Spln v Košiciach
Je tu niekto co chodi alebo sa chysta na IVF do Splnu v Kosiciach?
@1veverica dakujem za info 🙂 to ti verím že bol skvelý pocit 😉
@frantiska12345 kedy ides na ten vklad?
Prosim vas mate niektora cislo na sestricku zo SPLNU....neviem,kde som zapotrosila cislo. 🙂
Boli ste nietora teraz v Splne? Ako to tam teraz prebieha? Je tam novy iba lekar a embryolog alebo aj niekto iny? Mame tam este zmrazene embrya,tak mam dilemu ci ostat alebo nie.
@duda223 ja som bola prave vcera, Dr. Lazar sa mi venoval hodinu, vysetril ma, vysvetlovat mi vsetko dost dosledne a dohodli sme sa na dalsich krokoch. Potom zavolal aj embryologa, mladeho chlapa, s ktorym som tiez hovorila. Zaver taky, ze mam z toho celkom dobre pocity, uvidime neskor ako to bude po praktickej stranke 🙂
@ika7 ahoj a koľko embrijka si si dávala vkladať pri ket?
@frantiska12345 no pri stimulacii sa nam podarilo odobrat 3 vajicka a vsetky sa ujali...pri prvom vklade som si dala vlozit dva a jedno sa nam ujalo...no ako som pisala na konci druheho mesiaca prisiel zamlcany potrat :( tak nam ostal jeden mrazacik ale ten po vklade sa neujal...ale ked mam pravdu povedat asi to bolo priliz skoro po kyrete
@ika7 to mi je ľúto my mame 2mrazacikov a tiež sa bojím ci vôbec prežijú rozmrazenie.Lebo keď si znova predstavím ze ísť do ďalšieho ivf tak nemam vôbec chut
@frantiska12345 dakujem...neboj bude vsetko dobre 🙂 ...ja som si dala teraz pauzu a idem aj za jednou bylinkarkou co ma dobre referencie...tak uvidime. Ale ty bud hlavne v pohode....u kazdej jednej je to iny priebeh kazda mame svoje .. ale tebe sa to podari
Zienky, zienky, a Mudr. Polacek z Ciech, vas uz niektoru vysetroval?
ahojte. Dievčatá ktoré ste boli na ket v splne ako to celé prebieha berú sa nejaké lieky pred ket?
ahojte, chcela by som sa opýtať, kedže sa nám nedarí, tak zvažujeme ivf, ktoré centrum v ke by ste odporúčali? na spg sme boli v splne, ale čítala som Vaše posledné príspevky a každá druhá odtiaľ zdrhá 😀 a ešte taká maličkosť, odporúčanie na ivf musím mať od svojho gynekológa,resp. nejaký "výmenný lístok"(ako to býva u lekáta). koľko sa platí za ivf?
@majuskabobi netreba žiaden výmenný lístok, ale je lepšie ak máš nejaké papiere od svojho gyndosa, poprípade aj kartu, keď ti požičajú, aby videli nejakú liečbu/postup, keď si niečo ohľadom neplodnosti riesila so svojím gynekológom. A ohľadom toho zdrhania zo Splnu, nevidela by som to tak tragicky, nemyslím si, že je to tak, chodilo tam X žien a pokiaľ viem, len zlomok z nich je z modrého koníka, čo tu píšu kadejake veci ohľadom nového tímu a čo idú preč, to by tu bolo ohľadom tej témy cez 1000 strán, aj viac 🙂 Takže je len na tebe a na tvojom úsudku, kam pôjdeš riešiť IVF. Ale neverila by som veľmi tomu, čo sa tu píše o nových lekaroch, že nemajú skúsenosti ohľadom tejto problematiky a tak podobne. To by tam mohli rovno zatvoriť, keby to tak bolo. Takže je to len na tebe 🙂 A ohľadom peňazí, tak to je rôzne, ale minimálne tých 1000 eur aj viac, si priprav. Záleží od toho, aké lieky ti predpisu, nie každá má rovnaké a podľa toho čo všetko potom absolvujes, či len samotné ivf, alebo predĺženú kultiváciu, lepidielko, atď atď. Preštudujte si cenník a všetky tie veci ohľadom toho, nech ste s manželom ako tak v obraze, čo vás čaká, poprípade si to dajte poriadne od lekárov vysvetliť, nech viete do čoho idete. Drzim prsty 😉
@ludmila1307 vdaka za odpoveď, myslela som,ze prvy pokus poisťovňa preplaca,ale tak za miminko tie peniaze stoja.ak sa podari.este raz vdaka 😉
@majuskabobi preplaca, ale iba samotny vykon, ostetne si hradime same a stoji to dost vela
@majuskabobi no mne trebalo vymenny lístok od gynekologicky
@ludmila1307 Vam sa takto podarilo?
@frantiska12345 do Splnu? boli ste niekedy na Ivf? Lebo moj gyndos je celkom brzda,ako som si myslela,ze je fajn,tak furt dookola, treba sa snazit..potom mi raz navrhol laparku a ked som prisla na dalsiu kotrolu kukal na mna jak kuk.vraj naco laparku 🙂) cista Dory
@majuskabobi ber kartu čím skôr a hľadaj nového lekára, čo ma v týchto veciach jasno. My sme si absolvovali ivf a podarilo sa to nastastie hneď na prvý krát, ale kým sme si to absolvovali sme si prešli kadecim, vyšetrenia, laparka, stimulácie, manzelova liecba... kadeco možné aj nemozne, len všetko bezúspešne. Som rada, že to máme za sebou... bolo to narocne... ten maly zazrak mame za odmenu.
@majuskabobi no mne zatiaľ nevyšlo ivf ale plno dievčat co tam chodili tak vyšlo na prvykrat
@ludmila1307 ved hej,len ku komu,momentálne som u Vargu,podla recenzii mal byt ako cukrik 🙂 sesterka ma tiez Gpo,Adama a zvažuje odchod..len kam... :-P
@frantiska12345 no uvidzime 🙂
@majuskabobi ahojky, vies to je vsetko individualne, kazda odporuca to centrum v ktorom sa jej IVF podrilo 🙂 Mne sa podarilo v SPLNe, boli tam mily, a ustretovy, ale samozrejme je to na tebe aby si sa rozhodla do ktoreho centra pojdes 🙂 Vymen.listok ano ten potrebujes, a plati sa podla toho ake ukony si budes chciet zaplatit, ja som v centre platila nejakych 530€, ale este kopec za lieky a vysetrenia, spolu ma to urcite vyslo cez 1000€. Drzim palce

@frantiska12345 ja som pribrala asi 2kg, po tych vsetkych injekciach. Chcela som si dat vlozit jedno, ale embriologicka ma presvedcila ze nech si dam vlozit dve ze to je vacsia sanca vzhladom na vek, a som rada ze som ju posluchla bo iba jedno sa uchytilo 🙂 Drzim ti palceky, aby si dopadla ako ja 🙂 Bol to skvely pocit 🙂