme. Teh.test este nemusi ukazat, pockam s testovanim aspon do soboty, nedele-to by sa uz nejaka slaba ciarka mola ukazat. Na krv idem az v utorok. Co sa tyka vyvojoveho stadia, ani my sme o tom nemali paru, takze je to normalne. No, na vklad je vhodne aj 8b. na 3 den, pripadne morula na 4 den, stava sa casto, ze sa zenam pekne uhniezdia. Pri predlzenej kultivacii 5-6 dni by uz ale mali z nich byt exp.blastocysty.Pripadne hatchovane. To je najvyssie stadium embrya, ktore vedia mimotelo zeny "vypestovat".Taketo silne embrya maju najvyssiu sancu byt uspesne. No, maloktore dojde pri predlzenej kultivacii do tohoto stadia. Kriticky im je 3 den. Prestanu sa vyvijat. Takze ja by som jednoznacne radila podstupit predlzenu kulti.a radsej si nechat vkladat blastocysty. Akurat, ked docentka v Splne zenam neda dostatocny cas, aby im poriadne dozreli tie vajicka vo folikuloch, to sa stava tym,ze berie iba pocet a nie ich velkost a hormonalny profil pri stimulacii, vyberie ich predcasne, tak nie su tak kvalitne a do blastocysty sa ani nedostanu. No, zial toto v SPLNe bezne robia. Ja mam 36 rokov, takze mne davali uz len kratky protokol, aj v KE a aj v Martine. No ako som uz hore pisala, v Martine sice kratky protokol, ale pichala som az 16 dni, reagovala som neskoro na hormony. Punkcia az na 18 den. Ty sa chystas na IVF? Pojdes to skusit do SPLNu?
@sonka3535 ach jaj ☹ som z toho vsetkeho nestastna...takze doc v Splne nie je az taka uzasna odbornicka ako ju vychvaluju...ja som tam bola na iui a chystam sa na ivf... Mam naplanovany dlhy protokol, neviem preco,podla coho mi ho naordinovala... Akurat cakam na ms aby som potom mohla zacat stimulovat...uz som si co to nastudovala o emryach, ake su ich vyvojove stadia...som smutna z toho ze zavedu aj take co nemaju buducnost, to sklamanie potom ked to nevyjde musi byt strasne... Asi vyskusam jeden cyklus v Splne ako to dam dopadne... Ty by si mozno uz mohla skusit testik, kamoske sa ukazala slaba ciarka na 7 den po ET, ale jasne je to individualne u kazdej zeny je to ine...tak ti silno drzim prsty nech ti to tentokrat uz vyjde...a si momentalne na PN alebo pracujes? Co ti odporucili v centre?
@erijan ahoj moja, presne ako pises, vyskusaj jedno IVF u docentky, ved predsa len moze to u teba kludne vyjst, ze budes klasicky ucebnicovy priklad a budes mat krasne zrele a kvalitne vajka. A na povzbudenie ti poviem, ze dievca, ktore bolo oplodnovane spolu som nou v juni, 3 roky nemohla otehotniet, vek 26 rokov, 3 x neuspesne IUI mala za sebou a hned prve IVF u docentky jej vyslo. Caka dvojicky - chlapceka a dievcatko 🙂 . Takze vidis, ak budes z tych stastnejsich, moze to byt tvoje prve a hned aj posledne IVF. 😉 A moje info, mam na teste // 🙂 , tisko sa tesim.
@erijan Dnes sme test zopakovali a su tam opat // 0🙂 Dnes to je 10 den po ET.. V SPLNE uz tento den beru aj HCG, Martin odporuca az na 14+sono. Takze do stredy musime este vydrzat. Vkladali nam jedno embyo (exp.blastocysta), v Martine ani nevkladaju viac. Tak ja uz len budem tisko prosit toho hore, aby nam ho uz nechal. Zelam kazdej jednej zene, ktora podstupuje umele, aby to mala co najskor za sebou. Asi iba tie, ktore to podstupili vedia pochopit, ake je to psychicky narocne. Z celeho srdca aj tebe prajem vela sil a trpezlivosti. Pila som Inofolic, dva sacky denne. To nemoze uskodit, prave naopak-vajecnikom to moze pomoct. A ci uz sa rozhodnete dat jedno alebo dve, hlavne nech sa udrzia. A dufam, ze aj tebe vybehne slzicka pri ocikanom teste. 😀
@erijan dakujeme 😉 . Nam vlastne do dnesneho dna nezistili problem. Tvrdili, ze podla vysledkov som v poriadku, menstruacia ako hodinky, po laparke vsetko ok, vajcovody priechodne. Manzel sice nie 100% spermiogram, ale kazdopadne vysledok absolutne v norme. Diagnoza sterilita bez urceneho dovodu. 😒 Odhadovali to na moje hormony, ze ich mam akesi rozhojdane, no nic konkretne neviem. Mozem vediet ako je to u teba?
@erijan Pri prvej prehliadke v Martine mi tiez doktor povedal, ze vidi endometrioznu cystu na vajecniku. To som pocula 1x v zivote a potom o mesiac,cez stimulaciu som opat videla v karte, endom.cysta v pravo. Viem, ze to je dost vazne, ale on vobec paniku nerobil. Postupovali sme dalej a oplatilo sa. Takze moj skromny nazor je, ze endometriozu ma skoro kazda druha z nas, co tam sme, akurat, ze mne to docentka nikdy nepovedala a ani v nemocn.pri laparke, takze toto netusim, ci prislo az pocas podstupovania IVF, ale vyzera tak. 😒 Ani moj gynekolog to nikdy nespomenul. Neviem v akej forme to mas, lebo ono to dokaze byt zakerne, ale nam to vyslo aj s nalezom endometrioza 😉 . Teda aspon dufam, ze to vyslo 😖 .
