icon

Spln v Košiciach - snažilky

miska11115
15. nov 2017

Ahojte baby na základe zrušenia existujucej diskusie otváram novú aby sme boli v kontakte my snažilky😁😉

silviavisz
18. feb 2018

@misence Určite to dotiahnete do konca. Silno držím palce :* . Niekedy mám pocit, že to celé nechám, že nebudem bojovať proti niečomu, čo mi nie je súdené. Ale potom ako čítam prípady, napr. tvoj druhý ET úspešný, tak si poviem, že skúsim dalej a možno keby trebalo aj druhé IVF ale už iné centrum. Že ešte som mladá, mám čas a urobím preto všetko. MS som ešte nedostala. Mala som to dostať vo štvrtok. Možno je to kvôli liekom. Ale keď som mala vklad a som odchádzala, lekár mi vravel, aby som nerobila testy, aby som nebola zbytočne sklamaná, nie náhodou hovoria, aby sme išli na krv na 14. deň po vklade. Tak dúfam, ale aspon som si už poplakala a v stredu to už nebude tak bolieť a keby sa to náhodou podarilo, budem o to šťastnejšia 🙂

misence
19. feb 2018

@silviavisz ďakujem pekne 😊 určite netreba vešať hlavu ak sa niečo nepodarí, človek nikdy nevie. Ja som tam bola s babami, ktoré išli na 7 aj 11 pokus a stále verili. Dokonca som sa zoznámila s jednou kočkou a im sa to podarilo až po 8 rokoch. Takže fakt, netreba sa vzdávať ☺ preto sme si povedali, že čo sú to naše 4 roky snaženia a jeden pokus oproti 8 rokom a nespočetnom množstve pokusov. Tak po roku od 1.ET sme išlo na 2.pokus keďže z prvého som nemala mrazáčikov. A klop klop zadarilo sa! A sme veľmi šťastní. Tak a presne lekári nie nadarmo hovoria aby sme netestovali, zbytočne tak vystavujeme telo stresu. Držím silno prsty aby sa aj vám pošťastilo 😘 kedy na krv? V stredu?

silviavisz
21. feb 2018

@misence Ahoj. Tak bola som na krv a mi volali, že je to bohužial negatívne. mám vysadiť lieky a mám počkať aby prešiel jeden cyklus a až potom na vklad. Takže od 1.3. nastupujem do práce a v apríli to skúsime opať. Tak my sa už snažíme 8 rokov, z toho som bola 2 krát tehotná, ale som potratila hned na začiatku. Pritom mám za sebou 2 laparoskopie endometriozy, 1 chromopertubáciu, 1 hysteroskopiu, plus tento neúspešný vklad. Ale my sme si tiež povedeli, že tento rok urobíme pre to všetko, aby sa nám pošťastilo a ked nie, tak sa s tým pokúsime nejako zmieriť. Ale dúfam, že to tak nebude a nebudeme sa musieť s ničím zmierovať 🙂 . Vy sa len držte, veľa oddychuj a užívaj si tehulkovanie 😘

miska11115
autor
21. feb 2018

@silviavisz to ma mrzí ale uvidíš čo skoro budeš tehu verím v to 😋

silviavisz
21. feb 2018

@miska11115 tak uvideme,keby si mala pravdu a kazda z nas byde raz tehulkovat :* . Ty sa chystas na Ket v marci?do splnu?

miska11115
autor
22. feb 2018

@silviavisz áno chystáme ale odložilo sa to zasa kvôli ureaplazme neviem či som to dobre napísala musím pobrať nejaké lieky takže až apríl

misence
24. feb 2018

@silviavisz joj to ma mrzí 😔 a vidím, že tiež ste si už prešli kadečím. Ale je super, že ste aj naďalej pozitívne naladení dúfam a držím veľmi prsty, aby sa to na ďalší pokus podarilo ☺ telo si aspoň trosku oddýchne a môžte ísť na to. To pôjdeš na KET znovu?

silviavisz
26. feb 2018

@misence uz sa mi teraz skoncila aj ms (hned po vysadeni liekov som dostala). Takze na ket bud pojdem v marci,alebo az v sprili. Asi pockam,aby v marci presiel este jeden spontanny cyklus. Ktovie ci nebudem mat naruseny kvoli hormonom. Zvykla som mat 26-37 dn.

