icon

Spln v Košiciach

dukokatka
14. sep 2013

Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?

angel1979
18. apr 2016

@janina1007 no mne sa tvori stale jeden folikul, kazdy mesiac, brala som clostylbegyt len 2x0,5tbl 5dni a nasledne Ovitrelle 2mesiace po sebe a bezuspesne, preto sa pytam aka je uspesnost po lsk, lebo nie je to lacny spas, vsetko nieco stoji

ivanka0802
18. apr 2016

asi 2 roky a hned pri prvom styku otehotnela, ale žial aj hned potratila

angel1979
18. apr 2016

@ivanka0802 takze to nebolo velmi uspesne :(

1veverica
19. apr 2016

@nikabacova tak to som rada, idem tam vedla centra ku Dankovcikovi, no on sa uz rozhodol ze to chce vidiet, cize uz by som ho ani nepresvedcila ze nemoze ist 🙂

1veverica
19. apr 2016

@angel1979 ono strasne zalezi aky mas vysledok z laparky, ja som na laparke bola ale zial moje vajcovody nepriechodne takze na IUI sme uz ani neslli ale rovno na IVF, sanca vacsia urcite je, kedze vajicko je vhodne na oplodnenie dost kratko, vedia ti to naplanovat, ale rozhodnutie je vzdy na tebe, nemoze sa nutit 🙂

angel1979
19. apr 2016

@1veverica tak uvidime, ja mam po lsk vsetko ok, ze vraj po nej su vacsie sance, ale neviem, co to znamena, lebo uspesnost je iba 10% celkovo a mozno sa postasti bez toho

1veverica
19. apr 2016

@angel1979 urcite treba skusat, najlepsie su tie 3mesiace po zakroku, verim ze tebe sa zadari 🙂 No a potom je to uz len na tebe ci pojdes na IUI ci rovno na IVF, ale treba verit 🙂

ika7
19. apr 2016

@ivanka0802 Pouziva sa na pripravu vajicok aby mali normálny rast a na ich dozrievanie 🙂

angel1979
19. apr 2016

@1veverica ivf nechceme :(

1veverica
20. apr 2016

@angel1979 aha jasne chapem, tak potom uz iba skusat, skusat, skusat 🙂

ivanka0802
20. apr 2016

@ika7 dakujem pekne, ale načo dozrievanie vajíčok kedže máme už hotové ebmryjka..niekedymi to príde, že do mna tlačia tablety či treba či ne...nedáva mi to význam...neviem ale aj tak dakujem pekne za odpoved...

ika7
20. apr 2016

@ivanka0802 chapem sparavne, ze ty si uz bola na vyber vajicok a teraz ides na vklad? A stale beries lieky, kt. si pisala?

majba
20. apr 2016

@ivanka0802 pregnyl sa dava aby prebehla ovulacia a vytvorilo sa zlte teliesko. Dava sa pred ET ale aj pred KET. Tusim ze o dva dni sa nasadi duphaston, utrogestan alebo nejaky iny progesteron. a o par dni na to vklad.

ivanka0802
21. apr 2016

@ika7 ano pregnyl som pichla v pondelok od včera progresteron a v pondelok 25.4 vklad..

1veverica
22. apr 2016

@ivanka0802 progesteron som brala aj ja, ale pregnyl som pred vkladom nemala, drzim ti prsteky, dr. urcite vie co robi, ked ti to povedala takto, tak to bude ok, ale ten pregnyl sa na uvolnenie vajicok zvycajne dava, a odber si kedy mala?

ika7
22. apr 2016

@ivanka0802 ja som progesteron brala tiez pred vkladom ale pregnyl uz nie...hm asi u kazdeho je to ine ale drzim palce 🙂

ivanka0802
22. apr 2016

@1veverica odber som mala 14. marca, máme ešte 6 emryjká tak uvidíme...dakujem za povzdubenie...

