Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019
Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂
@susangha ahoj písala si vyššie že pozor na ananás, mas nejaké skúsenosti zle?
@zuzik5891 ahoj zuzik, chodíme do Brna do Reprogenesisu. Vajíčka nám oplodňovali in vitro. Mám veľmi nízky hormonálny profil a aj kvalita mojich vajíčok nie je bohvieaka takze preto. Ty si teraz v akom štádiu? Ja dnes 3 deň po vklade.
@daniela2022 chodím do Heliosu v Košiciach... kontrolu mám v utorok na 6dc... vôbec netuším či tam na usg niečo uvidí... či foliky rastú alebo nie
@dominika3101 ja som včera začala druhú fázu dlhého protokolu... som 3dc...v utorok na 6dc mám kontrolu v Heliose...zasa krv a ultrazvuk... momentálne pichám Decapeptyl... Gonal a Fraxiparin.... už teraz viem že vajíčka sa budú kôli dg.oplodňovať pomocou PICSI+MACS+predĺžená kultivácia+ GERI inkubátor...
@dominika3101 ty si už po vklade...ako sa cítiš?... silno držím ✊✊🍀❤️...toto je tvoj prvý vklad?
@zuzik5891 nemáte dobré spermie? Pre to tá metóda ? Sú na ňu veľmi dobré ohlasy👌🏻🙂
Ja mám teraz prvý vklad. Pri prvom IVF sme sa k nemu nedostali. Vtedy som mala krátky protokol, odobrali 9 vajíčok, hneď na to sa 5 rozpadlo a ostatné sa postupne prestali vyvíjať. Zatiaľ som nepociťovala žiadne zmeny, dnes ma trocha pobolieva brucho ako pred menzesom, ale inak som v pohode 😊
@dominika3101 bohužiaľ máme hroznú fragmentáciu... až 52% spermií má polámanú DNA 😟 a morfológia je tiež len 1,8% tvarovo správnych z celkového množstva...a na to všetko ja tvorím protilátky proti byčíkom spermií 🤦... inú možnosť ako IVF a všetky tieto metódy nemáme...ale verím že to dáme hneď... maternicu mám po potrate v decembri pekne vyčistenú...ja dom už dlhodobo mala endometrium minimálne 14mm... až teraz po tom všetkom sa mi upravila mimo menzesu na 4-5mm... koľko si pila počas stimulky?...teraz si mala krátky či dlhý protokol
@daniela2022 ja chodim do Martina. @susangha dnes som uz skoncila ten ananas, tak uvidim ze ci sa mi zlepsi plet, lebo je to dost zle :( ale tak uz uvidim. @zuzik5891 ako zvladas tie injekcie? No drahemu treba vysvetlit, ze ked bude kolo teba chodit ako kolo tikajucej bomby, tak to nebude na skodu 😂 a hlavne v krajnych pripadoch hodit cokoladou do kuta a pomalicky sa opatrne vzdialit in 😂🤣😁 to som ja mojmu potom odporuca heheh.
No ja som dnes 4-5 den po transfere a stale sa citim rovnako, sem tam ma pichlo kde tu, kolo vajecnikov skor a prsia :( au au au ale je to take hore dole, raz bolia viac raz menej...
@lostris151 mám pocit že môj si vôbec neuvedomuje čo sa deje...dnes mi oznámil že od 19-21.3. majú v kasárňach 24 h.cvičenia...v tých dňoch mi vychádza OPU...a potom dodal že sa opýta či mu dajú voľno...a bolo navarené...do mňa vošli nervy... úzkosť... ľútosť...to všetko to prekryl plač...som mu povedala čo si oňom myslím a aj o jeho práci a radšej som odišla preč... jasné že ešte ma potom zdrbal že som ho vôbec nepochopila že samozrejme že bude môcť ísť na OPU...zrazu...ako keby som bola debilná...
Povedz mi prečo sú tí chlapi taký... ako keby sa ich to vôbec netýkalo...a keď mi ešte povie že nechápe čo sa ma hneď všetko dotkne... neuveriteľné...
Inak injekcie zvládam v pohodeeeee...len už akosi nemám veľa miesta na tom mojom nie najmenšom pupku 😂
@zuzik5891 určite to dáte, budem na teba myslieť a držať palce 🤞🏻🤞🏻U nás je problém len vo mne, strašili ma už aj darovanými vajíčkami, ale stále verím, že teraz to víde💪🏼 Vôbec som si nedávala pozor na to koľko vypijem, takze neviem, ale snažím sa čo najviac... nikto ma na to vlastne ani neupozornoval ale snažím sa. Ono predsa len je dobré denne vypiť čo najviac. Teraz som mala dlhy protokol.
@dominika3101 a čo si si pichala?...ja to pitie dodržiavam lebo sa desím OHSS... predtým som denne vypila ledva 3 deci alebo za celý deň len kávu...teraz som si stiahla apku a tam si značím každé deci vody...a denne sa dostanem minimálne na 3,5l...
