icon

Stimulácia a IVF Februar/Marec 2019

lostris151
15. feb 2019

Ahojte, bolo by fajn keby sme sa spojili zienky co tymto akurat prechadzame a zaciname koli radam a podpore. Ja som zacala akurat gonal, teraz 3ti den, prve sono po uziti mam v pondelok v MT a som v prvom cykle IFV. Zaujima ma strava pocas stimulacie, co sa nieco odporuca speci okrem tej vody a stupen fyzickej zataze, plus nejaku radu ako sa dat do psychyckej pohody. Ja som stale nejaka vyklepana z toho vsetkeho a tazko sa mi to vysvetluke okoliu co nechape com si prechadzam. Dakujem za kazdy radu a podporu a vsetkym drzim palce 🙂

evaachesa
13. mar 2019

@zuzik5891 no to urcite anoo 😍 ja som v 8 tyzdni a zajtra idem na prve odbery k mojmu gyn, tak dufam ze je vsetko ok a daju mi aj knizku.

zuzik5891
13. mar 2019

@evaachesa tak ty si už tehu?...zo ❤️ blahoželám...a držím silno palce ✊🍀...to bolo tvoje prvé IVF?...ako dlho si stimulovala?

evaachesa
13. mar 2019

@zuzik5891 za prvy sa rata uz v den opu, aspon tak mi to vychadza lebo na 6ty den bol vklad doobeda, cize v den opu uz sa ratal 1vy

weja07
13. mar 2019

@zuzik5891 fuuha to je des,ani nevieme čo máme v sebe. Ty kokos 😱 si vezmi,ja som dobrovoľná darkyňa krvy a nájdu mi hepatitídu 😣 stále tomu neverím, ja neviem či sa v Heliose nezmylili 😱 alebo to na mňa nenašili 😒 ja v novembri 29.

zuzik5891
13. mar 2019

@weja07 bývajú skrížené reakcie a vtedy výsledky takto blbnú...ja som mala na silvestra potrat...do toho viróza a zababraná narkóza...v tom NRC v Bratislave mi vraveli že to bola zrejme príčina že bol taký výsledok... vyšetrili mi aviditu a keďže bola 80%znamená to že som ok...

zuzik5891
13. mar 2019

@evaachesa a ako dlho si stimulovala?...ja som bola na 6 DC na kontrole krvi a robil mi sono...foliky mali vraj len 4-8mm...je to málo na taký DC?... pichala som Gonal 150IU a potom mi poobede volali že dávku zvýšili na 300IU... bojím sa že slabo reagujem😟

evaachesa
13. mar 2019

@zuzik5891 dakujeeem 🙂 , no som zatial taka opatrna kym neskonci 1 trimester ... hrozne kolko nervov a cakania nas ten cely proces stoji...kym stimulujes, potom 2 tyzdne trpnes ako dopadne test, chvilu sa vytesujes a potom dalsie 2 dlhe tyzdne ci sa dobre vyvija a ci uz bude srdiecko 🙄par dni po potvrdeni srdiecka som bola uz u mojho gyn a zajtra to bude dalsi tyzden odvtedy .. idem na prve odbery a mala by som dostat knizku ak bude vsetko ok. Niekde som citala ze knizky davaju az v 10-12tom tt. Uff.. toto je moje 2ivf. Pri 1ivf 3 neuspesne vklady a mala som dlhy protokol. Nakolko som ale mala malo vajicok, len 6 a z toho 3 embryjka, tak 2 ivf sme dali kratky protokol. Tentokrat 8 zrelych vajicok a 4 embryjka. Hned ET nastastie vysiel a 3 mame zamrazene 😊

evaachesa
13. mar 2019

@zuzik5891 ja som si pichala od 2dc a tiez mi pomaly rastli foliky az akosi zastavili rast a preto som si pichla nieco navyse hmed po kontrole, no poobede mi volali ze podla vysledkov krvi netreba a uz si to nemam pichat ... nakoniec este nejake 3 narastli do odberu ...lebo naposledy videl 7 a po odbere ma milo prekvapil ze ich bolo 10...takze super cislo na moje nizke amh-1. Zrelych vajicok bolo len 8, oplodnili vsetky no na dalsi den museli jedno vyradit a do transferu ostali 4. Ale na ten nizky pocet vajok vraj velmi pekny pocet embryjok 🙂

zuzik5891
13. mar 2019

@evaachesa nevedeli ste dôvod prečo tie prvé tri vklady nevyšli?