1veverica
22. apr 2016

@ivanka0802 aha cize ty ides na KET, nie ET, moze byt ze to preto mas trochu ine lieky ako my, predpokladam ze to ti maternicu museli pripravit na vklad, drzim v pondelok palceky, nech sa vsetko podari ako ma 🙂

ivanka0802
22. apr 2016

@1veverica dakujem pekne 🙂

87rusalka1
22. apr 2016

moje druhé IUI nevyšlo,,,,,prosím ak máte chuť a čas,,,,poinformujte ma, čo ma čaká ked pojdem na IVF koľko peniažkov si pripraviť? dakujem veľmi pekne

ivanka0802
22. apr 2016

@87rusalka1
Pevne nervy a stojí to do 1000 EUR čo si doplácať sama nie vsetko hradí poisťovňa

miska11115
23. apr 2016

Ahojte dievčatá chcem sa opýtať či niektorej z vás vyšlo iui v ke u p.toporcerovej lebo ja som bola 2 krát a nič dufam že do tretice všetko dobré 😀 mate skúsenosti ďakujem

mini888
24. apr 2016

Ak by nejaka baba potrebovala mam progesterone 200mg cele balenie nedotknute . Ja ho uz nepotrebujem rada posuniem .

ika7
24. apr 2016

@87rusalka1 ahoj...nas IVF vyslo tak okolo 800 eur najviac penazi investujes na zaciatku za lieky na stimulaciu a potom za samotny vklad a zmrazovanie. No a co ta caka? Na zaciatku budes brat lieky na stimulaciu a budes musiet pit aj vela vody, potom ides na vyber. V den vyberu vyplnas dotaznik co chces aby vykonali po vybere, ak niecomu nebudes rozumiet sestricka vysvetli 🙂 samotny zakrok neboli lebo ta pekne uspia ;) v tento den dava aj tvoj manzel spermie a odbere si trosku polezis a potom ides na konzultaciu kde ti vysvetlia ake lieky budes brat a kolko vajiciek ti odobrali. Na druhy den ti volaju kolko sa podarilo oplodnit 🙂 a povedia ti aj termin vkladu. V den vkladu prides s polo plnym moc.mechurom, ides na konzultaciu k embriologicke, kt. ti vysvetli ako to bude prebiehat, da ti otazky ako sa citis, kolko si chces vlozit a kolko zamrazit....cely zakrok vnimas a pozorujes na obrazovke svoje embria po vklade ti na sone ukazu kde su vlozene ;) po vklade si znova polezis a potom hajde domov a cakas 14 dni po celu dobu musi mat telesne setrenie a dalej pit tekutiny 2-3 l

ika7
24. apr 2016

@miska11115 ahoj 🙂 tak z vlastnej skusenosti boli sme 4 vklad a z toho sa podarilo 2 otehotniet ;) ale zas tazke je sa k tomu aj vyjadrit lebo kazdy ma iny problem na kazdeho nieco ine plati ..... prajem ti vela stastia

seliselka
24. apr 2016

my sme boli na ivf 3 na izbe a z toho sme ostali 2 tehotne, takze pekny uspech v splne 🙂

87rusalka1
24. apr 2016

@ika7 dakujem krásne za naozaj obsiahly opis, cením si to,,,, a prosím ťa koľko dní z roboty by som asi vymeškala? jeden deň na odber vajíčok, jeden deň vklad? čiže dva dni? alebo aj viac?

jenn82
24. apr 2016

@87rusalka1 este potrebujes predoperacne vysetrenie, ale tak to ti cely den netreba, pred odberom vajicok je este jedna kontrola, ake to sa da tiez dat tak, aby si nemusela cely den z prace

ika7
24. apr 2016

@87rusalka1 ja som na odber sla v pondelok o 10:30 cize zobrala som si celodenku lebo niekomu po zakroku nebolo najlepsie...no a na vklad som sla na 12:30 na tento den mi dali moznost vybrat si casovku tak som sla do prace na 4 hod a potom som mala uz peciatku od lekara...no a po vklade je to uz na tebe ja som sa dala na PNku ostala som doma 3 tyzdne ...je to naozaj na tebe a zalezi aj aku mas pracu ;)

maria394
24. apr 2016

@ika7 Tak si krásne a detailne popísala celý postup. Len jednej veci nerozumiem a bola by som Ti veľmi
vďačná,k eby si mi to vysvetlila. Embryo je niekoľkobunkový utvar, viditeľný len pod mikroskopom. Ako
ho môžeš vidieť počas vkladu a bezprostredne po vklade?