Spln v Košiciach - snažilky
Ahojte baby na základe zrušenia existujucej diskusie otváram novú aby sme boli v kontakte my snažilky😁😉
@misence ahoj, kontrola ok, vajíčka rastú, tak som rada,odber v piatok ráno,ale už viem, čo má čaká 😉.Dr.sa ma pýtal, či cítim niečo, či ma bolia vaječníky a bolia ma,tak vraj je to dobre, že to tak má byť,asi to tam rastie 😊.Pri gonale som nemala žiadne bolesti, nič.Dnes odkedy sme prišli,tak ležím a pijem na striedačku čaje a vodu na litre😊. Už nech je piatok a mám to za sebou,lebo keď to bude takto do piatku..🤔 Včera sme už pichali aj cetrotide,dnes tiež,aj zajtra.To je dobre, že ste ok, držte sa.😆
@maja231 no super, tak len nech pekne rastú 😊 no ja inak tiež pri gonale absolútne nič. Gonal asi patri k tým slabším. A pri menopure som mala takisto bolesti ako ty, ja som bola aj na pohotovosti lebo brucho sa mi veľmi nalialo tak sme zľaklo či nejde o OHSS ale našťastie nie, to len vaječníky pracovali 😁 už ochvíľu bude piatok, ani sa nenazdás a budeš to mať za sebou ;) a inak aj ste sa bavili s dokym, že na ktorý deň by ste dali vklad? No ja som ochorela, takže čajíkujem pod dekou a dopujem sa vitamínmi, dúfam že čím skôr sa dám dokopy 😪
@misence och, prajem skoré uzdravenie 😉,nech to skoro prejde.Ja dnes trošku lepšie,ako včera,ale boli ma to a pripadám si ako v 3.mesiaci😊, nafúknutá a nič ma nebaví, nič sa mi nechce,na nič nemám chuť,len pijem vodu a čaj na litre.Je to normálne? Asi to budú hormóny, že sa z ničoho neviem tešiť 😒.A ako sa blíži čas odberu a vkladu, začínam stresovať 🙄. Vklad by mal byť v stredu,ale na isto to budem vedieť asi až v piatok.Aj prvýkrát som tak mala.Len dúfam, že vajíčka budú ok a použiteľné 🤔. Zajtra idem na kontrolu k svojmu gynekologovi a predĺžiť PN.Tak ty len veľa čajíku a ležať,nech ste ok.☕
@maja231 určite je to normálne, veď predsa len je to dosť veľká dávka hormónov čo si picháš každý deň 😁 a počkaj ešte keď otehotnieš, to budú nálady 🙂 keď budeš po odbere, tak sa ukľudníš nič sa neboj 🙂 hlavne nestresuj, už si to raz všetko absolvovala, takže vieš čo môžeš očakávať. O ktorej v piatok más odber? A neboj sa, isto budú použiteľné vajká, už len to je dobré že si ich vyprodukovala v dobrom počte 😉 no liečim sa, liečim. Musím byť fit do ďalšieho týždňa, lebo chceme ísť za rodinoi do zahraničia a keď nevyzdraviem, tak sa môžem rozlúčiť s výletom 😑 a ďakujeem ;)
@misence jej,tak skoré uzdravenie,aby ste mohli cestovať za rodinou😉. Bola som dnes u gynekológa,robil mi ultrazvuk,ale len na bruchu,tak vajíčka zase podrástli od pondelka,jedna má 20mm,v pondelok malo 15,tak som rada.Brucho až tak nebolí, včera som celý deň ležala,pila čaj,vodu a čítala 😊. Nastavený kľudový režim.Dnes večer o pol desiatej ovitrele a v piatok ráno o 8.30odber.Bola by som rada,keby som sa takých nálad dožila,aj keď viem, že to je ťažké,ale po toľkých rokoch po ničom inom netúžim😪. Myslíš, že keď ich mám 8, že je to dobré? Lepšie,ako 4,čo som mala,to je pravda.A nasadil ti ešte iné lieky potom po odbere okrem estrimaxu a progesterónu? keď je to druhý pokus, niečo naviac? či je to rovnaké...a na ten fraxiparine sa strašne teším 😏.Tak pekne odpočívajte,nech ste čím skôr zdravé, možno aj počasie sa umúdry.😉
ahoj,prosim ta bola si na inseminacii?