misence
28. feb 2018

@silviavisz ja by som tiež počkala ten mesiac, aspoň pôjdeš s oddýchnutým telom na to 🙂 ani nebudeš vedieť ako a už tu bude apríl a môžte sa do toho vrhnút ;)

maja231
2. mar 2018

Ahojte,ja som teraz pred druhou stimuláciu, čakám na menštruáciu a ideme druhý cyklus od y😉

misence
3. mar 2018

@maja231 ahooj, tak držím prsty ;) a s čím budeš stimulovať?

maja231
3. mar 2018

Ahoj, tentokrát mi dr.predpísal meriofert 150 a 75,tak som zvedavá,z prvej stimulácie nám neostalo nič mrazené,tak ideme od začiatku 😏

maja231
6. mar 2018

Ste tu niektorá? Nemáte skúsenosti s tým meriofertom?Pri prvej stimulácii som mala gonal a luveris,o tomto som nenašla žiadne recenzie,tak neviem... Chystá sa niektorá teraz v marci tiež na Et?

misence
7. mar 2018

@maja231 ahoj, tak ja osobne som o tom merioferte nepočula 😕 ja som tiež pri prvej mala gonal a pri druhej menopur. Ale neboj sa, doktor isto vie čo robí 😉 ono v podstate sú všetky na jednej báze, možno cenovo sa líšia a v podávaní tiež. Ja som inak po gonale tiež nemala žiadne mrazáčiky a po menopure nám ostali 3. Tak sa drž ;) kedy začínate?

maja231
7. mar 2018

@misence ahoj, čakám na menštruáciu, vyzerá to, že dnes, každým dňom 😊, zavolám do sanatória a podľa protokolu potom začnem.Doteraz som sa tešila,ale začínam trošku zas stresovať 🙄. Začínam sa tešiť,ale potom sa bojím, že to zas nevyjde.

misence
8. mar 2018

@maja231 no ako začala si? Nestresuj sa, nie je to dobré pre vajíčka 😊 a hlavne si nepripúšťaj, že to nevyjde. Treba do toho ísť s nádejou a veriť 🙂 krásny sviatok MDŽ

maja231
8. mar 2018

@misence no, ešte nie,menšt.ešte nedorazila, dúfam, že do soboty sa ohlási 😊. Stimuláciu som znašala predtým dobre, uvidím ako to bude teraz,pre mňa to bolo najhoršie po odbere a po vklade, taký nápor na psychiku,aj keď si hovorím, že to bude ok.ďakujem,aj tebe krásny sviatok 😊. Dostala som od manžela do zbierky orchidejku,tak sa vytešuje💐.Ty si ako na tom, ak sa môžem opýtať?si pred vkladom?😉

misence
9. mar 2018

@maja231 no snáď ti príde čím skôr. Ja som mala to šťastie, že mi nikdy nemeškala, akoby tušila že začínam so stimuláciou 🤣 tak máš super manžela, kvietok poteší 🤗 no s tou psychikou ti rozumiem, ale ste na to dvaja, podporujte sa navzájom. No ja som už dááávno po vklade, momentálne ťahám 20tt. 😁 dneska nás čaká 3D usg, tak sa veľmi tešíme, či nám kinderko už ukáže aj svoje pohlavie 😊

maja231
9. mar 2018

@misence jaj, prepáč 😊,nejak som nezaregistrovala, že už si tehulka, blahoželám,nech ste zdravučký obaja.Menstr.som mala stále pravidelne 26-28dni,dnes je to 29deň,tak silno dúfam... brucho bolí už tretí deň a nič.Nevieš mi poradiť?Chcela som teraz vyskúšať Asisis.Hatching, predtým sme nemali,tak neviem, pomôže to trochu? Čítala som a dievčatá to odporúčajú..