@sonka3535 urcite to uz teraz vyslo 🙂 no ja to mam trosku horsie, my sme zacali planovat babo zaciatkom min.roku, isla som k mojej dr na preventivku ci som ok a bum nasla mi endo cystu. Odporucila laparoskopiu,ze to treba dat von a zaroven skontroluje priechodnost vajickovodov uz ked budem na sale...no nastali komplikacie, z laparoskopie sa stala laparotomia a zobudila som sa s rozrezanym bruchom ako po cisarskom reze...mala som kopec zrastov, cystu s vajecnikom prirastene k hrubemu crevu a maternici...vsetko to uvolnovali a odstranovali endom.loziska...vajickovody som mala pekne priechodne a aj mi povedali ze ovulujem lebo mi odstranocali aj cystu zo zlteho telieska, ze nevidia teraz dovod na prirodz.otehu...dali nam pol rok, nepodarilo sa,a dokonca sa objavila zase nova cysta na tom istom vajecniku, tak ma poslala rovno do centra skusit asist.reprodukciu. mne by tehotenstvo pomohlo aj zo zdr.hladiska,ze by mi to mohlo vyliecit endometriozu. tak dufam, ze to uz teraz vyjde ked nam iui nevyslo.
@erijan Boze, az mi slza vysla. Je mi to luto, cim prechadzas. Ja som tiez po laparke neotehotnela, tiez vraveli, ze polroka a nakoniec sme skoncili aj tak v Splne. Kazdopadne hlavu hore, podstatna info je, ze ovulujes, takze vajecniky pekne pracuju. Hormony, co budes brat ich nakopnu. Schvalne som pozrela svoje papiere a mam aj ja napisanu endometriozu. Takze hlava hore, setrit sa a dat do stimulky vsetko, aby sa vytvarali pekne folikuly. Caka Vas narocna cesta, ale ja skrz seba verim v stastne konce. Este stale nemam vyhrate, ale na mna aj v Martine kukali s takou lutostou a pozri, nieco som z tych vajecnikov vypotila 😉 .
@sonka3535 ja verim,ze sa nam to pomocou lekarov podari, len to ze sa to moze dlhsie trvat, ale snazim sa mysliet pozitivne a verit, ze sa to podari 😉 no a este ked si mi teraz povedala,ze si dalsia z nas s endoskou, tak ma to povzbudilo, ze sa to da 😵 folikuly mam, aj AMH dobre, len ci sa mi aj tvoria dobre vajicka...toho sa bojim...ale mozno ze naozaj prirodzenemu tehotenstvu brani prave ta endometrioza... takze na 21 dc cyklu idem do centra a zacne sa to vsetko, aj sa bojim aj na druhej strane tesim... ty len pekne oddychuj a setri sa tieto dni... tesim sa s tebou 🙂 a odporucili ti byt na PN-ke po vklade ?
Ahojte v utorok sa chystam na IUI 🙂
@erijan Nic ine nam nezostava, len doktorim verit. A verit tomu, co s nami robia. Neviem podla coho davaju tie dlhe a kratke protokoly, ale niekde som citala, ze dlhy protokol je u menej problemovych pacientek, mozno pre umele opl. nie je tvoja diagnoza az taky tazky orech. Straaaasne budem drzat palce, aby to bol vas jediny pokus 😉 . Ja som po 2 IVF. ostala tehotna a kedze som pracovala pre jednu firmu ako zivnostnik, tak som aj hned ostala doma. Embyo vsak bolo slabe, zadrzany potrat v 8 tt., kym to vybrali preslo 10 tyzd. a potom zase odporucaju oddychovat, nech sa telo spamata. O 2 mes. som isla na KET, z toho nic a nasledoval uz Martin, takze mne sa do firmy neoplatilo vracat. Som celu dobu na PN. Cestovanie do Martina by sa popri praci ani nedalo 😒 . Manzel taha za dvoch, je to tazke, no inac sa nedalo. Ziadny zamestnavatel by mi neakceptoval take caste a dlhe vypadky. Uvidis aj ty na svojom tele, ale setri sa uz aj pocas stimulacie. Predsa len ide o kvalitu a ani nie o kvantitu. 😉 Toporcerova odporuca PN az po vklade embrya.
sonka3535 dakujem a pevne verime 😉
@sonka3535 viem ze to musi byt tazke tahat vsetko z jedneho platu, ale tak aspon tie prve mesiace ostan este na PN a ked to bude fajn a nebudu problemy(co verim ze nebudu😉 sa mozes vratit do roboty...ale to ty vies najlepsie co bude pre teba najlepsie...ja asi urobim tak, ze pocas stimulky budem chodit do prace a potom po odbere budem na PN az do vysledku... no vidis a ja som si myslela ze dlhy protokol je pre tie horsie pripady a dg...netusim co to je...
Ahojte poradte co potrebujem na IUI myslim nejake veci zajtra rano idem nato
@andrea458 nepotrebujes nic, je to akoby len ambulantny zakrok, potrebujes len manzela alebo partnera aby tam pred tym prisiel nejaku hodinku a pol, ale to uz urcite vies... sestricka ta odvedie na izbu aby si sa pripravila, tj vyzlecies sa od pasa dole a potom prejdes do druhej miestnosti kde robia vsetky zakroky. Po iui prisunu ku koze tvoju postel na ktoru si hned lahnes a polezis cca 30min...a to je vsetko. videla som jednu babu co sa prezliekla do nocnej kosele a tak to absolvovala, ale ja som sa neprezliekala, bola som len v gatkach.

Ahojte robí zajtra dr?