@maja231 ahoj no ja som dnes išla k lekárke, lebo sa mi nepolepšuje a samoliečba nezaberá. Tak som išla po nejaké lieky, ktoré môžem 😓 jej no teba to už zajtra čaká, som zvedavá ako dopadneš 🤗 podľa mňa to je v pohode počet, ja som teraz pri druhom mala 7 odobratých a 5 sa podarilo oplodniť. Ono záleží aj od ich veľkosti, máš pekne veľké a zajtra to bude ešte lepšie. Budem na teba myslieť ráno a nestresuuuj sa. Všetko dopadne super a už čochvíľa aj ty budeš mať tehotenské nálady 😁 nemala som iné lieky, len tieto. A ja si fraxiparin pichám celé tehotenstvo, dá sa na to zvyknúť 😂 čo už. Hlavne nech je všetko ok. A ďakujem, tiež mám kľudový režim a teším sa aj z počasia, umúdrilo sa 😊
@misence ahoj,tak je dobojované....som po odbere,mala som 8,z toho dve boli nedozreté, štyri prázdne a ostali mi dve,ale slabé.Kým sme sedeli pri Dr.a vypisoval mi papiere,tak prišla embryologička, že ani z týchto nič...Asi mi to nieje súdené,je mi strašne... všetko možné by ma napadlo,ale že sa to takto skončí,to by mi ani nenapadlo 😢.Tak sa môžem ísť pekne vypísať do práce a zas toto isté dookola.😓Máme si dať pauzu,tak ostal nám posledný pokus,tak možno august, september.😫 Musí si telo odpočinúť po tých stimuláciách a dr.mi navrhol potom soft stimuláciu, idem študovať čo to ďakujem za podporu a prajem tebe aj malej veľa zdravíčka,aby to prebieha v poriadku.Držre.sa.
@maja231 tak to ma veľmi mrzí naozaj 😓 ani si neviem predstaviť...no..a povedal dr. aj prečo sa tak stalo? Prepáč nechem sa ťa teraz vypytovať také veci, viem že je to ťažké len je to nepochopiteľné 🙁 tak len si poriadne oddýchni, naberieš nový dych a určite to nevzdajte. Možno práve ten posledný pokus...držím palce. Daj sa doporiadku a veľa síl želám. A ďakujem 🙂
@misence ďakujem, asi to tak malo byť...dr.vravel, že sa to stáva,ale ja som s tým vôbec nepočítala, všetko išlo dobre,pri každom ultrazvuku to vyzeralo dobre, problém je ten, že dnu nevidíš,len počet.A ja som bola taká kľudná, do poslednej chvíle 😥,o to väčší šok to bol.Ani neviem,ako sme došli domov, celú cestu som preplakala.Dáme pauzu,nastupujem do nového kolektívu, prídem na iné myšlienky.Dohodli sme sa s manželom, že v septembri to skúsime.Pôjdeme zas do SPLN,do tretice všetko dobré 😏.Tak sa držte,nech ste zdravé a v poriadku 😊.
Ahojte. Chcela by som sa spýtať na váš názor na Spln. S manželom sa už viac ako rok snažíme a lekár nám odporučil buď Spln, alebo Gyn Fiv Žilina. Máte niekto skúsenosti s Gyn Fiv? Je nutné hneď pristúpiť k IUI, resp. IVF pri nie najideálnejšom spermiograme? Dakujem
Ahoj v Gyn Fiv som nebola, ale zatial som spokojna v splne. Mali sme katostrofalny spg, spermie nam museli vytriedit z mocu, no to bolo strasne...Ja som mala 14 vajicok, 12 zrelych. 11 sa oplodnilo a 10 prezilo do 5 dna. ET som nemala kvoli ohss, v maji nas caka prvy ket. Ale mame 10 pokusov snad sa podari. Spln sme zvolili kvoli embryologie. Hned som prisla tam ze chcem ivf, ale u nas ziadna sanca prirodzenie nebola tak ze nas do ivf nikto netlacil, skor ja som to chcela cim skor. Inak keby prve ivf nevyslo, isla by som do Brna. Neviem aky mate problem, mozno vam staci len nasadit nejaky lieky a sa zadari.