@zuzik5891 tak to ťa obdivujem ja som tolko určite nedala a hlavne o tom syndróme som najprv vobec nevedela, takze som sa ani nemala čoho báť. Niekedy mám pocit že mi doktor a sestrička radšej niektorej veci nepovedia, len aby som z toho nemala zbytočný stres, čo je vlastne aj dobre 🙂 ja som začínala s decapeptylom, potom som pridala menopur, pri tom mi po druhom ultrazvuku zmenili dávkovanie lebo rástli pomaly (najpr som mala 3 ampulky a potom 4)a teraz už len utrogestan kyselinu listovú a magnesium.
@dominika3101 ja budem mať v utorok prvú kontrolu...uvidia už v ten deň či foliky rastú?... bude to piaty deň čo si budem pichať aj ten Gonal...inak tebe v ktorý deň cyklu robili OPU?...
Môžem sa vás opýtať počas pichania decapepthylu mali ste tlaky na vaječníky? Cítim sa akoby som kamene zo sebou nosila 🤭 a nepamätám si ako to bolo pri prvom ivf. Aj mam trosku tvrdšie prsia. Zajtra by som mala dostať tak neviem či to sa zastaví MS alebo normálne ste mali menzes? Ďakujem 😊 a verím ze sem budete pridávať postupne pozitívne správy
@daniela2022 mňa tak tlačili vaječníky ale pripisovala som to PMS...ms som dostala na 32 DC... takže meškala 4 dni...inak príznaky na ms som mala minimálne 8dní pred ich začiatkom
@daniela2022 ano.mala som zle skusenosti s ananasom. Neskutocne kŕče a bolesti žalúdka.. Ale teraz po transfere som pila šťavu z ananasu tu za studena lisovanu a bez problemov. No nevypila som radsej cely liter ale rozdelila na 2 dni. ☺️
@susangha tak veľmi ti držím prsty. Kedy ideš na krv?
@daniela2022 ja som mala brucho ako balon, podobne pocity ako máš ty. Menzes som dostala normalne a druhý deň menzesu som pridávala ďalšiu injekciu-menopur.
@daniela2022 čo sa stalo že to bolo až tak vážne 😟
@zuzik5891 ale nič nechápe že so mnou trepu hormóny, že som nervak a preháňam 😂😂😂 akoze ja a hormóny nejdu dokopy.
@dominika3101 ja mam ísť až na kontrolu 20teho.neviem co to mam teraz za protokol 🤷🏼♂️
@daniela2022 tak to poznám veľmi dobre ... len chlapi tým hormónom absolútne nerozumejú...
@daniela2022 ja už som na krvi bola 🙂 mna čaká 17teho sono... uvidíme .. či sa udržalo... drž palce 🙂
@daniela2022 podľa mna to tak aj vychádza, ja som dávala injekcie asi 3 týždne a tebe by mala teraz vychádzať kontrola po menzese nejaké dva dni..
@lostris151 kedy máš ísť na krv???
@susangha buduci pondelok 18.3, ale endorfiny z ET uz odisli a teraz mam este tyzden cakacku a ide ma vyrutit. Neviem ze ci si kupit test a skusit doma alebo to vydrzat, ako mam nenormalne stavy 🙄😳🙄 Kazty stuch, kazdy pich citim, dneska maternicu citim, a prsia ma boleli brutalne a teraz prestavaju, a normal by som zajtra dostala ms tak neviem co to znamena ale mam takeho tusaka ze mi to asik nevyjde 😔 neviem sa nejako preladit.
@lostris151 nevesaj hlavuu, je dobre ze mas take pocity a pichania, to by malo byt uhniezdovanim 🙂 ja som 3x po vklade necitila absolutne ni a nevyslo to ... na 4x som mala pichsnie, bolesti prs, nafukovanie, krize a vyslo to 🙂 test bol na 7dpt pozitivny, len veeeelmi slaba ciarka 🙂
@lostris151 to čo tu čítam že máš tušák?...tak to máš moja milá zlý tušák...bublinka sa už vŕta presne tam kam aj má 🍀❤️
@zuzik5891 takže si to myslíš aj ty, ja mu to neviem vysvetliť. Ale kým človek nezažije nepochopí, no nie?
@susangha budem silno držať prsty a čakám len super správy. A cítiš sa ako?
@dominika3101 dúfam ze áno, dnes som sa v noci zobudila na strašne tlaky vaječníkov snáď to prejde nejdem ani volať do centra.
@lostris151 ahoj. Nepíš ani také ja som si tak vravela ze to nevyjde a veľa to robí. Musíš myslieť pozitívne. 💞

@zuzik5891 no super ja som tej vode veľmi nedala 🤷🏼♂️ a ty chodíš do Martina? Kedy ideš na kontrolu?