evaachesa
13. mar 2019

@zuzik5891 vobec :( doktor vravel ze je to aj o stasti, ze embryjka mozno ndboli zdrave. Ze niekedy z 8 embryjok je len 1 to prave a zalezi kedy ho vlozia...no tentokrat sme dali aj macs metodu a myslim ze sj to urobilo vela a tiez beriem vitamin D a zelezo coho som mala malo a az po tych neuspesnych som to riesila ..teda reprodukcnu imunologiu a hemato...pred 2ivf som bola na kontrolnych odberoch na imunologii a tam mi zase vysli zvysene nk bunky, takze doktorka odporucila zacat uz pred vkladom s infuziami intralipidov a pokracovat do 15tt tusim..teraz mam ist uz len kazde 2-3 tyzdne...z hematologie mi dala aj anopyrin obden len preventivne uz pred stimulaciou, nakolko mi nic nezistila, ale ze isto neuskodi. Cize ktovie, mozno nisco z toho zabralo alebo aj kombinacia.

zuzik5891
13. mar 2019

@evaachesa no s embryologičkou mám pohovor v piatok no už teraz viem že budeme dávať PICSI+MACS+predĺženú kultiváciu+GERI inkubátor...nám ani nič iné neostáva...inak na genetiku nás objednali až na máj😒

evaachesa
13. mar 2019

@zuzik5891 myslis ICSI ci? Lebo bud sa spermie selektuju metodou MACS alebo PICSI a tymito spermiami sa vykona ICSI, cize injekcne sa vpichne spermia do vajka. Ja som sa pytala aky je rozdiel medzi nimi a ci mozeme dat obe...tak ze robi sa bud jedna alebo druha a ze PICSI je zastaralejsia metoda a ta uz sa u nich velmi nepouziva kedze MACS ma vyssiu uspesnost. S embryologickou sme mali pokec az po OPU kedze uz vedela kolko mame vajicok a aky je spg. Hmm na genetiku vas dvoch? Jemine to je hroza a kedy ste sa objednavali? Drzim silno palce 🍀

zuzik5891
13. mar 2019

@evaachesa objednávali sme sa pred mesiacom a pol...a že skôr sa nedá lebo chýbajú genetici 🤦... PICSI kôli dôkladnému triedeniu pre zlú morfológia a bohužiaľ musíme dať aj MACS lebo naša fragmentácia je až 52%... nemôžeme si vybrať len PICSI keďže je veľký predpoklad že by bola vybraná spermia so síce dokonalým tvarom ale polámanou DNA...

sassa15
14. mar 2019

@lostris151 ahoj, ja som si bola uplne uplne ista ze dostanem MS do 1 dna cca. tak 8,9 den. po transfere. Presne tak ma bolelo brucho, este aj krize, vsetko. Bola som z toho strasne nestastna. Nakoniec ten pocit zoslabol alebo zmizol, ani neviem 🙂 , ale na 13.den po transfere som mala pozitivnu krv.

zoja82
Autor odpoveď zmazal
callisia
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
14. mar 2019

@callisia ďakujem krásne 😊❤️

zuzik5891
14. mar 2019

@callisia robia sa medzitým nejaké kontroly .. myslím medzi OPU a vkladom... kôli OHSS... či až v deň vkladu skontrolujú

callisia
Autor odpoveď zmazal
zuzik5891
14. mar 2019

@callisia a poučili ťa nejako kôli OHSS?...toto ma dosť straší...