@liu71 dakujem za info. Podla doterajsich vysledkov som uplne zdrava, manzel mal horsi spermiogram. Bolo to vsak pocas sezony - je totiz profi sportovec. Zaujimalo by ma, ci je mozna aj nejaka stimulacia prostr. liekov. Lekar totiz nevylúčil ani prirodzenu cestu, ale nakolko uz mam cez 30r,tak to chceme "urychlit"
Ahojte baby čaka ma buduci mesiac IVF prosim vas viete mi niekto povedať ako to všetko prebieha? Naviac sa bojim odberu folikulov :( ďakujem za každu odpoveď
@jaruska45 ahoj neboj sa nic, doktor aj embryolog su perfektne. Tiez som sa bala punkcii, ale nakoniec mne sa pacilo jak som rychlo zaspala, take zaujimave to bolo pre mna😄 V pohode by som isla aj este raz, ale mame este 9 mrazacikov a zatial som v 5tt) Mala som kratky protokol a et som nemala, az o 2 mesiace ket. Na PN som nebola ani jeden den a aj teraz robim😉
@jaruska45 ahoj, vôbec sa nemusíš báť Všetko ti pekne vysvetlia, napíšu,a dr.ti určí, či krátky alebo dlhý protokol.Podla toho budeš pichať injekcie, tiež to nie je nič strašné.U nás sa toho ujal manžel 😍.Presne ti povie kedy kontrola, ultrazvuk a bude sledovať,ako vajíčka rastú a koľko ich je.Naplanuje ti Opu,odber, tiež som sa ho bála, ale je to v pohode, rýchlo zaspíš a preberie štafetu sa na izbe😉. Personál zlatý,Dr.ľudský, všetko pekne povie.Ja som sa tam cítila dobre,nemala som pocit, že som len ďalšia do počtu.Drzim silno palce.My teraz pauza a koncom augusta konzultácia a september ideme na to.Keby niečo, kľudne napíš.Pekný deň.😉
@jaruska45 ahoooj v prvom rade držím prsty 🙂 nestresuj sa, nie je to nič neznesiteľné tak ako písala @maja231. Ja som sa napr. druhýkrát na ten odber aj tešila :D v narkóze si cca 10min., ani si to neuvedomíš poriadne. Hneď po zobudení by si nemala mať bolesti, nakoľko z teba ešte vyprcha narkóza ale potom môžeš pociťovať, také ako pri bežnej menštruácií. Takže sa neboj, určite všetko prebehne dobre 🙂 držte sa
@liu71 ahoj tak super tešim sa stebou držim ti palce✊ nech ti všetko dobre dopadne😉 no mne dr. odporučil PN lebo vraj sa boji že ako budem znašať injekcie lebo mam vysoke BMI v piatok idem na kontrolu a da mi protokol a všetko k tomu tak mam z toho obavy😏 neznašam injekcie💉☹ ale dufam že to nejak zvladnem🙄
@misence Ahoj ďakujem za odpoveď😊 všetky to opisujete tak pekne a bez problemov uplne ste ma povzbudili ďakujem dievčata😊 viem že sme každa žena iná a niektore maju aj nejake koplikacie ale verim že o nedlho budem aj ja ta najštastnejšia žena na svete zo zdravym špuntom na ceste😀
@jaruska45 ja som tiež od začiatku stimulácie na PN, tak isto odporúčanie od lekára kvôli komplikáciam s predošlým IVF a vôbec neľutujem. Hlavné je, aby si bola v kľude, bez stresu a keď k tomu dopomôže to, že budeš doma tak to je len dobre. Injekcie zvládneš a zbehne ti to ani nebudeš vedieť ako :D ja si celé tehotenstvo pichám fraxiparin, už som v tom profík :D tak držím prsty a daj vedieť potom aký protokol si dostala ;) pekný deň
Ahojte chcela by som poradiť.... Navštívila som gyncare v Košiciach mala som 3 x iui neúspešne jedno biochemické... Chcem sa opýtať ci mate skúsenosť s gyncare a spln kde je podľa vás lepšie...? Mne už odporučili umelé oplodnenie... Mam 27 r tak váham... Viete poradiť kde sú podľa vás väčší profesionáli
😉
@nikusik0107 podľa mojich skúseností určite spln je tam nový profesionálny personál a hlavne ľudský aspoň ja mám veľmi dobrú skúsenosť odporúčam

@misence dám vedieť 😉,po gonale som mala len štyri,z toho jedno zahynulo,jedno sa prestalo vyvíjať a ostali nám dva, ktoré sme vložili,ale neudržali sa.Ja som od začiatku stimulácie doma a dobre som urobila, tiež som kludnejsia.Peknú nedeľu prajem,zajtra sa ozvem,som zvedavá, či to ostalo, či niečo pribudlo.A ty ako?Maličká v poriadku? Všetko ok?