misence
9. mar 2018

@maja231 nevadí. Dneska sme boli na 3D a budeme mať krásne zdravé dievčatko, tak sme šťastní 😊 vieš čo mne pomáhalo, buď červené vínko alebo šup s manželom do postele ;) možno kvôli stresu ti meškajú..my sme nemali ten asis.hatching, lekár nám povedal, že zbytočne. Ale ak vám poradil dať si, tak prečo nie. Veď tým nič nepokazíte 🙂

maja231
9. mar 2018

@misence jeej,tak to je krásne, blahoželám k dievčatku, hlavne, že je v poriadku a všetko ide ako má.To červené vínko skúšam každý večer,decentne samozrejme 😀🍷,a dnes má napadlo, že si ho prevaríme,tak vychutnávam 😉.Aj tú posteľ sme vyskúšali,tak dúfam, že cez víkend to príde.Nám prvýkrát o Tom dr.ani nehovoril,to som si len ja študovala na nete😊, preto som bola prekvapená, že prečo som nemala,tak teraz neviem.Opýtam sa dr.pri najbližšej kontrole, keď pôjdeme a uvidím, čo mi povie,ak doporučí,tak do toho pôjdem,ak povie, že nie,tak nie... nechám si poradiť 😉.

misence
11. mar 2018

@maja231 ahoj no ako? Menšt. prišla? Mne inak pri prvom ET tiež nikto nič nepovedal, až pri druhom mi bolo spomenuté. Určite sa porad s pánom doktorom 🙂

maja231
11. mar 2018

@misence ahoj, došlo, došlo,dnes sme už pichali prvú injekciu 😉, trošku to štípalo,ale inak ok.Zajtra mám naplánované predoperačné vyšetrenia, strašne sa teším,ale zvládnem to.V piatok idem na kontrolu,tak sa opýtam dr. čo a ako.

misence
12. mar 2018

@maja231 no super jupí 😁 a tie injekcie sú vo forme pera ako gonal či si namiešavaš roztok? No tak len nech ide všetko tak ako má 😊

maja231
12. mar 2018

@misence nie,miešame 75 a 150 spolu,do jednej,trochu to štipalo,ale nevadí, vydržím 😊.Dnes som stihla všetky predoperačné vyšetrenia,tak som rada 😉,v stredu už len anestez. Ďakujem za povzbudenie 😉. Nevieš mi poradiť nejaké vitamíny?Kus.listovú beriem, kúpila som si aj čaj z lekárne,pre ženy, obsahuje alchimilku,hluchavku, mätu, myši chvost,medovku, rebríček... poradili mi ho.Brala si aj nejaké vitamíny počas stimulácie a pred vkladom? Ďakujem za radu 🤔😊

misence
12. mar 2018

@maja231 aha takže máš vlastne 225 jednotiek. No tak som mala aj ja 🙂 vydržíš nič neboj, mňa tiež menopur štípal. Super šikovniva, na anest. to ide rýchlo. Vieš čo ja som brala iba kys.listovú počas stimulácie a B-komplex a po vklade som si kúpila femibion 1.trim, ktorý sa užíva aj pred plánovaným tehotenstvom 😊

maja231
13. mar 2018

@misence tak tie anes.vyšetr.nechám na štvrtok,dnes mi nebolo najlepšie 😥,asi z tých injekcií, cítila som sa slabá a to ešte len začiatok,ale potom to prešlo.Opýtam sa dr.na ten femibion, keď tak kúpim.😉

misence
17. mar 2018

@maja231 ahoj ako ti je? Kedy máš mať punkciu? 🙂

maja231
17. mar 2018

@misence ahoj,bola som vo štvrtok na krv a ultrazvuk a bola som prekvapená, po štyroch injekciách som mala 8 vajíčok,tak zatiaľ dobre.V pondelok ideme ráno zas,a odbery v piatok,tak drž palce😉. Injekcie sú silné, aspoň ja sa po nich cítim slabá, sú asi silnejšie ako gonal,ale nevadí, zvládnem to.Snažím sa odpočívať a nič extra nerobiť,dobre, že som na PN,v práci by som to nezvládla 😒. Pýtala som sa na ten hatching, robí sa väčšinou pri mrazených embryach,pri ket, takže pri mne to nemalo význam,pri tom prvom et.

misence
18. mar 2018

@maja231 čosi pekný počet. Som zvedavá koľko ti odoberú 🙂 super. A po gonale ti koľko odobrali? Ja som tiež mala lepší výsledok s menopurom ako a gonalom. Už sa ti to blíži 😊 a dobre, že si išla na PN, môžeš oddychovať. Ja som na PN od začiatku stimulácie a bola som aj kľudnejšia. Tak som zvedavá na ďalšiu kontrolu. Daj vedieť potom 🙂