callisia
Autor odpoveď zmazal
sassa15
14. mar 2019

@zuzik5891 ja som mala kontrolu den predtym ako sme mali ET, ale mna cca. 4 dni pred OPU hovorila lekarka ze hrozi OHSS. A potom ked som sa chvalila uz na stole lekarovi pred ET, ze super ze mi to doktorka udobrila mi povedal ze to este nie je iste ze bude ET, ze este aj on ma skontroluje. Mala som troska vody v bruchu ale s tym sa to este dalo. Po ET som prisne dodrziavala pitny rezim, brala nadalej cabest, pichala fraxiparine a pila nutridrinky. Embryo sa uchytilo, ale Ohss mi dalo pokoj 🙂

zuzik5891
14. mar 2019

@callisia kúpila som si proteín a už dávam denne od 3,7 - 4,2l vody... neverím že toľko pijem...ja som bežne do seba dostala max. 3deci za deň...

sassa15
14. mar 2019

@zuzik5891 a spominali ti ze mas na to nabeh?

zuzik5891
14. mar 2019

@sassa15 to je super... zajtra mám kontrolu. .bude to 8 deň čo si pichám Gonal a štvrtý čo mi zvýšil dávku zo 150 na 300IU...som zvedavá či tam bude nejaká zmena

zuzik5891
14. mar 2019

@sassa15 zatiaľ som nemala pocit že by mi otom hovoril že to platí pre mňa .. skôr len tak všeobecne že pri stimulácii sa môže stať že dôjde k OHSS...ale že kôli tomu sa robia pravidelné kontroly usg a aj krvi...no vieš... používam internet a dočítala som sa kadečo...

evaachesa
14. mar 2019

@zuzik5891 to s tymi genetikmi je na hlavu, tolko cakat :( ja som tak na imunologiu 3 mesiace cakala, odtial ma poslala na hemato, tam zase 2 mesiace a mesiac vysledky. Clovek zosediveje pri takom tempe 😒 . Akurat som sa docitala ze vo zvlastnych pripadoch sa mozu skombinovat obe metody ...joj tak nech vam to pomoze 🙂 a spermie maju aspon dobru pohyblivost? Lebo ze pri picsi je to dolezite nakolko sa so spermiami dlhsie manipuluje kym su v tom hyaluronane. Ja som tiez chcela obe naraz, aj vsetko by som dala 😂 ale embryologicka ma stopla ze len jedna sa pouziva ..tak neviem ci celkovo alebo to myslela tak ze nam staci jedna. My sme zase ale mali menej pohyblive tak mozno aj preto. Tu je to super vysvetlene ..niekedy sa clovek nevis z tych vsetkych info ani vysomarit 🙄 https://www.sanatoriumhelios.cz/macs-vs-picsi/
No ta picsi bol v nasom centre teda lacnejsia od macs .. dost vysoka palka teda :-/

sassa15
14. mar 2019

@zuzik5891 aj ja som sa bala, citala som modreho konika...neboj sa, aj keby ta to postretlo, tak ked budes dodrziavat co ti lekary hovoria tak to bude v poriadku.

zuzik5891
14. mar 2019

@evaachesa no náš prvý spermiogram bol katastrofa aj na pohyblivosť...tvar... zhlukovanie...no strašné...aké bol to len základný spermiogram a dg. bola asthenoteratozoospermia 🤦
Odporúčili nám Profertil...na 3 mesiace cca 150e... kontrolný spermiogram nám už robili v Heliose... všetko sa zlepšilo natoľko že progresívnych dohromady boli až 52%... lekár bol spokojný...0%zhlukovanie... vravel že to už dávno nevidel...potom prišla fragmentácia a morfológia sa bolo po radosti...no vysvetlil nám že vďaka tej zlepšenej pohyblivosti vieme skombinovať také techniky oplodnenia že sa to podarí...dal nám veľkú nádej ❤️

evaachesa
14. mar 2019

@zuzik5891 tak to je uzasnaaaa sprava veru 😍 super ze pohyblivost mate a mozete kombinovat a tym padom sa vyberu len tie NAJ 😊 a uz vies cca na kedy vychadza opu? Drzim palceee